Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolcia u mnie tak się czasem zdarza, ale odkad lykam magnez to jest z tym troche lepiej.
Magda-mbc super!Gratulacje
Ja połówkowe mam pojutrzeMam nadzieje ze wszystko bedzie ok
Magda - mbc, jolciaa171, Violet Flower, KaśkaKwa, kalika lubią tę wiadomość
-
Jezu jak mnie plecy bola...
myślałam ze takie bóle pojawiają się później...
A mnie boli krzyż, tyłek az po udo prawej nogi.
Ja zapisałam się tez do szkoły rodzenia ale pierwszy termin na 19 marca...To będzie 29 tydzień wiec już późno...no ale zobaczymy.2019 Natalka -
Gdyby któraś z WAS szukała kopertowych bodziaków na długi rekaw to od 28.01 będą w lidl pakowane po 5 szt za 49.90, w H&M kopertowe po ok 20zł za sztukę.
Tylko właśnie zastanawiam się czy brać az 5 szt w jednym rozmiarze na długi rekawekWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 18:42
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
jolciaa171 wrote:Gdyby któraś z WAS szukała kopertowych bodziaków na długi rekaw to od 28.01 będą w lidl pakowane po 5 szt za 49.90, w H&M kopertowe po ok 20zł za sztukę.
Tylko właśnie zastanawiam się czy brać az 5 szt w jednym rozmiarze na długi rekawek
Dzięki za info. Jak będą ładne w Lidlu i z bawełny to ja się chyba zdecyduję. Na stronie mojego szpitala piszą aby mieć po 5 sztuk podstawowych ubranek z danego rodzaju np. 3-5 pajacyków, 3-5 bodziaków itd. A cena przystępna.2019 Natalka -
Magda-mbc fajnie,że wizyta udana i synek już tyle waży
Teraz tylko czekać do połówkowych a widzę,że parę z nas ma je w podobnym czasie
Czarnulka24 gratuluję synkaTrzech muszkieterów hehe
Jak Ty dasz radę z 4facetami w domu hihi
Jolciaa171 ja miałam podobnie z tym brzuchem a teraz tak jakby mi się brzuch na boki rozchodził hmmm -
A ja dziewczyny jeszcze nie wiem gdzie chce rodzić.....
Rozważam 2 szpitale w Rzeszowie:
*Miejski na Rycerskiej (odnowniony trakt porodowy)
*Profamilia.
Muszę porozmawiać na ten temat z lekarzem prowadzącym
Więc na tę chwilę nawet nie wiem do którego z nich co będzie potrzebne dla mnie i noworodka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 19:26
-
Jolcia, mój synek był pierwszym dzieckiem jakie trzymałam na rękach. Nigdy wcześniej nie zmieniałam pieluchy, nie miałam styczności z dziećmi. Oglądałam filmiki na YouTube jak trzymać noworodka, jak zmienić pieluchę, jak kąpać. Potem synek się urodził i tak jakoś sama z siebie wiedziałam co i jak robić. Intuicja wszystko podpowiada. Też byłam nacięta przez,y porodzie a szwy miałam rozpuszczalne. Zeszły mi po niecałych 10 dniach, nic nie bolało. A po nacięciu wszystko tam na dole wygląda teraz tak jak przed porodem.
jolciaa171 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:14
Mama Wojtka, Szczesliwa1405 lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
jolciaa171 ale Ci fajnie
Ja muszę rękę przyłożyć,by poczuć-choć teraz też mnie coś 3x pykło ale nie wiem,czy to to...
Co do nacinania,to w Nl nie jest to rutyną i moje 5 koleżanek pierworódek nie było nacinanych
Kurka znowu mnie coś pykło od środkaTo musi być to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 19:49
-
Cześć Dziewczyny, gratuluję wieści z wizyt
Czarnulka gratuluję synka
Ja dziś po wizycie, młode Waży 227 gramów.
Nadal nie wiem jaka płeć, bo nóżki znów były skrzyżowane. Pozostaje czekać na, polowkowe do 8.02...Samsaramsa, Mama Wojtka, Lorella, Lady_Dior, Pimka, Lusi91, bratfrandu, Izieth lubią tę wiadomość
-
Lady Dior,w UK też nie nacinają. Mnie akurat musieli, bo przez 2 godziny już parłam główkę i nadal nie wychodziła a pępowina się okręciła wokół synka szyi i powoli tętno mu spadało. Więc było albo nacięcie albo kleszcze, ale położna szybko zdecydowała, że natnie mnie i pomoże z główką i dzięki Bogu wyszła w końcu.
Zauważyłam, że po czekoladzie mam najgorszą zgagę. Zjadłam wafelka i tak mnie teraz pali, że nie mogę nawet śliny przełknąć. -
Jutro o 9:30 mam połówkowe. Idziemy z córką , bo teściowa się rozchorowała i nie ma kto z córką zostać. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Trzymajcie kciuki!!
Ja zastrzyki biorę do końca ciąży i jeszcze jakieś 2 tygodnie po porodzie dla mojego bezpieczeństwa. Tak miałam w ubiegłej ciąży i tak będę miała teraz. Jedyne co będę miała odstawione to w 28-30tc acard, bo trzeba wcześniej odstawić żeby krwotoku nie dostać przy porodzie. Heparyna działa inaczej niż aspiryna i można, a nawet trzeba ją brać do końca ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 20:29
jolciaa171, Violet Flower, Izieth lubią tę wiadomość
-
anusia24 wrote:Jolcia u mnie tak się czasem zdarza, ale odkad lykam magnez to jest z tym troche lepiej.
Magda-mbc super!Gratulacje
Ja połówkowe mam pojutrzeMam nadzieje ze wszystko bedzie ok
ja tez w srode
anusia24 lubi tę wiadomość
-
kalika wrote:Lena, jaki kosz mojzesza planujesz? Ja miałam dla synka i uważam to za must have wyprawki. Kochałam go miłością wielka
Fajny taki kosz, ale co dla dwójki ?? dwa kosze ??? to dużo miejsca w salonie zajmie ;-(