Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
VianEthel2 strasznie mi smutno,że tak to wygląda Szkoda,że ludzi musi spotykać taka tragedia- to niesprawiedliwe :'( Trzymaj się jakoś ...
Wikulec gratuluję narodzin dziecka i cieszę się, że wszystko u Was dobrze Samych pięknych chwil
Dziewczyny dziękuję za gratulacje-pierwsza noc była kiepska ale dziś już piękna Niestety mam problem z kp i nie wiem jak to się skończy ale nie widzę tego dobrze Mała nie potrafi złapać piersi a nawet jak się uda,to trwa to 3sec.Walczę z laktatorem o laktację i na razie tylko siarą w 1piersi.Polozne każą jeszcze czekać ale na co? Nie mogę patrzeć na to jaka Zosia głodna i dziś oznajmię pani z opieki poporodowej,że włączam mm.Oczywiście nie obyło się bez łez.Jest mi tak ciężko,że moje dziecko nie może mieć od początku mojego mleka i nie wiadomo,czy w ogóle będzie mieć 😞
Oleśka11 tak to wygląda w Nl Jedynie w nocy jak urodzisz to pozwolą zostać na noc ale w dzień, to nawet po 2godz.puszczają-ja jednak byłam zmęczona trochę godzinnym parciem i zostałam 4godz.
Magda-mbc jak tam przestawienie Jurka do piersi idzie? U mnie jak widzisz kiepsko... -
Lady, wiem że to trudne ale spróbuj być dobrej myśli i nie popadać w ten terror karmienia piersią. Ja przez ten stres w szpitalu pokarm dostałam dopiero w 6 dobie i chyba 4 czy 5 walki z laktatorem a tak to nic nie było. Dosłownie zero. U mnie też dodatkowo był problem z przystawienia. Wg to cud że dzis jestem w stanie podawać swoje mleko małej (butelka), próbuję przystawic ale tylko w nakładach bo inaczej nie chwyta. Poza tym od początku dostaje mm. Najważniejsze żeby dziecko nie było głodne i żeby wyplukiwalo bilirubiny jeśli jest żółtaczka.
U Ciebie nie jest tak źle bo już masz siare. Jak dasz rade to przystawiaj do piersi. Nawet jak nic nie zje to działa to jako stymulator.
Pomysł sobie nad schematem. Mnie kazali co 3h przystawic, potem co 3h mała karmić I co 3 h laktator. To było dla mnie nie wykonalne w szpitalu. Brakowało i doby i wiary że się uda. W domu skupiam się na laktatorze a pierś tylko wieczorem do pociumkania. Dziś cieszę się że mleko jest i mogę dziecku dać swoje ale mm ciągle też pije bo potrzeby rosną a ja nie nadążam z produkcją.Lady_Dior lubi tę wiadomość
2019 Natalka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDoriska87 wrote:Lady, wiem że to trudne ale spróbuj być dobrej myśli i nie popadać w ten terror karmienia piersią. Ja przez ten stres w szpitalu pokarm dostałam dopiero w 6 dobie i chyba 4 czy 5 walki z laktatorem a tak to nic nie było. Dosłownie zero. U mnie też dodatkowo był problem z przystawienia. Wg to cud że dzis jestem w stanie podawać swoje mleko małej (butelka), próbuję przystawic ale tylko w nakładach bo inaczej nie chwyta. Poza tym od początku dostaje mm. Najważniejsze żeby dziecko nie było głodne i żeby wyplukiwalo bilirubiny jeśli jest żółtaczka.
U Ciebie nie jest tak źle bo już masz siare. Jak dasz rade to przystawiaj do piersi. Nawet jak nic nie zje to działa to jako stymulator.
Pomysł sobie nad schematem. Mnie kazali co 3h przystawic, potem co 3h mała karmić I co 3 h laktator. To było dla mnie nie wykonalne w szpitalu. Brakowało i doby i wiary że się uda. W domu skupiam się na laktatorze a pierś tylko wieczorem do pociumkania. Dziś cieszę się że mleko jest i mogę dziecku dać swoje ale mm ciągle też pije bo potrzeby rosną a ja nie nadążam z produkcją.Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
GreenK gratuluję serdecznie narodzin córeczki -cieszę się, że masz to za sobą ale 3dni indukcji woow😦 To się musiałaś namęczyć...Zdrówka dla Was
Doriska87 dziękuję Ci za Twojego posta-naprawdę podtrzymałas mnie na duchu Mam nadzieję, że mi się też uda-tak jak Tobie
Powiedz mi ile ml.na porcję robisz,bo mam na opakowaniu że porcja to 70ml.w tym 60ml.wody i 2 miarki mleka.Pytanie,czy to nie za duzo jak na takie maleństwo?GreenK lubi tę wiadomość
-
Lady, to zdecydowanie za dużo, taki maluch ma żołądek wielkości pestki od wiśni. Tutaj masz fajny schemat https://malgorzatajackowska.com/2013/10/16/ile-mleka-zmiesci-maly-brzuszek-albo-czy-mam-dosyc-mleka/
KP nie jest łatwe, ale musisz być cierpliwa. Jeśli jest siara, choćby w jednej piersi to już jest na prawdę dużo. Teraz potrzeba stymulacji i mleczka będzie z każdym dniem przybywać. Koło 3-5 dnia powinien pojawić się nawał, tzn. nagle Zaczniesz mieć bardzo dużo mleka. Próbowałaś mała przystawiac w nakładkach? Myślę, że potrzebujesz fachowej pomocy w przystawieniu, ktoś powinien ocenić odruch ssania i wedzidelko u małej - czy ta Pani z opieki ma do tego kwalifikacje?Lady_Dior lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Lady nie poddawaj się, bo to wcale źle nie wygląda! To jest 2-3 doba nie? Ona bardzo mało potrzebuje. Możesz próbować przystawiac, ciągnąć laktatorem i dokarmiac mm jednocześnie. U mnie coś innego niż kropla siary pojawiło się dopiero w 3 dobie. I dalej mieszamy kp i mm, rozkręcam dzieckiem i laktatorem, bo nie ma szału w ilości. Super się doradcy pokazać, potrafi B pomoc. Ja nie umiałam przystawic, podać piersi plus Ada ma wedzidelko do podciecia, co jej utrudnienia. Jest tak wcześnie u Ciebie, że naprawdę nic nie jest przesadzone. Proś położne/panie o pomoc też, nawet jakby miały jednorazowo na pierś malucha "nadziac", a prywatnie szukaj doradcy laktacyjnego. Będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 08:16
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Lady,
W szpitalu dawali nam już takie gotowe mleko a w domu sami rozrabia my z proszku HIPP. Schemat był taki aby w drugiej dobie podawać 20 ml na karmienie w trzeciej 30 aż w 7 do 70 ml na jedno karmienie. Karmien było ok 8 na dobę średnio co 3 godziny ale po mm dzieci są bardziej syte więc czasem I 4 h przespia. W domu zawsze rozrabialam pełna porcje czyli 2 miarki na 60 ml wody co dawało 70 ml pokarmu I potem brałam odp ilość I patrzyłam ile zjada mniej wiecej. Jak chciała więcej to dawałam więcej bo u mnie to straszny zarlok.
