Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Freyja wrote:Czyli większość z Was planuje pracować do +/- połowy ciąży czy tam końca stycznia. Ja właśnie się waham. Miewam gorsze i lepsze dni. Trzyma mnie głównie to, że każdy miesiąc pracy dłużej to większa premia kwartalna...
Ja planuję przynajmniej do końca kwietnia, jeśli wszystko będzie w porządku
Większa premia kwartalna jest jednak motywacją, o ile oczywiście dobrze się czujesz, bo pieniądze to jednak nie wszystko, zdrowie Twoje i maleństwa jest najważniejsze
Freyja, Ariette1983, GreenK lubią tę wiadomość

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
nick nieaktualnyIzieth wrote:Ja planuję przynajmniej do końca kwietnia, jeśli wszystko będzie w porządku

Większa premia kwartalna jest jednak motywacją, o ile oczywiście dobrze się czujesz, bo pieniądze to jednak nie wszystko, zdrowie Twoje i maleństwa jest najważniejsze
Oczywiście, własnie od około 15 tygodnia czuję się w zasadzie znakomicie pomijając zgagi, jakieś tam bóle głowy. Na pewno lepiej funkcjonuję jak pracuję, bo wstaję o konkretnej porze, jem śniadanie itd. A po studiach wiem jak wyglądałoby moje siedzenie w domu...
No dobra, to dodałyście mi chęci
GreenK, Izieth lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt,
Mamo Wojtka cudowne zdjecia
Ja dla malucha kupilam dwupak body na krotki rekaw i 1 pajacyka. Skorzystalam z wyprzedazy. Poza tym nie mamy jeszcze kompletnie nic - jutro mam wizyte po' baardzo dlugim czasie - 6 tyg. Troszke sie stresuje, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
Mama Wojtka lubi tę wiadomość

-
Wanienke kupuje bez stelaża. Z kim rozmawiam nikt go ze znajomych nie poleca.
Trochę Wam zatroszczy tej pracy ja od 09.10 juz na L4. Zapomniałam juz co to praca -
Ile ja bym dała,żeby pracować
Niestety moja praca nie jest nawet dla kobiet moim zdaniem a co dopiero w ciąży...Pracujcie jeśli możecie 
Ja nie mam kompletnie nic dla dziecka-po połówkowych zamierzam nieśmiało zaczynać z zakupami.
Pimka super,że połówkowe badanie były udane
Co dziś pysznego jadłyście? Ja prawie przeżyłam orgazm,jak zamoczyłam usta w ogórkowej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 17:37
Pimka lubi tę wiadomość
-
Ja wanienkę kupuję bez stelaża. Dziecko kąpałam na podłodze kucając.
Ja też wam zazdroszczę pracy. Ja się zwolniłam w pierwszej ciąży i jeszcze do pracy nie wróciłam. Mieszkaliśmy wtedy w Londynie a tam dniówka za żłobek czy przedszkole w mojej okolicy to około 500 zł. Moja pensja by na to nie starczyła, więc nie miało sensu posyłać dziecko do obcych a mnie iść do pracy, bo jeszcze do tego przedszkola bym musiała dopłacać.
Ale marzy już mi się powrót do pracy i odpoczynek od wrzasków i zmieniania pieluch
chciałabym się poczuć jak mój mąż, który twierdzi, że ma najgorzej, bo musi chodzić do pracy 
Ja mam jutro o 9 rano połówkowe. Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko dobrze, bo to jest najważniejsze
-
To ja chyba beda pierwsza co go poleca .. jak dla mnie rewelacja .mam porownywanie bo stelaz mam w polsce a w No juz nir i dodatkowo teraz mi starsznie ciezko kapac maluchow zeby sie caly czas zginac .. beda w polsce teraz te dws tyg korzystalam ze stelarza i jak dla mnie jest super a zwlaszcza dla ciezarnych w poznijszym okresie ..Nadinka83 wrote:Wanienke kupuje bez stelaża. Z kim rozmawiam nikt go ze znajomych nie poleca.
Trochę Wam zatroszczy tej pracy ja od 09.10 juz na L4. Zapomniałam juz co to praca
Hiszpaneczka, Izieth lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [
13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja mam stelaż i jestem b.zadowolonaHiszpaneczka wrote:Dziewczyny a wanienke kupujecie ze stelażem czy nie?
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [
13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
A ja mam w piatek usg 17+2 ciekawe czy juz powiedza mi płeć27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [
13tc,
10tc,
10tc] Cb
nick nieaktualnyLady_Dior wrote:Co dziś pysznego jadłyście? Ja prawie przeżył am orgazm,jak zamoczyłam usta w ogórkowej

Brzmi jak ja
Pewnie jutro będę gotować ogórkową, dzisiaj na kolację zrobię zapiekanki z pieczarkami i serem
Ja w tej ciąży mogłabym jeść wyłącznie: produkty mleczne, wszystko co kwaśne, ziemniaki. Tak jak przed ciążą jeden owoc na tydzień to był u mnie rekord, tak teraz po dwa dziennie... Równocześnie mięso mogłoby nie istnieć, a kiedyś dzień bez mięsa był dniem straconym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 17:32
-
nick nieaktualnyJa dziś byłam na wizycie następna za 5 tyg. I wtedy mam zrobić krew mocz i krzywa. Zrobiliśmy mini usg ale nic się z niego nie dowiedziałam. Nie wiem jaka mam szyjkę ani ile ma dziecko. Wiem jedynie i AŻ ze wszystko jest jak w najlepszym porządku
.
Trochę się tylko dziwie bo ostatnie badania miałam pod koniec grudnia a kolejne mam robić dopiero przed wizyta czyli minie 7 tygodni... a ja już mam lekka anemię . Natomiast moja lekarka uważa ze nie ma jeszcze sensu suplementowac. No nic
Za 9 dni będą połówkowe to chociaż wszystko pomierza
Mama Wojtka, Ariette1983, bratfrandu lubią tę wiadomość