Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też polecam piłkę
ja sobie wysłałam w ostatniej ciąży. Jeszcze poprzytulałam się wieczorem z mężem , choć czułam , że coś jest na rzeczy no i z rana się zaczęło
-
Ja bez przyspieszania urodziłam wcześniej niż większość przyspieszających z sierpniówek
.
Co do wstrzemięźliwości to wyczytałam w fachowej literaturze, że w ciąży mnogiej po 20tyg nie powinno się współżyć (lub wcześniej, jeśli coś się dzieje). Ciekawe czy mój doktorek wie. Stary już się dowiedział
.
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Trine91 wrote:Tak się cieszę, że trafiłam na to forum i możemy tutaj liczyć na rady bardziej doświadczonych mam, dzięki dziewczyny ;*
Ja już do głowy dostaje z "radami" mojej mamy i tesciowej- wiadomo chcą dobrze, ale dzieci rodziły 30 lat temu i chyba się trochę pozmieniało od tego czasu. Mi cały czas mówią, że noworodek musi mieć ciepło, że mam wszystko na długi rękaw kupować, na krótki to przyjdzie czas, ale w sierpniu, jak podrośnie, zawsze czapeczkę zakładać, itp..
To moja pierwsza ciąża, ale jak tego lata poszłam do koleżanki, która miała 2 dziecko i zobaczyłam jej 3 miesięczną córeczkę latem 30 stopni wózku 2-3 warstwy ubrań i pod grubym kocem, skóra jak tarka tyle potówek to nie mieszkałam jej powiedzieć, że chyba przesadziła.
Może i była zła na mnie bo co ja tam wiem, ale kuźwa bez przesady.
Fakt jest, że niektóre kobiety nie mają takiego wyczucia -
Mama Wojtka wrote:Ja bez przyspieszania urodziłam wcześniej niż większość przyspieszających z sierpniówek
.
Co do wstrzemięźliwości to wyczytałam w fachowej literaturze, że w ciąży mnogiej po 20tyg nie powinno się współżyć (lub wcześniej, jeśli coś się dzieje). Ciekawe czy mój doktorek wie. Stary już się dowiedział
.
Mój dr. narazie kazał, mówił, że jak coś będzie nie tak to zabroni -
nick nieaktualnyKaśkaKwa wrote:To moja pierwsza ciąża, ale jak tego lata poszłam do koleżanki, która miała 2 dziecko i zobaczyłam jej 3 miesięczną córeczkę latem 30 stopni wózku 2-3 warstwy ubrań i pod grubym kocem, skóra jak tarka tyle potówek to nie mieszkałam jej powiedzieć, że chyba przesadziła.
Może i była zła na mnie bo co ja tam wiem, ale kuźwa bez przesady.
Fakt jest, że niektóre kobiety nie mają takiego wyczucia
Albo bardzo częsty widok w galeriach handlowych. Rodzice bez kurtek albo rozpięte a dziecko w kombinezonie i czapce i nie wiadomo dlaczego krzyczy całe czerwone? -
nick nieaktualnyjolciaa171 wrote:Dziewczynki byłam dziś obejrzeć z Mężem wózki
Jeny tyle pięknych
Po przewertowaniu internetów mam już swoje 2 typy
Joie Mytrax Signature Flex lub Valco Baby Snap 4 trend Sport.
Oba w opcji 2w1.
Kiedy planujecie zakup wózka?
Ja pewnie w kwietniu jak już wybiorę się na zwolnienie lekarskie. Też myślę o Joie MytraxKtoś tu ma doświadczenia?
GreenK lubi tę wiadomość
-
Freyja wrote:Albo bardzo częsty widok w galeriach handlowych. Rodzice bez kurtek albo rozpięte a dziecko w kombinezonie i czapce i nie wiadomo dlaczego krzyczy całe czerwone?
W Nl właśnie zupełnie odwrotnieRodzice poubierani jak na Sybir a dziecko jakby dopiero się lato kończyło
-
Dzień Dobry
Kurcze chyba idzie mi opryszczka na ustach.... przed ciążą miałam dość często gdy mój organizm był osłabiony.
Co teraz, zastanawiam sie czy nie jest to groźne i jak to leczyć w ciąży.
