Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyViolet Flower wrote:Dziewczyny w ogóle chyba zaczynam czuć dzidziusia. Pierwszy raz miałam wrażenie, że mi coś przepłynęło w brzuchu w sobotni wieczór, wczoraj wieczorem i dziś w nocy się powtórzyło
cudowne uczucie... Oby powtarzało się jak najczęściej
Ha, ja też! Normalnie cały ranek nie wierzę! Chyba spodobały mu się cukierki tuż po śniadaniu
Najpierw myślałam, że to może wczorajsze kiwi, ale nie
Szczesliwa1405, jolciaa171, Violet Flower lubią tę wiadomość
-
Moja inteligencja mnie przeraża, wzięłam nospe i magnez, ból przeszedł , a ja zamiast odpocząć to ogarnęłam mieszkanie i ból powrócił i to jeszcze mocniejszy...
-
U nas ze smoczków tylko zwykły Avent się sprawdził. Butli nie dawałam, a jak chciałam mu dać po kilku miesiącach po raz pierwszy to nie ogarnął i tak już zostało bez butli
-
makalotia wrote:Moja inteligencja mnie przeraża, wzięłam nospe i magnez, ból przeszedł , a ja zamiast odpocząć to ogarnęłam mieszkanie i ból powrócił i to jeszcze mocniejszy...
Kochana oszczędzaj się jak tylko możesz!
Ja dostałam taką rade od mojego lekarza na ostatniej wizycie i tak też robię.
Sprzątanie zostawiam teraz na soboty jak Mąż ma wolnei robimy to razem
Mi pozostaje kwestia obiadowaasylia lubi tę wiadomość
-
jolciaa171 wrote:Kochana oszczędzaj się jak tylko możesz!
Ja dostałam taką rade od mojego lekarza na ostatniej wizycie i tak też robię.
Sprzątanie zostawiam teraz na soboty jak Mąż ma wolnei robimy to razem
Mi pozostaje kwestia obiadowa -
Jolciaa my też wspólnie sprzątamy w weekendy. W tygodniu czasem coś ogarnę typu złożenie prania, ale generalnie staram sie nie przemęczać.
Ja już nie pamiętam jaki smoczek się u nas sprawdzał - chyba Młody nie był wybredny i pasował mu każdy 'ścięty'.
Z butelek na pierwszy miejscu dr. Brown - reszta powodowała łykanie powietrza.
U nas kp nie wyszło - karmiliśmy sie mieszanie 4 miesiące, a później MM - częściowo pewnie przez to, że zaraz po porodzie byliśmy osobno prawie tydzień.
Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej, ale też chciałabym po jakimś czasie wprowadzić butelke (najlepiej z moim mlekiem), żeby nie być więźniem we własnym domu.
Ja ostatnio miałam dramatyczny katar - jednego dnia leciało ciurkiem, a drugiego kichałam co 2 minuty. Dramat. Używałam nasivin soft (dla dzieci), ale umówmy się.. to jest bardzo delikatne i guzik dawało.
Troche pomagała woda morska, ale na chwilę. Ostatecznie wypłukałam nos woda z solą, a później wpuszczałam sobie po troszku z strzykawki - następnego dnia było o niebo lepiej.
-
makalotia wrote:Można by tak robić, ale przy dziecku przy sprzątaniu co tydzień słabo to wygląda
U nas też kruszenie przez 3 latka na porządku dziennym, ale to co drugi dzien wieczorem mąż 'przeleci' na bezprzewodowym odkurzaczu i jest ok.
Większe sprzątania w sobotę. -
Czesc dziewczyny! Witam sie po swiatecznej przerwie. Wlasciwie spedzilam ten czas z rodzina i kompletnie bez internetow
jeszcze was nie nadrobilam ale mam nadzieje ze same piekne wiesci przeczytam.
