X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka, ja tam parcia na karmienie piersią nie mam. Przy pierwszym synu miałam bardzo duże problemy. Miałam mało pokarmu, do tego męczyły mnie zatykajace się kanały w piersiach i w konsekwencji zapalenia. Zaciskałam zęby i karmiłam niecałe dwa miesiące i wspominam to jako horror. Teraz będę próbować karmić i bardzo bym chciała żeby wyszło ale jeśli sytuacja się powtórzy to po max miesiącu daję sobie spokój.

gann3e3k131pma53.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Dzień dobry! :)

Lady Dior a próbowałaś kefiru? Wlewaj wode! W jakiejkolwiek formie możesz - jak zwyklej nie dasz rady to moze jakies soki, zupy. Włącz więcej błonnika wcinaj jabłka, pieczywo razowe

Kefiru jeszcze nie spróbowałam a wczoraj przed kiwi jeszcze mus jabłkowy wszamałam :P

Teraz już jestem tak sfrustrowana,że napiłam się trochę soku z kapusty kiszonej ale chyba za mało,bo nic nie rusza.No nic kombinuję dalej :/

Kadetka trzymam kciuki za Was-oby już było tylko dobrze.Pisz do nas tyle ile możesz-jesteśmy nie tylko po to,by dzielić radości ale też po to,by wspierać się w trudnych chwilach-powodzenia i dużo zdrowia i spokoju :)

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po kiwi też nic nie ruszyło ;p

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ty was nadrobić to niezły wyczyn.
    U nas tulik się nie sprawdził, obojętnie z jakiego mały i tak wyciągał raczki.
    Lubił być otulamy wiec otulalam go pielucha flanelowa według zaleceń położnych w szpitalu i kładłam na boku. Niestety to poskutkowało słabym dowodzeniem bioderek i od 6tyg zakaz otulania i nakaz kładzenia na plecach/brzuchu.
    Latem okrywalam cieniutkim kocykiem albo pielucha flanelowa, a potem przestawiłam się na śpiworki na ramiączkach, używamy do teraz - małemu jest ciepło, nie skopie się i nie ma szans żeby włożył nogę między szczebelki jak się wierci ( nie używam ochraniaczy do łóżeczka).

Tak piszecie o produktach, ja na fejsie napisałam o wyprawiacie z aliexpres, a może zmienię to po prostymi na produkty skądkolwiek, które się nam sprawdziły, lub chcemy je zakupić. Jak jakaś lista się wyklaruje to wklejamy tu na pierwsza stronę?

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • Takana5 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:
    Witamy się w 18 tc. <3

Ale w sensie ogólnie 3 typy np. wózków, czy każda swoje trzy typy?
    Bo na wspólne to raczej trudno będzie 'dogadać się' co do trzech, a jak każda to to jest duuuuuuuuuuuuużo informacji.

Nie wiem czy pomysł z Freyja z excelem zawieszonym w chmurze do edycji nie byłby lepszy.

Nie, nie kazda 3 typy bo pierdolca dostaniemy od nadmiaru info. Z ta iloscia 3 to tez nie jest przeciez sztywno, w wozkach bedzie na pewno wiekszy wybor a w innej kategorii bedzie mniej opcji.

Jak maz wpadnie w odwiedziny to zapytam czy ogarnie taka chmurę gdzie kazda moze wrzucac swoje linki.

Tak samo mozna ogarnac wyprawke chociaz pełno tego w necie ale na to mamy jeszcze czas, chyba :)

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama chętnie skorzystam z porad bardziej doświadczonych dziewczyn. Więc ja jestem "za". Tylko w Excelu chyba faktycznie będzie wygodniej.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że żadna z nas wcześniej jak w maju się nie rozpakuje!

Właśnie o tym owijaniu słyszałam że źle wpływa na bioderka dlatego nie owijałam i zostawiłam mu swobodę. Nie mamy żadnego problemu z bioderkami czy teraz nóżkami

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Takana5 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Dziewczyny dziękuję za troskę! :)

Na ten Nowy Rok Żżyczę nam wszystkim szczęśliwych rozwiązań, zdrowych dzieciątek i uśmiechów co dnia :) :) :)

To, że się nie odezwałam to nie znaczy że was niepodczytywałam...

Tak jak napisała KaśkaKwa, wolałam się nie odzywać bo swoje przeżyłam. Nie chciałam Was straszyć, powodować czarnych myśli a i sama musiałam starać się w ogóle nie myśleć w ciąży komplikacje itp. Takie dostałam zalecenie lekarza prowadzącego. W skrócie pewnego dnia obudziłam się z bólem brzucha, po chwili dostałam krwawienia tak intensywnego jak przy odkręconym kranie.. oczywiście szpital badania które niczego nie wykazały to znaczy nie znali powodu leki leżenie i modlitwa. Dopiero na wizycie u lekarza nowego lekarza Okazało się że jest bardzo duży krwiak którego w szpitalu Nawet nie widzieli. Leżenie leki modlitwa wizyta kontrolna po dwóch tygodniach okazuje się krwiak jest większy. To nie był łatwy czas w sumie nadal nie jest w święta znów wylądowałam w szpitalu tym razem z plamieniem Prawdopodobnie znów z tego krwiaka.

Teraz mamy 19 tydzień ciąży a ja wczoraj 4 razy wymiotowałam tak więc nawet do nas nie opuszcza.

