X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też rozważalismy pobranie krwi pępowinowej, ale po rozmowie z lekarzem który zna temat przeszczepów szpiku nie zdecydowaliśmy się.
    W skrócie, komórki macierzyste to przyszłość medycyny, ale na razie możliwości wykorzystania tego w taki sposób w jaki działa bankowanie krwi "dla siebie" są bardzo ograniczone.

Natomiast chętnie oddałabym na potrzeby badań.

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za pierwszy razem nie pobieraliśmy i teraz też nie planujemy.

7u22rjjg269yrzch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam oddać do publicznego banku, może ktoś skorzysta.

• Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    Ja skierowanie na krzywa dostane 5.02 czyli na następnej wizycie.
    Czuje się napewno lepiej niż w I trymestrze więcej energii mam. Ale też spadło na mnie kilka trudnych tematów życiowych i nie mam czasu na wylegiwać się całymi dniami jak to było w I trymestrze.
    Aż tak mi czas ucieka że nie zauważyłam kiedy zaczęłam 6 miesiąc. A to już ;)

na która masz wizyte? bo ja mam tez 5 lutego :)

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mierzyc ciśnienie co dziennie. W domu super a przed wizyta mam 157/100, miałam takie we wtorek. Lekarka mowila bym przed wizyta brala pol relanium by się trochę uspokoić

1usai09ki0pljcwv.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1984 wrote:
    Jestem już po wizycie.
    Szyjka ma 25mm więc nie ma tragedii. Jednak jest różnica między pomiarami u różnych lekarzy. Szyjka jest twarda jak kamień więc kamień z serca;) Mam na siebie uważać, brac dalej luteinę , zero sexu, a za 2 tygodnie kolejna wizyta i zobaczymy jak będzie. Ważne, że jest twarda. Poza tym poprzednią ciążę miałam podobną. W okolicach 30tc szyjka już zaczęła sie rozwierać, a urodziłam w 40tc jeszcze doktor musiał mi pęcherz przebijać, bo rozwarcie się zatrzymało na 4cm i dalej nie szło mimo końskiej dawki oksytocyny. Więc tymbardziej świadczy to o tym , że taki już mój urok;) Cieszę się niesamowicie, bo juz miałam czarne myśli , że szew bedą mi zakladac albo , że będę musiała plackiem leżeć. Ufff....

super ze już lepiej z szyjka, oby tak dalej. Mi się skrocila o 4 mm, lekarka mowi ze zobaczymy 5 lutego co i jak. Ale mam powzyej 3 cm wiec nie panikuje poki co

Lena1984 lubi tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    U mnie też nie podaje długości szyjki w cm tylko, że oki ;-)

Moje "człowieki" mają po 200 gramów, córeczka ma "pipkę jak złoto", a synuś zastrajkował i nie pokazał czy siusiak nadal na miejscu ;-)

Kolejna wizyta za 3-4 tygdonie i połówkowe 18 luty ;-)

jakie już wielkoludy :) super ze wszystko ok :)

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie czuje się dobrze, co raz częściej i bardziej odczuwam brzuch, czuje tez malucha, cudne uczucie. Wzielam już 2 razy no-spe oczywiście nie dziś 2 tabletki. I było mi lepiej. Musze chyba zacząć lykac magnez tez

edit. 2 kg do przodu, brakuje 1 do wagi z przed ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 21:22

Ariette1983 lubi tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    na która masz wizyte? bo ja mam tez 5 lutego :)
    Ja na 12.20 a Ty?

Ma już ktoraś siarę w piersiach? Ja dziś u siebie zauważyłam. Pytanie do mam - już teraz będzie się utrzymywać do porodu?

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    Ja na 12.20 a Ty?

Ma już ktoraś siarę w piersiach? Ja dziś u siebie zauważyłam. Pytanie do mam - już teraz będzie się utrzymywać do porodu?

na 14:20, wiec pewnie się nie spotkamy

1usai09ki0pljcwv.png
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka, myślę że jak się pojawiła to już będzie. U mnie siara była chyba dopiero po porodzie, albo tuż przed, ale w ogóle ciężko mi było uruchomić karmienie.

Dziewczyny, pisałyście coś o stawianiu się macicy. Czy to obejmuje cały brzuch, czy może być na kawałku?
    Ostatnio kilka razy rano obudziłam się z taką twardą kulką z jednej strony pępka +jakby zdrętwiałą skórą w tym miejscu, na początku wzięłam to za wypychanie się dziecka, ale na to jeszcze za wcześnie (kulka była spora, za duża na główkę na tym etapie). Poprzednio nie pamiętam takich atrakcji, nie wiem czy mam się martwić czy to normalne "stawianie się"?

