Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj wizytuję po równo 4 tygodniach! Nie wiem jakim cudem wytrzymałam... Mój lekarz nie ma super sprzętu do USG więc na niezbyt wiele liczę, ale zawsze to popatrzę i zobaczę, że maluch się rusza i ma się dobrze
Mama Wojtka, Violet Flower lubią tę wiadomość
-
Freyja wrote:Ja dzisiaj wizytuję po równo 4 tygodniach! Nie wiem jakim cudem wytrzymałam... Mój lekarz nie ma super sprzętu do USG więc na niezbyt wiele liczę, ale zawsze to popatrzę i zobaczę, że maluch się rusza i ma się dobrze
na wizycie!!!
Freyja lubi tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Takana5 wrote:Dziewczyny, my już w domu, uff.
Dzisiaj robili mi usg szpitalu.
1 maluch odpowiada 15t3d, FHR 151, waży 141g - dziewczynka pewne na 500%.
2 maluch odpowiada 15+4, FHR 145, waży 150g - i tu są jaja bo chyba też dziewczynkaTak przebierało nóżkami, że nie szło zobaczyć dokładnie, raz coś było raz nie - w ułamkach sekund, albo pępowina się owinęła, ach ekscytacja ciąg dalszy kto tam się skrywa.
Z nowości dowiedziałam się, że łożysko jest na ścianie przedniej, I dojrzałości. Ilość wód płodowa prawidłowa.
Mam wprowadzić oszczędny i zdrowy tryb życia, unikać wysiłku fizycznego i unikać zaparć (o te zaparcia to co 2 dzień dopytywali w szpitalu.. To ma aż takie znaczenia dla ciąży? Dziwne no ale będę wpierniczać codziennie kiwi)
Wizyty co 2 tygodnie, połówkowe umówiłam na 15.02 (21t1d).
wpadniala wiadomośćsuper czyta się takie wieści
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Dziewczyny, to naprawdę nie jest czas żeby martwić się że ruchów nie czujecie... To całkiem normalne, że na tym etapie np tydzień dziecko czujecie po kilka razy dziennie a potem trzy dni nic. Wystarczy że dziecko obierze sobie pozycję nogami do góry albo do wewnątrz brzucha i dupa, nic nie czuć.
Mama Wojtka, Trine91, Nita, GreenK, Freyja, Robaczek12 lubią tę wiadomość
-
Też dziś wizytujemy po prawie 5tyg przerwie.. Gdyby nie te ruchy to już bym kilka razy jechała na izbę... Zobaczymy co gin powie o tym napinaniu macicy i bólach w szyjce. Mam nadzieję, że nie skończy się L4..
No i przede wszystkim czy wreszcie potwierdzi nam się księżniczka czy będzie odwrót w stronę chłopca, na to chyba liczy mój mąż :p
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Freyja wrote:Ja dzisiaj wizytuję po równo 4 tygodniach! Nie wiem jakim cudem wytrzymałam... Mój lekarz nie ma super sprzętu do USG więc na niezbyt wiele liczę, ale zawsze to popatrzę i zobaczę, że maluch się rusza i ma się dobrze
Kciuki za wizytęFreyja lubi tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Powodzenia na wizytach. 4-5 tygodni dla mnie jakiś kosmos. Najwięcej wytrzymałam niecałe 3
No ja mam właśnie nazkaz max co 3 tygodnie i czasem wydaje mi się, że to tak często. Teraz będzie 3 tyg i 3 dni i mam nadzieję, że mnie nie okrzyczy.
No ale tak to jest z tymi "trudnymi" ciążami, że chyba wizyty częściej?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Oleśka11 to ja mam teraz 6tyg.przerwy od USG A gdybym nie byłam w Pl to byłoby 9tyg
-
Magda - mbc wrote:No ja mam właśnie nazkaz max co 3 tygodnie i czasem wydaje mi się, że to tak często. Teraz będzie 3 tyg i 3 dni i mam nadzieję, że mnie nie okrzyczy.
No ale tak to jest z tymi "trudnymi" ciążami, że chyba wizyty częściej?
kurczę to ja chodzę co 2 tygodnie.
Ale to dla swojego zdrowia psychicznego
Nie wytrzymałabym 4 tygodni nigdy w życiu, za bardzo jestem przewrażliwiona.
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
Ja mam wizyty co 2 tyg i lekarz wie ze musze się uspokoić i nic nie mowi
musze uspokoić glownie się i glowe
L4 tez mam na 4 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:11
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Wiem że na tym etapie z tymi ruchami, może być jak piszecie, ale dalej sie martwie, taka już moja natura:/ Zwłaszcza, gdy zaobserwowałam dany schemat po czym dzidzia była aktywna a teraz nie jest. Zjadłam tego ostrego śledzia, bylam na spacerze się dotlenić, teraz piję koktajl z owoców i dalej nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:05
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Ja zawsze miałam co 4 tygodnie i się przy,przwyczaiłam. Teraz, mimo, że ciąża mnoga i przez to zagrożona, też było 4 tygodnie. Potem chyba zaleca się co 3tygodnie w ciąży dwukosmówkowej z tego co czytałam.
Dzisiaj oddawałam mocz do badania- ciemny i mętny, więc ciekawe co z tego wyjdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:14
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Madamee92 wrote:Wiem że na tym etapie z tymi ruchami, może być jak piszecie, ale dalej sie martwie, taka już moja natura:/ Zwłaszcza, gdy zaobserwowałam dany schemat po czym dzidzia była aktywna a teraz nie jest. Zjadłam tego ostrego śledzia, bylam na spacerze się dotlenić, teraz piję koktajl z owoców i dalej nic.