Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój syn urodził się 53 cm i 3590 i też od razu chodził w 62. Miałam dosłownie kilka sztuk 56 po kimś i było dobre jakiś tydzień i to chodził równocześnie z 62. Wiec ja 56 nie kupuje, te kilka sztuk po synku wystarczy, startuje od 62.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 21:41
powerglide lubi tę wiadomość
-
I kompletnie nie wiem jak ubiera się letnie dziecko
syn z grudnia więc miał prawie wszystko na długi rękaw. Teraz też kuszą przeceny rzeczy na długi rękaw , ale jeśli czerwiec będzie tak upalny jak rok temu to czy takie ubrania w ogóle się przydadzą ?
-
Chętnie też przeczytam opinie bardziej doświadczonych mam. Jak widzą ubieranie i co polecają kupić na nasze czerwcowe maluchy. Bo tak się zastanawiam i nie bardzo wiem jak w lecie ubierać po urodzeniu. I na co zwrócić uwagę.2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Hooney wrote:Mój syn urodził się 53 cm i 5390 i też od razu chodził w 62. Miałam dosłownie kilka sztuk 56 po kimś i było dobre jakiś tydzień i to chodził równocześnie z 62. Wiec ja 56 nie kupuje, te kilka sztuk po synku wystarczy, startuje od 62.
no to waga dziecka niezla jak ponad 5 kg
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
A ja właśnie dziś kupiłam parę body i śpioszki w rozmiarze 50. W sumie nie wiem czemu taki rozmiar wzięłam, bo zdaje się synek miał od razu rozmiar 56. Urodził się 54 cm i 3450g i 56 było dobre na niego, ale muszę zajrzeć w worki z jego ubrankami i się upewnić czy na pewno to był rozmiar 56. Jeśli tak, to zwrócę te dzisiejsze ubranka i wymienię na 56.
U nas zresztą rozmiarów numerowo nie ma, tylko 50 to first size, 56 to 0-1 months a 62 0-3 months. Wszystko zapomniałam z rozmiaramii też nie wiem jak ubrać na początku dziecko letnie.
-
Hiszpaneczka wrote:Ja pewne rzeczy musze zobaczyć osobiscie, dotknąć, nie lubie tak na oko z netu kupować, musza mi wpaść w oko, być mile w dotyku itp.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:No tak, ale jak kupujesz w necie to masz 14dni na zwrot. Mnie nie przeszkadza, że muszę odesłać. Zresztą rzeczy dla siebie też zamawiam głównie online, bo do mojego ulubionego sklepu najbliżej stacjonarnie mam do Katowic chyba
nie chce mi się bawic w odsylanie tego. Wole jednak pojsc do sklepu i zobaczyć co i jak
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Lena1984 wrote:Znacie może jakieś fajne strony ze stanikami usztywnianymi do karmienia ?
Lena1984 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Ja właśnie otworzyłam worek z body i pajacami synka, które nosił w szpitalu i niby 56 a rozmiarowo wygląda i jest tak samo długi jak 50, więc zostawię już te 50, które kupiłam. Dzieci na początku i tak są skurczone i mają nóżki na żabkę, także myślę, że będzie ok.
Stracił mnie dziś oczy pieką i czuję jakby ważyły kilka kg. To chyba od nowego tuszu do rzęs -
kalika wrote:Dużo koleżanek polecalo mi Alles. Samantha Lingerie może też każdy model przystosować do kp z tego co wiem. Osobiście chodziłam w miękkich, te z fiszbinami robiły mi zastoje.
Ja używałam alles i polecam. Fajne cenowo i jakościowo. Teraz też na pewno będę kupowałaLena1984 lubi tę wiadomość
-
kalika wrote:Dużo koleżanek polecalo mi Alles. Samantha Lingerie może też każdy model przystosować do kp z tego co wiem. Osobiście chodziłam w miękkich, te z fiszbinami robiły mi zastoje.
Dzięki Kalika:) Ja na początku kp też chodziłam w miękkich ale po jakimś miesiącu musialam przestawić się na usztywniane , bo mi grawitacja za mocno działałaI tak przez 14 miesięcy chodziłam zastoju nie miałam.
-
dzień Dobry
Ja wczoraj zrobiłam sortowanie ubranek dla Synkajuż sporo mam, rozmiar 56 od którego zaczęłam już zamykam
nie dokupuje nic, brakuje mi jeszcze kilku rampersów i letnich spodenek (ale to już na 62) choć zastanawiam się nie wystarczą Małemu po prostu bodziaki jak będzie upalnie
Ja jestem z czerwca i rozmawiałam z mamą na temat wyprawki, konieczne są i długie i krótkie rękawy, zresztą ta nasza pogoda tak fiksuje, czasami lipiec potrafi być deszczowy a sierpień daje w kość z wysoką temperaturą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 08:58
-
nick nieaktualny
-
Ja już mam trochę tych ubranek
Głównie na rozmiar 62. Myślę, że moje synek będzie duży po tatusiu. Mąż jest wysoki na metr dziewiędziesiąt wzrostu.
Jak był noworodkiem to mierzył 61 cm. Ja też do niskich osób nie należę. Raczej taka średniawa wzrostem
Kilka ubranek kupię oczywiście asekuracyjnie na 56, ale skupię się na 62.
Niektóre cudeńka jakie trafiłam to kupiłam już na 68 by dłużej "pochodził"
Lusi91 lubi tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc