Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Trine91 wrote:A najlepiej pani doktor skomentowala moje +5kg, bo tyle finalnie wyszło na koniec dnia od wagi początkowej- trochę sobie pani pojadła przez święta
Było jej powiedzieć że jak taka mądra to niech sama stanie na wagę po świętach ;pTrine91, GreenK, Nita, Ariette1983 lubią tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Gratuluję dobrych wieści
Nadinka, czyli u Ciebie dwóch chłopaków to pewne?
Podstawa poprzedniej wizycie była jeszcze szansa na dziewczynkę ale teraz już raczej pewne -
Ciekawe,czy pani doktor w święta była na diecie
Ja mam w piątek wizytę (bez usg) i aż z ciekawości spytam,kto mi będzie robić usg połówkowr-chyba nie technik jak ostatnio -
nick nieaktualnyTrine91 wrote:A najlepiej pani doktor skomentowala moje +5kg, bo tyle finalnie wyszło na koniec dnia od wagi początkowej- trochę sobie pani pojadła przez święta
to ja pewnie tez będę na wizycie w tarapatach
no ale co zrobić. Do 16 ego pewnie akurat 1 kg przybędzie
-
Czarnulka24 a jak tam Twoja wizyta dziś? Mam nadzieję, że dzidziuś ładnie brykał
asylia mnie możesz zapisać na 29 czerwca -
Oleśka11 wrote:No to trzech facetów nam się na 5-go szykuje, fajnie
termin z 7sg 02.06 no ale i tak zapowiedziana cesarka 37-38tc.
-
U mnie za to położna w piątek była zdezorientowana bo ważymy się w butach na wadze aby było szybciej to ma być tak orientacyjnie nie co do grama. Miesiąc wcześniej wpisała mi 69 co było o kg za dużo bo miałam już zimowe buty i w piątek staje na wagę też w zimowych butach w ubraniu a tam 70 po chwili zastanowienia mówi- dobrze to wpiszemy tak jak ostatnio 69. Tylko co powie lekarz jak za 4 tyg przyjdę a tam dalej będzie 69.
-
nick nieaktualnyDziewczyny a jak z ubieraniem noworodka w okresie letnim? Ja jestem zielona i przerażona jak o tym myślę. Body na długi rękaw i skarpetki? Body na krótki rękaw i kocyk? Czy jeszcze śpiochy do tego? Przecież przy 25 stopniach i takiemu maluchowi nie będzie zimno chyba? Wiadomo, że zależnie od pogody, ale... Nawet nie wiem co kupować w jakich ilościach.
-
Freyja wrote:Dziewczyny a jak z ubieraniem noworodka w okresie letnim? Ja jestem zielona i przerażona jak o tym myślę. Body na długi rękaw i skarpetki? Body na krótki rękaw i kocyk? Czy jeszcze śpiochy do tego? Przecież przy 25 stopniach i takiemu maluchowi nie będzie zimno chyba? Wiadomo, że zależnie od pogody, ale... Nawet nie wiem co kupować w jakich ilościach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 05:11
Freyja lubi tę wiadomość
-
Freyja wrote:Dziewczyny a jak z ubieraniem noworodka w okresie letnim? Ja jestem zielona i przerażona jak o tym myślę. Body na długi rękaw i skarpetki? Body na krótki rękaw i kocyk? Czy jeszcze śpiochy do tego? Przecież przy 25 stopniach i takiemu maluchowi nie będzie zimno chyba? Wiadomo, że zależnie od pogody, ale... Nawet nie wiem co kupować w jakich ilościach.
Kiedyś widziałam taka rozpiskę żeby było 5x krótki rękaw 5x długi rękaw na ten najmniejszy rozmiar. Ja pamiętam po porodzie też nie wiedziałam jak ubierać a sama jeszcze miałam jakos zaburzone odczuwanie temp. Wszyscy krótki rękaw a ja w sierpniu w skórze... Przyjęło się że jedna warstw więcej niż sobie. Jak było ciepło to ubuerałam body kr rękaw i tyle. Bez czapeczki
Freyja lubi tę wiadomość