X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Ja też nakupowałam tych chusteczek waterwipes ;) Dobrze,że mamy wybór i możemy wybierać naprawdę w dobrych produktach.Dziewczyny a kupiłyście już jakiś krem z filtrami? Ja dziś na szybko kupiłam dziś dermedic Baby.

GreenK jak tam Twoje skurcze? Czy bierzesz luteinę? Mnie od wczoraj tak męczą,że zaczynam się bać.Lekarka mówiła,że szyjka trzyma ale jak jej powiedziałam ile na dzień mam tych skurczy,to ją to trochę zaniepokoiło .Mówiła,że gdyby dalej się tak utrzymywały,to mam brać luteinę i teraz nie wiem...Mam dylemat czy brać czy nie :/
    Ja sugerując się tym zestawieniem kupiłam biodermę mineralną: http://www.srokao.pl/2016/06/filtry-przeciwsoneczne-z-apteki.html?m=0

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Dziękuję za wszystkie gratulacje. Cała sytuacja również i mnie zaskoczyła, oczywiście torby spakowanej nie miałam, pojechałam do szpitala w piżamie w której spałam (cała akcja rozegrała się zaraz po przebudzeniu) i w klapkach, które zdążyłam sobie kupić do szpitala kilka dni wcześniej. Wzięłam tylko dokumenty. Resztę rzeczy dowoził mi sukcesywnie mąż. Bruno ważył 2300g, miał 47 cm i oceniono go na 7, a w 10 min po urodzeniu na 8 pkt w skali Apgar. Cały czas jest w inkubatorze i na CPAP, ale oddycha już zdecydowanie spokojniej i od dzis powietrzem, a nie mieszanka wzbogacona o tlen. Do tego zaczął już ładnie ssać mleko z butelki, na razie mikro ilości, ale ważne, że potrafi, a z czasem będzie tego coraz więcej. Ja czuję się coraz lepiej. Mam ogromną pomoc męża i rodziców, bez nich nie ogarnelabym starszego synka i całokształtu życia, bo większość dnia spędzam z laktatorem albo w łóżku. Dziś mam taki nawał, że cycki chcą mi eksplodować. Właśnie oblozylam je liśćmi kapusty i napawam się miłym chlodkiem. Co do wyprawki to jeszcze nie wszystko mam kupione, mało przygotowane, ale myślę, że do czasu wypisu Bruna uporamy się że wszystkim. Muszę teraz dokupić ubranek w mikro rozmiarach 44 i 50, bo nie mam takich ani jednego.

Kalika, jesteście super dzielni!
    Zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla Was :* Bruno mały wojownik! :)

kalika, GreenK lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika cieszę się,że sytuacja jest stabilna i wszystko idzie w dobrym kierunku :) Dużo zdrowia dla Was a Bruno (piękne imię 😍) niech rośnie jak na drożdżach :)

Magda-mbc ja dziś paczki busem do Nl wysłałam i właśnie tak na szybko do apteki wleciałam-stronę srokao odpaliłam i na dzikiego wybrałam jakiś filtr mineralny,który miała zaznaczony na zielono haha :P Mam nadzieję,że dobrze wybrałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 20:26

Magda - mbc lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, gratulacje! Aż z wrażenia weszłam tu, tylko musiałam nowe hasło ustawić. Oby wszystko było ok...
    Jeśli chodzi o mnie to miesiąc temu (w 29tyg) okazało się, że prawie nie ma szyjki, za to jest rozwarcie. Dostałam sterydy, po tygodniu wróciłam do domu z nakazem leżenia. Po 17 dniach okazało się, że mam rozwarcie 4cm i od 17.04 znowu jestem w szpitalu... Odliczam każdy dzień... Z dzieciakami na szczęście wszystko ok, więc czekamy aż coś się zadzieje...

kalika lubi tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Kalika, gratulacje! Aż z wrażenia weszłam tu, tylko musiałam nowe hasło ustawić. Oby wszystko było ok...
    Jeśli chodzi o mnie to miesiąc temu (w 29tyg) okazało się, że prawie nie ma szyjki, za to jest rozwarcie. Dostałam sterydy, po tygodniu wróciłam do domu z nakazem leżenia. Po 17 dniach okazało się, że mam rozwarcie 4cm i od 17.04 znowu jestem w szpitalu... Odliczam każdy dzień... Z dzieciakami na szczęście wszystko ok, więc czekamy aż coś się zadzieje...

Już 34tc, trzymam kciuki za dociągnięcie do 37! :*

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, toż to prawdziwy kawał chłopa jak na ten tydzień :) a jak Ty się czujesz po cc?

kalika lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Ja też nakupowałam tych chusteczek waterwipes ;) Dobrze,że mamy wybór i możemy wybierać naprawdę w dobrych produktach.Dziewczyny a kupiłyście już jakiś krem z filtrami? Ja dziś na szybko kupiłam dziś dermedic Baby.

GreenK jak tam Twoje skurcze? Czy bierzesz luteinę? Mnie od wczoraj tak męczą,że zaczynam się bać.Lekarka mówiła,że szyjka trzyma ale jak jej powiedziałam ile na dzień mam tych skurczy,to ją to trochę zaniepokoiło .Mówiła,że gdyby dalej się tak utrzymywały,to mam brać luteinę i teraz nie wiem...Mam dylemat czy brać czy nie :/
    Hejka, było dziś okej a na wieczór mam znów i bolesne :/. Ja ciagle biorę luteinę ale znów muszę przejść na doustną bo chyba znów będę miała jakieś zakażenie. Nie wiem czy ta Luteina coś pomaga..... myśle ze po majowce ja odstawię :) albo po ukończonym 36 tyg. A wcześniej nie brałaś luteiny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika!! 2300 piękna waga :).
    Trzymamy kciuki za Was!!! Rośnijcie :)

kalika lubi tę wiadomość

• Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, super waga! Fajnie że mimo stresu wszystko się dobrze skończyło i idzie coraz lepiej!
    Oby Bruno jak najszybciej trafił do domu. Majowe spacerki was czekają :)

Mamo Wojtka, 34 tydzień już bezpieczny, ale trzymajcie się jeszcze trochę. Współczuję szpitala..