Czy może któraś z WAS miała z tym problem w ciąży? -
Doriska87 wrote:Co do ciuszków to tez jestem zielona. Na razie wymyśliłam sobie że zaczniemy od zestawu: kilka bodziaków krótki rękaw, kilka bodziaków długi, kilka pajacyków i śpioszków, ze 3 czapeczki, śpiworek lub otulacz, skarpetki i rękawiczki.
Kilka to mam na myśli 3-5 sztuk. Nie wiem od jakiego rozmiaru zaczynać 56? czy może większy? Chyba większy by się przydał? Myślicie że na start starczy?
Zacznij od 56, bo w 62 noworodek może się topićWiadomo z 56 najszybciej wyrośnie, więc tylko kilka, ale mogą się przydać. Ja w szpitalu na wyjście miałam 56 i 62, bo nie wiedziałam co mnie czeka i dając pielęgniarce ubranie pomyliłam rozmiary - półśpiochy mała miała założone po same pachy
Ja mam spacerówkę Joie Litetrax 4 Air i sobie chwalę, tylko że z pompowanymi kołami, bo jednak czasem po jakimś lesie pojeżdżę, po wertepach, chociaż dziurawe chodniki też się lepiej przejeżdża, niż piankowymiMytrax jest bardzo podobny, to jest chyba nowszy model, niż Litetrax. Ja osobiście polecam, mój brat ma chyba ten flex i też sobie chwali.
Ja bardzo nie chciałam wcześniej urodzić, więc nawet ograniczyłam wyjście z domu, żeby po schodach tyle nie wchodzić, ale nie zadziałało
Jolciaa, jeśli miałaś opryszczkę wcześniej, to nie jest niebezpieczna, ale nie pomogę w leczeniu, bo sama miałam tylko ok. 2 razy w życiu.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Izieth właśnie czytałam że jesli ktoś już miał od dawna opryszczke nic się nie powinno stać. Nie bardzo tylko wiem jak w ciąży to leczyć ewentualnie.
Co do ubranek muszę się przyznać że kilka kupiłam
Przede wszystkim chyba już słynnej i zachwalane body kopertowe właśnie na 56.
Udało mi się upolować na wyprzedaży w H&M.
Póki co pasuje z ubrankami i czekam na kolejną wizytę gdzie lekarz potwierdzi że będziemy mieli Synusia, choć na prenatalnych był pewien od samego początku że będzie chłopiec -
Freyja tu masz recenzję tego wózka Mytrax ale w wersji Signature Flex:
https://domowa.tv/joie-mytrax-flex-signature/
Wózek powinien starczyć do końca wózkowania, bo do spacerówki zmieści się naprawdę duże dziecko.
Jak każdy oczywiście ma wady.
W takim zestawie jest gondolka Ramble Xl która jest nieco większa od standardowej w Joie.
Nawet myśle poważnie o zestawie 3w1 gdyż fotelik ma 4* i dobre opinie.
My zdecydujemy się na ten zestaw w granacie,
Mojemu wózek się również spodobał.
Freyja lubi tę wiadomość
-
jolciaa171 kurde oby to jednak nie opryszczka. Wiem,że nie jest groźna na tym etapie-tym bardziej,że już od dawna masz tego wirusa ale wiem,jak dokuczliwe potrafi to być.Też jestem ciekawa,czy w drugim trymestrze można już używać zovirax,bo w 1wszym chyba nie bardzo.Chętnie się dowiem
Co do wózka,spodobał mi się SILVER CROSS SURF TIMELESS.Oby tylko dziecko lubiało wózek,bo mój chrzesniak nienawidziłSpacery trwały 10-15 min.-darł się tak strasznie,że nic poza cyckiem,nie dało rady go uspokoić-także przy synu,moja siostra miała traumę wyjść na dwór
Byłyśmy już przygotowane,że ze chrztem będą cyrki i były oczywiście
ale to szybko do zakrystii i tam cyc
Później ciocię ochrzcił ulewając hahaha
-
jolciaa171 wrote:Dzień Dobry
Kurcze chyba idzie mi opryszczka na ustach.... przed ciążą miałam dość często gdy mój organizm był osłabiony.
Co teraz, zastanawiam sie czy nie jest to groźne i jak to leczyć w ciąży.
Czy może któraś z WAS miała z tym problem w ciąży?
Co do leczenia to poczytaj,ja jakieś zioło przykładałam , ale pamięć krótka i nie pamiętamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:39
-
No cena jest wysoka
i właśnie boję się,że dziecko może nie polubić wózka jak mój chrzesniak-no wtedy bym się załamała