Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dużo informacji u mnie:
1. szyjka 1.8cm więc daje rade
2. mały 3045g, 54 percentyl
3. odstawiamy Acard
4. zdaniem lek. głowa wyjdzie po zdjęciu szwu, wiec zdjęcie tylko w szpitalu jednak. Woli, żeby zrobić to na jego dyżurze 11.06
5. w środę 5.06 wizyta normalna, pobierze wymaz na GBS i oceni czy dam rade do 11.06 (pow., że jak będzie tak jak dziś, to powinnam dać).
6. jeśli dam, to rano 11.06 z rzeczami melduje się na Klinikach i rodzimy dzieckoRudzik1, Lady_Dior, Hiszpaneczka, Marryy, kalika lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Hiszpaneczka no no to już lada chwila szok jak to leci
Magda super wieści Teraz tylko odliczać Masz już wózek złożony? My wczoraj złożyliśmy,bo kartony tyle miejsca zajmowały,że mniej zajmuje złożony wózek.Tylko jest okryty,bo tam się jeszcze robi,więc szkoda by było zakurzyć.
-
nick nieaktualnyMarilen wrote:Dziewczyny ja tylko na chwilkę na razie, 29 maja przyszedł na świat nasz synuś, 1960g, 45cm, 10pkt, przez cc chociaż zaczybaliśmy od SN. Ale niestety skurcze były już ogromne, rozwarcie małe, i by nie doszło do zamartwicy płodu to zdecydowali o cc. Synek ze względu na wagę łezy na patologii na razie. I to jest najsmutniejsze bo widziałam go tylko chwilunię 😔
Gratulacje dla rozpakowanych!
Marilen gratuluję! Maluszek na pewno szybciutko nadrobi wagę Najważniejsze, że bezpiecznie się "rozpakowaliście"Marilen lubi tę wiadomość
-
Ja jestem po wizycie i dalej nie wiem do końca czy jutro bede miała cc. Chociaz skłaniają sie ku jutrzejszego dniu. Moja lekarka ma dyżur w niedziele wiec schodzi w pon po nocy ale lekarz mówił ze jest gotowa zostać dla mnie i mi zrobić cc. Ale czy ona będzie wtedy wypoczeta by robić zabieg? Ech..pewnie dowiem sie popołudniu czy jutro jednak czy w poniedziałek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 10:15
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Rudzik1 powiem Ci,że niestety średnio biorę w niej udział,bo jak za dużo się ruszam,to co chwilę mam twardnienia i to już takie dość odczuwalne.Większość robi tatuś.Ja tylko pierdołkami się zajmuję.Chcialabym okna umyć ale nie daję rady- mam nadzieję,że mój porządnie je umyje bo grrrrr.Dziś siedzę w starym domu i popakuję parę swoich rzeczy-tak na raty je wozimy.W sumie pozostało:
*wstawić drzwi do salonu,sypialni.
*umyć okna,założyć żaluzje
*oczyścić meble,podłogi bo jednak przez to,że codziennie się coś robi,to dalej zakurzone.U małej w komodzie już co nieco poukladalam wczoraj:D
Całą szuflada chusteczek 🤣
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc6496c8add9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b6eb73696f2.jpg
-
Marilen ogromne gratulacje! :*
Magda może być jak u mnie, ściągnięcie krążka i w tym samym dniu poród
A miałam wam pisać, leżałam z dziewczyną, 40 lat, ur bliźniaki 3300 i 2900 mega duże dzieciaki jak na mnoga ciążeMagda - mbc, Marilen lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Hiszpaneczka no no to już lada chwila szok jak to leci
Magda super wieści Teraz tylko odliczać Masz już wózek złożony? My wczoraj złożyliśmy,bo kartony tyle miejsca zajmowały,że mniej zajmuje złożony wózek.Tylko jest okryty,bo tam się jeszcze robi,więc szkoda by było zakurzyć.
Jest wyprany, ma założone prześcieradełko i czeka💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Marilen gratulacje! Zaraz przeskoczy 2kg i będzie się sobą cieszyć. Trzymaj się!
Fajnie Magda masz, że taki plan jasny
A ja dziś znalazłam kleszcza u siebie i mega zła jestem, bo ledwo wychodzę z domu, a to się przyplątało. Gin smsem zalecił antybiotyk (bactrazol), jadę zaraz do internisty, może wypisze. Ale sama nie mam pewności, czy to dobry pomysł brać profilaktycznie w ciąży. W ulotce "w okresie ciąży tylko w przypadku zdecydowanej konieczności". Miała któraś z Was podobny przypadek?Marilen lubi tę wiadomość
-
Lilka, gratulacje! Lekarz, to wiadomo, że bez komplikacji się nie obędzie;) Całe szczęście że ostatecznie wszystko dobrze się skończyło. Życzę szybkiego powrotu do sił i domu.
Marilen, gratuluję! Nie martw się, jak tylko będziesz w stanie, to na pewno będziesz mogła iść do synka. Mój wcześniak był na IT prawie 4 tyg i widywalam go tylko 2 godz w ciągu dnia, a teraz, po tygodniu w domu ma wrażenie że jest z nami od początku. Wiem że Ci smutno i się martwisz, miałam to samo, ale musisz myśleć pozytywnie bo lada moment będziecie razem.
Wikulec, nie ma takich zaleceń żeby brać antybiotyk profilaktycznie po ugryzieniu przez kleszcza, czy to w ciąży, czy poza nią. Antybiotykoterapie włącza się dopiero przy objawach. Jeśli kleszcz był na skórze krócej niż 48-72 godz to ryzyko zakażenia, nawet gdyby kleszcz był zarazony, jest bardzo małe. Reasumując, ja bym antybiotyku nie brała.Freyja, GreenK, Marilen lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
Marilen gratulacje. Wiem że teraz masz inne rzeczy na głowie ale jeśli znajdziesz chwilę proszę powiedz jak proporcje Twojego dzieciaszka…
Ja ciągle się martwię czy wymiary u mojego się wyrównały.
Wiecie co, mam wrażenie ze z początku czerwca tylko ja jestem w dwupaku a termin mam na poniedziałek. Już ni wiem który raz wyprasowałam ciuszki i otulasz oraz kocyk...Znów coś przepakowałam w torbie. Dokumenty po raz setny ułożone...
Więcej chodzę ale boję się sama iść gdzieś daleko więc ograniczam się do osiedla.
W ogóle tak myślę że fajnie jakby mamusie które już urodziły nie rezygnowały z tego forum (jeśli im czas pozwoli). Piszcie proszę jak Wasze dzieci, jak karmienie piersią idzie itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 17:31
2019 Natalka -
Hej dziewczyny!
Wszystkim mamusiom gratuluje udanych porodów i życzę dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków
Podczytuję Was sobie czasem i każdej kibicuję!
Dawno się nie odzywałam, pewnie nikt mnie nie pamięta, aaale pomyślałam, że tak się przypomnę w ostatnim tygodniu Doriska nie jesteś sama, my mamy termin na środęDoriska87 lubi tę wiadomość