Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Freyja wrote:Czyli większość z Was planuje pracować do +/- połowy ciąży czy tam końca stycznia. Ja właśnie się waham. Miewam gorsze i lepsze dni. Trzyma mnie głównie to, że każdy miesiąc pracy dłużej to większa premia kwartalna...
Ja planuję przynajmniej do końca kwietnia, jeśli wszystko będzie w porządku
Większa premia kwartalna jest jednak motywacją, o ile oczywiście dobrze się czujesz, bo pieniądze to jednak nie wszystko, zdrowie Twoje i maleństwa jest najważniejszeFreyja, Ariette1983, GreenK lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
nick nieaktualnyIzieth wrote:Ja planuję przynajmniej do końca kwietnia, jeśli wszystko będzie w porządku
Większa premia kwartalna jest jednak motywacją, o ile oczywiście dobrze się czujesz, bo pieniądze to jednak nie wszystko, zdrowie Twoje i maleństwa jest najważniejsze
Oczywiście, własnie od około 15 tygodnia czuję się w zasadzie znakomicie pomijając zgagi, jakieś tam bóle głowy. Na pewno lepiej funkcjonuję jak pracuję, bo wstaję o konkretnej porze, jem śniadanie itd. A po studiach wiem jak wyglądałoby moje siedzenie w domu...No dobra, to dodałyście mi chęci
GreenK, Izieth lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt,
Mamo Wojtka cudowne zdjecia
Ja dla malucha kupilam dwupak body na krotki rekaw i 1 pajacyka. Skorzystalam z wyprzedazy. Poza tym nie mamy jeszcze kompletnie nic - jutro mam wizyte po' baardzo dlugim czasie - 6 tyg. Troszke sie stresuje, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.Mama Wojtka lubi tę wiadomość
-
Wanienke kupuje bez stelaża. Z kim rozmawiam nikt go ze znajomych nie poleca.
Trochę Wam zatroszczy tej pracy ja od 09.10 juz na L4. Zapomniałam juz co to praca -
Ile ja bym dała,żeby pracować
Niestety moja praca nie jest nawet dla kobiet moim zdaniem a co dopiero w ciąży...Pracujcie jeśli możecie
Ja nie mam kompletnie nic dla dziecka-po połówkowych zamierzam nieśmiało zaczynać z zakupami.
Pimka super,że połówkowe badanie były udane
Co dziś pysznego jadłyście? Ja prawie przeżyłam orgazm,jak zamoczyłam usta w ogórkowejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 17:37
Pimka lubi tę wiadomość
-
Ja wanienkę kupuję bez stelaża. Dziecko kąpałam na podłodze kucając.
Ja też wam zazdroszczę pracy. Ja się zwolniłam w pierwszej ciąży i jeszcze do pracy nie wróciłam. Mieszkaliśmy wtedy w Londynie a tam dniówka za żłobek czy przedszkole w mojej okolicy to około 500 zł. Moja pensja by na to nie starczyła, więc nie miało sensu posyłać dziecko do obcych a mnie iść do pracy, bo jeszcze do tego przedszkola bym musiała dopłacać.
Ale marzy już mi się powrót do pracy i odpoczynek od wrzasków i zmieniania pieluchchciałabym się poczuć jak mój mąż, który twierdzi, że ma najgorzej, bo musi chodzić do pracy
Ja mam jutro o 9 rano połówkowe. Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko dobrze, bo to jest najważniejsze -
Nadinka83 wrote:Wanienke kupuje bez stelaża. Z kim rozmawiam nikt go ze znajomych nie poleca.
Trochę Wam zatroszczy tej pracy ja od 09.10 juz na L4. Zapomniałam juz co to pracaHiszpaneczka, Izieth lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hiszpaneczka wrote:Dziewczyny a wanienke kupujecie ze stelażem czy nie?
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
A ja mam w piatek usg 17+2 ciekawe czy juz powiedza mi płeć27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
nick nieaktualnyLady_Dior wrote:Co dziś pysznego jadłyście? Ja prawie przeżył am orgazm,jak zamoczyłam usta w ogórkowej
Brzmi jak jaPewnie jutro będę gotować ogórkową, dzisiaj na kolację zrobię zapiekanki z pieczarkami i serem
Ja w tej ciąży mogłabym jeść wyłącznie: produkty mleczne, wszystko co kwaśne, ziemniaki. Tak jak przed ciążą jeden owoc na tydzień to był u mnie rekord, tak teraz po dwa dziennie... Równocześnie mięso mogłoby nie istnieć, a kiedyś dzień bez mięsa był dniem straconym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 17:32
-
nick nieaktualnyJa dziś byłam na wizycie następna za 5 tyg. I wtedy mam zrobić krew mocz i krzywa. Zrobiliśmy mini usg ale nic się z niego nie dowiedziałam. Nie wiem jaka mam szyjkę ani ile ma dziecko. Wiem jedynie i AŻ ze wszystko jest jak w najlepszym porządku
.
Trochę się tylko dziwie bo ostatnie badania miałam pod koniec grudnia a kolejne mam robić dopiero przed wizyta czyli minie 7 tygodni... a ja już mam lekka anemię . Natomiast moja lekarka uważa ze nie ma jeszcze sensu suplementowac. No nic
Za 9 dni będą połówkowe to chociaż wszystko pomierzaMama Wojtka, Ariette1983, bratfrandu lubią tę wiadomość