Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Doriska87 wrote:Czy komuś wróciły bóle podbrzusza i piersi
U mnie bóle podbrzusza oraz okolicy jajników właściwie codziennie. Wróciła niewielka wrażliwość sutków i ciężkość piersi (rano po przebudzeniu).
Byliśmy dzisiaj na połówkowych - wszystko pięknie. 360g i długie nogi.
W kwestii płci nic się nie zmieniło, więc będzie Ada (Adrianna).
Lena1984, Trine91, GreenK, Ann.ann, Lady_Dior, jolciaa171, Ariette1983, Marryy, Lorella, Mama Wojtka, Violet Flower, Nadinka83, Takana5, czarnulka24, Freyja, Izieth, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAriette1983 wrote:Wczoraj po południu dostałam lekkiego plamienia - w sumie tylko na bieliźnie to zobaczyłam - na dodatek trudno mi ocenić ile tego było bo bielizna była czarna, ale raczej niewiele, jak zwykłe upławy ciążowe - na papierze toaletowym nie widziałam nic, a dziś jakby taki żółto-brązowy ślad na bieliźnie.
Byłam na usg i badaniu ze wziernikiem i niby wszystko z dzieckiem ok, łożysko wysoko, szyjka długa i zamknięta - na badaniu niby nie było śladu krwi, śluz mleczny... pół nocy nie spałam ze stresu... byłam u takiej dosyć słabej ginki z przypadku bo moja na urlopie, ale napisałam do mojej sms i kazała żeby zrobić to usg, brać magnez a do szpitala iść w przypadku utrzymywania się plamienia.
Babka na usg powiedziała że to żółte to raczej pozostałość po wczorajszym...
nie mam pojęcia co to mogło być - mam nadzieję, że to tylko efekt forsownego spaceru, bo byłam z małą na sankach - szczerze nie czułam się jakoś szczególnie zmęczona ale trochę ją ciągałam na tych sankach i może to dlatego - oby, bo to najlepsza ze złych diagnoza...
A może macie jakieś pomysły - lub podobne doświadczenia...
Chyba nie ma sensu iść w takim przypadku do szpitala - chyba że się faktycznie plamienie znowu pojawi?
W każdym razie mam nauczkę że ta ciążą nie będzie tak lekka i wspaniała jak pierwsza i że chyba bardziej muszę się z sobą pieścić, a przyznam że naprawdę teraz się spoko czuję w tym II trym., znaczy czuję trochę ten brzuch że jest że coś tam ciągnie że ciężkawo - zwłaszcza w nocy, ale czuję w miarę normalną energię i mogę się normalnie ruszać...
Czytałam że to też może być nadżerka, ale nie wiem czy w normalnym badaniu się to stwierdza bo ta ginka się w ogóle do tego nie odniosła i ciągle mówiła że nie ma pojęcia co to było...
Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
Asylia super wiadomości
Gratuluję
-
Mnie już długi czas nic nie bolało, ale od wczoraj kłuła jakby szyjka, jajniki i okolice. Nawet w pracy nie byłam tylko leżałam cały dzień w łożku. Podjechałam do lekarza i po badaniu okazało się, że szyjka ok (4cm) i prawdopodobnie te kłucia wynikają z rozciągania.
-
Ja też już po wizycie i bęęędzie chłopak
waży 266g, według usg jest to 18t5d
Lady_Dior, Lusi91, miazmija, asylia, Trine91, GreenK, Lena1984, Samsaramsa, Lorella, Mama Wojtka, Violet Flower, Nadinka83, czarnulka24, Ariette1983, Izieth, bratfrandu lubią tę wiadomość
23.07.2017: Sandra ;*
31.05.2019: wizyta na 13:00
-
Gratuluję synusia Mamuśkaa1
Mamuśkaa1 lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Miazmija no oglądałam te cybexy i są naprawdę fajne
Lekkie,przyjemnie się prowadzi...Cybex jakoś s mi się spodobał ale jakaś wąska ta gondola trochę...Pochodzę jeszcze po paru sklepach i pooglądam
miazmija lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
jolciaa171 wrote:a czy w tym Cybexie to spacerówka wystarcza do końca wózkowania? Bo to siedzisko strasznie małe mi się wydaje, ja własnie szukam takiego wózka aby starczył na całe wózkowanie.
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny a u mnie za tydz zaczyna sie 20tc i zaczynaja sie zaparcia a pojawily sie po tej grypie zoladkowej.. przy grypie mnie tak przegonilo ze pozniej 3 dni nie bylam w wc i od tamtej pory mam problemy z regularnym wyproznianiem a wcześniej bez problemu bylo codziennie . Jem to samo co wczensiej z tym ze moze wiecej .. nie wiem czy coś z flora jelitowa sie porobilo przez ta biegunke co mialam czy to juz od ciazy sir zaczelo
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
jolciaa171 wrote:Dziewczynki! CZy któraś z WAS miała miedzy kolejnymi badaniami dość duży spadek cukru we krwi?
Na początku stycznia moja glukoza wyszła 81
Dziś odebrałam wyniki i glukoza 72
Niby w normie jest ale czemu przez 4 tygodnie tak dużo spadła?
Tez tak miałam. Pierwsze badanie glukoza 84 za 2 tyg powtórzyłam badanie i miałam 72. Sąsiadka diabetolog poradziła mi żeby nie szukać problemów tam gdzie ich nie majolciaa171 lubi tę wiadomość
-
kalika wrote:Czarnulka, weź przez min. 2 tyg dobry probiotyki na odbudowę flory bakteryjnej przewodu pokarmowego.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
asylia wrote:Czerwcowe chłopaki są fajne - np. mój Mąż.
Mama Wojtka lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Doriska87 wrote:Czy komuś wróciły bóle podbrzusza i piersi oraz mdłości - u mnie 23 tydzień?
Ja wczoraj dosłownie zdychałam jak w pierwszym trymestrze...
Plus bóle pleców i coś na wzór rwy kulszowej.
Teraz też trochę boli mnie podbrzusze... dzizas...
Wizyta u lekarza dopiero za tydzień.
Może to od rosnące brzucha? Jeśli to tylko to to luz...27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity