X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, czas pędzi jak szalony, mój Bruno kończy dziś 2 miesiące, a powinien mieć raptem ciut ponad tydzien! Pierwsze szczepienia już za nami. Z racji wcześniactwa należy mu się darmowe szczepienie 5w1 i dodatkowa dawka szczepionki na pneumokoki preparatem o szerszym spektrum zabezpieczenia. Cieszę się, bo i tak bym je kupowałam, a tak to jest ciut taniej. Dokupilam póki co tylko szczepionkę na rotawirusa, planach mam też meningokoki.

Lady, w nawale sciagalam do uczucia ulgi, bo piersi i tak nigdy nie dały się opróżnić. Najpierw ciepły prysznic, potem odciąganie, a na koniec okład z zimnych liści kapusty-moze i obrzydliwe, ale ulga nieziemska. Jak Zosia? Zaczęła ssać?

Mama Wojtka, Izieth lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Takana5 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki,

Moje skarby przyszły na świat 6.06 o 10:05 i 10:06, dostali po 10 pkt, u Jasia zdiagnozowano gotyckie podniebienie a tak to wszystko ok.

Radość trwała 8 h ponieważ o 18:15 zmarła moja mama, która leżała w tym samym szpitalu 3 piętra nad nami. Będąc w szpitalu odwiedzalam ja na kawę i ploteczki, dobrze że byłyśmy w tym samym szpitalu... Tak bardzo czekała na wnuki i ich doczekała, niestety SMS że zdjęciami maluszków już nie odczytała ale zdążyłam zadzwonić i powiedzieć jej "Cześć Babciu" ❤️
    Jestem pod wrażeniem jak dzielnie walczyła ostatkiem sił aby jak to powiedziała koleżance w sb przed śmiercią byle tylko nie zrobić mi problemów przed porodem i odejść jak już będę po. Szalona moja mama ❤️

Przez te wszystkie wydarzenia, poród, odejście mamy, sytuacja z mężem odpuściłem KP. Ale po 10 dniach zamówiłam sobie doradcę laktacyjnego i walczymy o KP. Może któraś skorzysta aby rozkręcić laktacje.
    Przykładam do piersi za każdym razem ale ze mało leciało to poprzez strzykawkę z drenem wciskałam mm a one ssąc i myśląc że to z cyca ciagnely cały czas i rozkręcaja laktację. Od małego oszukuje maluszki 😉
    Po ostatnim wazeniu metoda działa bo nie zwiększając mm waga z 25g wzrasta o 55 g na dobę. Teraz zmniejszam mm o 1/4. Jest nadzieja.

Trzymajcie się mamuśki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 10:30

Rudzik1, kalika, Magda - mbc, Pimka lubią tę wiadomość

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takana, jesteś niesamowita. Życie, delikatnie mówiąc, Cię nie rozpieszcza, masz 2 maluszki, a Ty jeszcze masz siłę i chęci walczyć o kp. Jestem Twoją fanka <3 Przyrosty o 55g to bardzo dużo, także mam nadzieję, że szybko uda Ci się zejść z mm. Widać, że masz bardzo mądra doradczynie laktacyjna. Trzymam za Was mocno kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 10:43

Magda - mbc lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takana ❤️❤️❤️ brak słów! Najdzielniejsza Mama!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takana, bardzo mi przykro ze względu na mamę i sytuację z mężem.. A dzieciaki mimo tych okoliczności ogarniasz wzorowo, jesteś superwoman, Hania i Jaś mają mnóstwo szczęścia.

Kalika, Bruno ma już 2 miesiące a ja jeszcze w ciąży :) ciekawe czy ktoś jeszcze czeka na poród?

Marryy lubi tę wiadomość

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywalam ale podgladam regularnie. Czy ktoś jeszcze w ciąży?! Na fb 5 dziewczyn w tym ja dwa dni po terminie już i cisza. Ann. ann nie jesteś sama ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 13:10

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech Wasze maluszki dojrzewają w brzuszku. Mój wyszedł w 38tc a wychodzi na to, że lepiej by było gdyby jeszcze w brzuszku posiedział ;)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszcie się ostatnimi chwilami spokoju i zróbcie coś tylko dla siebie, bo niedlugo nie będzie czasu żeby pomyśleć o czymś więcej niż ciepły posiłek i chwila drzemki :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 22:58

• Doriska87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie jestem na IP bo położna środowiskowa nastraszyla mnie ze nierówno zrasta mi się rana po na cięciu krocza I są jakieś ubytki i szwy za szybko puściły...

