Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Takana nie potrafie sobie wyobrazić co możesz teraz czuc jeszcze jak dowiedzialas się na temat swojego meza. Dla mnie nie pojęte ze facet tak się zachowuje, To przed ciaza nie wiedział tego? czul się szczęśliwy a teraz nagle nie czuje tego?
Mam nadzieje ze wizyty u psychologa pomoga mu się otrzasnac i zmienić nastawienia do wszystkiego! bo skoro go nic nie cieszy to podchodzi mi to pod depresje jakas!
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Doriska87 wrote:No i mam wyniki. Krzywa cukrowa jak na moja wiedze wyszła ok ale morfo...
Z badania na badanie rośnie mi MCV (powyżej normy) i spadają erytrocyty (poniżej normy).
Cały czas biorę kwas foliowy i żelazo i brałam w suplematach B12 i nic...
Kurczę co robić? Ktoś coś?
Proszę dajcie znać...
Normy podane na wynikach są dla nieciężarnych. Dla kobiet w ciąży mamy większą tolerancję. Poczekaj do wizyty u lekarza. Może Twoje wyniki mimo, że odstępują od normy są akceptowalne i nie ma co panikować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 19:49
Mama Wojtka lubi tę wiadomość
-
Hiszpaneczka wrote:Ja ide na badania krwi i moczu za tydzień w poniedziałek, a we wtorek wizyta . Az się boje tych wynikow
Doriska87 a badalas poziom zelaza?
Ja również w poniedziałek idę na badania i na krzywą- kupiłam już tą cytrynową glukozę ostatnio przed ciążą piłam zwykła i dałam radę ale było mi po niej wtedy bardzo niedobrze. -
Lilka26 wrote:Ja również w poniedziałek idę na badania i na krzywą- kupiłam już tą cytrynową glukozę ostatnio przed ciążą piłam zwykła i dałam radę ale było mi po niej wtedy bardzo niedobrze.
ile taka glukoza kosztuje?
Ta w proszku cytrynowa ok 6zl, ta w buteleczce smakowa kilkanaście zl.
Ta w proszku taka trochę chemiczna w smaku, pomarańczowa w butelce trochę syrop przypomina konsystencją- mi smakowała. Jeszcze jest cola.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 19:12
Lena2305, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Mama Wojtka wrote:Ta w proszku cytrynowa ok 6zl, ta w buteleczce smakowa kilkanaście zl.
Ta w proszku taka trochę chemiczna w smaku, pomarańczowa w butelce trochę syrop przypomina konsystencją- mi smakowała. Jeszcze jest cola.
ciekawa jestem jaka mi doktor zleci
teraz się pije ta 75g?
Żelaza niestety nie badałam ale biorę je od 2 miesięcy.
Hemoglobina 12,1 wiec calkiem nieźle.
Tylko mało tych erytrocytów i
MCV rosnie mi z badania na badanie. Teraz jest już 100 więc wg mojej wiedzy na graniczy dla ciężarnych... Norma laboratoryjna 95 dla nie ciężarnych.
Wiem ze to może jeszcze nie tragedia ale co wynik to MCV rośnie mi
kwasu foliowego przyjmuje 400 mg w postaci folianów i 400 mg w postaci zwykłego kwasu.
B12 brałam przez miesiąc 4 mikrogramy (chyba taka jednostka) na dobę. Jem prawie codziennie mięso, jajka itd.
Jutro mam lekarza, zobaczymy co powie...
Jeśli ktoś będzie w podobnej sytuacji - proszę niech się odezwie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 19:37
2019 Natalka -
nick nieaktualny
-
Edytowałam wiadomość bo akurat z GreenK razem napisałyśmy i mój żart tak nie bardzo pasował...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 20:19
-
Pewnie każda z nas myśli o Trine91
Ja myślałam,że porobię pierwsze zakupy dla dziecka po połówkowych ale po prostu się bojęWiem,że to trochę głupie myślenie,bo zrobię zakupy w 28tc a coś się stanie w 34 i tak masz-nie da się przewidzieć...No ale nie jestem gotowa na zakupy jeszcze.
-
Hej Takana, ostatnio myślałam co z Tobą bo ani na fb nie pisałaś ani tu. Bardzo mu przykro z powodu męża, że takie coś spadło Ci na głowę akurat teraz... Staram się postawić na Twoim miejscu, szczerze mówiąc to mnie by to chyba podłamało zupełnie. Może daj mu czas, nie kontaktuj się z nim na razie, może pouklada sobie w głowie, zatęskni?
Lady Dior, ja też nic nie mam jeszcze. Uważam, że za wcześnie. Mam dosłownie trzy bodziaki i niedrapki. Reszta dopiero od kwietnia będzie kupowana, w bezpiecznym już czasie.
Doriska, nie przejmuj się aż tak bardzo wynikami. Skonsultuj z lekarzem bo często nawet bardzo, zdawałoby się, duże odchylenia od normy tak naprawdę w ciąży są fizjologiczne.