Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KaśkaKwa wrote:Kochana jedz dalej mi pierwsze ruszyło jelita po 3 dniach chyba, teraz jem regularnie.
Ja znowu popełniłam błąd-najadłam się za dużo i teraz cierpięKurde nie sądziłam,że w ciąży trzeba aż tak uważać,by jeść małe posiłki-tak łatwo o ból jelit/niestrawność
Do tego mój katar ciążowy zrobił się chorobowy
Pewnie w końcu się zaraziłam od siostry,no ale ratuję się jak się da...
-
To chyba ryż z mięsem zafundował mi taką rewolucję auuaaaaa
Nigdy nie miałam problemów z niestrawnością a tu taki psikus
-
Violet Flower wrote:Kadetka trzymam kciuki za Ciebie, oby krwiak się wchlonal i w Twojej ciąży i każdej tutaj wiało już do końca nudą.
Mamy które czujecie ruchy, kiedy mniej więcej zaczęły się u Was te ruchy (bulgotania, rybki itp).
To moja druga ciąża, łożysko na tylnej ścianie i doczekać się mogę
U mnie w pierwszej ciąży początek 19tc - pamiętm, że wtedy to była rybka, albo motylek. Po kilku dniach zmieniło się w coś monkretniejszego.
A teraz w 16tc (dokładnie 15+1) zaczęło się jakby od takiego puknięcia 'w coś'. Jakby ktoś odbił się od czegoś i wnętrze w tym miejscu zadrgało.
Nie wiem jak mam łożysko.
Madamee92 wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi czy noworodka odrazu można ubierać w pampersy czy lepiej na początku w pieluchy?
Ja od razu opakowywałam w pampersy.
Teraz zastanawiam się czy nie spróbować wielorazówek+otulacze, ale.. trochę z tym roboty, więc zobaczymy.
Też tak mam, że jak się za dużo najem, albo zbyt cieżko (np. po Wigilli) to mi ciężko na żołądku i źle się czuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 22:17
-
Madamee92 wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi czy noworodka odrazu można ubierać w pampersy czy lepiej na początku w pieluchy?
W szpitalu zakładają od razu pampersy
Pieluchy bambusowe podobno długo wytrzymują, tetra na jeden sik ale to już przy takich jak mój synek 1.5roku.
Super się sprawdza przy sporych odparzeniach.
A ja żołądek mam bez dnamogę jeść bez umiaru. Nie mogę się doczekać końcówki jak będzie trochę żołądek zcisniety i nie zjem tyle na raz :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 07:31
-
Odstawiłam poranne karmienie i moje dziecko przestało się budzić po 4 czy po 5. Normalnie wstaje po 6 a śpi już o 20
Nie pamiętam któraś z Was pisała (chyba Kristen) że jak idstawie to ranę to dłużej będzie spac no i się zgadza
Tak jak w nocy budził się po 11 razy, myślałam że z głodu a to tylko z przyzwyczajenia że jak wstaje to ma od razu cycka do pociumkania ;p
Powiem Wam że kp nabardzo dużo plusów ale i ten minus że te cyckowe dzieci zazwyczaj bardzooo często budzą się w nocy. Zobaczymy jak wyjdzie nam z karmieniem z drugim dzidziusiem ale myślę żeby po pół roku odstawić te noce karmienia
I dzisiaj w końcu po 5 dniach mnie odblokowałoGreenK, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
-
Ja odstawiłam pierś po roku i od razu zaczął lepiej spać. Tak to spaliśmy razem, bo co chwilę cyc. Niestety nie u wszystkich tak to działało, niektóre koleżanki z grupy nadal miały zawalone nocki. Także niestety nie ma reguły. Jak zawsze...
Ważne, że u Ciebie Samsaramsa działaRysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Violet Flower wrote:Kadetka trzymam kciuki za Ciebie, oby krwiak się wchlonal i w Twojej ciąży i każdej tutaj wiało już do końca nudą.
Mamy które czujecie ruchy, kiedy mniej więcej zaczęły się u Was te ruchy (bulgotania, rybki itp).
To moja druga ciąża, łożysko na tylnej ścianie i doczekać się mogę -
tylko to zależy od pampersów, ja na początku z pampersa zielonych używałam
Co do karmienia, ja odstawiłam po 20 msc, ale u nas dalej ze snem bywają problemy. Ogólnie na początku po odstawieniu budził się często teraz już po prawie 5 msc raczej śpi całą noc, choć to zależy od nocy. A i dodam , że długo po odstawieniu budził się w nocy, żeby coś zjeść. Ja półrocznika bym się bała na noc bez jedzenia zostawić, choć wiem , że dzieci na butelce często przesypiają całą noc, ale mm trawi się wolniej. Choć pewnie to zależy od dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 09:24
-
Wiadomo są różne przyczyny nocnych pobudek. Zabkowanie, lęki nocne, zły sen.