Ja myślę że jesteś na dobrej drodze i już niedługo swoim mlekiem będziesz karmić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 11:08
2019 Natalka -
Acha i przestrzegam przed czytaniem internetu bo ja po kilku forach o KP czułam się po podaniu mm jak wyrodna matka która popełniła zbrodnie przeciw dziecku I niemal codziennie płakałam. Ktoś mi wtedy bardzo pomógł pomógł-Pimka jeszcze raz Ci dziękuję.
GreenK lubi tę wiadomość
2019 Natalka -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 12:07
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Dziewczyny, miała któraś sytuacje, ze główka była tydzień mniejsza? Zawsze miałam albo równo albo tydzień w przód a teraz tydzień młodsza. I w 2 tygodnie urosła jakby o 6 dni. Lekarz mówił ze wszystko jest w normie i nawet nie zwrócił na to uwagi a ja w domu się zorientowałam jak spojrzałam ba wymiary. A drugie, jakie macie Afi? Bo ja mam 8,6 , lekarz podał norma ale widzę w necie, ze 5/6 to już byłoby mało i mam stres czemu mam tak mało tych wód ;//// miała któraś tak? Dziś zaczęłam już tankować w siebie w domu i mam plan pic 3 litry , mam nadzieje , ze podskoczy
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Cześć dziewczyny-dopiero teraz mogłam wejść na forum.Bardzo Wam dziękuję za Wasze posty.Wszystkie informacje są dla mnie cenne.
No więc postanowiłam zrobić małej mm.Czulam ulgę,że coś w końcu zje ufff ale.... Jakież było moje zdziwienie,że nie otwiera buzi,gdy chcę jej tą butelkę dać.No dobra-w końcu udało się ale ona nie wie,że ma ssać i tu pękło mi serce.Boze jak wyłam😭 Myślałam,że po prostu nie umie złapać tylko mojej piersi a tu jest głębszy problem.Miałam butelkę z medeli camla-nie było opcji,by dała radę...Dałam butelkę z Dr.Brown 's i było już lepiej-po wielkim wysiłku wypila z 10ml.Byłam zrozpaczona ale lada moment pojawiła się u mnie opiekunka połogowa i szybko mi pomogła.Najpierw z laktatorem-dała na "duże obroty" i okazuje się,że mam więcej siary niż myślałam.Ja jechałam na mniejszych obrotach,żeby nie od razu na Maxa.Sciągnełam 10ml.siary😳 woow i to dzięki tej kobiecie.Byłam przeszczęsliwa i mam nadzieję że dam rady jakoś z tym sciąganiem.No ale muszę walczyć, żeby mała chciała pić.Pani masowała jej jakieś punkty na rączkach,stópkach i tak średnio to pomagało ale w końcu mała otwiera buźkę.Potem trzeba się trochę namęczyć by ssała.Czy macie pojęcie co to może być? Muszę wiedzieć z czym walczę 😔 Mam nadzieję,że to po prostu zaburzony odruch ssania,choć i o tym mam małe pojęcie,więc zaraz idę czytać.Rety tyle emocji dzisiejszego dnia ehhh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 19:02
-
.
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
O Nas:
♀️Ja
👍immunologia
♂️On-
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka ciężko mi powiedzieć na razie.Przespala ładnie całą noc.Jak się budzi to ja ją od razu biorę przebrać i w sumie przy przebieraniu trochę płacze ale potem idzie na rączki i się uspokaja.Faktycznie wygląda na słabą.Poród trwał 13 godzin od momentu 1cm.rozwarcia,więc nie wiem czy to długo czy nie.Poczekam teraz czy się obudzi i będzie się domagać picia.Opiekunka też coś mi mówiła o tych wodach,więc kto to wie.Zobaczymy jak to będzie dalej szło ehh.Mam nadzieję, że w końcu złapie,że ma pić ...
-
.
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
O Nas:
♀️Ja
👍immunologia
♂️On-
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%