X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Samsaramsa moja siostra urodziła swoje drugie dziecko (ułożenie pośladkowe) naturalnie,bo tak zdecydowała lekarka,która była przy porodzie a siostra od początku była nastawiona na cc przez lekarza prowadzącego.Ile stresu się najadła to jej.Przy takim porodzie może wyjść dużo komplikacji ale całe szczęście wszystko skończyło się dobrze :)Ja wiem,że tu mnie nie zmuszą i przy tym ułożeniu wybiorę cc choć marzę o porodzie sn.

Właśnie teraz znajoma jest w drugiej ciąży i ma ułożenie posladkowe od razu ma zapowiedziane że będzie SN a jak coś to zrobią cc ale tyle męczyć się próbując SN a na koniec i tak cc.

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • miazmija Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam morfologie krwi. Mam wysokie eozynofile (dużo ponad norme).
    Napisałam SMS do gin i odpisał że trzeba skontaktować się z lekarzem rodzinnym bo to nie jest schorzenie ginekologiczne.

Spotkalyscie się może z wysokim wynikiem i co to może być ?

03.2018 - cp, laparoskopia - usunięty jajowód
    07.2018 - cb
    0d1yqqmzkwp2eupd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja tez dziś miałam fatalna noc . Jelita + stawianie się brzucha. Jeszcze mąż był do rana na imprezie ( kolega robił urodziny) a ja jakoś się tym denerwowałam i b złe spałam :/

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miazmija wrote:
    Zrobiłam morfologie krwi. Mam wysokie eozynofile (dużo ponad norme).
    Napisałam SMS do gin i odpisał że trzeba skontaktować się z lekarzem rodzinnym bo to nie jest schorzenie ginekologiczne.

Spotkalyscie się może z wysokim wynikiem i co to może być ?

A leczysz się może na tarczyce? :D miałam kiedyś wysokie, łącznie ale z neutrofilami i czymś tam jeszcze za małym, lekarz zasugerował że może to być z tarczycy, spadły same ok niedługim czasie :)

gann3e3k0unlohxb.png

• miazmija Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    A leczysz się może na tarczyce? :D miałam kiedyś wysokie, łącznie ale z neutrofilami i czymś tam jeszcze za małym, lekarz zasugerował że może to być z tarczycy, spadły same ok niedługim czasie :)

Tak
    Mam mega zaawansowane hashimoto i lekka niedoczynność. Biorę euthyrox.
    Czyli jest szansa że to nic groźnego i nie szkodzi dzidziusiowi

03.2018 - cp, laparoskopia - usunięty jajowód
    07.2018 - cb
    0d1yqqmzkwp2eupd.png
  • Takana5 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

KaśkaKwa to powiedz Kadetce, żeby do nas wróciła :)

Koleżanki z sali dziękują za metodę z kiwi - rano była kolejka do WC a jak to w szpitalu jeden kibelek na 8 pań :)

Robaczku, jestem na Wyspiańskiego od środy (kłucie mocne i krwawienie), serduszka były, w pon kolejne badanie i może mnie wypuszczą.

Mam głównie leżeć, siedzieć nie za długo aby nie ściskać maluchów, ciąża zagrożona i takie miano będzie już do samego końca, nie głaskać brzucha aby nie pobudzać macicy, no stress, pożegnać się z pracą, sprzątaniem i czymkolwiek co wymuszałoby jakikolwiek wysiłek.

Wyspiańskiego jest ok, leże tu 3 raz. Wiadomo trafi się super położna i taka która ma gorszy dzień - jak wszędzie. Ale zanim dowiedziałam się o blizniakach nie brałam innej opcji niż tu a teraz raczej Wojewódzki.

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Takana5 trzymamy kciuki zeby wszystko było dobrze. Byle do maja <3

Takana5 lubi tę wiadomość

• Takana5 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Drogie Panie,

mam pytanie czy jest szansa aby na 1 stronie edytować i dołożyć linki to co każda już przetestowała i się sprawdziło albo zamawia dla swoich maluchów, np:

Pieluchy bambusowe:
    - link na aukcje gdzie są najtaniej

Foteliki
    - podamy kilka najlepszych typów

Wózki
    - 3 typy najlepsze wg nas

Bujaczki
    - 3 rodzaje

itp.

