Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Freyja wrote:Jeśli chodzi o przesuszoną skórę to może być objaw problemów z tarczycą - warto pilnować.
Ja mam niedoczynność ale wszystko pod kontrolą.
Ogólnie mam skórę suchą, ale w ciąży się ona pogłębila - może po prostu wieksze zużycie wody (chociaż pije sporo). -
Blanka85 wrote:Cześć dziewczyny
mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze . Ja dochodzę do siebie, ale nie jest łatwo
odebrałam dziś wyniki jeśli chodzi o mutacje. Jestem zupełnie zielona ... Ale coś mi powychodziło.... Czy pomożecie mi chociaż trochę jeśli chodzi o interpretację? Zdjęcie wyniku może na priv bym wysłała do osób, które są "wtajemniczone" jeśli chodzi o mutacje żeby nie zaśmiecać Wam forum . Dodajcie mnie może do przyjaciółek,a ja wtedy wyślę wyniki. 3mam za Was wszystkie kciuki :-*
Odnośnie mutacji, jeśli masz facebooka to zachęcam byś dołączyła do grupy MTHFR Polska. Jest tam bardzo wiele informacji odnośnie mutacji genów mthfr, Pai, V Leiden, użytkownicy polecą Ci lekarzy znających się na mutacjach, ktorzy dobiorą odpowiednie leki, suplementy np. metylowany kwas foliowy i B12, które są niezbędne przy stwierdzeniu mutacji mthfr.
Osobiście nie robiłam pakietu badan mutacji po stracie w 9tc, ale dzieki tej grupie wprowadzilam profilaktycznie metylowany kwas foliowy, b12 i inne polecane suplementy i jak na razie odpukać wszystko dobrze.
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Nita wrote:Jak wasza cera? Ja do 9 tygodnia miałam idealną a potem nagle bum, pryszcz na pryszczu. Wyglądam tragicznie, jak kupa po prostu
włosy też często mi się przetłuszczają. Z synkiem nie miałam ani jednej krosty a teraz? Jestem załamana i wstydzę się wpuścić do domu nawet hydraulika
Cześć Blanka! Niestety nie pomogę...Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Freyja wrote:Jeśli chodzi o przesuszoną skórę to może być objaw problemów z tarczycą - warto pilnować.
Własnie wydaje mi się że u mnie spowodowane było to problemem z tarczycą.
Mam wrażenie że od kiedy biorę tabletki Letrox moja skóra zdecydowanie się poprawiła. -
nick nieaktualny
-
mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze . Ja dochodzę do siebie, ale nie jest łatwo
odebrałam dziś wyniki jeśli chodzi o mutacje. Jestem zupełnie zielona ... Ale coś mi powychodziło.... Czy pomożecie mi chociaż trochę jeśli chodzi o interpretację? Zdjęcie wyniku może na priv bym wysłała do osób, które są "wtajemniczone" jeśli chodzi o mutacje żeby nie zaśmiecać Wam forum . Dodajcie mnie może do przyjaciółek,a ja wtedy wyślę wyniki. 3mam za Was wszystkie kciuki :-*
Blanka, wysłałam zaproszenie, trochę się znam - może pomogę
Sama mam kilka mutacji.Blanka85 lubi tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
pisz, chętnie pomogę!
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
my już po wizycie
Mam mieszane uczucia, bo oczywiście musiałam prosić o usg, bo pani doktor nie widzi takiej potrzeby, jak tętno jest ok i ciąża przebiega prawidłowo i tylko podglądaliśmy maluszka, bez żadnych pomiarów.. Dobrze, że w poniedziałek mam połówkowe, to będę wiedzieć trochę więcej.
Co do twardnienia i drętwienia brzucha to oczywiście dostałam magnez, mam rozważyć L4 i więcej odpoczywać, bo szyjka 3,6 też bez szału wg pani doktor...
bóle brzucha na tym etapie jej nie martwią, bo stwierdziła, że to od rozciągania..
No i wreszcie nam się dzidziuś pokazał i mamy odwrót co do płci, bo jednak będzie synuśMąż w siódmym niebie, szaleje z radości
Lady_Dior, Samsaramsa, Mama Wojtka, Szczesliwa1405, Takana5, Violet Flower, Madamee92, Marryy, asylia, Pimka, Lorella, Nita, makalotia, Izieth, bratfrandu, Ariette1983, Robaczek12 lubią tę wiadomość
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Trine91 super,że z dzidzią wszystko ok
Oszczędzaj się ile możesz i pewnie będzie dobrze
Moniak77 zdrówka-oby pomogło.Ja nigdy nie miałam kłopotów z żarówkami,także nic sensownego nie doradzęTrine91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChłopak bez wątpienia
Zatem Leoś
Ssał sobie palucha i grzecznie leżał, a może spał. 1 lutego mamy połówkowe
Trine91, Samsaramsa, Violet Flower, Lady_Dior, Madamee92, Marryy, Mama Wojtka, Pimka, Lorella, Nita, makalotia, Izieth, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Blanka wysłałam zaproszenie. Moge podzielic się wiedzą jaką posiadam.
Ciesze się że Cię tu widzę tylko z okoliczności już nie. Trzymaj się mocno.
Ja już po wizycie. Chłopaki rosną zdrowo. Jeden ma 296g a drugi 300g.Sięgają ponad pepek! Toż to szok
już się nie dziwię dlaczego mam taki duży brzuch
Szyjka 4cm, kosmowka się podniosła i jest ok
Wizyta zdecydowanie poprawiła mi nastrój który ostatnio nie dopisywał.
Teraz czekam na prenatalne 18.01Samsaramsa, Lady_Dior, Violet Flower, Madamee92, Lilka26, Mama Wojtka, Trine91, Pimka, Lorella, GreenK, Nita, Takana5, Izieth, bratfrandu, Lusi91, Ariette1983, Robaczek12 lubią tę wiadomość
-
Ale super wieści dziewczyny
już się nie mogę doczekać mojej wizyty w piątek
Trine wyobrażam sobie zadowolenie męża, moj cały czas, liczy że córeczce coś urośnie. Ja chyba jednak wolałabym żebyś się nie zmieniło nic:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 20:53
-
Nadinka83,Freya gratuluję udanych wizyt
Miło się czyta dobre wieści
No właśnie ja wszędzie czytam,że dno macicy na wysokości pępka jest dopiero w 25tyg.Zdziwiłam się,że macica jest tak nisko do tego tyg.,mi to chyba flaki do góry ta macica wypycha,bo ja mam taki zaokrąglony brzuch wokol.pępka i wyżej,jakbym co najmniej w 7mies.byla
Freyja lubi tę wiadomość