Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Izieth wrote:Ja mam już kilka i właśnie idą mi dwie dodatkowe
A jaki rozmiar normalnie nosisz? Ja koszulki mam w rozmiarze M, normalnie górę (czyli jakieś koszulki, bluzy) mam 38-40, w zależności od firmy, w HM, to też M (najczęściej).
zazwyczaj z HM nosze S, ale własnie po proodzie to chyba S bedzie mała -
Dzień Dobry
Kawusia na dobry początek dnia to jest to
Dziś o 15:15 wizytujemy po 4 tygodniach przerwyMam nadzieje że dziś usłysze same dobre wiadomości
badania podstawowe + tarczyca wyszły super.
Czekam również z niecierpliwością na potwierdzenie płci
P.S. w piątek idziemy po wózekWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 08:15
Marryy, Lady_Dior, Izieth, Lorella lubią tę wiadomość
-
A ja byłam wczoraj u Położnej i dla zainteresowanych jestem MEGA zadowolona. Mogę o każdej porze dzwonić pisać jak coś się będzie działo ona doradzi czy to normalne czy coś się dzieje. Będziemy się widywać co tydzień. Słucha serduszka + ogląda macice przez brzuch, rozmawiamy, odpowiada na moje pytania. Wczoraj mówiła czego mogę się spodziewać w tych tygodniach typu klucia więzadeł, pieczenia brzucha pod prysznicem, bólu jelit itp. Mogą być zmniejszone ruchy bo dzidzia teraz szybko rośnie i więcej śpi. I mówiła o liczeniu kopniaczkow ale po wypiciu czegoś słodkiego przez godzinę na lewym boku leżąc. Analizowala moje wyniki badań. I mówiła że te moje twardnienia mogę być na nie wyczulona bo mam taką budowę i tak mi rośnie brzusio jak piłeczka. Dlatego czuje cały dzień a nie na wieczór tylko. Jak ktoś ma możliwość takiej opieki bardzo polecam. Ale zależy też od Położnej bo Koleżanka ma inną, termin na połowę maja i nawet nie zadzwoniła położna do niej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 08:34
jolciaa171, Izieth, Lena1984, asylia, Ariette1983, Violet Flower lubią tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Marryy wrote:Ale to nie lekarz to sama sie zapisujesz wybierasz położna dzwonisz do niej i umawiasz się, opieka cotygodniowa jest od 21 tygodnia ciąży
dobrze że o tym napisałas, mam co prawda jeszcze do 21 tygodnia chwilę ale może już poszukam info na ten temat.Marryy lubi tę wiadomość
-
Jolciaa171 kciuki za wizytę
Ja swojego dziecka nie będę widzieć 6tyg.
Nie masz pojęcia jak już zaczynam świrować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 08:58
-
Lady_Dior wrote:Jolciaa171 kciuki za wizytę
nie zazdroszcze! u nas w lutym bedzie już lepiej bo 15.02 mamy połówkowe a pewnie nie całe 2 tyg później bedzie juz normalna wizyta
-
jolciaa171 wrote:zazwyczaj z HM nosze S, ale własnie po proodzie to chyba S bedzie mała
Jeśli zazwyczaj nosisz S, to powinno być ok. Do mnie wczoraj doszły dwie M i wciągnęłam je na mój ciążowy brzuchA nie należę do drobnych kobiet
I powodzenia jolcia na wizyciejolciaa171 lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady_Dior wrote:Jolciaa171 kciuki za wizytę
do kolejnego usg 28-30 tydz. A już jestem po połówkowych. Na wizytach praktycznie nie robimy już usg. Damy radę
teraz nasze maleństwa już tylko rosną
jolciaa171 lubi tę wiadomość
-
GreenK wrote:A skąd wziac ta położna? Jak je się szuka? W przychodni czy to trzeba do szpitala?
Nie wiem jak jest u Ciebie bo położna można niezależnie od przychodni. Czyli lekarz rodzinny może być z innego niż opieka polozniczo pielegniarska. Najlepiej popytać znajomych czy kogoś nie polecają. Ale można w przychodni np popytać o położne może powiedzą o innych też nie tylko o swoich.2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
GreenK no ja mam nadzieję,że połówkowe mnie uspokoją na długo
Chciałabym już mieć to za sobą a tu jeszcze 9dni...
Wczoraj o 22 pierogi jadłamale spać szłam o 1 wyjątkowo,więc zdążyły się strawić
-
Marryy wrote:A ja byłam wczoraj u Położnej i dla zainteresowanych jestem MEGA zadowolona. Mogę o każdej porze dzwonić pisać jak coś się będzie działo ona doradzi czy to normalne czy coś się dzieje. Będziemy się widywać co tydzień. Słucha serduszka + ogląda macice przez brzuch, rozmawiamy, odpowiada na moje pytania. Wczoraj mówiła czego mogę się spodziewać w tych tygodniach typu klucia więzadeł, pieczenia brzucha pod prysznicem, bólu jelit itp. Mogą być zmniejszone ruchy bo dzidzia teraz szybko rośnie i więcej śpi. I mówiła o liczeniu kopniaczkow ale po wypiciu czegoś słodkiego przez godzinę na lewym boku leżąc. Analizowala moje wyniki badań. I mówiła że te moje twardnienia mogę być na nie wyczulona bo mam taką budowę i tak mi rośnie brzusio jak piłeczka. Dlatego czuje cały dzień a nie na wieczór tylko. Jak ktoś ma możliwość takiej opieki bardzo polecam. Ale zależy też od Położnej bo Koleżanka ma inną, termin na połowę maja i nawet nie zadzwoniła położna do niej.
Przyłaczam się też w pierwszej ciąży korzystałam i bardzo dużo sie dowiedziałam. Dodatkowo słuchanie serduszka na każdej wizycie coś cudownego. Do mnie przychodziła położna do domu więc nawet tyłka z domu nie ruszałam -
Izieth wrote:Jeśli zazwyczaj nosisz S, to powinno być ok. Do mnie wczoraj doszły dwie M i wciągnęłam je na mój ciążowy brzuch
A nie należę do drobnych kobiet
I powodzenia jolcia na wizycie
Ja zamówiłam w rozmiarze S bluzke, piżame i leginsy. Normalnie noszę S więc licze, że będą dobre. Leginsy mam już jedne S więc mam pewność , że będą ok. I jestem w szkou , bo dziś już będzie u mnie kurier, a zamówiłam 2 dni temu. Zawsze paczka z H&M szła ze 4 dni conajmniej.Izieth lubi tę wiadomość
-
jolciaa171 wrote:Jest aktualnie promocja w Rossmann na Sudocrem 125g za 19.99 + za grosz można dobrać Sudocrem masc chyba 30g.
Czy nadaje sie to dla niemowlaczków? Pamiętam że w zasadzie moja siostra chyba tylko tego używała dla dzieci
Ja użyłam do tej pory max 3 razy jak pupcia była czerwona. U nas odparzeń raczej nie było. Sudocrem tylko przy odparzeniach się stosuje i chyba jest najbardziej suteczny w takich sytuacjach. Ja bym brała najmniejsze opakowanie. A jeśli chodzi o maść sudocrem to noe stosowałam.
Na codzień stosowałam bephanten.
Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:55