X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka, ja tam parcia na karmienie piersią nie mam. Przy pierwszym synu miałam bardzo duże problemy. Miałam mało pokarmu, do tego męczyły mnie zatykajace się kanały w piersiach i w konsekwencji zapalenia. Zaciskałam zęby i karmiłam niecałe dwa miesiące i wspominam to jako horror. Teraz będę próbować karmić i bardzo bym chciała żeby wyszło ale jeśli sytuacja się powtórzy to po max miesiącu daję sobie spokój.

gann3e3k131pma53.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Dzień dobry! :)

Lady Dior a próbowałaś kefiru? Wlewaj wode! W jakiejkolwiek formie możesz - jak zwyklej nie dasz rady to moze jakies soki, zupy. Włącz więcej błonnika wcinaj jabłka, pieczywo razowe

Kefiru jeszcze nie spróbowałam a wczoraj przed kiwi jeszcze mus jabłkowy wszamałam :P

Teraz już jestem tak sfrustrowana,że napiłam się trochę soku z kapusty kiszonej ale chyba za mało,bo nic nie rusza.No nic kombinuję dalej :/

Kadetka trzymam kciuki za Was-oby już było tylko dobrze.Pisz do nas tyle ile możesz-jesteśmy nie tylko po to,by dzielić radości ale też po to,by wspierać się w trudnych chwilach-powodzenia i dużo zdrowia i spokoju :)

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po kiwi też nic nie ruszyło ;p

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ty was nadrobić to niezły wyczyn.
    U nas tulik się nie sprawdził, obojętnie z jakiego mały i tak wyciągał raczki.
    Lubił być otulamy wiec otulalam go pielucha flanelowa według zaleceń położnych w szpitalu i kładłam na boku. Niestety to poskutkowało słabym dowodzeniem bioderek i od 6tyg zakaz otulania i nakaz kładzenia na plecach/brzuchu.
    Latem okrywalam cieniutkim kocykiem albo pielucha flanelowa, a potem przestawiłam się na śpiworki na ramiączkach, używamy do teraz - małemu jest ciepło, nie skopie się i nie ma szans żeby włożył nogę między szczebelki jak się wierci ( nie używam ochraniaczy do łóżeczka).

Tak piszecie o produktach, ja na fejsie napisałam o wyprawiacie z aliexpres, a może zmienię to po prostymi na produkty skądkolwiek, które się nam sprawdziły, lub chcemy je zakupić. Jak jakaś lista się wyklaruje to wklejamy tu na pierwsza stronę?

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • Takana5 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:
    Witamy się w 18 tc. <3

Ale w sensie ogólnie 3 typy np. wózków, czy każda swoje trzy typy?
    Bo na wspólne to raczej trudno będzie 'dogadać się' co do trzech, a jak każda to to jest duuuuuuuuuuuuużo informacji.

Nie wiem czy pomysł z Freyja z excelem zawieszonym w chmurze do edycji nie byłby lepszy.

Nie, nie kazda 3 typy bo pierdolca dostaniemy od nadmiaru info. Z ta iloscia 3 to tez nie jest przeciez sztywno, w wozkach bedzie na pewno wiekszy wybor a w innej kategorii bedzie mniej opcji.

Jak maz wpadnie w odwiedziny to zapytam czy ogarnie taka chmurę gdzie kazda moze wrzucac swoje linki.

Tak samo mozna ogarnac wyprawke chociaz pełno tego w necie ale na to mamy jeszcze czas, chyba :)

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama chętnie skorzystam z porad bardziej doświadczonych dziewczyn. Więc ja jestem "za". Tylko w Excelu chyba faktycznie będzie wygodniej.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że żadna z nas wcześniej jak w maju się nie rozpakuje!

Właśnie o tym owijaniu słyszałam że źle wpływa na bioderka dlatego nie owijałam i zostawiłam mu swobodę. Nie mamy żadnego problemu z bioderkami czy teraz nóżkami

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Takana5 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Dziewczyny dziękuję za troskę! :)

Na ten Nowy Rok Żżyczę nam wszystkim szczęśliwych rozwiązań, zdrowych dzieciątek i uśmiechów co dnia :) :) :)

To, że się nie odezwałam to nie znaczy że was niepodczytywałam...

Tak jak napisała KaśkaKwa, wolałam się nie odzywać bo swoje przeżyłam. Nie chciałam Was straszyć, powodować czarnych myśli a i sama musiałam starać się w ogóle nie myśleć w ciąży komplikacje itp. Takie dostałam zalecenie lekarza prowadzącego. W skrócie pewnego dnia obudziłam się z bólem brzucha, po chwili dostałam krwawienia tak intensywnego jak przy odkręconym kranie.. oczywiście szpital badania które niczego nie wykazały to znaczy nie znali powodu leki leżenie i modlitwa. Dopiero na wizycie u lekarza nowego lekarza Okazało się że jest bardzo duży krwiak którego w szpitalu Nawet nie widzieli. Leżenie leki modlitwa wizyta kontrolna po dwóch tygodniach okazuje się krwiak jest większy. To nie był łatwy czas w sumie nadal nie jest w święta znów wylądowałam w szpitalu tym razem z plamieniem Prawdopodobnie znów z tego krwiaka.

Teraz mamy 19 tydzień ciąży a ja wczoraj 4 razy wymiotowałam tak więc nawet do nas nie opuszcza.

