X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1984 kciuki za wizytę :)

Marryy mam nadzieję,że faktycznie te twardnienia u Ciebie są (tak jak twierdzi lekarz ) normalne.Mi brzuch twardniał parę razy ale tfu tfu mam spokój.

Za to zastrzyki mi nie idą :/ Dziś chyba za bardzo ścisnęłam fałd,że po wyjęciu igły poszła kropla krwi a za chwilę patrzę-już się krwiak robi taki zgrubiały :/ Od tygodnia mój brzuch wygląda nieciekawie a tak dobrze mi szło przez 3miesiace :(

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, u mnie szyjka 3,5 i czekam na kolejną wizytę żeby sprawdzić czy się nie skraca... Na razie pani doktor powiedziała, że "bez szału" ale będziemy pilnować.. Pierwszy raz zmierzyła mi szyjkę po tym jak jej powiedziałam, że mam problemy z twardnieniem i napinaniem brzucha, wcześniej tylko mówiła, ze szyjka ok, bez mierzenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 12:34

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie podaje długości szyjki w cm tylko, że oki ;-)

Moje "człowieki" mają po 200 gramów, córeczka ma "pipkę jak złoto", a synuś zastrajkował i nie pokazał czy siusiak nadal na miejscu ;-)

Kolejna wizyta za 3-4 tygdonie i połówkowe 18 luty ;-)

Trine91, Marryy, jolciaa171, Ann.ann, Lady_Dior, Magda - mbc, Madamee92, Freyja, Lena1984, Izieth, Nadinka83, Mama Wojtka, bratfrandu, Pimka, Violet Flower, Hiszpaneczka, Ariette1983 lubią tę wiadomość

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa super gratuluje dobrych wieści!

Na połówkowe zostajemy na sam koniec :)

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

uwo99jcga48s16g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, na ten moment już nic nie mam wiec wstrzymam się z wizyta do jutro, bo jutro mam połówkowe u wybitnego lekarza wiec na pewno sprawdzi czy wszystko okej. Tez nie znamelugowci mojej szyjki zawsze dostaje informacje ze długa i zamknięta. Mam nadzieje ze jutro coś więcej się dowiem to napisze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka! Gratulacje :)

• Nita Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Ja za to bardziej lubię dentystę niż fryzjera. I zawsze to zdziwienie dentysty, że nie chcę znieczulenia (raz, na kanałówce, zmieniłam zdanie) ;-). Obecnie wszystko mam wyleczone, a trochę się uzbierało po dziecku...
    U mnie po ciąży też nazbierało się kilka ubytków, a jeden ząb był tak dziurawy, że dentysta po prostu plombą zatynkował część tego zęba, którego musiał spiłować. Nie wiem jak długo to się będzie trzymać. Potem chciałam wymienić moją czarną plombę w piątce na białą. Jak ją zdjął to okazało się, że szóstka obok, pod tą czarną plombą, miała ubytek, który nie był widoczny. W dodatku mam jeszcze trzy ósemki. Dwie górne są dziurawe a jedna dolna jest z zakrzywionym korzeniem, tylko połowę ponad dziąsło i chciałabym wyrwać w cholerę te trzy ósemki, ale nie wiem jak to zniosę w ciąży... Nie widzę sensu trzymania ósemek z próchnicą. Jedną ósemkę już miałam kiedyś wyrywaną i to był koszmar, dłutował mi godzinę kawałek po kawałku. Mówił, że mam korzeń mocny jak u jakiegoś faceta. No i dlatego teraz się tak boję. Mam wizytę u dentysty umówioną na 4 lutego. Po ciąży tak mi się zęby zaczęły psuć a wcześniej miałam zdrowe :/

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie straszcie z tymi zębami :D
    aktualnie staram się dbać o niej bardziej niż zawsze ale zobaczymy co z tego wyjdzie, bo już jeden cos zaczyna mnie bolec ;/

Właśnie był kurier z paczka z HM, przyszedł mi śliczny komplecik dla Maluszka z wyprzedaży za całe 20zł :D :) czasem można coś upolować, bo tak to niestety słabe mają te promocje

uwo99jcga48s16g3.png
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, może wyleczą te ósemki na razie?
    Ja też mam problem z ósemkami, od wielu lat siedzą sobie takie ledwo widoczne, a tu teraz w ciąży mi się ruszyły i cała twarz mi spuchła. Na razie mi to odkazili i czekam na wizytę u chirurga, żeby ocenił czy wyciągamy czy zaleczamy stan zapalny. Na szczęście próchnicy nie mam, ale każdy stan zapalny w ciąży jest ryzykowny.
    Każdy dentysta mi mówił że w ciąży różne rzeczy się zaczynają dziać z zębami. Jakbyśmy miały za mało dolegliwości :)

KaśkaKwa, super wieści! Lena, GreenK mam nadzieję że wasze wizyty też będą takie pozytywne

Jolciaa, połówkowe mamy pod koniec i już się trudno doczekać, ciekawe co będzie w czerwcu, kiedy wszystkie już urodzą a my dopiero będziemy czekać jak na szpilkach

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie wybieram się do dentysty w przyszłym tygodniu i się strasznie boję co tam powychodzi :(