Ja bym mogła to wklejać tylko dołączyłam bardzo pózno i nie mam postu na 1 stronie ;)
    Jest jeszcze FB ale tam nie ma nas wszystkich i w milionie wiadomości się zgubi.
    Przy naszej obecnej produkcji postów tutaj też nie ma szans aby każda wyłapała co dla niej pożyteczne i ważne.

Co sądzicie?

Freyja, Trine91, Violet Flower, Lilka26, KaśkaKwa, bratfrandu lubią tę wiadomość

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można ewentualnie pisać to w excelu który każdy może edytować i wkleić do niego link w pierwszym poście :)

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takana5 trzymam kciuki za Was-na pewno będzie dobrze ;) Będziesz się oszczędzać i czas jakoś zleci ;)

Ja już 4ty dzień nie jestem na kibelku-kiwi nie pomogło :(

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Jeejku Takana, trzymam kciuki żeby sytuacja szybko się poprawiła <3 Na pewno wszystko będzie dobrze, musisz tylko trzymać się zaleceń i na siebie uważać.

Dobry pomysł z tymi linkami pod wyprawke! Pewnie sporo z nas zielonych by skorzystało :)

GreenK biedna...:( Kurcze, moze to jeszcze troche z nerwow?:/

Lady Dior a próbowałaś kefiru? Wlewaj wode! W jakiejkolwiek formie możesz - jak zwyklej nie dasz rady to moze jakies soki, zupy. Włącz więcej błonnika wcinaj jabłka, pieczywo razowe

Lady_Dior lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 18 tc. <3
    Takana5 wrote:
    Drogie Panie,

mam pytanie czy jest szansa aby na 1 stronie edytować i dołożyć linki to co każda już przetestowała i się sprawdziło albo zamawia dla swoich maluchów, np:

Pieluchy bambusowe:
    - link na aukcje gdzie są najtaniej

Foteliki
    - podamy kilka najlepszych typów

Wózki
    - 3 typy najlepsze wg nas

Bujaczki
    - 3 rodzaje

itp.

Ja bym mogła to wklejać tylko dołączyłam bardzo pózno i nie mam postu na 1 stronie ;)
    Jest jeszcze FB ale tam nie ma nas wszystkich i w milionie wiadomości się zgubi.
    Przy naszej obecnej produkcji postów tutaj też nie ma szans aby każda wyłapała co dla niej pożyteczne i ważne.

Co sądzicie?

Ale w sensie ogólnie 3 typy np. wózków, czy każda swoje trzy typy?
    Bo na wspólne to raczej trudno będzie 'dogadać się' co do trzech, a jak każda to to jest duuuuuuuuuuuuużo informacji.

Nie wiem czy pomysł z Freyja z excelem zawieszonym w chmurze do edycji nie byłby lepszy.

7u22rjjg269yrzch.png
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za troskę! :)

Na ten Nowy Rok Żżyczę nam wszystkim szczęśliwych rozwiązań, zdrowych dzieciątek i uśmiechów co dnia :) :) :)

To, że się nie odezwałam to nie znaczy że was niepodczytywałam...

Tak jak napisała KaśkaKwa, wolałam się nie odzywać bo swoje przeżyłam. Nie chciałam Was straszyć, powodować czarnych myśli a i sama musiałam starać się w ogóle nie myśleć w ciąży komplikacje itp. Takie dostałam zalecenie lekarza prowadzącego. W skrócie pewnego dnia obudziłam się z bólem brzucha, po chwili dostałam krwawienia tak intensywnego jak przy odkręconym kranie.. oczywiście szpital badania które niczego nie wykazały to znaczy nie znali powodu leki leżenie i modlitwa. Dopiero na wizycie u lekarza nowego lekarza Okazało się że jest bardzo duży krwiak którego w szpitalu Nawet nie widzieli. Leżenie leki modlitwa wizyta kontrolna po dwóch tygodniach okazuje się krwiak jest większy. To nie był łatwy czas w sumie nadal nie jest w święta znów wylądowałam w szpitalu tym razem z plamieniem Prawdopodobnie znów z tego krwiaka.

