Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Najważniejsze, że z maluchami w porządku. Resztą jakoś się poukłada z czasem. Nie bój się kompletować wyprawki, musi być
dobrze! Limit problemów wyczerpany, ciesz
się przygotowaniami! Trzymam kciuki za Was!Takana5, GreenK lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o wełniane kocyki to ja robię na drutach i ostatnio jak sobie policzyłam 180zł za włóczkę (100% wełna z merynosa) to stwierdziłam, że chyba jednak będzie sklepowy
A chciałam zrobić taki biało-czerwono-granatowy marynarski mniej więcej w takim kroju: https://images4-b.ravelrycache.com/uploads/Therese-LK/396404863/webp/Baby-Blanket-2_medium2.webp#jpg
Tutaj przykład jednego kocyka, który zrobiłam do wózka (brzegi jeszcze do wykończenia, ale nie mogę się zabrać...):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f5a29ce5d21.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/420e755ee27e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 16:18
Lady_Dior, Lena1984, Magda - mbc, Mama Wojtka, kalika, Ann.ann, Marryy, Hiszpaneczka, miazmija, jolciaa171, GreenK, Madamee92, Izieth lubią tę wiadomość
-
Takana5 super,że z maluchami wszystko w porządku
Super ważą szkraby
Masz rację-będzie hardcore ale dasz radę i pewnie mąż coś pomoże,bo wyrzuty pewnie ma...Powodzenia i oby wszystko ułożyło się jak najlepiej dla Ciebie i dzieci
Szcześliwa1405 mam nadzieję,że trafisz na dobrego endo-ja bym w życiu nie brała leków przy takich wynikach.
Ja walentynek nie za bardzo obchodzę-chyba wyrosłamDostałam kwiaty,kartkę i zjedliśmy na mieści.Potem mój jechał do pracy na 14 i tak całe dnie spędzam sama.
Od paru dni jest tak cudownie ciepło,że grzechem jest siedzenie w domu.Zrobilam z 5km.po wiosce i krzyż już czuję -
Lady_Dior wrote:Takana5 super,że z maluchami wszystko w porządku
Super ważą szkraby
Masz rację-będzie hardcore ale dasz radę i pewnie mąż coś pomoże,bo wyrzuty pewnie ma...Powodzenia i oby wszystko ułożyło się jak najlepiej dla Ciebie i dzieci
Szcześliwa1405 mam nadzieję,że trafisz na dobrego endo-ja bym w życiu nie brała leków przy takich wynikach.
Ja walentynek nie za bardzo obchodzę-chyba wyrosłamDostałam kwiaty,kartkę i zjedliśmy na mieści.Potem mój jechał do pracy na 14 i tak całe dnie spędzam sama.
Od paru dni jest tak cudownie ciepło,że grzechem jest siedzenie w domu.Zrobilam z 5km.po wiosce i krzyż już czuję
Kochana zobaczymy co mi powie endo. Mam w poniedziałek wizyte na NFZ i w piątek prywatną u lekarza ktory jest i endo i ginekologiem także zobaczymy. -
Takana, słuszna waga dzieciaków
moja na połówkowych (tylko kilka dni wcześniej w ciąży niż Ty) niecałe 300 g,a jest tylko jedna.
Mam nadzieję że z mężem się ułoży i jakoś odzyska Twoje zaufanie i wynagrodzi wam ten stres. Podziwiam Twój spokój i cierpliwość, masz do tego super podejście. Ja bym chyba ubiła na miejscu.Basia: -
Dzisiejsza wizyta udana
Tymuś waży ok 380gwszystkie pomiary dobre, jedyny problem to dwunaczyniowa pępowina, pod konieć ciąży będziemy bardziej kontrolowani przez prowadzącego i ciąża zostanie zakończona tydzień wcześniej ok 20 czerwca (poród siłami natury)
Jesteśmy bardzo szczęśliwi że wszystko dobrze
Synuś nie bardzo chciał dziś pozwać, zakrywał się rączkami, łapał i podkulał nózkiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 20:07
Ann.ann, Lady_Dior, Hiszpaneczka, miazmija, Pimka, GreenK, Takana5, Violet Flower, KaśkaKwa, Izieth lubią tę wiadomość
-
Gratuluję Jolciaa171 udanej wizyty
Widzę,że ta pępowina dwunaczyniowa jest dość częstym przypadkiem.Ja przyznam,że nigdy na żadnym usg jej nie widziałam
Mam nadzieję,że wszystko u mnie ok,bo Holendrzy powiedzą tylko,że wygląda ok i nie znasz szczegółów
Super,że wszystko dobrze i jesteście szczęśliwi
Ann.ann moja mała też tylko 300gr w 19t6d no ale niby w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 20:49
Ann.ann, jolciaa171 lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Gratuluję Jolciaa171 udanej wizyty
Widzę,że ta pępowina dwunaczyniowa jest dość częstym przypadkiem.Ja przyznam,że nigdy na żadnym usg jej nie widziałam
Mam nadzieję,że wszystko u mnie ok,bo Holendrzy powiedzą tylko,że wygląda ok i nie znasz szczegółów
Ann.ann moja mała też tylko 300gr w 19t6d no ale niby w normie.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyFreyja wrote:Jeśli chodzi o wełniane kocyki to ja robię na drutach i ostatnio jak sobie policzyłam 180zł za włóczkę (100% wełna z merynosa) to stwierdziłam, że chyba jednak będzie sklepowy
A chciałam zrobić taki biało-czerwono-granatowy marynarski mniej więcej w takim kroju: https://images4-b.ravelrycache.com/uploads/Therese-LK/396404863/webp/Baby-Blanket-2_medium2.webp#jpg
Tutaj przykład jednego kocyka, który zrobiłam do wózka (brzegi jeszcze do wykończenia, ale nie mogę się zabrać...):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f5a29ce5d21.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/420e755ee27e.jpg -
Dziewczyny ogarnia któraś z was temat laktacji i jak powinno wyglądać to wszystko po odstawieniu i w ciąży?
