Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusi91 wrote:Widzę że temat wózków... Nam się spodobał bebetto Tito premium class.... Wprawdzie obecnie mieszkamy jeszcze w bloku na 2 piętrze bez windy ale chodniki w naszej okolicy są godne pozalowania a spacerek na budowę do nowego domu to droga przez las pod górke więc potrzebujemy dużych pompowanych kół i super amortyzacji... W sklepie nie wydawał się aż tak bardzo ciężki więc zobaczymy jak się sprawdzi.... To jest opcja 2 w 1 natomiast nie wiem co z fitelikiem w która stronę pójść
Ładne te wózki są ale tak serio to jest nie praktyczna krowa. Miałam adamexa i tylko jak mieliśmy przesiąść się w spacerowe od razu sprzedałam. Ciężki, źle wniesc po schodach, miałam ala nogę w siniakach od wnoszenia a mieszkam na wyższym parterze i mam tylko kilka schodów. Sąsiadka z pierwszego piętra ma bebetto Luca i sama go nie wnosi, zostawia na dole a mąż wnosi tylko na polpietro.
Z doświadczenia teraz wiem żeby przy wyborze wózka bardzo gondola się nie kierować a spacerówka. Cake szczęście kupiłam używany wózek ale spacerówka z zestawu była nie używana
Zobacz ile jest na olx wystawionych wózków jeszcze na gwarancji gdzie spacerówka jest nówka sztukado domu i na obrzeża gdzie też bardzo do samochodu tego wózka nie trzeba pakować na pewno się sprawdzi. U nas jak mieliśmy samochód w sedanie to stelaż jeździł w bagażniku a siedzisko na przednim siedzeniu ;p
A fotelik maxi Cosi, cybex czy kiddy albo jeszcze inne wszystko za pomocą adapterow wpinasz. Zależy jaki nasz budżet i na czym konkretnie zależy Ci żeby było w foteliku. Cybex ma chyba fajna możliwość że można go rozłożyć na płaskoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 16:23
-
Nita wrote:Ja nie miałam cukru ani razu badanego w ciąży i nie będę miała, bo w UK badają cukier i krzywą tylko jeśli w rodzinie ciężarnej ktoś chorował na cukrzycę.
Wózek kupię jakiś używany, tzn.samą gondolę i stelaż. Nie jestem fanką żadnych 2 w 1 ani tym bardziej 3 w 1. Synek wyrósł z gondoli w wieku niecałych 4 miesięcy, taki był długi. Spacerówkę mam nową, Baby Jogger City Mini GT, tylko ją wyczyszczę i drugie dziecko będzie używać.
Ciuszkow parę nowych dokupię, pieluchy i tetry, wiadomo, jakieś nowe kosmetyki dla noworodków i w sumie to wszystkowiększość rzeczy mam po synku. Jedynie zastanawiam się nad dostawką do łóżka Chicco next to me, bo z synkiem miałam kosz Mojżesza i się nie sprawdziło. No i oczywiście nowy fotelik samochodowy, łupinę dla maluszka.
A czemu kosz u Was się nie sprawdził?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Samsaramsa wrote:Ładne te wózki są ale tak serio to jest nie praktyczna krowa. Miałam adamexa i tylko jak mieliśmy przesiąść się w spacerowe od razu sprzedałam. Ciężki, źle wniesc po schodach, miałam ala nogę w siniakach od wnoszenia a mieszkam na wyższym parterze i mam tylko kilka schodów. Sąsiadka z pierwszego piętra ma bebetto Luca i sama go nie wnosi, zostawia na dole a mąż wnosi tylko na polpietro.
