Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:Ja też nakupowałam tych chusteczek waterwipes Dobrze,że mamy wybór i możemy wybierać naprawdę w dobrych produktach.Dziewczyny a kupiłyście już jakiś krem z filtrami? Ja dziś na szybko kupiłam dziś dermedic Baby.
GreenK jak tam Twoje skurcze? Czy bierzesz luteinę? Mnie od wczoraj tak męczą,że zaczynam się bać.Lekarka mówiła,że szyjka trzyma ale jak jej powiedziałam ile na dzień mam tych skurczy,to ją to trochę zaniepokoiło .Mówiła,że gdyby dalej się tak utrzymywały,to mam brać luteinę i teraz nie wiem...Mam dylemat czy brać czy nie💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
kalika wrote:Dziękuję za wszystkie gratulacje. Cała sytuacja również i mnie zaskoczyła, oczywiście torby spakowanej nie miałam, pojechałam do szpitala w piżamie w której spałam (cała akcja rozegrała się zaraz po przebudzeniu) i w klapkach, które zdążyłam sobie kupić do szpitala kilka dni wcześniej. Wzięłam tylko dokumenty. Resztę rzeczy dowoził mi sukcesywnie mąż. Bruno ważył 2300g, miał 47 cm i oceniono go na 7, a w 10 min po urodzeniu na 8 pkt w skali Apgar. Cały czas jest w inkubatorze i na CPAP, ale oddycha już zdecydowanie spokojniej i od dzis powietrzem, a nie mieszanka wzbogacona o tlen. Do tego zaczął już ładnie ssać mleko z butelki, na razie mikro ilości, ale ważne, że potrafi, a z czasem będzie tego coraz więcej. Ja czuję się coraz lepiej. Mam ogromną pomoc męża i rodziców, bez nich nie ogarnelabym starszego synka i całokształtu życia, bo większość dnia spędzam z laktatorem albo w łóżku. Dziś mam taki nawał, że cycki chcą mi eksplodować. Właśnie oblozylam je liśćmi kapusty i napawam się miłym chlodkiem. Co do wyprawki to jeszcze nie wszystko mam kupione, mało przygotowane, ale myślę, że do czasu wypisu Bruna uporamy się że wszystkim. Muszę teraz dokupić ubranek w mikro rozmiarach 44 i 50, bo nie mam takich ani jednego.
Kalika, jesteście super dzielni!
Zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla Was :* Bruno mały wojownik!kalika, GreenK lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Kalika cieszę się,że sytuacja jest stabilna i wszystko idzie w dobrym kierunku Dużo zdrowia dla Was a Bruno (piękne imię 😍) niech rośnie jak na drożdżach
Magda-mbc ja dziś paczki busem do Nl wysłałam i właśnie tak na szybko do apteki wleciałam-stronę srokao odpaliłam i na dzikiego wybrałam jakiś filtr mineralny,który miała zaznaczony na zielono haha Mam nadzieję,że dobrze wybrałamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 20:26
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Kalika, gratulacje! Aż z wrażenia weszłam tu, tylko musiałam nowe hasło ustawić. Oby wszystko było ok...
Jeśli chodzi o mnie to miesiąc temu (w 29tyg) okazało się, że prawie nie ma szyjki, za to jest rozwarcie. Dostałam sterydy, po tygodniu wróciłam do domu z nakazem leżenia. Po 17 dniach okazało się, że mam rozwarcie 4cm i od 17.04 znowu jestem w szpitalu... Odliczam każdy dzień... Z dzieciakami na szczęście wszystko ok, więc czekamy aż coś się zadzieje...kalika lubi tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Mama Wojtka wrote:Kalika, gratulacje! Aż z wrażenia weszłam tu, tylko musiałam nowe hasło ustawić. Oby wszystko było ok...
Jeśli chodzi o mnie to miesiąc temu (w 29tyg) okazało się, że prawie nie ma szyjki, za to jest rozwarcie. Dostałam sterydy, po tygodniu wróciłam do domu z nakazem leżenia. Po 17 dniach okazało się, że mam rozwarcie 4cm i od 17.04 znowu jestem w szpitalu... Odliczam każdy dzień... Z dzieciakami na szczęście wszystko ok, więc czekamy aż coś się zadzieje...
Już 34tc, trzymam kciuki za dociągnięcie do 37! :*Mama Wojtka lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyLady_Dior wrote:Ja też nakupowałam tych chusteczek waterwipes Dobrze,że mamy wybór i możemy wybierać naprawdę w dobrych produktach.Dziewczyny a kupiłyście już jakiś krem z filtrami? Ja dziś na szybko kupiłam dziś dermedic Baby.