Kurde a ja nie wiem czy coś nie tak z moimi cyckami. Chyba ponad miesiąc już się nie karmimy, było stopniowe odstawienie. Nie było przy tym żadnych zastojow, piersi też nie bolą, jedynie skutki wrażliwe. Z ciekawość dzisiaj chciałam sprawdzić czy coś leci mi czy nie no i z lewego leci żółto brązowo/stara krew a z prawego na zolto. Przeglądam zdjęcia i może faktycznie żółte siara ale przed porodem leciało mi raczej coś bezbarwnego. Rok temu miałam ropne zapalenie i mleko właśnie było żółte z tej piersi chorej a z drogiej normalne, w smaku kwas. Teraz boję się że coś znowu się dzieje... Jak w ogóle smakuje siara? -
Moja na polowkowych w 20+4 miała dokładnie 345g. Też mi się wydawało że mało ale lekarz powiedział że w normie. No to jak w normie to postanowiłam się tym nie przejmować
jolciaa171 lubi tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:Lady, ale Ty mówiłaś, że nie jesteś wysoka, więc córa też może być ciut mniejsza od innych dzieciaków po wysokich rodzicach
No ze mnie krasnal 158Mam nadzieję,że to faktycznie może być powód a nie jakieś problemy z rozwojem...
Dziewczyny jak tam Wasze brzuszki? Mój mi się wydaje ogromny jak na ten tydzień i pierworódkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 23:35
jolciaa171, Ann.ann, Marryy, Takana5, kalika, Violet Flower, Mama Wojtka, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamsaramsa u mnie jest siara albo przezrostysta/żółta albo biała, zależy od dnia. Czasem samo zaczyna wypływać i to dość sporo, szczególnie w trakcie seksu. Tylko u mnie to jest pierwsza ciąża, piersi mnie nie bolą, nie czuję by to było coś nie tak. Trochę martwiące jest to brązowe o czym mówisz, kiedy robiłaś USG piersi?
-
Lady_Dior wrote:Gratuluję Jolciaa171 udanej wizyty
Ann.ann moja mała też tylko 300gr w 19t6d no ale niby w normie.
Może czasami lepiej nie znać wszystkich szczegółów, najważniejsze że wszystko ok
W 20 tygodniu średnia to około 330 g, a 80% dzieci jest w granicach 275-390g. Ten pomiar w ogóle jest mało dokładny, a zresztą teraz maluchy będą nabierać masę w zawrotnym tempie, kilka dni różnicy i już 100 g więcej. Niech się pasą
Samsaramsa wrote:Dziewczyny ogarnia któraś z was temat laktacji i jak powinno wyglądać to wszystko po odstawieniu i w ciąży?
Kurde a ja nie wiem czy coś nie tak z moimi cyckami. Chyba ponad miesiąc już się nie karmimy, było stopniowe odstawienie. Nie było przy tym żadnych zastojow, piersi też nie bolą, jedynie skutki wrażliwe. Z ciekawość dzisiaj chciałam sprawdzić czy coś leci mi czy nie no i z lewego leci żółto brązowo/stara krew a z prawego na zolto. Przeglądam zdjęcia i może faktycznie żółte siara ale przed porodem leciało mi raczej coś bezbarwnego. Rok temu miałam ropne zapalenie i mleko właśnie było żółte z tej piersi chorej a z drogiej normalne, w smaku kwas. Teraz boję się że coś znowu się dzieje... Jak w ogóle smakuje siara?
Nie znam się na odstawieniu w ciąży, bo karmiłam synka rok z hakiem (dawno i nieprawda), ale pokarm miałam jeszcze długo.
Moim zdaniem to żółte to może być już siara, zwłaszcza że jesteś na świeżo po karmieniu to kanaliki szybciej mogły się uruchomić. Natomiast krew by mnie zaniepokoiła.. zrób może usg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 21:34
Lady_Dior lubi tę wiadomość
Basia: