Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale aię zapienilam, aż mnie z nerwów na kibel popędziło. Słuchajcie odciągnęlam mleko i jak zawsze chciałam przelać do strzykawki. Ale skończyły mi się te szpitalne, więc wzięlam jedną ze swoich. Wyciągam ten tłok ze środka, żeby przelać i ja się patrzę, a tam takie plastikowe 2mm paseczki plastiku z końcówki tego tłoka! No ciśnienie 200 jak nic! A jakbym nie zauważyła i wlała to Malutkiej coś by mogło się stać! Fuck! Bo już mi słów brakuje..
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Wikulec wrote:Izieth super że Was wypuścili. Jakie to uczucie wnieść Malucha do domu?? Siedziałam dziś w pokoju Małej i myślałam jak to będzie...
Wikulec, cudowne uczucie Wnosisz tego okruszka, pokazujesz mu mieszkanie i wiesz, że od teraz na zawsze będzie z Wami Już wyjście ze szpitala z tym małym człowiekiem jest super uczuciem, wchodziłaś do szpitala sama/z mężem/partnerem, a wychodzisz z tą małą, bezbronną i ufną istotką, której pomogłaś przyjść na ten świat
VianEthel, dobrze że zauważyłaś, aż ciarki przechodzą na samą myśl, co mogłoby się stać. Musisz za każdym razem sprawdzaćGreenK lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
VianEthel2 wrote:Śpią? A co to? Mnie tak wszystko boli i ciagnie mimo leków... na myśl o leżeniu na plecach chce mi dię płakać. Spałam może z 1-2 godziny w nocy.
Ehh głupio napisałam, racja! Biedna Ty - coś mówią w szpitalu, kiedy może być lepiej?
Ten plastik masakra, wymowna metafora macierzyństwa - oczy dookoła głowy i myśleć trzeba o wszystkim... Nie dziwie się, że nerwy Cię dopadł, nawet bez takich niespodzianek w ciągłym stresie jesteś przecież. Dbasz o siebie Vian trochę też w tym wszystkim? (Wiem że warunki słabe, wiem, ale to takie ważne!)
Izieth och... łzy mi w oczach stanęły
Magda a kiedy Was puszczą do domu, wiesz coś? -
Oleska, czyli jak że wszystkim - nie ma rzeczy idealnych i uniwersalnych dla każdego. Dobrze, że jest wybór. U nas Calma się super sprawdza, młody ładnie z niej je. Mi zależało, żeby smoczek jak najmniej zaburzał odruch ssania, stąd taki wybór.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Magda - mbc wrote:Dziewczyny, czytam Was, ale odezwę się po szpitalu
Spokojnie Magda-odpoczywaj i jak będziesz już na siłach w domu,to coś skrobniesz
Izieth super,że już jesteście w domu 😊 Też się nie mogę doczekać tych chwil razem 😊 No nie wypuszczę jej z objęć☺
VianEthel2 dobrze,że to zauważyłaś,bo mogło to się różnie skończyć 😐 Takie maleństwo łatwo się krztusi ehh.Trzymaj się dzielnie-zdrówka:*
Co do butelek to wiadomo ja bez doświadczenia ale kupiłam z medeli bo też mam ten laktator.Mam nadzieję jednak,że uda mi się karmić tylko piersią ale wolałam kupić wszystko za wczasu, bo tu apteki u mnie nawet w sobotę są zamknięte a o całodobowej to śnić mogęIzieth lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny:) jeszcze ja nierozpakowana skurcze są, był masaż szyjki , plamieni ale nic więcej, pewnie w sobotę wywołają jak wie samo nie zacznie.
Trzymam kciuki za nierozpakowane! Już niedługo będziemy tulić nasze maluszkiLady_Dior lubi tę wiadomość
-
GreenK no to kciuki mocne za Ciebie teraz 😊 Popatrz-taka męka ze skurczami na długo przed terminem a jeszcze można przenosić 🙄 a ile się to człowiek nastresował 😐 Ja nie liczę już ile skurczy dziś miałam i to nieprzyjemnych-wiem jednak,że to tylko straszaki 🤨
Rudzik1 a jakiej butelki wcześniej używałaś,że się nie sprawdziła? Podajesz swoje mleko,czy mm?
Marilen co tam u Was? Mam nadzieję, że synuś rośnie jak na drożdżach 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 19:49
GreenK lubi tę wiadomość
-
Ja od początku używam butelek Lansinoh, bo mam ich laktator. Próbowałam też Avent i lovi, ale mleko im ciekło aż po buzi. Także dla mnie najlepiej, że butelka tej samej firmy co laktator .
A tak w ogóle to u nas ostry zapoerdziel z trójką dzieci, jakoś ogarniamy, ale chcielibyśmy aby ten rok szybko minął . Dzieci bez większych kłopotów zdrowotnych Rysiu grzeczny, Maria charakterna. Wojtek za to bywa zazdrosny, więc trzeba go mieć na oku. Wczoraj Rysiek oberwał od niego w głowę...wrr....Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Ja dostałam skierowanie do szpitala na poniedziałek, ale doktor powiedział, że wszystko wygląda na to, że poród może być dzisiaj w nocy lub w weekend. Nie miałam badanego rozwarcia , ale szyjka się skróciła z 1.5cm na 8mm więc coś tam się dzieje
Także czekam razem z Wami! -
GreenK wrote:Cześć dziewczyny:) jeszcze ja nierozpakowana skurcze są, był masaż szyjki , plamieni ale nic więcej, pewnie w sobotę wywołają jak wie samo nie zacznie.
Trzymam kciuki za nierozpakowane! Już niedługo będziemy tulić nasze maluszki
GreenK kciuki żeby się zaczęło samo!
AnnMari super, niech się dzieje! Może jutro rano będziesz już tulić...?
-
Ale Wam fajnie dziewczyny No ale 40tc to już czas Też musiałyście swoje odczekać Ja to jednak maruda jestem ostatnio...Pół nocy twardy brzuch,teraz też co chwilę a porodu ani widu,ani słychu-wykończę się normalnie.Czy musi tyle tych skurczy BH mnie nawiedzać😫❔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 08:32
-
Lady_Dior wrote:Ale Wam fajnie dziewczyny No ale 40tc to już czas Też musiałyście swoje odczekać Ja to jednak maruda jestem ostatnio...Pół nocy twardy brzuch,teraz też co chwilę a porodu ani widu,ani słychu-wykończę się normalnie.Czy musi tyle tych skurczy BH mnie nawiedzać😫❔
Niedoczynność + czynnik męski - morfologia 0%
Leczenie Invimed Wrocław
3 nieudane IUI 2017
IVF program krótki 08.2018
Planowana punkcja 10.09.2018
Transfer 05.10.2018
Pozytywna Beta
Termin z USG 21.06.2018 -
nick nieaktualnyAnnMari wrote:Ja dostałam skierowanie do szpitala na poniedziałek, ale doktor powiedział, że wszystko wygląda na to, że poród może być dzisiaj w nocy lub w weekend. Nie miałam badanego rozwarcia , ale szyjka się skróciła z 1.5cm na 8mm więc coś tam się dzieje
Także czekam razem z Wami!
To szybko, ja mam skierowanie na czwartek a mamy taki sam termin. -
Wikulec , u mnie nadal cisza, także może w nocy się coś zadzieje
Co do twardnienia brzucha to ja mam co chwilę twardy, tylko czasami jest to zupełnie bezbolesne a czasami boli, ale nie tak jak na okres , tylko tak inaczej.
Freya mam zgłosić się w poniedziałek rano, ale doktor powoedział, że mogą mnie odesłać, i wtedy muszą zapisać na inny termin , powiedział, właśnie, że czwartek/piątek najpóźniej. -
U mnie zwrot akcji i skierowanie na patologię lub.. kardiologię z mojego wydawałoby się niewinnego nadciśnienia rozwinęło się dużo płynu w sercu i jamie opłucnej i na cito ruszamy do szpitala. Nie wiem czy będę mogłą pisać bo coś mi forum nie hula na tel. Wszystkiego dobrego Wam Dziewczyny, odezwę się jak będę mogła.
-
Wikulec trzymaj się!
-
Wikulec wrote:U mnie zwrot akcji i skierowanie na patologię lub.. kardiologię z mojego wydawałoby się niewinnego nadciśnienia rozwinęło się dużo płynu w sercu i jamie opłucnej i na cito ruszamy do szpitala. Nie wiem czy będę mogłą pisać bo coś mi forum nie hula na tel. Wszystkiego dobrego Wam Dziewczyny, odezwę się jak będę mogła.