U nas całe szczęście po 2 tyg już ładnie spałwiadomo przebudzil się żeby sprawdzić czy ktoś obok jest albo żeby go przytulić. Zdarzają się noce że przespi bez żadnej pobudki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 09:22
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Mi się wczoraj wydawało ze poczułam kopniaczka ale nie jestem pewna. Łożysko z przodu wiec pewnie dlatego nic do tej pory nie czułam a i to nie jest pewne.
Co do karmienia jestem pełna podziwu dla Was ze tak długo karmicie piersią. To będzie moje pierwsze dziecko wiec nie mam pojęcia jak wyjdzie ale na cel obrałam sobie 6 mc ale widzę ze karmicie dłużejmoże mi tez się tak uda. Super!
Szczesliwa1405 lubi tę wiadomość
-
To moja siostra ma jakieś święte dzieci
do około 1miesiąca po porodzie się "adoptowały" i od miesiąca po urodzeniu przesypiały całe noce
Może dlatego po pół roku siostra prawie wcale pokarmu nie miała.Później jak ząbkowały,to też pobudki były ale to nie na karmienie-wiadomo.Córka (2lata) to od urodzenia śpi w swoim łóżeczku-nigdy z rodzicami.Synek (w marcu 4l.) czasem przybiega w nocy jak mu się coś przyśni.Niby pięknie,fajnie ale potrafią za dnia dać popalić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 09:49
-
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Samsaramsa wrote:Odstawiłam poranne karmienie i moje dziecko przestało się budzić po 4 czy po 5. Normalnie wstaje po 6 a śpi już o 20
Nie pamiętam któraś z Was pisała (chyba Kristen) że jak idstawie to ranę to dłużej będzie spac no i się zgadza
Tak jak w nocy budził się po 11 razy, myślałam że z głodu a to tylko z przyzwyczajenia że jak wstaje to ma od razu cycka do pociumkania ;p
Powiem Wam że kp nabardzo dużo plusów ale i ten minus że te cyckowe dzieci zazwyczaj bardzooo często budzą się w nocy. Zobaczymy jak wyjdzie nam z karmieniem z drugim dzidziusiem ale myślę żeby po pół roku odstawić te noce karmienia
I dzisiaj w końcu po 5 dniach mnie odblokowało
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
GreenK wrote:Hej dziewczyny. Mi się wczoraj wydawało ze poczułam kopniaczka ale nie jestem pewna. Łożysko z przodu wiec pewnie dlatego nic do tej pory nie czułam a i to nie jest pewne.
Co do karmienia jestem pełna podziwu dla Was ze tak długo karmicie piersią. To będzie moje pierwsze dziecko wiec nie mam pojęcia jak wyjdzie ale na cel obrałam sobie 6 mc ale widzę ze karmicie dłużejmoże mi tez się tak uda. Super!
Gratulacje!! To być może był kopniaczek. Gdy już poczujesz więcej ruchów nie bedziesz miala watpliwości. U mnie dzidzia odzywa sie przewaznie kiedy odpoczywam i po jedzonku. Gdy się położe musi troche czasu potrwać zanim zacznie poruszać sięnajlepiej jest się wyciszyć i wsłuchać w brzuszek. jestem w 17 tc i 5dniu. Moja pierwsza ciąża.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 14:58
GreenK lubi tę wiadomość
-
GreenK wrote:Hej dziewczyny. Mi się wczoraj wydawało ze poczułam kopniaczka ale nie jestem pewna. Łożysko z przodu wiec pewnie dlatego nic do tej pory nie czułam a i to nie jest pewne.
w końcu wyszło 20 msc i gdyby nie to, że miałam problem z owulacja podczas kp , a bardzo chcieliśmy kolejnego dziecka, to bym pewnie dalej karmiła
GreenK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa1405 wrote:Gratulacje!! To być może był kopniaczek. Gdy już poczujesz więcej ruchów nie bedziesz miala watpliwości. U mnie dzidzia odzywa sie przewaznie kiedy odpoczywam i po jedzonku. Gdy się położe musi troche czasu potrwać zanim zacznie poruszać się
najlepiej jest się wyciszyć i wsłuchać w brzuszek. jestem w 17 tc i 5dniu. Moja pierwsza ciąża.
Też masz łożysko na przedniej ścianie? Ja mam czasem wrażenie że coś poczuje, ale to nie jest "kopnięcie" w punkt, tylko bardziej stłumione i potem się zastanawiam czy w ogóle serio coś poczułam i obwiniam łożysko. -
nick nieaktualny