Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Doriska87 wrote:A powiedzcie jak często macie badany cukier w ciązy? Ja od początku miałam raz tylko. Zastanwiam się czy nie za mało...
-
Ja sobie często badam cukier-w ciąży,czy nie.Mam też glukometr i kontroluję sobie od czasu do czasu-mam cukrzyków w rodzinie,więc chcę mieć wszystko pod kontrolą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:43
-
Marryy wrote:Dziewczyny mam pytanie bo w sumie nie wiem. Czasami wydaje Mi się że macica sie stawia. Jak to rozpoznać że to nie maluch albo jelita? To moja pierwsza ciąża wcześniej nie miałam takich odczuć. Przed chwilą np. Poczułam taki dyskomfort w dole brzucha pod pepkiem usiadłam i widzę że lewa strona jest napięta, twardsza i jakby zdeformowana trochę taka bula po czym po chwili siedzenia unormowalo się chociaż pod pepkiem wzdłuż jest i tak twardsze.
Myślicie że coś jest nie tak czy raczej panikuje trochę?
U mnie to tak wygląda, że cały brzuch jakby na chwilę drętwieje, takie samo odczucie jak skurcz łapie łydkę tylko trwa to 5sec i puszcza. U mnie to się dzieje właśnie jak mały się dużo rusza, brzuch na chwilę twardnieje z tej strony i puszcza. Akurat wczoraj podczas usg dwa razy mi się to zdarzyło, więc gin mogła ocenić. Przepisała mi magnez 3x2 no i oszczędniejszy tryb życia, ale myślę, że to głównie z obawy żeby ta szyjka się nie zaczęła skracać od tych skurczy. Powiedziała, że twardnienie jest typowo tam gdzie rusza się dzidziuśś- czyli tak jak Twoim przypadku i gdyby cały brzuch robił się twardy to możnaby się zacząc martwić, ale na razie wystarczy ten magnez...
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Dzięki. Brałam 2x1 zwiększe na 2x2. Zobaczę co się będzie działo. Wizyta za tydzień w czwartek. Będę się oszczedzala. Jakby coś się działo pojadę na IP.
Nic mnie nie boli w sumie wszytsko jest ok. Ale w nocy też jak się budzę i sprawdzam to jest twardy.2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Marryy wrote:Dzięki. Brałam 2x1 zwiększe na 2x2. Zobaczę co się będzie działo. Wizyta za tydzień w czwartek. Będę się oszczedzala. Jakby coś się działo pojadę na IP.
Nic mnie nie boli w sumie wszytsko jest ok. Ale w nocy też jak się budzę i sprawdzam to jest twardy.
magnez spokojnie możesz brać, u mnie te 3x2 to wychodzi prawie 300mg dziennie. Dwa tygodnie czekałam na wizytę żeby powiedzieć o tym gin, łykając przy tym magnez jak radziły dziewczyny i nic się złego nie działo ;*Marryy lubi tę wiadomość
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
nick nieaktualny
-
Racja Freyja
magnez spokojnie można brać-ja zawsze biorę 400mg.Ważne też w jakiej postaci-cytrynian np.dobrze się wchłania
-
Dziewczynki byłam dziś obejrzeć z Mężem wózki
Jeny tyle pięknych
Po przewertowaniu internetów mam już swoje 2 typy
Joie Mytrax Signature Flex lub Valco Baby Snap 4 trend Sport.
Oba w opcji 2w1.
Kiedy planujecie zakup wózka?
Izieth lubi tę wiadomość
-
No ja w zasadzie już kupiłam, czekam aż przyjdzie
Wybrałam Cybex Mios, gondola granatowa, siedzisko Birds of Paradise.
Gondole udało mi się kupić używaną, po czerwcowym chłopcu z zeszłego roku, jeszcze na gwarancji!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 17:54
jolciaa171 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
A ja już po wizycie. Maluszek waży 275 gram. Wszystkie wymiary odpowiednie, rozmiar kości udowej i stopy sugeruje, że wzrostem wrodzi się w wysokiego tatusia.
Ale mamy takiego wstydnisia, że masakra. Najpierw gdy doktor zlokalizował pupkę to pępowina się zaplątała między nogi i ciężko było cokolwiek dojrzeć. A później kiedy w końcu malec zmienił pozycję to z kolei zacisnął nogi i dalej nie wiemy co tam skrywa
Powiedziałam lekarzowi o tym ostrym bólu po prawej stronie podczas oddawania moczu, mówił, że wyniki moczu są ok więc to nie zapalenie ale mam zrobić usg nerek, czy jakiegoś piasku nie ma.
Z powodu niskiej hemoglobiny dostalam recepte na żelazo.
Łożysko na tylniej ścianie, ilość wód płodowycj prawidłowa. Szyjkę badał na fotelu, wysoko i zamknięta. Kolejna wizyta za 3 tyg.Trine91, Magda - mbc, Lady_Dior, Oleśka11, jolciaa171, Lorella, Nadinka83, Mama Wojtka, Takana5, Samsaramsa, Violet Flower, Pimka, Izieth, GreenK, bratfrandu lubią tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Madamee92, super że zdrowe, choć nie super że dalej nie znasz płci
Lady Dior, serio pierwszy raz od testu seks? Wow, ja ani mój mąż to byśmy z własnej woli nigdy tyle nie wytrzymali. My to z tych mega seksolubnych, a moja ciąża libido tylko zwiększateraz przymusowa abstynencja i jest mi strasznie z tym źle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 18:26
-
Oleśka11 my też z sexolubnych ale ciąża mi libido zzerowała
Jednak po 3 stratach jest blokada.
-
Madamee92 dobrze że wszystko dobrze. A płeć poznacie pewnie na następnej wizycie
Ja z moim to nie współżyje od pozytywnego testu. Najpierw byliśmy zestresowani a potem dostaliśmy zakaz. To już prawie 3,5 mies. Łatwo nie jest małe motywacja dobra -
Nadinka, piona, ja też dziś zaczynam 20ty tydzień
Ty na pewno będziesz pierwsza, choć ja też zamierzam wcześnie działać. Po skończeniu 38go siadam na piłkę, zaciągam tatuśka do łóżka i uskuteczniam codzienne, długie spacery
obiecałam sobie, że tej ciąży to na bank nie przenoszę, nie ma mowy
Edit: ze wszystkich metod przyspieszania porodu nie polecam tylko jednego. Ja byłam tak zdesperowana, że wypiłam mikstuę z oleju rycynowego. Nie zadziałał, tylko srania dostałamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 18:35
Nadinka83, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:No ja w zasadzie już kupiłam, czekam aż przyjdzie
Wybrałam Cybex Mios, gondola granatowa, siedzisko Birds of Paradise.
Gondole udało mi się kupić używaną, po czerwcowym chłopcu z zeszłego roku, jeszcze na gwarancji!
az zaraz sobie lukne ten wózeczekja początkoo zastanawiałam się nad Cybexem Balios chyba "S" ale podobno dobry do jazdy po miescie, a my przeprowadzamy się w tym roku na wieś.