Podczytuję na innych forach jak dziewczyny leżą w szpitalu tygodniami (miesiacami nawet) i wydaje mi się to koszmarem. A jak jest jeszcze starsze dziecko to w ogóle sobie nie wyobrażam. Ale czego się nie robi dla dzieci. Najważniejszy jest pozytywny finał tych perypetii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 22:04

kalika lubi tę wiadomość

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK brałam do 17tc ale bez większego powodu.Lekarka przepisała mi ją tak o w razie "w" Nie miałam po niej podrażnień-może tylko parę razy poczułam,że pochwa była trochę bardziej wrażliwa ale nic z tego nie wynikło poważnego.Chyba powrócę do luteiny-moja lekarka twierdzi,że działa dobrze na szyjkę. Jaką dawkę bierzesz GreenK?

Mama_Wojtka 34tc to już bezpieczny czas przy bliźniakach :) Może jeszcze posiedzą trochę-wiadomo zawsze to lepiej :) Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 22:09

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę luteinę 2x2.
    Mój lekarz mówi, że ona stabilizuje macicę, cokolwiek to znaczy ;)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja biorę 200 dziennie ( podobno tylko taka dawka działa ) mam doustną i dopochwowa i sobie sama steruje. Zwykle brałam 2 rano pod język (100) i jedna na wieczór dopochwowo.
    Magda moja tez mówi ze stabilizuje nie wiem już sama :) chyba trzeba zaufać ze tak jest ;)

• kalika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleska, z każdym dniem czuje się coraz lepiej. Najgorsza była 2 doba po CC, w 3 poszłam już do domu, więc warunki do dochodzenia do siebie stały się bardziej sprzyjające. Wiadomo, że blizna ciągnie i ogranicza ruchomość, ale z każdym dniem jest lepiej a ja mam więcej sił. Mam nadzieję, że lada dzień będę mogła wrócić do w miarę dobrej sprawności i zajść przygotowaniami domu na przybycie Bruna.

Mamo Wojtka, trzymaj się dzielnie. Współczuję Ci bardzo tego szpitalnego uziemienia, tym bardziej że wiem, jak to jest, gdy w domu zostaje tęskniący starszak. Niemniej jednak każdy dzień w 2paku jest na wagę złota i warto się poświęcić dla tych kruszynek pod sercem. Już macie piękny wiek ciążowy, takze nie jest źle, nawet gdyby moment rozwiązania już nadszedł. Buziaki dla Was:*

Marryy, Mama Wojtka, GreenK, Oleśka11, Rudzik1 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Lady ja biorę 200 dziennie ( podobno tylko taka dawka działa ) mam doustną i dopochwowa i sobie sama steruje. Zwykle brałam 2 rano pod język (100) i jedna na wieczór dopochwowo.
    Magda moja tez mówi ze stabilizuje nie wiem już sama :) chyba trzeba zaufać ze tak jest ;)
    czyli bierzesz 2x1?
    Ja mam tylko dopochwową, bo mój gin pow., że w moim przypadku podjęzykowa jest bezsensu, a nie powiem odpoczęłabym trochę od dopochwowej. No więc biorę 200 rano 200 wieczorem i trudno :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 2x2 czyli 2x100 :) w sobotę odstawiam w 35tc :)

GreenK lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    czyli bierzesz 2x1?
    Ja mam tylko dopochwową, bo mój gin pow., że w moim przypadku podjęzykowa jest bezsensu, a nie powiem odpoczęłabym trochę od dopochwowej. No więc biorę 200 rano 200 wieczorem i trudno :P
    Tak 2x 1
    Podjęzykowa to tragedia i dla wątroby i w smaku :) ale jako ze dostałam infekcji musiałam tez zaprzyjaźnić się z ta :P
    Ttuska zazdroszczę ze zaraz odstawiasz! Ja odstawię w 36 chyba :)

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 37 dopiero

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK nie wiem czy się cieszyć czy nie :) jeszcze tydzień. A w 37 albo 38 ściąganie pessara

GreenK lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • MoniaK77 Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka do szpitala dla noworodka:
    - co macie już kupione a co planujecie? Jakie komplety? Zapewne będzie gorąco choć i noworodek potrzebuje ciepła.
    Czy body zapinane z boku czy wkladane przez szyję a do tego śpiochy?
    A może lepszy kaftanik i śpiochy?
    A może sam pajacyk wystarczy, choć nie jestem przekonana tuż po porodzie go zakładać, wydaje mi się że maluszek potrzebuje jeszcze ciepła. Z drugiej strony jest w razie czego rożek czy kocyk. Na pewno odpadaja na początek spodenki ze względu na pepuszek.
    Pytam bo ciekawa jestem jak się teraz nosi, czy coś się zmieniło od czasu kiedy rodziłam 7 lat temu.

relg20mm30pzm8lu.png
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, co robić jak na nogach pojawiają się żylaki? Jak im zaradzić?
    Chyba już brzuch za ciężki:-(

2019 Natalka
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