X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Wiele dziewczyn z Polski często poleca leżaczek bujaczek 3 w 1 z Tiny Love. Nie miałam go, ale nawet na tym forum wiele mam go zachwalało. Mój synek na przykład nie cierpiał żadnych wibrujących bujaczków. On w ogóle bujaków nie lubił żadnych i ja go nosiłam tylko w chuście lub jak miał już kilka tygodni to wtedy położyłam go na matę z zabawkami i mogłam sobie coś zjeść a on się bawił. Każde dziecko inne. Niektóre będzie lubiło bujaczki i wibracje, inne będzie chciało tylko na rączkach być (jak mój ;D ). Dlatego ja zawsze wolę kupić używane rzeczy dla dziecka, ale w dobrym stanie, bo jak się nie sprawdzi to nie będę żałować straconej kasy.
    Tu link do bujaczka

https://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-niebieski.html

Zgadzam się chusty to jest wspaniała rzecz :)
    ❤❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 20:18

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Ładne te wózki są ale tak serio to jest nie praktyczna krowa. Miałam adamexa i tylko jak mieliśmy przesiąść się w spacerowe od razu sprzedałam. Ciężki, źle wniesc po schodach, miałam ala nogę w siniakach od wnoszenia a mieszkam na wyższym parterze i mam tylko kilka schodów. Sąsiadka z pierwszego piętra ma bebetto Luca i sama go nie wnosi, zostawia na dole a mąż wnosi tylko na polpietro.

Z doświadczenia teraz wiem żeby przy wyborze wózka bardzo gondola się nie kierować a spacerówka. Cake szczęście kupiłam używany wózek ale spacerówka z zestawu była nie używana ;)
    Zobacz ile jest na olx wystawionych wózków jeszcze na gwarancji gdzie spacerówka jest nówka sztuka ;) do domu i na obrzeża gdzie też bardzo do samochodu tego wózka nie trzeba pakować na pewno się sprawdzi. U nas jak mieliśmy samochód w sedanie to stelaż jeździł w bagażniku a siedzisko na przednim siedzeniu ;p

Właśnie tego się boję że mimo że Tito to jeden z lżejszych z modeli z bebetto to albo będę musiała na raty go wnosić najpierw gondola później reszta, albo wg
    Zostawiać na dole w klatce.... Mieszkamy na obrzeżach małego miasteczka i wsi... żeby gdziekolwiek na spacer się ruszyć to raczej wyboiste drogi.... Rozglądam się też za używanym ale mąż woli nowy i nadzieja ze jeszcze kiedyś się przyda do drugiego dziecka.... Ja aż tak daleko nie myślę wolę się skupić na tym co jest teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 20:24

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:12

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Wiele dziewczyn z Polski często poleca leżaczek bujaczek 3 w 1 z Tiny Love. Nie miałam go, ale nawet na tym forum wiele mam go zachwalało. Mój synek na przykład nie cierpiał żadnych wibrujących bujaczków. On w ogóle bujaków nie lubił żadnych i ja go nosiłam tylko w chuście lub jak miał już kilka tygodni to wtedy położyłam go na matę z zabawkami i mogłam sobie coś zjeść a on się bawił. Każde dziecko inne. Niektóre będzie lubiło bujaczki i wibracje, inne będzie chciało tylko na rączkach być (jak mój ;D ). Dlatego ja zawsze wolę kupić używane rzeczy dla dziecka, ale w dobrym stanie, bo jak się nie sprawdzi to nie będę żałować straconej kasy.
    Tu link do bujaczka

https://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-niebieski.html
    No ja właśnie olewam bujaczek, nie będę kupowała, za to zamierzam kupić dobrą matę do zabawy na podłodze.
    Podobno fizjoterapeuci dziecięcy polecają maty firmy dwinguler.

Freyja, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina 3:15 a ja jeszcze oka nie zmrużyłam. Wiercę się, nie mogę się wygodnie ułożyć, zgaga mnie wykańcza i Gaviscon już nie pomaga. Co za noc...

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przy śniadanku ;)

Opryszczka na ustach się nie rozwinęła i już po niej nie ma sladu, niemniej jednak na nastepnej wizycie powiem o tym lekarzowi.

Za to na jednej łydce od 3 dni mam jakby "zakwas" najgorsze jest to że ja się z tym obudziłam :D i nic takiego nie robiłam żeby przeciążyć noge, nie wiem co to.

uwo99jcga48s16g3.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolciaa171 wrote:
    Witam przy śniadanku ;)

Opryszczka na ustach się nie rozwinęła i już po niej nie ma sladu, niemniej jednak na nastepnej wizycie powiem o tym lekarzowi.

Za to na jednej łydce od 3 dni mam jakby "zakwas" najgorsze jest to że ja się z tym obudziłam :D i nic takiego nie robiłam żeby przeciążyć noge, nie wiem co to.

