Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Twardnienie brzucha i stawiania są normalna fizjologia do póki nie skraca się szyjka. Wtedy tylko magnez odpoczynek doraźnie nospa chociaż moi lekarze raczej już każą unikać nospy chyba że bardzo dokucza. Im Mniej leków tym lepiej. Jeżeli boli albo skraca się szyjka to wizyta u gin on zleci wtedy leki. Zapewne luteine od środka i jakieś doustne. I zależy jaki magnez bierzecie dawna dobowa dla kobiet w ciąży ok 400mg więc spokojnie 3x2 asmagu można2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Nospa w UK jest w ogóle nie zalecana, ba, nawet zakazana dla kobiet w ciąży.
Ja nie miałam jeszcze ani razu twardnień brzucha. Pamiętam, że w pierwszej ciąży twardnienia miałam dużo, dużo później, po 30 tygodniu, dlatego to dla mnie nowość, że tyle z was to ma na tym etapie. Ja mam jedynie czasem kłucia w okolicy jajników. -
Ja w tej ciąży zażyłam raz nospę.Magnez biorę codziennie-czasem zapomnę.Twardnienia mam niecodziennie a jeśli są,to kilka razy w ciągu dnia,trwają parę sekund i są bezbolesne-mam nadzieję,że to te słynne (albo i nie) skurcze Alvareza a nie coś poważnego...
-
Marryy wrote:Nita te klucia to najpewniej więzadła macicy i są normalne ale dobrze powiedzieć na wizycie gin. Moja położna mówiła że klucia mogą momentami nawet zmienić się w pieczenie.
-
Lady Dior myślę że możesz być spokojna.
Nita przy jednym już dziecku napewno ciężko się oszczędzać
Jeszcze a co do magnezu dobrze sprawdzić sobie poziom potasu i magnezu. Bo niedobory często powodują też kolatania serca. Ja akurat jak trafiłam do szpitala z twardnieniem miałam spore niedobory gdzie przyjmowałam od początku ciąży. Chyba moja mała dużo potrzebuje że tak mi zabrałanajlepiej uzupełniać dieta.
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Ann.ann wrote:U mnie najczęściej rano, budzę się z twardym brzuchem albo jakimś niesymetrycznym jajem. Zaleceń jeszcze nie mam, ale na usg połówkowym dowiedziałam się że szyjka jak z żelaza więc się jakoś mocno tym nie przejmuję.
U mnie zupełnie na odwrót, po nocy brzuszek miękki i wypoczęty.
Na wieczór już robi się twardy.
Wczoraj zaczęłam 21 c i mam niezłą dyskotekę w brzuszku, twinsy sobie balują.
Ale to wszystko takie delikatne.... narazieGreenK, Mama Wojtka, kalika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja ginekolog nic mi nie przepisała na twardnienia. Powiedziała ze to normalne. Szyjka super wiec nie ma się czym przejmować . Nie biorę nawet magnezu. Kołatania serca tez mam ale tez czytałam ze to normalne i jest spowodowane zwiekszona ilością krwi. Ale może faktycznie zrobię sobie dodatkowe badania na magnez i potas
Marryy lubi tę wiadomość
-
Marryy no mam nadzieję,że jest tak jak myślisz
Jak polecę do Pl to ufam się do ginekologa i niech sprawdzi jak tam szyjka,bo spokoju mi to nie da...
KaśkaKwa ja też czuję fajne delikatne kopniaki a czasem taki mocniejszy i zawsze podskoczę razem z tym kopniakiem heheChyba z zaskoczenia taka reakcja,bo bolesne to nie jest
Dziewczyny a przepływy tętnicze w macicy to może sprawdzić zwykły ginekolog? Chyba już o to gdzieś pytałam-wybaczcie ciążowa skleroza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 21:00
-
nick nieaktualny5 rano to idealna pora na kanapkę... Prawda? Pierwszy raz w życiu mam taką sytuację, że obudziłam się o 3 rano i nie mogę zasnąć, chyba z głodu. Próbowałam zasnąć przez dwie godziny ale musiałam się poddać, bo nawet mały się przez cały ten czas ciągle wiercił w brzuchu, a szczególnie jak zaczęło mi burczeć...
GreenK lubi tę wiadomość
-
A ja w tej ciazy rewelacja .. w poprzedniej brzuch bolal az do rozwiazania dzien e dzien nieraz 3x dziennie nospa bo przeszlo na chwile i dalej ból. Szyjka zaczela sie skarac b.szybko brzuch twardnial mega ze cos juz od 14tc..
W tej ciazy mialam bole brzucha cos do 9 tyg a później to byly na zmiane np kilka dni bylo klika dni nie bylo okolo 15 tc brzuch juz bolal sporadycznie tak jak teraz sporadycznie cos boli jeden dwa dni a spokoj... i mam nadzieję ze tak zostanie.. i mam tez nadzieję ze szyjke mi sprawdza na usg 22.02 ponoc tu nie sparwdzaja ale bede kombinowac zeby zpbaczyliWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 08:56
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Aha i w poprzedniej ciazy mialam zalecona luteine dopochwowa 100x2 ale chyba cos nie tak z nia było bo okropne mnie brzuch po niej bolal , bardziej niz zanim zaaplikowalam wiec po 3 tyg meczarni doktor przepisal 50 x2 ale i tak zaraz odstawilam bo bylo to samo .. ale widać co ciaza to co innego
Drobinka91 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Freyja wrote:5 rano to idealna pora na kanapkę... Prawda? Pierwszy raz w życiu mam taką sytuację, że obudziłam się o 3 rano i nie mogę zasnąć, chyba z głodu. Próbowałam zasnąć przez dwie godziny ale musiałam się poddać, bo nawet mały się przez cały ten czas ciągle wiercił w brzuchu, a szczególnie jak zaczęło mi burczeć...27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Asylia mogę prosić o wpisanie mi córki Zosi
? Swoją drogą co u Ciebie Asylia ? Jak się czujesz?
Magda-mbc Karol super
Czarnulka24 dobrze,że w tej ciąży lepiej się czujeszJa może zapiszę się tu do Pl.ginekologa-on może mi sprawdzi szybkę,bo na położną nie liczę..
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Ja mam codziennie taki napięty brzuch, nie cały czas, ale często się to zdarza. To chyba nie są te twardnienia? U mnie to chyba raczej kwestia gromadzących się gazów po jedzeniu.
Ja mam od czasu do czasu taką nierówną pracę serca i lekarka zaleciłą właśnie zbadanie elektrolitów i zapobiegawczo Litorsal 1x dziennie. Jak nie przejdzie, to chce mnie skierować na konsultację kardiologiczną.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)