X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wasza cera? Ja do 9 tygodnia miałam idealną a potem nagle bum, pryszcz na pryszczu. Wyglądam tragicznie, jak kupa po prostu ;D włosy też często mi się przetłuszczają. Z synkiem nie miałam ani jednej krosty a teraz? Jestem załamana i wstydzę się wpuścić do domu nawet hydraulika :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:18

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się martwiłam ustaniem ruchów po tym jak przed wyjazdem na urlop mały strasznie szalał a potem był lot samolotem i nie czułam go prawie przez dobę - bałam się że ten cały stres i trud podróży mu zaszkodziły, ale jak się obudziłam w nocy napiłam się słodkiego soku i poleżałam na wznak i szybko go poczułam - u mnie ewidentnie reaguje na słodkie i najmocniej go czuję leżąc.
    Ja tak jak w pierwszej ciąży robię tylko te podstawowe usg - jestem w luxmed gdzie nie ma usg w gabinecie więc nie mam też pokusy ;) ciąża póki co wydaje się zdrowa - wcześniej monitorowałam małego detektorem tętna teraz czuję regularne ruchy więc jestem w miarę spokojna (choć zastanawia mnie trochę siła odczuwania tych ruchów - ale podobno w drugiej ciąży to normalne). Tak więc kolejne usg połówkowe mam dopiero 17 stycznia, a poprzednie było prenatalne więc mam różnicę między usg prawie 8 tygodni...
    Co do L4 to też mam od wizyty do wizyty czyli ok. 4 tygodnie

Freyja lubi tę wiadomość

2nn33e3k17zi5yne.png
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cera o dziwo się poprawiła, jeszcze jakieś 2 tygodnie temu miałam kilka krostek jak nastolatka a teraz ani jednej :D dodatkowo całe życie na rekach miałam krostki od skazy białkowej i też nie ma po nich śladu :)
    Najgorszym problemem była mega sucha skora szczególnie na twarzy, nie wiem czy to przez tarczyce... ale od kilku dni też już jest super :)

uwo99jcga48s16g3.png
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że jutro wizyta... Dziś musze jakoś przemęczyć ten dzień,mam nadzieję, że dzidzia na wieczór się uaktywni.

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cera teraz już normalna ale na początku ciąży to była tragedia.
    Wizyty mam tak co 4tygodnie a z ruchami jeszcze różnie. Tez bardzo nie mam czasu się wsłuchiwać ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam większych problemów z cerą, ale na początku ciąży też był dramat, teraz sporadycznie pojawi się jakoś pryszcz, ale ogólnie na plus :)

Madamee92, jestem pewna, że jeszcze dzisiaj wieczorem poczujesz ruchy swojego maleństwa, teraz jest pewnie tak jak dziewczyny pisały- fika gdzieś głęboko i dlatego nie czujesz.. Wszystko będzie dobrze ;*

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • bratfrandu Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty! Oby były tylko dobre wieści! Ja mam w przyszłym tygodniu, też po miesiącu przerwy.

Kurczę, jak zazdroszczę tym, co już czują ruchy. Kiedy próbuję się położyć, skupić i coś poczuć, czuję tylko własne tętno. Pewnie trzeba by było spytać się Lilki ile tętnic mamy w brzuchu – otóż wszystkie mnie wkurzają.

[*] Maj 2018, Synek?, 16. tc (poronienie zatrzymane)
    [*] Maj 2019, Synek 2600 g 50 cm, 36. tc (odklejenie łożyska)

Nie ma limitu nieszczęść i bólu na jedną rodzinę
  • asylia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Dziewczyny, to naprawdę nie jest czas żeby martwić się że ruchów nie czujecie... To całkiem normalne, że na tym etapie np tydzień dziecko czujecie po kilka razy dziennie a potem trzy dni nic. Wystarczy że dziecko obierze sobie pozycję nogami do góry albo do wewnątrz brzucha i dupa, nic nie czuć.

To prawda, dlatego nie panikowałam. Jak bym pojechała na IP to by mnie pewnie wysmiali, że to jest tak wcześnie (to był 17tc), że to pewnie jeszcze nie ruchy i sobie wkręcam.

Oleśka11 wrote:
    Tak czytam Was i cieszę się, że ja już znam płeć. Ta niepewność by mnie chyba do tego czasu rozniosła :D

Ja się cieszę, że mamy jakieś info (na 80-90%), ale gdybym nie miała to czekałabym spokojnie - nie płeć jest dla mnie najwazniejsza.

U mnie wizyty co 3-4tc. generalnie lekarz ustala mi co 4, ale a to byłam nagle z tą szyjką, albo jeszcze na genetycznym.
    I teraz też mam połówkowe za 3 tygodnie, a tydzień później idę do mojego gina.

U mnie też z cerą ok.
    Od dłuższego czasu, odkąd ogarnęłam hormony przed pierwszą ciążą, nie mam z nią problemów. I ani w ciąży z synkiem, ani teraz nie sie nie zmienło (tfu, tfu).

Zjadłam owoce z jogurtem i rodzynkami i córa sprzedaje mi kopniaczki.<3

Dziewczyny, jak dostać zaproszenie do klubu na FB?

Oleśka, Ty możesz mnie zaprosić? Wysłałam Ci zaproszenie, żeby mój napisac priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:38

7u22rjjg269yrzch.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zapisałam się na wizytę na NFZ do innego lekarza. Wizyta 28 stycznia. Bieda nas przycisnęła więc trzeba spróbować do kogoś na NFZ pójść. Lekarz opinię ma wręcz cudowne, więc mam nadzieję, że nie będzie źle i u niego już zostanę. :)

asylia, Izieth lubią tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisz mi w wiadomości na priv link do swojego fb :)

Dla mnie płeć raczej też była bez znaczenia. Ja po prostu z tych ciekawskich :)

Trine91, miazmija lubią tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kopniaki nie są wtedy gdy coś zjem tylko jak jestem głodna. Śmieszne, bo jak tylko poczuję pierwszy głód to niemal z zegarkiem w ręku zaraz o sobie przypomina. Z kolei jak już zjem to spokój :P

Ariette1983 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    A u mnie kopniaki nie są wtedy gdy coś zjem tylko jak jestem głodna. Śmieszne, bo jak tylko poczuję pierwszy głód to niemal z zegarkiem w ręku zaraz o sobie przypomina. Z kolei jak już zjem to spokój :P

Ja długo nie jem to też się czasem dopomina. ;) :D

Puściłam priv. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 14:33

7u22rjjg269yrzch.png
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyty raz w miesiącu i tak również mam L4 wypisywane.
    Ruchów nadal nie odczuwam takich, które bym mogła myśleć, że to Franek. Natomiast mały ma na mnie sposób jak robię się głodna to zaczyna mnie piec zgaga i przechodzi dopiero jak coś zjem.

Co do cery przed ciążą miałam pojedyncze wypryski, a teraz jest dramat bolące ropne wulkany na brodzie na czole. Bez makijażu nie ma opcji wyjść z domu.

Niestety nie odstawie duphastonu bo pomimo magnezu 3x2 macica dalej mi twardnieje, więc nawet nie próbuje odstawiać póki co.

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak dotad nie mialam nigdy problemow z cera tak teraz tragedia mam taka wysuszona skore ze sobie z tym po prostu nie radze

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na polowkowych już można nagrac plyte i zdjęcia mieć na niej? bo nawet nie wiem

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • asylia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suchość skóry twarzy u mnie też trochę jest, musze mocno pilnować nawilżania.

7u22rjjg269yrzch.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z cerą w ogóle nie mam problemów-czasem jakaś krostka wyjdzie jak zawsze ale zauważyłam,że włosy rosną jak na drożdżach :) Te na głowie to fajnie ale nogach to już minus :P Na rękach mi też tak urosły,że szok-taki meszek :D a zawsze na rękach miałam prawie 0

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny są kopniaki :D Uff, szaleje po barszczu czerwonym i czekoladzie.

Trine91, Lady_Dior, asylia, Mama Wojtka, Szczesliwa1405, Samsaramsa, Violet Flower, Lorella, Pimka, Izieth, Robaczek12 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze . Ja dochodzę do siebie, ale nie jest łatwo :( odebrałam dziś wyniki jeśli chodzi o mutacje. Jestem zupełnie zielona ... Ale coś mi powychodziło.... Czy pomożecie mi chociaż trochę jeśli chodzi o interpretację? Zdjęcie wyniku może na priv bym wysłała do osób, które są "wtajemniczone" jeśli chodzi o mutacje żeby nie zaśmiecać Wam forum . Dodajcie mnie może do przyjaciółek,a ja wtedy wyślę wyniki. 3mam za Was wszystkie kciuki :-*

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przesuszoną skórę to może być objaw problemów z tarczycą - warto pilnować.

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