2019 Natalka
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska, daj znać jak po kontroli!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu prawie rozwalił am ten szpital z nerwów. Ile można czekać. W końcu mnie przyjęli. Powiedzieli ze nie ma sensu teraz zakładać dodatkowego szwu i mam chodzić bez majtek I smarować sorcoserylem dalej... I do kontroli najpóźniej za tydzień. Ku.. Wa no szlag mnie trafił. Tyle czasy zmarnowane. Sesje z laktatorem opóźnione.. ehhh. Dobrze ze mąż zajął się dzieckiem i nakarmil. Pod tym kątem butelka to dobra rzecz.

2019 Natalka
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska, rozumiem że jesteś zła, że tak dlugo Cię nie było w domu, ale zapewne osoby pracujące w szpitalu nie popijały w tym czasie kawy. Rowniez nie lubię czekać i mnie to frustruje, ale znam też druga stronę i zbyt dobrze wiem, że często człowiek je pierwszy posiłek po zjedzonym w domu śniadaniu dopiero wieczór, bo nie wie w co ręce włożyć.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Doriska87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można powiedzieć że znam to od kuchni z racji tego że brat lekarz. Ja rozumiem że były pilniejsze przypadki I tu się zgadzam. Bardziej mnie rozwala ten chory system i NFZ. Po co osoby z takim problemem jak mój maja przyjeżdżać na IP i zawracać dupe. Uważam że lepiej jakby mnie ktoś przyjął w poradni przyszpiyalnej gdzie prowadziłam ciążę no ale tam terminy za 2 miesiące i sami lekarze każą przyjeżdżać na IP. Ja dziś tam ponad 7h spędziłam, i uważam że to bez sensu dla każdej strony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 22:59

2019 Natalka
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, takie przypadki jak Twój w ogóle nie powinny trafiać na IP. To miejsce dla stanów nagłych, a przez niewydolny system zapycha się pacjentami, którzy powinni trafić do poradni i Ci faktycznie potrzebujący przez to często gesto też muszą czekać długie godziny. Nikomu to nie służy. Pacjenci są wkurzeni, a personel przepracowanych i wkurzony, No i niestety brakuje czasu, aby pochylić się nad tymi, którzy faktycznie tego potrzebują. Ale nigdzie idealnie nie jest, wypis po 4 godz od porodu, jak pisała Lady, też nie wydaje się być idealnym układem ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przyszła chyba mała poprawa z łapaniem i ssaniem smoczka. Z sondy też korzystaliśmy, ale jako głównego karmienia nie oszukiwania, bo nie dał rady złapać niczego innego jak palca na którym leży sonda.
    Zobaczymy jak się dalej potoczy, jutro mamy wizytę u pediatry i pomyślimy nad neurologopedą.
    Widzę też, że modni są ostatnio osteopaci na takie problemy.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • kalika Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, dobre wieści, cieszę się, że jest lepiej. O osteopatach nie mam zdania, ale neurologopeda wg mnie koniecznie powinien zaopiekować się Twoim Jerzykiem, bo takie zaburzenia ssania mogą być dopiero wierzchołkiem góry.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Doriska87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja.
    Dziewczyny, martwię się o Vien. Co chwilę o niej myślę. Boję się że brak wieści źle wróży...
    Taka na podziwiam Cię. Jesteś silna kobieta. Czytając takie historie człowiek się zastanawia ile kobieta jest wstanie z nieść i ile sił ma matka.

2019 Natalka
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jak Ci idzie KP?

2019 Natalka
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Magda, jak Ci idzie KP?
    my nie karmimy się piersią, kpi też nie. Ja mam teraz ostre zapalenie błon śluzowych żołądka więc już w ogóle klapa...
    Lecimy butlą mm i powoli tyjemy ;)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