Teraz mamy 19 tydzień ciąży a ja wczoraj 4 razy wymiotowałam tak więc nawet do nas nie opuszcza.

Dziewczyny byle do maja wtedy dzieciątka będą już przygotowane do wyjścia na świat.

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Dziewczyny dziękuję za troskę! :)

Na ten Nowy Rok Żżyczę nam wszystkim szczęśliwych rozwiązań, zdrowych dzieciątek i uśmiechów co dnia :) :) :)

To, że się nie odezwałam to nie znaczy że was niepodczytywałam...

Tak jak napisała KaśkaKwa, wolałam się nie odzywać bo swoje przeżyłam. Nie chciałam Was straszyć, powodować czarnych myśli a i sama musiałam starać się w ogóle nie myśleć w ciąży komplikacje itp. Takie dostałam zalecenie lekarza prowadzącego. W skrócie pewnego dnia obudziłam się z bólem brzucha, po chwili dostałam krwawienia tak intensywnego jak przy odkręconym kranie.. oczywiście szpital badania które niczego nie wykazały to znaczy nie znali powodu leki leżenie i modlitwa. Dopiero na wizycie u lekarza nowego lekarza Okazało się że jest bardzo duży krwiak którego w szpitalu Nawet nie widzieli. Leżenie leki modlitwa wizyta kontrolna po dwóch tygodniach okazuje się krwiak jest większy. To nie był łatwy czas w sumie nadal nie jest w święta znów wylądowałam w szpitalu tym razem z plamieniem Prawdopodobnie znów z tego krwiaka.

Teraz mamy 19 tydzień ciąży a ja wczoraj 4 razy wymiotowałam tak więc nawet do nas nie opuszcza.

Dziewczyny byle do maja wtedy dzieciątka będą już przygotowane do wyjścia na świat.
    Cieszę się, że się odezwałaś .
    Przesyłam swoje :( teraz już będzie tylko dobrze ! Do maja coraz bliżej :)

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko moje dziecko odzywa się wtedy gdy się najmniej tego spodziewam ? Jak coś robię i np na 5 sec usiądę to już go czuję :D chyba mnie pogania do roboty. Jak się położę by go poczuć to wtedy jest cisza :D
    Edit. Przy chodzeniu też go czuję, dziwne, bo pierwszego synka tak nie czułam. Raczej jak się położyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 13:29

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tez odzywa się często jak usiądę. Też ją będe męczyc, jak będzie chciała odpocząć. ;) :D

7u22rjjg269yrzch.png
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Cieszę się, że się odezwałaś .
    Przesyłam swoje :( teraz już będzie tylko dobrze ! Do maja coraz bliżej :)

Co przesyłasz....? Bo nie zrozumiałam ;)

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka, dużo zdrowia i spokoju dla Ciebie! Oby teraz wiało nudą co najmniej do maja :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 18:16

Kadetka lubi tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rankingu "3 najlepsze" to jest to wg mnie awykonalne że względu na ilość produktów na rynku i przeciwnych gustów :-)

Magda - mbc, asylia lubią tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Jeżeli lekarz decyduje o cc to raczej wie co robi :)
    Słyszy się o różnych przypadkach że dziewczyna jedzie do szpitala ze skierowanie na cc a każą jej rodzic naturalnie. Jedne przypadki kończą się dobrze i dziewczyny są zadowolone że jednak SN inne źle. Ale dobija mnie to, skoro lekarz prowadzący zadecydował o cc to znaczy że ma być cc. Podobno przy drugim porodzie przy ułożeniu poskadkowym każą próbować rodzic SN. Nie wiem czego się bardziej boję, tego że na siłę będą mnie zmuszać do SN czy cc. Najgorszy poród to chyba taki w którym cały dzień meczysz się przy próbach SN a kończy się cc.
    Pffff... Jakby mi w szpitalu powiedzieli, że mam rodzić naturalnie pośladkowo to bym chyba ich rozniosła. Nie ma mowy.

gann3e3k131pma53.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