Mi maluszek zrobil cudowna niespodzianke na swieta - dal znac ze jestpoczułam pierwsze ruchy
zadne musniecia czy rybki... je najwidoczniej przeoczylam ale poczulam delikatne pukanie. Poczatkowo tylko na lezaco i z dlonia na brzuchu. A dzis od rana czuje juz nawet bez dloni i widac golym okiem to "puk"
Nareszcie zaczynam wierzyc ze bede mama
Lady_Dior, asylia, Szczesliwa1405, Mama Wojtka, Violet Flower, bratfrandu, Trine91, GreenK lubią tę wiadomość
-
Lorella wrote:Czesc dziewczyny! Witam sie po swiatecznej przerwie. Wlasciwie spedzilam ten czas z rodzina i kompletnie bez internetow
jeszcze was nie nadrobilam ale mam nadzieje ze same piekne wiesci przeczytam.
Mi maluszek zrobil cudowna niespodzianke na swieta - dal znac ze jestpoczułam pierwsze ruchy
zadne musniecia czy rybki... je najwidoczniej przeoczylam ale poczulam delikatne pukanie. Poczatkowo tylko na lezaco i z dlonia na brzuchu. A dzis od rana czuje juz nawet bez dloni i widac golym okiem to "puk"
Nareszcie zaczynam wierzyc ze bede mama
Gratulacje !!! To cudowne uczucie. Ja też musiałam przeoczyć widocznie. Na razie też czuje na leżąco i z ręką ma brzuszku. Mam nadzieję że już niedlugo poczuje wyraźne kopniaczki nawet w trakcie chodzeniaPozrawiam.
Lorella lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jutro mam usg mam nadzieję ze lekarz pomierzy i wszystkie pomiary wyjda ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 15:18
jolciaa171 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny jutro mam usg mam nadzieję ze lekarz pomierzy i wszystkie pomiary wyjda ok
Oczywiście trzymam mocno kciuki!
My mamy dopiero 30 stycznia wizytę kontrolną a 15 lutego badania połówkowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 17:03
czarnulka24, GreenK lubią tę wiadomość
-
jolciaa171 wrote:Oczywiście trzymam mocno kciuki!
My mamy dopiero 30 stycznia wizytę kontrolną a 15 lutego badania prenatalne.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja już po wizycie
wszystko wporządku, dzidzia waży 113g, łożysko na tylnej ścianie i chyba będzie chłopak! Oby się potwierdziło
Samsaramsa, Lorella, Szczesliwa1405, Nadinka83, Lilka26, Lady_Dior, makalotia, bratfrandu, jolciaa171, Freyja, 0202oliwcia, Ariette1983, Mama Wojtka, Pimka, Violet Flower, czarnulka24, GreenK lubią tę wiadomość
23.07.2017: Sandra ;*
31.05.2019: wizyta na 13:00
-
Mama Wojtka wrote:Córka dziewczyny z sierpniówek zaczęła chodzić bardzo wcześnie- chyba w 7mcu. Moje dziecko wtedy zaczynało siadać dopiero. I to był wielki problem, bo szkielet dziecka nie był przygotowany jeszcze do chodzenia. Także szybko nie znaczy, że dobrze. Mój syn w sierpniu skończył dwa lata, nie robi na nocnik, mówi kilka słów od niedawna. Inne śpiewają, mówią zadaniami i korzystają z nocnika. Czekamy cierpliwie, bo widać, że wszystko rozumie, kawał cwaniaka z niego. Zaczął chodzić jak miał 14,5mca, ale jak już zaczął to chodził płynnie i się nie przewracał. Taki typ i już. Jakbym go porównywała do innych to bym chyba już wszystkie włosy z głowy powyrywała
Dlatego ja nie cierpię takiego porównywania dzieci, każdy z nas jest inny i tak musi być
Tak jak mówisz wcześniej nie znaczy lepiej.
Z mojej szwagierki dziecka lekarz zrobił "niedorozwój" dosłownie bo dziecko po roczku nie chodziło i nie mówiło nic- lekarz twierdził, ze powinien już proste słowa mówić.
Teraz ma 1,5 roku chodzi i zaczyna gadać, a co przykrości jej zrobili to swoje ;-(
-
jolciaa171 wrote:Oczywiście trzymam mocno kciuki!
My mamy dopiero 30 stycznia wizytę kontrolną a 15 lutego badania prenatalne.
Kochana, a nie za późno na prenatalne, czy połówkowe będziesz miała ?
-
KaśkaKwa, połówkowe to też prenatalne tylko drugiego trymestru