GreenK jak tam Twoje skurcze? Czy bierzesz luteinę? Mnie od wczoraj tak męczą,że zaczynam się bać.Lekarka mówiła,że szyjka trzyma ale jak jej powiedziałam ile na dzień mam tych skurczy,to ją to trochę zaniepokoiło .Mówiła,że gdyby dalej się tak utrzymywały,to mam brać luteinę i teraz nie wiem...Mam dylemat czy brać czy nie -
nick nieaktualny
-
Kalika, super waga! Fajnie że mimo stresu wszystko się dobrze skończyło i idzie coraz lepiej!
Oby Bruno jak najszybciej trafił do domu. Majowe spacerki was czekają
Mamo Wojtka, 34 tydzień już bezpieczny, ale trzymajcie się jeszcze trochę. Współczuję szpitala..
Podczytuję na innych forach jak dziewczyny leżą w szpitalu tygodniami (miesiacami nawet) i wydaje mi się to koszmarem. A jak jest jeszcze starsze dziecko to w ogóle sobie nie wyobrażam. Ale czego się nie robi dla dzieci. Najważniejszy jest pozytywny finał tych perypetiiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 22:04
kalika lubi tę wiadomość
Basia: -
GreenK brałam do 17tc ale bez większego powodu.Lekarka przepisała mi ją tak o w razie "w" Nie miałam po niej podrażnień-może tylko parę razy poczułam,że pochwa była trochę bardziej wrażliwa ale nic z tego nie wynikło poważnego.Chyba powrócę do luteiny-moja lekarka twierdzi,że działa dobrze na szyjkę. Jaką dawkę bierzesz GreenK?
Mama_Wojtka 34tc to już bezpieczny czas przy bliźniakach Może jeszcze posiedzą trochę-wiadomo zawsze to lepiej PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 22:09
-
nick nieaktualnyLady ja biorę 200 dziennie ( podobno tylko taka dawka działa ) mam doustną i dopochwowa i sobie sama steruje. Zwykle brałam 2 rano pod język (100) i jedna na wieczór dopochwowo.
Magda moja tez mówi ze stabilizuje nie wiem już sama chyba trzeba zaufać ze tak jest -
Oleska, z każdym dniem czuje się coraz lepiej. Najgorsza była 2 doba po CC, w 3 poszłam już do domu, więc warunki do dochodzenia do siebie stały się bardziej sprzyjające. Wiadomo, że blizna ciągnie i ogranicza ruchomość, ale z każdym dniem jest lepiej a ja mam więcej sił. Mam nadzieję, że lada dzień będę mogła wrócić do w miarę dobrej sprawności i zajść przygotowaniami domu na przybycie Bruna.
Mamo Wojtka, trzymaj się dzielnie. Współczuję Ci bardzo tego szpitalnego uziemienia, tym bardziej że wiem, jak to jest, gdy w domu zostaje tęskniący starszak. Niemniej jednak każdy dzień w 2paku jest na wagę złota i warto się poświęcić dla tych kruszynek pod sercem. Już macie piękny wiek ciążowy, takze nie jest źle, nawet gdyby moment rozwiązania już nadszedł. Buziaki dla Was:*Marryy, Mama Wojtka, GreenK, Oleśka11, Rudzik1 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
GreenK wrote:Lady ja biorę 200 dziennie ( podobno tylko taka dawka działa ) mam doustną i dopochwowa i sobie sama steruje. Zwykle brałam 2 rano pod język (100) i jedna na wieczór dopochwowo.
Magda moja tez mówi ze stabilizuje nie wiem już sama chyba trzeba zaufać ze tak jest
Ja mam tylko dopochwową, bo mój gin pow., że w moim przypadku podjęzykowa jest bezsensu, a nie powiem odpoczęłabym trochę od dopochwowej. No więc biorę 200 rano 200 wieczorem i trudno💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:czyli bierzesz 2x1?
Ja mam tylko dopochwową, bo mój gin pow., że w moim przypadku podjęzykowa jest bezsensu, a nie powiem odpoczęłabym trochę od dopochwowej. No więc biorę 200 rano 200 wieczorem i trudno
Podjęzykowa to tragedia i dla wątroby i w smaku ale jako ze dostałam infekcji musiałam tez zaprzyjaźnić się z ta
Ttuska zazdroszczę ze zaraz odstawiasz! Ja odstawię w 36 chyba -
Ubranka do szpitala dla noworodka:
- co macie już kupione a co planujecie? Jakie komplety? Zapewne będzie gorąco choć i noworodek potrzebuje ciepła.
Czy body zapinane z boku czy wkladane przez szyję a do tego śpiochy?
A może lepszy kaftanik i śpiochy?
A może sam pajacyk wystarczy, choć nie jestem przekonana tuż po porodzie go zakładać, wydaje mi się że maluszek potrzebuje jeszcze ciepła. Z drugiej strony jest w razie czego rożek czy kocyk. Na pewno odpadaja na początek spodenki ze względu na pepuszek.
Pytam bo ciekawa jestem jak się teraz nosi, czy coś się zmieniło od czasu kiedy rodziłam 7 lat temu.