Z doświadczenia teraz wiem żeby przy wyborze wózka bardzo gondola się nie kierować a spacerówka. Cake szczęście kupiłam używany wózek ale spacerówka z zestawu była nie używana
Zobacz ile jest na olx wystawionych wózków jeszcze na gwarancji gdzie spacerówka jest nówka sztukado domu i na obrzeża gdzie też bardzo do samochodu tego wózka nie trzeba pakować na pewno się sprawdzi. U nas jak mieliśmy samochód w sedanie to stelaż jeździł w bagażniku a siedzisko na przednim siedzeniu ;p
A fotelik maxi Cosi, cybex czy kiddy albo jeszcze inne wszystko za pomocą adapterow wpinasz. Zależy jaki nasz budżet i na czym konkretnie zależy Ci żeby było w foteliku. Cybex ma chyba fajna możliwość że można go rozłożyć na płasko
no właśnie jak byłam w sklepie i pojeździłam pustymi wózkami, to nie mogłam
uwierzyć, że to takie kobyły! Więc jak dostalam Cybexa Miosa do ręki, to uznałam, że to jest miłość na zawsze
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja mam teraz spacerowke na piankowych kołach bez amortyzacji, zmieniłam chyba w lutym. Daje rade po nie równych chodnikach i polnych drogach. Po piachu trzeba ciągnąć nie pchać ale jest ok. Zobacze jak będzie się sprawdzać z gondola bo będzie trochę lżej
-
jolciaa171 wrote:Nadinka,
Czy zgłaszałaś swojemu lekarzowi o opryszczce? Bo ja totalnie zapomniałam...
Wydaje mi się ze juz schodzi i nie wiem czy lecieć z tym do gina.
Nie. Bo wyszła mi zaraz po wizycie i do następnej nie było już śladu. -
Hiszpaneczka wrote:Dziewczyny czy na każdej wizycie macie badanie ginekologiczne i potem usg?
Tak. Na każdej wizycie. Najpierw badanie na fotelu, potem usg szyjki i potem przeź brzuch sprawdzamy co u maluchów. -
Ja narazie mam dwa typy jesli chodzi o wózki. Nie umiem się przełamać na wózki jeden za drugim wiec szukam jeden obok drugiego. Jeden piękny i z tych droższych Bugaboo Donkey a drugi tańszy i nie wiem czy nie będzie bardziej praktyczny Tfk Adventure. Chyba że jeszcze coś mi wpadnie w oko.
Co do wózka pojedynczego. Lekkiego i fajnie prowadzącego się to polecam Tako Jumper. Siostra miała i sama byłam zdecydowana że jak będę w ciąży to kupuje Tako. Ale blizniacze mają bardzo szerokie bo aż 94cm wiec odpada -
Nadinka83 wrote:Ja narazie mam dwa typy jesli chodzi o wózki. Nie umiem się przełamać na wózki jeden za drugim wiec szukam jeden obok drugiego. Jeden piękny i z tych droższych Bugaboo Donkey a drugi tańszy i nie wiem czy nie będzie bardziej praktyczny Tfk Adventure. Chyba że jeszcze coś mi wpadnie w oko.
Co do wózka pojedynczego. Lekkiego i fajnie prowadzącego się to polecam Tako Jumper. Siostra miała i sama byłam zdecydowana że jak będę w ciąży to kupuje Tako. Ale blizniacze mają bardzo szerokie bo aż 94cm wiec odpada
bugaboo tez patrzylam, ale ja znowu za Bee 5ale donkey nie powiem, też fajny.
Cybexy są ciut tańsze i łatwiej je odkupić mam wrażenie. Mało jest bugaboo na allegro i olx.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja miałam Camarelo Carera- jako gondola spoko, bo aż 85cm i dzieciak półroczny w kombinezonie, z przykryciem się mieścił. Spacerówki nawet nie próbowałam.
Potem kupiłam w ciemno Joie Litetrax 4 plus, bo opinie w Internecie super. Mnie osobiście rozczarował- krótkie oparcie, zacinanie się przy rozkładaniu, regulacja oparcia skokowa, trudny dostęp do kosza.
