Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • asylia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolciaa171 wrote:
    My tez cala rodzinka z czerwca ;( no vhyba ze przenosze ciaze na lipiec ;D

U nas Ja i Mąż też z czerwca. I Młoda jesli się nie pośpieszy. A Synek z grudnia.

I moja Mama jeszcze z czerwca. :)

jolciaa171 lubi tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    Ja mam już kilka i właśnie idą mi dwie dodatkowe :D A jaki rozmiar normalnie nosisz? Ja koszulki mam w rozmiarze M, normalnie górę (czyli jakieś koszulki, bluzy) mam 38-40, w zależności od firmy, w HM, to też M (najczęściej).

zazwyczaj z HM nosze S, ale własnie po proodzie to chyba S bedzie mała

uwo99jcga48s16g3.png
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Kawusia na dobry początek dnia to jest to :)

Dziś o 15:15 wizytujemy po 4 tygodniach przerwy :) Mam nadzieje że dziś usłysze same dobre wiadomości :) badania podstawowe + tarczyca wyszły super.

Czekam również z niecierpliwością na potwierdzenie płci :)

P.S. w piątek idziemy po wózek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 08:15

Marryy, Lady_Dior, Izieth, Lorella lubią tę wiadomość

uwo99jcga48s16g3.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj u Położnej i dla zainteresowanych jestem MEGA zadowolona. Mogę o każdej porze dzwonić pisać jak coś się będzie działo ona doradzi czy to normalne czy coś się dzieje. Będziemy się widywać co tydzień. Słucha serduszka + ogląda macice przez brzuch, rozmawiamy, odpowiada na moje pytania. Wczoraj mówiła czego mogę się spodziewać w tych tygodniach typu klucia więzadeł, pieczenia brzucha pod prysznicem, bólu jelit itp. Mogą być zmniejszone ruchy bo dzidzia teraz szybko rośnie i więcej śpi. I mówiła o liczeniu kopniaczkow ale po wypiciu czegoś słodkiego przez godzinę na lewym boku leżąc. Analizowala moje wyniki badań. I mówiła że te moje twardnienia mogę być na nie wyczulona bo mam taką budowę i tak mi rośnie brzusio jak piłeczka. Dlatego czuje cały dzień a nie na wieczór tylko. Jak ktoś ma możliwość takiej opieki bardzo polecam. Ale zależy też od Położnej bo Koleżanka ma inną, termin na połowę maja i nawet nie zadzwoniła położna do niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 08:34

jolciaa171, Izieth, Lena1984, asylia, Ariette1983, Violet Flower lubią tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy to a nawet nic nie iem na temat położnej,lekarz jeszcze mi nic nawet nie wspomniał.

Ja liczę teraz na częstsze wizyty u lekarza bo te 4 tygodnie bez wizyty to dla mnie katorga.

uwo99jcga48s16g3.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie lekarz to sama sie zapisujesz wybierasz położna dzwonisz do niej i umawiasz się, opieka cotygodniowa jest od 21 tygodnia ciąży

GreenK lubi tę wiadomość

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki, mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na same dobre wieści ;* Powodzenia!

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Ale to nie lekarz to sama sie zapisujesz wybierasz położna dzwonisz do niej i umawiasz się, opieka cotygodniowa jest od 21 tygodnia ciąży

dobrze że o tym napisałas, mam co prawda jeszcze do 21 tygodnia chwilę ale może już poszukam info na ten temat.

Marryy lubi tę wiadomość

uwo99jcga48s16g3.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa171 kciuki za wizytę :) Ja swojego dziecka nie będę widzieć 6tyg. :P Nie masz pojęcia jak już zaczynam świrować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 08:58

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Jolciaa171 kciuki za wizytę :) Ja swojego dziecka nie będę widzieć 6tyg. :P Nie masz pojęcia jak już zaczynam świrować :P

nie zazdroszcze! u nas w lutym bedzie już lepiej bo 15.02 mamy połówkowe a pewnie nie całe 2 tyg później bedzie juz normalna wizyta :)

uwo99jcga48s16g3.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolciaa171 wrote:
    zazwyczaj z HM nosze S, ale własnie po proodzie to chyba S bedzie mała

Jeśli zazwyczaj nosisz S, to powinno być ok. Do mnie wczoraj doszły dwie M i wciągnęłam je na mój ciążowy brzuch :D A nie należę do drobnych kobiet ;)

I powodzenia jolcia na wizycie :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    A skąd wziac ta położna? Jak je się szuka? W przychodni czy to trzeba do szpitala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Ja tez 2 mc nie będę widzieć :) do kolejnego usg 28-30 tydz. A już jestem po połówkowych. Na wizytach praktycznie nie robimy już usg. Damy radę :) teraz nasze maleństwa już tylko rosną :)

• Marryy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    A skąd wziac ta położna? Jak je się szuka? W przychodni czy to trzeba do szpitala?