Może skurcz Cię złapał? Mnie często w nocy lapaly skurcze w lydke, zazwyczaj jak chciałam nogę 5ak rozciagnac i długo było miejsce skurczu obolałe

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa tak to chyba skurcz, zaczełam łykać delikatnie magnez, bo dziś obudziłam się dodatkowo z twardym brzuchem, nic nie bolało itp ale był taki nie fajny.

uwo99jcga48s16g3.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia, to na pewno skurcz, bo sama często się tak przeciągam w nocy i jak mnie złapie to ten ból trzyma potem jeszcze długo w ciągu dnia :(

jolciaa171 lubi tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Godzina 3:15 a ja jeszcze oka nie zmrużyłam. Wiercę się, nie mogę się wygodnie ułożyć, zgaga mnie wykańcza i Gaviscon już nie pomaga. Co za noc...
    Współczuję :( ja na szczęście póki co nie mam tego problemu, wręcz przeciwnie. Mam nadzieję, że synek da Ci pospać z rana

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek w leżaczku mało lezal. Chyba od 3 msc zaczęłam go kłaść, bo myślałam, że to będzie coś dobrego do uspokojenia w cięższych chwilach, ale wtedy nie chciał tam leżeć, więc zrezygnowałam, bo jak mial dobry humor to wolałam, żeby leżał na macie

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy hustawke hybrydowa i u nas się sprawdziła. Wibracji w niej nigdy nie używałam bo kiedyś wyczytałam że te wibracje nie są dobre a muszą być o jakiejś określonej częstotliwości czy coś takiego. Dokładnie nie pamiętam o co to chodziło. Całymi dniami oczywiście w niej nie siedział tylko jak chciałam coś spokojnie zjeść albo brałam hustawke do łazienki i brałam szybki prysznic

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jakiś leżaczek no name od koleżanki i moje dziecko go nie lubiło, baterii na wibracje nawet nie włożyłam. Teraz kupiłam używany Tiny Love za 80zł, zastanawiam się czy polować na drugi czy kupić huśtawkę hybrydową... Chyba jednak wybiorę drugi Tiny love, bo można dzieciaka na płasko dać, a co do bujania mam sprzeczne uczucia.

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam huśtawkę hybrydową ale w ogóle nie używałam. Albo na macie kładłam albo w chuście nosiłam. Teraz planuję kupić kosz mojżesza do spania i na dzienne drzemki w salonie w koszu będzie Nelka spała. A poza tym matę i chusty będę używała. Chusty to super sprawa dziewczyny. Jak chce się coś zrobić w kuchni , a dziecko nie śpi, na szybkie wyjście np do sklepu lub jak dziecko nie chce usnąc chusta działa magicznie ;) Ja pokochałam chusty przy pierwszej córce i zamierzam kontynuować chustonoszenie i nie mogę się już doczekać ;)

Ariette1983 lubi tę wiadomość

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Współczuję :( ja na szczęście póki co nie mam tego problemu, wręcz przeciwnie. Mam nadzieję, że synek da Ci pospać z rana
    Nie dał. Miał jakiś zły sen i zaczął machać rękami, tak mi przyfasolił w nos, że aż gwiazdki zobaczyłam. Coraz niewygodniej mi z nim spać. Jak się wyprowadzimy do nowego domu w marcu to będę jednak go przenosić do osobnego pokoju.

Dziewczyny a co to jest huśtawka hybrydowa? Pierwszy raz słyszę o czymś takim.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita
    https://www.smyk.com/ingenuity-hustawka-hybrydowa-dla-niemowlat-zebra.html?&gclid=Cj0KCQiAmuHhBRD0ARIsAFWyPwh2wbPFUDir9xdJ4eza7aKGkdYnryiO5ASv8o3_r_mj2g5H-0iDm64aAin-EALw_wcB

Nita lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusty nie miałam, teraz się zastanawiam, czy zwykła, czy kółkowa... I czy da radę temat ogarnąć bez doradcy chustowego... Co o tym myślisz Lena1984?

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • asylia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy jakiś no name leżaczek, do Teściów dostaliśmy. :| Młody go lubił, ale nie wył na płasko wiec starałam się by tam nie leżał.
    Teraz chyba kupię Tiny Love. Myślałam tez o dobrej macie, ale prawda jest taka, że mata jest też na krótko - jak dziecko zacznie pełzać to zaraz z niej ucieka, wiec to kwestia kilku miesięcy i troche mi szkoda wydać 500-600 zł - pewnie bym później sprzedała z dużą stratą bo ze względu na cenę nie jest to chodliwy produkt.

Mieliśmy mieć dzisiaj z Mężem wychodne, ale coś niewyraźnie się czuję, jakby lekko podziebiona. Odpuścimy, bo pogoda jest jaka jest, a nie chce się rozłożyć.

7u22rjjg269yrzch.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam zainteresowana chustami. Mam dobrą koleżankę która już drugie dziecko w chuście nosi i bardzo mi się to podoba. Ale przy bliźniakach chyba nie da rady :(

Ja właśnie przeglądam używane rzeczy dla dzieci: wózki, siedziska, bujaczki, łóżeczka i czuje frustrację. W związku z tym, że jesteśmy o krok od kupna domu to budżet na akcesoria zmalał i rozsądnym wydaje się kupowanie używanych rzeczy. I idąc tym tropem chciałabym uniknąć żeby w pokoju chłopaków wyglądało jak w komisie. Żeby każda rzecz była z innej firmy, kolorze, wzorze... a znaleźć dwie takie same używane to już problem. wrrr...

Ale z miłych elementów zapisałam się na warsztaty Bezpieczny maluch i szkołe rodzenia. Tu na szczęście wysraczy iść raz ;) mam już wybraną położną tylko jeszcze ją muszę o tym poinformować i złożyć deklarację :)

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hustawke kupiłam używaną, teraz pozyczyłam znajomym. Łóżeczko używane, mate używana ;p wózek używany i sprzedając go po 5miesuacach straciłam na nim tylko 50zl. Sąsiadka sprzedawała swój kupiony nowy na gwarancji no i musiała sporo zejść z ceny ;) materac do łóżeczka nowy

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