Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, dziewczyny. My już z Rysiem w domu od wczoraj. Próbujemy się zaadaptować do nowych warunków. Póki co jest nieźle, Mały ma swój rytm i nieźle się poznaliśmy. Już wiem kiedy pielucha pełna, kiedy głodny, kiedy zimno... No i tak sobie powoli zaczynamy naszą wędrówkę jedyną moją zmorą są strasznie obolałe piersi, Mały cycka się chętnie i dużo ale niestety gryzie skubaniec i każde przystawienie to ból niemiłosierny... Na razie nic nie pomaga, żadne maści, opatrunki. Czekam aż się te moje cyce zahartują ale na razie coś im nie idzie 🙄
Pimka, co tam u Ciebie??Freyja, Doriska87, Marryy lubią tę wiadomość
-
Oleśka11 super,że już jesteście w domu-śliczny Rysiu .Samych pięknych chwil życzę Sama się obawiam karmienia piersią,bo bardzo bym chciała ale jak przypomnę sobie cierpienia siostry,nieudane karmienia kuzynek,to nie napawa optymizmem Ciekawe,czy jest jakiś powód,że dziecko gryzie-złe przestawienie czy co i czy da się temu zaradzić? Ja nie chcę,żeby karmienie było dla mnie udręką Będę próbować a jeśli nie dam rady to pozostaje kpi
-
Lady_Dior wrote:Oleśka11 super,że już jesteście w domu-śliczny Rysiu .Samych pięknych chwil życzę Sama się obawiam karmienia piersią,bo bardzo bym chciała ale jak przypomnę sobie cierpienia siostry,nieudane karmienia kuzynek,to nie napawa optymizmem Ciekawe,czy jest jakiś powód,że dziecko gryzie-złe przestawienie czy co i czy da się temu zaradzić? Ja nie chcę,żeby karmienie było dla mnie udręką Będę próbować a jeśli nie dam rady to pozostaje kpi
Rysio przystawia się bardzo dobrze, widziałam się z dwiema doradczyniami i każda potwierdziła. Zresztą sama też widzę, jeszcze pamiętam po pierwszym synie na co zwracać uwagę on ma bardzo mocny odruch ssania, co już samo w sobie boli no i te dziąsła zaciska, szczególnie wtedy kiedy wpada w drzemki przy cycku. Muszę go odstawiać, budzić i znowu przystawiać bo niestety samo głaskanie po policzku nic nie daje
Co do kpi to zawsze to jakaś alternatywa aczkolwiek ja bym bardzo jednak chciała cyckiem. To jest niesamowita wygoda, nie trzeba nic przygotowywac, podgrzewać, wyparzać etc. Wiadomo że nie zawsze się udaje ale jestem zdeterminowanaLady_Dior lubi tę wiadomość
-
O 14:23 przyszedł na świat mój kochamy synuś. Waga 3220 gram, 51 cm. Dostałam 10 pkt w skali abgar . Widziałam pierw na sali operacyjnej, dał koncert a potem juz na sali jest zemna. Maz kangurowal, mama tez widziała malucha :-
Lady_Dior, Izieth, anusia24, Doriska87, Marryy, Freyja, Oleśka11, GreenK, kalika, Rudzik1, Nadinka83 lubią tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka serdecznie gratuluję narodzin synusia Super,że już po wszystkim-odpoczywaj teraz i ciesz się synusiem
Oleśka11 to dobrze,że jesteś zdeterminowana Oby się szybko powiodło i z karmienia piersią była tylko przyjemność Pamiętam właśnie synek kuzynki miał tak silny odruch ssania,że jak się zassał i szarpał w obie strony,to mnie samą ściskało auuu😫 Znowu tu koleżanka co u niej jestem-karmi piersią totalnie bezproblemowo aż jej zazdroszczę ale mam nadzieję,że mi też się uda
Magda-mbc no nie ma jej dalej hihihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 18:42
Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 12:03
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka oj myślałam, że Wy już w domku Mam nadzieję,że szybko wyjdziecie i będziesz mogła jeszcze bardziej się cieszyć Stasiem i te wszystkie złe wspomnienia pójdę w niepamięć.Super,że Staś zdrowy Zdrówka dla Was-odpoczywajcie :*
No i właśnie tego się obawiam ze strony zzo 🙄 Nie pierwszy raz taką historię słyszę i z każdą kolejną się nastawiam na nie No nic pożyjemy-zobaczymy.
Rudzik1 halo halo Gdzie Ty się podziewasz Pewnie tulisz już maleństwo co ?
Nic wstaję dać moim śpiewakom jeść-niech jeszcze trochę cicho posiedzą,bo jeszcze cisza nocna 😆Pimka lubi tę wiadomość
-
Pimka jesteście ze Stasiem bardzo dzielni. Dużo zdrowia dla was :*
No podobno jak jest dobrze podane zzo to potrafi przyśpieszyć, ale ja Lady tak jak Ty jeszcze pierwiastka, to znam tylko teorię
Rudzik, mam nadzieję, że wszystko tam dobrze z Wami ❤️
Miłej soboty dziewczyny!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda-mbc no no Czasami odchodzi i przez parę,paręnaście dni przed porodem ale jak Ci odszedł cały to nie wiem,czy trzeba jechac czy nie 🤔
-
Lady_Dior wrote:Magda-mbc no no Czasami odchodzi i przez parę,paręnaście dni przed porodem ale jak Ci odszedł cały to nie wiem,czy trzeba jechac czy nie 🤔💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
No ja też nie haha No ale jak nic się nie dzieje,nie ma skurczy itp.to myślę,że na spokojnie możesz czekać i obserwować po prostu Tak czy siak poród się zbliża wielkimi krokami 😃 Też jestem ciekawa jak to u mnie się zacznie-już siłą wyobraźni widzę ten strach u siebie,bo ja panikara 😂