X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Mamuśkaa1 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine.. Nie wiem co napisać.. Aż się popłakałam.. Tak bardzo mi przykro.. Trzymaj się kochana! :( :(

23.07.2017: Sandra ;*
    31.05.2019: wizyta na 13:00
    xnw443r8qh4hngjp.png
  • Lena2305 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dawno się nie odzywałam a jak już miałam pisać, to tu taka tragedia. Przygniotła mnie ta wieść... Trine, przyjmijcie z mężem moje wyrazy współczucia :( Chciałabym móc napisać coś pokrzepiającego, ale wiem, że teraz musi po prostu minąć czas. Zadbajcie o siebie, korzystajcie ze wsparcia i bądźcie razem w tych trudnych chwilach. Jestem myślami przy Was.

synek 2013r
    Aniołek 14 tc
  • Wikulec Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Trinie, dbaj o siebie teraz.

• kalika Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine, bardzo mi przykro :( Twój synek już zawsze będzie z Tobą, tylko w trochę innym wymiarze. Tyle Cię mocno :*

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że jesteśmy tu wszystkie pogrożone w smutku i trochę mi głupio pisać na inny temat, ale z drugiej strony pytanie jest dla mnie ważne.

Dziewczyny jeżdżace autem, kupowałyście adaptery na pas? Jeśli tak, to gdzie i jakie?
    Wczoraj jechałam autem i pas centralnie na środku brzucha. A może są inne spodoby? Podzielcie się doświadczeniami.

Alisia lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine bardzo Ci współczuję. To okropna tragedia :(

Dziewczyny, czy któraś spotkała się z bardzo dużym spadkiem cukru po 2h obciążenia ? We wtorek mam ginekologa, ale trochę mnie to zmartwiło. Moje wyniki są takie :
    82 na czczo
    123.3 - po 1h
    42.7 - po 2h

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:

Dziewczyny jeżdżace autem, kupowałyście adaptery na pas? Jeśli tak, to gdzie i jakie?
    Wczoraj jechałam autem i pas centralnie na środku brzucha. A może są inne spodoby? Podzielcie się doświadczeniami.

Ja mam od samego początku :P ten : https://www.ceneo.pl/27331248 ale on nie nadaje się do sukienek :P a w lecie raczej będę chodzić w sukienkach ;-) więc może poszukaj takiego który będzie "ogarniał" sukienki ;-) np ten :
    https://www.mamadama.pl/pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-bump-belt.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 13:04

a31il5w.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja w poprzednim samochodzie tez mialam ten problem z pasami, ale teraz mam inny, wiekszy samochod z mozliwoscia ustawiwnia fotela wyzej/nizej. Ustawilam sobie wyzej i jest idealnie. Pas mnie nigdzie nie uciska i jest na mojej miednicy.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Lilka26 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Wiem, że jesteśmy tu wszystkie pogrożone w smutku i trochę mi głupio pisać na inny temat, ale z drugiej strony pytanie jest dla mnie ważne.

Ja używam tego od samego początku ciąży szybki do założenia dla mnie to było ważne przesiadam się z jednego do drugiego samochodu często. Bardzo wygodny nic nie uwiera mama bezpieczna, dziecko bezpieczne czego chcieć więcej. Elastyczne sukienki dają radę. Z jakimiś dopasowanymi mógłby być problem że będą się miely.
    https://insafe.store/pl/p/Adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-INSAFE-SEATBELT-GUIDE/74?gclid=Cj0KCQiAtP_iBRDGARIsAEWJA8hLAC6vczuyjjof8QqUSIwj2sRu97KT7jM9jLMNQwRofM79Mbc10vcaAk6gEALw_wcB

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja nie używam póki co, nie widzę jakoś potrzeby. Ale może przy większym brzuszku zakupie. Natomiast mam dziwne wrażenie drętwienia brzucha pod żebrami ( nie o macice chodzi raczej wątroba ? )

• Doriska87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po historii Trine, która ciągle przeżywam coraz bardziej się boję...im większy brzuch tym większy nacisk na szyjkę, eh oby dotrwać do 36 tygodnia.