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    na 14:20, wiec pewnie się nie spotkamy
    No to raczej marne szanse :(

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann.ann wrote:
    Nadinka, myślę że jak się pojawiła to już będzie. U mnie siara była chyba dopiero po porodzie, albo tuż przed, ale w ogóle ciężko mi było uruchomić karmienie.

Dziewczyny, pisałyście coś o stawianiu się macicy. Czy to obejmuje cały brzuch, czy może być na kawałku?
    Ostatnio kilka razy rano obudziłam się z taką twardą kulką z jednej strony pępka +jakby zdrętwiałą skórą w tym miejscu, na początku wzięłam to za wypychanie się dziecka, ale na to jeszcze za wcześnie (kulka była spora, za duża na główkę na tym etapie). Poprzednio nie pamiętam takich atrakcji, nie wiem czy mam się martwić czy to normalne "stawianie się"?

I to jest stawianie. Dziecko na tym etapie jest sporo pod pepkiem. A macica sięga już do niego. Twardnieniem brzucha obejmuje cały brzuch lub właśnie okolice macicy a stawianie się to takie wybrzuszenie. Jeżeli pojawią się parę razy na dobę i masz długa szyjka nic się nie dzieje to podobno jest ok pod warunkiem że nie boli i nie ma plamienia. Ale zawsze dobrze skonsultować z lekarzem.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    I to jest stawianie. Dziecko na tym etapie jest sporo pod pepkiem. A macica sięga już do niego. Twardnieniem brzucha obejmuje cały brzuch lub właśnie okolice macicy a stawianie się to takie wybrzuszenie. Jeżeli pojawią się parę razy na dobę i masz długa szyjka nic się nie dzieje to podobno jest ok pod warunkiem że nie boli i nie ma plamienia. Ale zawsze dobrze skonsultować z lekarzem.
    To mi się tez stawia, głównie wieczorem ale nic nie boli, wiec mam nadzieje ze okej. Dziś połówkowe b się ciesze. Czy jest coś o co powinno się spytać? Czy raczej wszystko będzie w opisie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    Ja na 12.20 a Ty?

Ja mam, dzisiaj rano już była wręcz mleczna nie przezroczysta. Szczerze to jest chyba jedna z tych rzeczy o której się nie myśli i nie rozmawia, ale potem jak się pyta mam to każdy o tym wie :D Chyba, że to jednak tylko ja o tym nie wiedziałam :P

• jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Trzymam kciuki za dzisiejsze badania :) i czekam na super wieści :)

My buszujemy po necie w poszukiwaniu komody z przewijakiem, wczoraj upatrzyłam 2 na olx i poszły mi przed nosem :(

Ale za to upolowałam Szumisia za nieduże pieniądze w super stanie, więc jeśli u nas się nie sprawdzi to pójdzie dalej w świat ;)

uwo99jcga48s16g3.png
  • bratfrandu Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK, kciuki za dzisiejsze połówkowe :) Ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje?

GreenK lubi tę wiadomość

[*] Maj 2018, Synek?, 16. tc (poronienie zatrzymane)
    [*] Maj 2019, Synek 2600 g 50 cm, 36. tc (odklejenie łożyska)

Nie ma limitu nieszczęść i bólu na jedną rodzinę
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do gin że kończą mi się leki po szpitalu i że cały czas mam twardy ten brzuch. Kazał przyjechać koło południa zerknie czy szyjka jest ok. Więc wychodzi na to że i ja dzisiaj na wizytę.

Freyja lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty i badania :) Co do dolegliwości to kilku już tygodni boli mnie tak jak by kość łonowa, szyjka.. Sama nie wiem ale tylko jak leżę i chce się z boku na non przewrócić albo jak za dużo chodzę... Niby lekarz posprawdzał na wizycie i jest ok ale nic nie powiedział dla czego tak jest i co to jest... Już za tydzień polowkowe to się dopytam lekarza od polowkowych..... A druga mało przyjemna dolegliwość to nietrzymanie moczu.... Nie ma mowy żebym z pełnym pęcherzem chociaż 10 minut wytrzymała... Najgorzej właśnie w nocy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 09:21

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie wręcz odwrotnie jak narazie nie czuje czy mi się chce. Jak poczuje to już mnie brzuch boli ze pęcherz pełny i jak idę to siedzę i siedzę i czekam aż poleci coś.

A może to spojenie lonowe Cię boli. Mnie bolało na początku teraz już nie

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