Nie wiem jak jest u Ciebie bo położna można niezależnie od przychodni. Czyli lekarz rodzinny może być z innego niż opieka polozniczo pielegniarska. Najlepiej popytać znajomych czy kogoś nie polecają. Ale można w przychodni np popytać o położne może powiedzą o innych też nie tylko o swoich.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK no ja mam nadzieję,że połówkowe mnie uspokoją na długo :) Chciałabym już mieć to za sobą a tu jeszcze 9dni...

Wczoraj o 22 pierogi jadłam :P :D ale spać szłam o 1 wyjątkowo,więc zdążyły się strawić :D

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, ja też wczoraj poszłam tak późno spac, bo skrecalismy rzeczy które nam przyszły dla Niunia :)
    Nawet w sylwestra nie poszłam spać tak późno :D

Ojjj pierogi to ja też bym zjadła :D

uwo99jcga48s16g3.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    A ja byłam wczoraj u Położnej i dla zainteresowanych jestem MEGA zadowolona. Mogę o każdej porze dzwonić pisać jak coś się będzie działo ona doradzi czy to normalne czy coś się dzieje. Będziemy się widywać co tydzień. Słucha serduszka + ogląda macice przez brzuch, rozmawiamy, odpowiada na moje pytania. Wczoraj mówiła czego mogę się spodziewać w tych tygodniach typu klucia więzadeł, pieczenia brzucha pod prysznicem, bólu jelit itp. Mogą być zmniejszone ruchy bo dzidzia teraz szybko rośnie i więcej śpi. I mówiła o liczeniu kopniaczkow ale po wypiciu czegoś słodkiego przez godzinę na lewym boku leżąc. Analizowala moje wyniki badań. I mówiła że te moje twardnienia mogę być na nie wyczulona bo mam taką budowę i tak mi rośnie brzusio jak piłeczka. Dlatego czuje cały dzień a nie na wieczór tylko. Jak ktoś ma możliwość takiej opieki bardzo polecam. Ale zależy też od Położnej bo Koleżanka ma inną, termin na połowę maja i nawet nie zadzwoniła położna do niej.

Przyłaczam się też w pierwszej ciąży korzystałam i bardzo dużo sie dowiedziałam. Dodatkowo słuchanie serduszka na każdej wizycie coś cudownego. Do mnie przychodziła położna do domu więc nawet tyłka z domu nie ruszałam :)

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    Jeśli zazwyczaj nosisz S, to powinno być ok. Do mnie wczoraj doszły dwie M i wciągnęłam je na mój ciążowy brzuch :D A nie należę do drobnych kobiet ;)

I powodzenia jolcia na wizycie :)

Ja zamówiłam w rozmiarze S bluzke, piżame i leginsy. Normalnie noszę S więc licze, że będą dobre. Leginsy mam już jedne S więc mam pewność , że będą ok. I jestem w szkou , bo dziś już będzie u mnie kurier, a zamówiłam 2 dni temu. Zawsze paczka z H&M szła ze 4 dni conajmniej.

Izieth lubi tę wiadomość

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest aktualnie promocja w Rossmann na Sudocrem 125g za 19.99 + za grosz można dobrać Sudocrem masc chyba 30g.

Czy nadaje sie to dla niemowlaczków? Pamiętam że w zasadzie moja siostra chyba tylko tego używała dla dzieci

uwo99jcga48s16g3.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolciaa171 wrote:
    Jest aktualnie promocja w Rossmann na Sudocrem 125g za 19.99 + za grosz można dobrać Sudocrem masc chyba 30g.

Czy nadaje sie to dla niemowlaczków? Pamiętam że w zasadzie moja siostra chyba tylko tego używała dla dzieci

Ja użyłam do tej pory max 3 razy jak pupcia była czerwona. U nas odparzeń raczej nie było. Sudocrem tylko przy odparzeniach się stosuje i chyba jest najbardziej suteczny w takich sytuacjach. Ja bym brała najmniejsze opakowanie. A jeśli chodzi o maść sudocrem to noe stosowałam.

Na codzień stosowałam bephanten.

Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:55

oar8rjjgv1h3pwf7.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