Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj tak, czas pędzi jak szalony, mój Bruno kończy dziś 2 miesiące, a powinien mieć raptem ciut ponad tydzien! Pierwsze szczepienia już za nami. Z racji wcześniactwa należy mu się darmowe szczepienie 5w1 i dodatkowa dawka szczepionki na pneumokoki preparatem o szerszym spektrum zabezpieczenia. Cieszę się, bo i tak bym je kupowałam, a tak to jest ciut taniej. Dokupilam póki co tylko szczepionkę na rotawirusa, planach mam też meningokoki.
Lady, w nawale sciagalam do uczucia ulgi, bo piersi i tak nigdy nie dały się opróżnić. Najpierw ciepły prysznic, potem odciąganie, a na koniec okład z zimnych liści kapusty-moze i obrzydliwe, ale ulga nieziemska. Jak Zosia? Zaczęła ssać?Mama Wojtka, Izieth lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Cześć Mamuśki,
Moje skarby przyszły na świat 6.06 o 10:05 i 10:06, dostali po 10 pkt, u Jasia zdiagnozowano gotyckie podniebienie a tak to wszystko ok.
Radość trwała 8 h ponieważ o 18:15 zmarła moja mama, która leżała w tym samym szpitalu 3 piętra nad nami. Będąc w szpitalu odwiedzalam ja na kawę i ploteczki, dobrze że byłyśmy w tym samym szpitalu... Tak bardzo czekała na wnuki i ich doczekała, niestety SMS że zdjęciami maluszków już nie odczytała ale zdążyłam zadzwonić i powiedzieć jej "Cześć Babciu" ❤️
Jestem pod wrażeniem jak dzielnie walczyła ostatkiem sił aby jak to powiedziała koleżance w sb przed śmiercią byle tylko nie zrobić mi problemów przed porodem i odejść jak już będę po. Szalona moja mama ❤️
Przez te wszystkie wydarzenia, poród, odejście mamy, sytuacja z mężem odpuściłem KP. Ale po 10 dniach zamówiłam sobie doradcę laktacyjnego i walczymy o KP. Może któraś skorzysta aby rozkręcić laktacje.
Przykładam do piersi za każdym razem ale ze mało leciało to poprzez strzykawkę z drenem wciskałam mm a one ssąc i myśląc że to z cyca ciagnely cały czas i rozkręcaja laktację. Od małego oszukuje maluszki 😉
Po ostatnim wazeniu metoda działa bo nie zwiększając mm waga z 25g wzrasta o 55 g na dobę. Teraz zmniejszam mm o 1/4. Jest nadzieja.
Trzymajcie się mamuśki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 10:30
Rudzik1, kalika, Magda - mbc, Pimka lubią tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Takana, jesteś niesamowita. Życie, delikatnie mówiąc, Cię nie rozpieszcza, masz 2 maluszki, a Ty jeszcze masz siłę i chęci walczyć o kp. Jestem Twoją fanka Przyrosty o 55g to bardzo dużo, także mam nadzieję, że szybko uda Ci się zejść z mm. Widać, że masz bardzo mądra doradczynie laktacyjna. Trzymam za Was mocno kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 10:43
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Takana, bardzo mi przykro ze względu na mamę i sytuację z mężem.. A dzieciaki mimo tych okoliczności ogarniasz wzorowo, jesteś superwoman, Hania i Jaś mają mnóstwo szczęścia.
Kalika, Bruno ma już 2 miesiące a ja jeszcze w ciąży ciekawe czy ktoś jeszcze czeka na poród?Marryy lubi tę wiadomość
Basia: -
Dawno się nie odzywalam ale podgladam regularnie. Czy ktoś jeszcze w ciąży?! Na fb 5 dziewczyn w tym ja dwa dni po terminie już i cisza. Ann. ann nie jesteś sama
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 13:10
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Jezu prawie rozwalił am ten szpital z nerwów. Ile można czekać. W końcu mnie przyjęli. Powiedzieli ze nie ma sensu teraz zakładać dodatkowego szwu i mam chodzić bez majtek I smarować sorcoserylem dalej... I do kontroli najpóźniej za tydzień. Ku.. Wa no szlag mnie trafił. Tyle czasy zmarnowane. Sesje z laktatorem opóźnione.. ehhh. Dobrze ze mąż zajął się dzieckiem i nakarmil. Pod tym kątem butelka to dobra rzecz.2019 Natalka
-
Doriska, rozumiem że jesteś zła, że tak dlugo Cię nie było w domu, ale zapewne osoby pracujące w szpitalu nie popijały w tym czasie kawy. Rowniez nie lubię czekać i mnie to frustruje, ale znam też druga stronę i zbyt dobrze wiem, że często człowiek je pierwszy posiłek po zjedzonym w domu śniadaniu dopiero wieczór, bo nie wie w co ręce włożyć.
-
Można powiedzieć że znam to od kuchni z racji tego że brat lekarz. Ja rozumiem że były pilniejsze przypadki I tu się zgadzam. Bardziej mnie rozwala ten chory system i NFZ. Po co osoby z takim problemem jak mój maja przyjeżdżać na IP i zawracać dupe. Uważam że lepiej jakby mnie ktoś przyjął w poradni przyszpiyalnej gdzie prowadziłam ciążę no ale tam terminy za 2 miesiące i sami lekarze każą przyjeżdżać na IP. Ja dziś tam ponad 7h spędziłam, i uważam że to bez sensu dla każdej strony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 22:59
2019 Natalka -
Zgadzam się, takie przypadki jak Twój w ogóle nie powinny trafiać na IP. To miejsce dla stanów nagłych, a przez niewydolny system zapycha się pacjentami, którzy powinni trafić do poradni i Ci faktycznie potrzebujący przez to często gesto też muszą czekać długie godziny. Nikomu to nie służy. Pacjenci są wkurzeni, a personel przepracowanych i wkurzony, No i niestety brakuje czasu, aby pochylić się nad tymi, którzy faktycznie tego potrzebują. Ale nigdzie idealnie nie jest, wypis po 4 godz od porodu, jak pisała Lady, też nie wydaje się być idealnym układem
-
U nas przyszła chyba mała poprawa z łapaniem i ssaniem smoczka. Z sondy też korzystaliśmy, ale jako głównego karmienia nie oszukiwania, bo nie dał rady złapać niczego innego jak palca na którym leży sonda.
Zobaczymy jak się dalej potoczy, jutro mamy wizytę u pediatry i pomyślimy nad neurologopedą.
Widzę też, że modni są ostatnio osteopaci na takie problemy.
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda, dobre wieści, cieszę się, że jest lepiej. O osteopatach nie mam zdania, ale neurologopeda wg mnie koniecznie powinien zaopiekować się Twoim Jerzykiem, bo takie zaburzenia ssania mogą być dopiero wierzchołkiem góry.
-
Racja.
Dziewczyny, martwię się o Vien. Co chwilę o niej myślę. Boję się że brak wieści źle wróży...
Taka na podziwiam Cię. Jesteś silna kobieta. Czytając takie historie człowiek się zastanawia ile kobieta jest wstanie z nieść i ile sił ma matka.2019 Natalka