Spoko jest wózek do biegania Baby Jogger FIT, ale on tylko na bieganie, bo nie ma skrętnego koła z przodu.
Teraz będzie używany Bugaboo Donkey. Na szczęście wybór bliźniaczych wózków jest dużo uboższy, więc łatwiej podjąć decyzję.Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Donkeya ma to fajne że w razie potrzeby można go zawęzić do pojedynczego. No mało używanych na olx. Ale za to kwitnie handel z UK.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Nadinka83 wrote:Ja narazie mam dwa typy jesli chodzi o wózki. Nie umiem się przełamać na wózki jeden za drugim wiec szukam jeden obok drugiego. Jeden piękny i z tych droższych Bugaboo Donkey a drugi tańszy i nie wiem czy nie będzie bardziej praktyczny Tfk Adventure. Chyba że jeszcze coś mi wpadnie w oko.
Co do wózka pojedynczego. Lekkiego i fajnie prowadzącego się to polecam Tako Jumper. Siostra miała i sama byłam zdecydowana że jak będę w ciąży to kupuje Tako. Ale blizniacze mają bardzo szerokie bo aż 94cm wiec odpada
Ja mam bugaboo ale cameleon i jestem z niego bardzo zadowolona nie zamierzam zamieniać na inny. Jedyne co bym w nim wymieniła to przednie kółka na pomopowane , bo w gondoli jednak lepiej jak dziecko ma 4 pompowane koła żeby płyn mózgowo rdzeniowy się zbytnio nie przelewał (rada znajomej fizjoterapeutki). Można koła przednie dokupić i bez problemu zmienić na terenowe pompowane ale minus taki że nie są skrętne niestety. Ogólnie ja jestem zadowolona, kupowałam go ponad 2 lata temu i najbardziej nam odpowiadał z tego co było wówczas dostępne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 18:34
-
Magda - mbc wrote:Ja mam właśnie zagwozdkę kosz czy next to me.
A czemu kosz u Was się nie sprawdził?
Natomiast polecam kokon do spania. Oczywiście tylko w dzień i pod nadzorem rodzica, ale to super sprawa jak np.chce się maluszka nauczyć sypiać z ciasnego kosza Mojżesza do dużego łóżeczka. Mój w kokonie długo drzemał. Ja miałam Sleepyhead.Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
A czy ktoras miala wozek expander mondo? Baardzo podoba mi sie pod wzgledem estetycznym ale nie wiem jak sie sprawdzi w praktyce. Natomiast do spania wypatrzylam sobie Baby hug 4in1 spectrum marki chicco - lozeczko z regulowanym dnem od pozycji plaskiej do pollezacej,mozna wykorzystac tez na drzemki w ciagu dnia, krzeselko do karmienia i krzeselko do stolu w jednym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 19:33
-
Wybralam dzisiaj polozna, wypelnilam deklaracje, za 2 tyg mam pierwsze zajecia, kilka spokan samych pan, a potem 5 spotkan razem z mezem
Kupilam sobie tez dzisiaj w h&m spodnie ciążowe, jakie wygodne i super leza
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Wiele dziewczyn z Polski często poleca leżaczek bujaczek 3 w 1 z Tiny Love. Nie miałam go, ale nawet na tym forum wiele mam go zachwalało. Mój synek na przykład nie cierpiał żadnych wibrujących bujaczków. On w ogóle bujaków nie lubił żadnych i ja go nosiłam tylko w chuście lub jak miał już kilka tygodni to wtedy położyłam go na matę z zabawkami i mogłam sobie coś zjeść a on się bawił. Każde dziecko inne. Niektóre będzie lubiło bujaczki i wibracje, inne będzie chciało tylko na rączkach być (jak mój
). Dlatego ja zawsze wolę kupić używane rzeczy dla dziecka, ale w dobrym stanie, bo jak się nie sprawdzi to nie będę żałować straconej kasy.
Tu link do bujaczka
https://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-niebieski.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 20:07