Dziewczyny byle do maja wtedy dzieciątka będą już przygotowane do wyjścia na świat.

Kadetka ❤
    Tyle juz przeszlaś, musi byc juz tylko dobrze. Wiem co czujesz, strach o dzieci, nasze dlugie starania, procedury. Zobacz ile juz dzwignelyśmy do tej pory, damy rade i z resztą. Nikt nie mówił, ze bedzie lekko ale mam wielka nadzieje, że pozyjemy w tej ciąży kilka tygodni w spokoju.... :)
    Módl sie do św. Rity :) Wspomnę dzis o Tobie ❤

wierze, ze krwiak sie bedzie powoli wchłaniał i z dnia na dzień bedzie już tylko lepiej!

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • Szczesliwa1405 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Czy tylko moje dziecko odzywa się wtedy gdy się najmniej tego spodziewam ? Jak coś robię i np na 5 sec usiądę to już go czuję :D chyba mnie pogania do roboty. Jak się położę by go poczuć to wtedy jest cisza :D
    Edit. Przy chodzeniu też go czuję, dziwne, bo pierwszego synka tak nie czułam. Raczej jak się położyłam.

Moje maleństwo zaczęłam czuć tak od 2 dni i pierwszy kopniak byl od razu a zaznacze że jestem w 17 tc i 4dniu moja pierwsza ciaża. Dziś po obiedzie jak już siedziałam dzidzia zaczęła tak buszować że już wątpliwości nie mam. A po sprzątaniu gdy poszłam odpocząc i leżeć musiałam odczekać z 20 min i zaczęło śmigać w swoim domeczku. Ajj coż to za piękne uczucie mogłabym tal cały czas czuć maleństwo :-) a teraz już cisza . Pewnie wieczorkiem znów się odezwie. Pamiętam jak przeżywałam że jeszcze nic nie czuje a tu jak już przyszły ruchy to aż popłakałam sie.
    Pozdrawiem wszystkie mamusie :-)

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:

U mnie w końcu ruszyło po tym soku z kiszonej kapusty :D choć wypiłam tylko z 50ml. ale jeszcze jakby nie do końca, więc zapodałam sobie drugą dawkę :D

Szczęśliwa 1405 super,że czujesz już ruchy :) Ja mam łożysko na przedniej ścianie,więc sobie poczekam :P

Szczesliwa1405 lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana mam dziwne kłócia w okolicach prawego jajnika. Tak łapie, chwilę trzyma i puszcza. Jest dość nieprzyjemne

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Co przesyłasz....? Bo nie zrozumiałam ;)
    Miało być przeżyłaś, wybacz.

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Od rana mam dziwne kłócia w okolicach prawego jajnika. Tak łapie, chwilę trzyma i puszcza. Jest dość nieprzyjemne

Też tak miałam to raczej nie jajnik ale więzadła macicy. Powinno niedługo przrjść ale na najbliższej wizycie powiedz o tym lekarzowi na wszelki wypadek.

Lady_dior dziękuję uczucie nie do opisania. U Cbiebie też czas szybko minie i skarbek da o sobie znać :-)

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka trzymam kciuki za Ciebie, oby krwiak się wchlonal i w Twojej ciąży i każdej tutaj wiało już do końca nudą.

Mamy które czujecie ruchy, kiedy mniej więcej zaczęły się u Was te ruchy (bulgotania, rybki itp).
    To moja druga ciąża, łożysko na tylnej ścianie i doczekać się mogę :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Kadetka trzymam kciuki za Ciebie, oby krwiak się wchlonal i w Twojej ciąży i każdej tutaj wiało już do końca nudą.

Mamy które czujecie ruchy, kiedy mniej więcej zaczęły się u Was te ruchy (bulgotania, rybki itp).

Moja pierwsza ciaża a pierwszego kopniaczka poczułam 17tc i 2 dzień. Bulgotki itp musialam niestety przeoczyć

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa1405 wrote:
    Też tak miałam to raczej nie jajnik ale więzadła macicy. Powinno niedługo przrjść ale na najbliższej wizycie powiedz o tym lekarzowi na wszelki wypadek.

Lady_dior dziękuję uczucie nie do opisania. U Cbiebie też czas szybko minie i skarbek da o sobie znać :-)

Właśnie to nie jest ból więzadeł bo taki już miałam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 18:06

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:

U mnie pierwsza ciąża, łożysko też na tylnej ścianie i było to tak mniej więcej na przełomie 17/18 tyg :)

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takana5 wrote:
    KaśkaKwa to powiedz Kadetce, żeby do nas wróciła :)

Koleżanki z sali dziękują za metodę z kiwi - rano była kolejka do WC a jak to w szpitalu jeden kibelek na 8 pań :)

Ha ha to fajnie, że jednak pomogło - ale się uśmiałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 20:09

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Takana5 trzymam kciuki za Was-na pewno będzie dobrze ;) Będziesz się oszczędzać i czas jakoś zleci ;)

Ja już 4ty dzień nie jestem na kibelku-kiwi nie pomogło :(

Kochana jedz dalej mi pierwsze ruszyło jelita po 3 dniach chyba, teraz jem regularnie.

Lady_Dior lubi tę wiadomość

cd7c541a76.png
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:

Kontynuujemy dalej jedzenie kiwi ;-)

cd7c541a76.png
    3xICSI/1x(*)6tc
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