Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Doriska, też o niej myślę i boję się, że stało się najgorsze Lady też milczy, ciekawe co u niej.
Magda, biedulko, nacierpisz się trochę. Najważniejsze w tym momencie jest to, że synek zaczynna ssać, reszta to kwestie drugorzędne.
Edit: doczytałam info od Magdy Bardzo to smutne, gdy odchodzi taki niewinny aniołek [*]Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 12:05
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Lady_Dior, Wikulec - gratulacje z okazji narodzin maluszków!
Straszni mi przykro z powodu córeczki Vien Nawet nie wiedziałam, że sprawa jest tak poważna Nie wyobrażam sobie tego...
Po wyjściu ze szpitala było może kilka dni spokojnych i wkrótce okazało się, że starsza córka ma ospę. Ona to łagodnie przechodzi, ale bardzo boję się o Mikołaja, żeby się nie zaraził Niby lekarze mówią, że nie powinien, bo chronią go jeszcze moje przeciwciała plus kp... Mam nadzieję, że mają rację. Jakby tego było mało u mnie zaczęła rosnąć temperatura, nie do jakichś zawrotnych wartości, bo max było 38 i to tylko dwa razy, ale stany podgorączkowe też dają w kość, bo cały czas byłam osłabiona, a tu trzeba ogarniać tego małego cycoholika. Mąż nie mógł za bardzo pomóc, bo biega za córką... No i on też obolały, bo naciągnął, albo naderwał sobie jakiś mięsień pod żebrami - tu już nie wiadomo śmiać się, czy płakać Same zdechlaki w domu
Ale młodej kropeczki powoli schodzą, u mnie temperatura zdecydowanie spadła i nawet rano byłam na spacerze z synkiem Powoli do przodu
Zdecydowanie muszę ogarnąć chustonoszenie, bo tego małego szkraba nie da się odłożyć nawet na chwilę
Rudzik, ja w ciąży dostawałam pantoprazol, więc myślę że przy KP tym bardziej można.Lady_Dior lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Biedna Vian, ostatnie wpisy raczej nie dawały nadziei, ale to i tak nie mieści się w glowie.
Myślę też czasem o Trine, pewnie jest jej ciężko w okolicach terminu.
Takie rzeczy nie powinny się nikomu przytrafiać
Dzięki za życzenia, mam nadzieję że moja mała wstrzyma się chociaż do czwartku, bo wtedy jest nadzieja na odpoczynek od upałów. Teraz jakoś je znoszę w chłodnym domu, ale nie chciałabym leżeć w szpitalu albo rodzić w taki gorąc.
Termin w niedzielę, a ja już nie mogę się opędzić od kontrolnych pytań "czy to już"
Marryy, cieszę się że nie jestem sama z brzuchem, zawsze to raźniejBasia: -
VianEthel2 strasznie mi przykro,że Was to spotkało Takie coś nigdy nie powinno mieć miejsca Dużo siły dla Was...
Dziewczyny u mnie jakoś leci,miałam jeszcze zastój i mogło się to skończyć zapaleniem piersi ale położna opanowała sytuację.Zosia dobrze pije moje mleko z butelki oraz z piersi-choć przyznam,że wolę ją karmić z butelki,bo wiem ile wypiła A tak to mam stresa,czy po godzinie mi płacze z głodu,czy jak.
Stosujecie jakąś dietę karmiąc swoim mlekiem? Tu w Nl mówią,że mogę jeść wszystko i mam obawy...
Dziś Zosia coś marudna była przez parę godzin-kupki nie zrobiła i było parę bączków-moze brzuch ją bolał hmmm.
Magda-mbc fajnie,że u Was do przodu.Najwazniejsze,żeby dzieci jadły.
Chyba i ja pomyślę o chuście hmmm.
Trzymam kciuki za resztę dziewczyn 😊 -
Rudzik nie mam pewności skąd ta temperatura, już zaczęłam sobie wkręcać zakażenie połogowe Położna zasugerowała, że może zapalenie piersi i faktycznie przez 2 dni prawa pierś była większa, bardziej nabrzmiała i bolesna, ale nie było tragedii. Przystawiłam młodego spod pachy, brałam Ibuprom i zaczęło schodzić. Może faktycznie coś się zaczynało i szybko opanowałam.
Lady_Dior, jedz wszystko na co masz ochotę, nie powinno się na zapas eliminować niczego z diety. Mój codziennie ma jakieś problemy z brzuszkiem, daję Espumisan, staram się często kłaść na brzuszku, czasem pomasujemy ten brzuszek. To trzeba przetrwać 🙂
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Dziewczyny dziękuję za Wasze opinię-niestety muszę się wiele nauczyć jeszcze.Zastanawiam się nad kawą bezkofeinową-czy taka faktycznie nie ma kofeiny??? Czego używacie na komary? W Pl stosowałam raid do kontaktu i naprawdę działał ale teraz nie wiem,czy przy dziecku można takie preparaty...
U mnie jest tak gorąco ale od jutra 23st. widzę że w Pl też upały Ja się tego jutrzejszego ochłodzenie doczekać nie mogę -
Dziękuję dziewczyny.Ten preparat do kontaktu nie powinien być używany w pomieszczeniach,gdzie przebywają dzieci do drugiego roku życia-także lipa...
Ann.ann ja znowu mam na kapsułki dolce gusto i udało mi się kupić kawę bezkofeinową Jutro spróbuję
Dziewczyny,czy Wasze dzieci po urodzeniu też tak długo spały??? Ja czasem za dnia muszę ją wybudzać do picia.Jest taka spokojna,że aż podejrzane to Pytałam i położnej i opiekunki połogowej,czy to nie żółtaczka i mówią mi,że nie bo ma ładny kolor skóry i że dzieci przy żółtaczce inaczej się zachowują ale ja nam ciągle wątpliwości -
Lady jem wszystko. Truskawki sobie tylko darowalam, bo podobno mocno alwrgizowac mogą. Ale mleko piję już, choć podobno drugie w kolejce jako potencjalny alergen. Kawę jedną zwykła dziennie sobie pozwalam.
Z wzbudzaniem tak Ada miała też, minęło po ok tygodniu. Teraz (13 dni ma) przerwy 1-4h, różnie. Bardzo to się wszystko zmienia u niej, znajoma matka dwójki mi nakazała się nie przyzwyczajac do niczego i to złota rada była. Jazda bez trzymanki i szybkie zwroty akcji żółtaczke u nas też w 4 dobie padiatra tylko na kolor zaczął oceniać. Myślę że daj Zosi chwilę i będzie ok.
Byliśmy wczoraj na sesji nowordkowej. Ale czarodziejskiej ręce miała fotograf - 4h układania i przebierania, a Adela spała.Lady_Dior lubi tę wiadomość