No i u mnie też pojawia się twardnienie brzucha. Biorę Magnez ale brzuch jest czasem mega twardy. Wiem ze o tym już było ale czy ktoś może mi w skrócie napisac metody na to twardnienie poza leżeniem, nospą i magnezem.
    Będę wdzieczna...

2019 Natalka
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Po historii Trine, która ciągle przeżywam coraz bardziej się boję...im większy brzuch tym większy nacisk na szyjkę, eh oby dotrwać do 36 tygodnia.

No i u mnie też pojawia się twardnienie brzucha. Biorę Magnez ale brzuch jest czasem mega twardy. Wiem ze o tym już było ale czy ktoś może mi w skrócie napisac metody na to twardnienie poza leżeniem, nospą i magnezem.
    Będę wdzieczna...

Ja o niczym innym nie słyszałam i stosuje to samo w miarę jest ok ale naprawdę dużo czasu spędzam w łóżku.

• KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:

Ja już mam spory brzuszek i adapter odkupiłam miesiąc temu od koleżanki.
    Ja mam typu Besafe ;-)

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam adapter Martin Brown i swoją rolę spełnia. Kupiłam na olx

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na twardnienie brzucha możesz jeszcze suplementować potas i spróbować na zmianę z nospąbrac buscopan. Ja też mam straszne twardnienia, brzuch wielki przy tym więc zaczynam odczuwać permanentny dyskomfort...

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine, może z czasem, jeśli będziesz czuła się na siłach, to napisz coś do nas... Myślami cały czas jestem z Tobą kochana, mam nadzieję że jakoś z mężem sobie radzicie :(

gann3e3k131pma53.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hooney wrote:
    Dziewczyny, czy któraś spotkała się z bardzo dużym spadkiem cukru po 2h obciążenia ? We wtorek mam ginekologa, ale trochę mnie to zmartwiło. Moje wyniki są takie :
    82 na czczo
    123.3 - po 1h
    42.7 - po 2h
    To hipoglikemia reaktywna. Wymaga odpowiedniego postępowania dietetycznego - regularne posiłki o umiarkowanym indeksie glikemicznym, unikanie nagłych zwyżek poziomu cukru, bo to stymuluje duży wyrzut insuliny a w konsekwencji zbytnie obniżenie poziomu cukru we krwi, co jest niekorzystne zarówno dla kobiety jak i dziecka. Lekarz na pewno wyda Ci szczegółowe zalecenia.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, pooglądam sobie adaptery.
    U mnie też można regulować fotel niżej i wyżej, ale mamy sportowe fotele i wyżej byłoby mi już chyba niewygodnie.

Ja po historii Trine jestem w mega stresie, tym bardziej, że szyjka mi się skróciłam. Staram się o tym nie myśleć na co dzień...

Hooney, kalika dobrze mówi, to hipoglikemia reaktywna. Jest dużo w necie na ten temat, możesz sobie poczytać.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżdżę bez adapterów, na początku było mi niewygodnie, ale teraz już coraz lepiej, bo pas leży już pod brzuchem. Gdybym miała to na pewno bym używała, ale jakoś tak poszło że w pierwszej ciąży o tym nie pomyślałam (a prowadziłam do końca, na ktg w 40 tc sama jeszcze jeździłam) i teraz tez z rozpędu.

Dziewczyny, nie stresujcie się, Trine na pewno by nie chciała takiego efektu. Tak naprawdę zawsze coś się może stać, nawet w 40 tc :( trzeba wierzyć że nas to nie spotka, bo inaczej się po prostu nie da funkcjonować.

Będę w tym tygodniu na wizycie i będę pytać lekarza prowadzącego o te drętwienia i stwardnienia brzucha, bo też mam to prawie codziennie, mimo magnezu. Na połówkowych lekarz mówił że częściowe skurcze macicy są normalne, ale jak twardnieje cały brzuch to nie powinno się to dziać zbyt często.

Lena1984 lubi tę wiadomość

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • Lena2305 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z twardnieniem brzucha, macie zalecenie leżenia? Brzuch jest napięty cały czas? Też mam tę przypadłość, biorę magnez i nie pomaga...

synek 2013r
    Aniołek 14 tc
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