• Nita Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann ja bym wolała je wyrwać, jeśli będzie można. Nie potrafię pielęgnować ósemek. Są za daleko, nie dosięgam tam szczoteczką. Chciałabym też zacząć nosić aparat po porodzie i miałam zalecenie, żeby wtedy pozbyć się ósemek, bo one wypychają inne zęby do przodu.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam problem z ósemkami, jedna wyszła, reszta próbuje, codziennie się modle żeby teraz w ciąży żadna nie dała o sobie znać;/

Po ciąży muszę ogarnać temat, teraz byle przetrwaćciąże bez komplikacji "zębowych" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 14:26

uwo99jcga48s16g3.png
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolciaa171 wrote:

Właśnie był kurier z paczka z HM, przyszedł mi śliczny komplecik dla Maluszka z wyprzedaży za całe 20zł :D :) czasem można coś upolować, bo tak to niestety słabe mają te promocje

Dawaj fotkę ;-)

cd7c541a76.png
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wasze samopoczucie? Tyle się naczytałam ze drugi trymestr to bajka i energia tymczasem ja się coraz gorzej czuje. Zawroty głowy i nawrot nudności, krwawienia zniosą, zgaga, wczoraj wymiotowałam znów, zaczęły mi tez puchnąć w pracy nogi. Sypiam po 14h dziennie

• asylia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to każde leczenie ok., nie wiem jak kanałowe, ale wyrywanie ósemek to chyba ostateczność. Z resztą jeśli nie ma z nimi dramatu to ja bym chyba zaczekała - to dość poważna ingerencja (zwłaszcza jeśli nie do końca wyrżnięte, albo mocno ukorzenione) i może być kiepsko po.
    Koleżanka niedawno rwała jedną - tydzień wycięty z życia. Antybiotyk, mega ilość przeciwbólowych - ogólnie dramat z nią był.

Ja też muszę zadzownić - może nawet zaraz to zrobię. Mam dwa mikro ubytki - chciałam wcześniej, ale najpierw mdłości, a później choroba która się ciągnęłaaaaaaa i tak się przeciągnęło.

7u22rjjg269yrzch.png
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już lepiej, początek II trym. był fatalny i myślałam, że to nie minie.
    Czuje się dobrze jak na wielki brzuch i bliźnięta ;-)

Raz tylko miałam zjazd w galerii, ale była przerwa w jedzeniu ok 5h i słabo mi się zrobiło.
    Poszłam zjeść i jak nowo narodzona, teraz pakuje kanapkę do torebki ;-)

cd7c541a76.png
    3xICSI/1x(*)6tc
  • asylia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Dziewczyny a jak Wasze samopoczucie? Tyle się naczytałam ze drugi trymestr to bajka i energia tymczasem ja się coraz gorzej czuje. Zawroty głowy i nawrot nudności, krwawienia zniosą, zgaga, wczoraj wymiotowałam znów, zaczęły mi tez puchnąć w pracy nogi. Sypiam po 14h dziennie

Niby czuję się ok. w sensie poza pobolewaniami brzucha - takimi na rozciąganie, czasem trochę miesiączkowo, nic mi nie dolega, ale.. nie mam mocy.
    Za bardzo mi się nic nie chce, najchętniej to bym spała w ciągu dnia, a nie chce tego robić, bo później nie mogę spać w nocy.
    Aaaaa i codziennie boli mnie głowa, ale tak dziwnie. Przychodzi nagle i nagle odchodzi samo (trwa różnie, czasem 15 minut, a czasem godzinę).

Liczę, że wraz z przyjściem wiosny się poprawi, bo sama siebie denerwuje z tą niemocą.

7u22rjjg269yrzch.png
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mi się udało wyleczyć ząbki przed ciążą,
    ale gin i tak prosił abym odwiedziła poźniej dentyste.

Ja zazdroszczę wam tego spania w dzień, ja oka nie zmrużę ;-(
    ale za to śpię długo po nocy 1:00 - 10:00.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 15:22

cd7c541a76.png
    3xICSI/1x(*)6tc
  • Szczesliwa1405 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;-) czy któraś już ma skierowanie na krzywa cukrową? Ja właśnie mam robić na początku lutego i tak się boje wyniku.

• Nita Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, korzystaj z tego leżenia póki możesz, bo to se ne wrati wkrótce ;D

Ja sie czuję ok, dużo lepiej niż w pierwszej ciąży na tym etapie, ale zgagę mam codziennie przez większą część dnia od około 10 tygodnia. W nocy to mnie tak pali, że aż strach ślinę przełykać. W pierwszej ciąży miałam tak samo. Przyzwyczaiłam się. Powoli dostaję też zespół nóg niespokojnych w nocy, a to oznacza, że trzeba się będzie magnezem suplementować. Jestem na nogach cały dzień, latam przy synu non stop, ale śpię z nim w dzień około 2 godziny. Na szczęście jeszcze ma drzemkę i ta drzemka mnie ratuje. Ogólnie mam więcej energii niż w pierwszej ciąży, kiedy byłam kompletnie wypompowana, przytyłam 24 kg i tylko leżałam i jadłam.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