Dziewczyny byle do maja wtedy dzieciątka będą już przygotowane do wyjścia na świat.

Kadetka ❤
    Tyle juz przeszlaś, musi byc juz tylko dobrze. Wiem co czujesz, strach o dzieci, nasze dlugie starania, procedury. Zobacz ile juz dzwignelyśmy do tej pory, damy rade i z resztą. Nikt nie mówił, ze bedzie lekko ale mam wielka nadzieje, że pozyjemy w tej ciąży kilka tygodni w spokoju.... :)
    Módl sie do św. Rity :) Wspomnę dzis o Tobie ❤

wierze, ze krwiak sie bedzie powoli wchłaniał i z dnia na dzień bedzie już tylko lepiej!

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • Szczesliwa1405 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Czy tylko moje dziecko odzywa się wtedy gdy się najmniej tego spodziewam ? Jak coś robię i np na 5 sec usiądę to już go czuję :D chyba mnie pogania do roboty. Jak się położę by go poczuć to wtedy jest cisza :D
    Edit. Przy chodzeniu też go czuję, dziwne, bo pierwszego synka tak nie czułam. Raczej jak się położyłam.

Moje maleństwo zaczęłam czuć tak od 2 dni i pierwszy kopniak byl od razu a zaznacze że jestem w 17 tc i 4dniu moja pierwsza ciaża. Dziś po obiedzie jak już siedziałam dzidzia zaczęła tak buszować że już wątpliwości nie mam. A po sprzątaniu gdy poszłam odpocząc i leżeć musiałam odczekać z 20 min i zaczęło śmigać w swoim domeczku. Ajj coż to za piękne uczucie mogłabym tal cały czas czuć maleństwo :-) a teraz już cisza . Pewnie wieczorkiem znów się odezwie. Pamiętam jak przeżywałam że jeszcze nic nie czuje a tu jak już przyszły ruchy to aż popłakałam sie.
    Pozdrawiem wszystkie mamusie :-)

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:

U mnie w końcu ruszyło po tym soku z kiszonej kapusty :D choć wypiłam tylko z 50ml. ale jeszcze jakby nie do końca, więc zapodałam sobie drugą dawkę :D

Szczęśliwa 1405 super,że czujesz już ruchy :) Ja mam łożysko na przedniej ścianie,więc sobie poczekam :P

Szczesliwa1405 lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana mam dziwne kłócia w okolicach prawego jajnika. Tak łapie, chwilę trzyma i puszcza. Jest dość nieprzyjemne

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:
    Co przesyłasz....? Bo nie zrozumiałam ;)
    Miało być przeżyłaś, wybacz.

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Od rana mam dziwne kłócia w okolicach prawego jajnika. Tak łapie, chwilę trzyma i puszcza. Jest dość nieprzyjemne

Też tak miałam to raczej nie jajnik ale więzadła macicy. Powinno niedługo przrjść ale na najbliższej wizycie powiedz o tym lekarzowi na wszelki wypadek.

Lady_dior dziękuję uczucie nie do opisania. U Cbiebie też czas szybko minie i skarbek da o sobie znać :-)

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka trzymam kciuki za Ciebie, oby krwiak się wchlonal i w Twojej ciąży i każdej tutaj wiało już do końca nudą.

Mamy które czujecie ruchy, kiedy mniej więcej zaczęły się u Was te ruchy (bulgotania, rybki itp).
    To moja druga ciąża, łożysko na tylnej ścianie i doczekać się mogę :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Kadetka trzymam kciuki za Ciebie, oby krwiak się wchlonal i w Twojej ciąży i każdej tutaj wiało już do końca nudą.

Mamy które czujecie ruchy, kiedy mniej więcej zaczęły się u Was te ruchy (bulgotania, rybki itp).

Moja pierwsza ciaża a pierwszego kopniaczka poczułam 17tc i 2 dzień. Bulgotki itp musialam niestety przeoczyć

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa1405 wrote:
    Też tak miałam to raczej nie jajnik ale więzadła macicy. Powinno niedługo przrjść ale na najbliższej wizycie powiedz o tym lekarzowi na wszelki wypadek.

Lady_dior dziękuję uczucie nie do opisania. U Cbiebie też czas szybko minie i skarbek da o sobie znać :-)

Właśnie to nie jest ból więzadeł bo taki już miałam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 18:06

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:

U mnie pierwsza ciąża, łożysko też na tylnej ścianie i było to tak mniej więcej na przełomie 17/18 tyg :)

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takana5 wrote:
    KaśkaKwa to powiedz Kadetce, żeby do nas wróciła :)

Koleżanki z sali dziękują za metodę z kiwi - rano była kolejka do WC a jak to w szpitalu jeden kibelek na 8 pań :)

Ha ha to fajnie, że jednak pomogło - ale się uśmiałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 20:09

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Takana5 trzymam kciuki za Was-na pewno będzie dobrze ;) Będziesz się oszczędzać i czas jakoś zleci ;)

Ja już 4ty dzień nie jestem na kibelku-kiwi nie pomogło :(

Kochana jedz dalej mi pierwsze ruszyło jelita po 3 dniach chyba, teraz jem regularnie.

Lady_Dior lubi tę wiadomość

cd7c541a76.png
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:

Kontynuujemy dalej jedzenie kiwi ;-)

cd7c541a76.png
    3xICSI/1x(*)6tc
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