Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady, ja po tym zapaleniu ledwo 90ml sciagalas z 2 piersi. A był dzień co z lewej rano nic nie leciało. 8minuta z laktatorem i nic. Już miałam łzy w oczach. Ale znów zaczęłam inke pić 2 razy dziennie i podciagalam przez 2 dni dokładnie co 3h I wydluzylam sesje. Teraz max na raz udaje mi się 180 ml ale różnie jest o różnych porach dnia.
Jak mało pije to mało mleka też jest.2019 Natalka -
Rudzik1 wrote:Bioderka córki są w porządku, więc jak widać nierówne fałdki na nóżkach o niczym nie przesądzają.
Doriska nie martw się na zapas o te bioderka. Córeczka mojej siostry miała problemy i musiała się tylko szerzej pieluchować przez jakiś czas.
Magda ja właśnie wypatrzyłam tę karuzelkę z tiny love zabawa na łące, tylko tę większą do łóżeczka i chyba ją kupię. Też ma jeżyka
oo podrzuć linka💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Lady, Doriska ale Wam zazdroszczę ilości odciąganego! I. Mnie tragicznie z tym, 30-50ml, nigdy nie było lepiej podobno tak bywa, że niektóre piersi nie współpracują z laktatorem, a dziecko wyciąga, ale i tak mam obawy czy na pewno pokarmu mam wystarczająco.
-
Rudzik1, Magda-mbc ale super te karuzele 😊 Tak ładne,że sama nie wiedziałabym,którą wybrać Chyba też się skuszę
Wikulec nie ma czego zazdrościć-u mnie sytuacja nie poprawia się-jutro znowu lekarz a ściągam ok 120ml także coraz mniej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 17:19
-
Lady, ja dziś w nocy miałam dłuższą przerwę i już mam kamień w lewej piersi i ból.
To w NI już po 3 miesiącach do pracy... I takiego maluszka trzeba oddać do żłobka lub opiekunki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 18:08
2019 Natalka -
Tak Doriska87 ale ja nie zostawię tak małego dziecka-tylko jeśli życie by mnie zmusiło.
Doriska87 i schodzi Ci ten kamień w 1 dzień? Jak to robisz 😭 Ja właśnie siedzę owinięta kapustą tzn.liśćmi z kapusty 😐 -
Lady, no właśnie nie schodzi... 😢
Ja przy laktator że różne pozy przyjmuje. Np. Pochylam się lub lejek inaczej układa dociskajac jedna stronę lub w trakcie ściągania pukam druga ręką w ten "kamień" ale coś kiepsko schodzi i boli. Teraz jak leżę to też chyba lekko kokistymi ruchami pomasuje... Masakra
Wikulec oj ja bym wolała aby moje piersi z dzieckiem współpracował 😁2019 Natalka -
No ja od wczoraj mam prawie całą pierś jak kamień.Jestem psychicznie wyczerpana i chcę wyciszyć laktację-pytanie tylko,czy mogę wyciszać laktację przy tak skamieniałej piersi Leków na zanik na pewno nie dostanę-moja koleżanka Holenderka też miała zapalenie piersi i to 2x dlatego zrezygnowała z kp i lekarz jej leków nie przepisał.Miala stopniowo sama wyciszać laktację.
Z jednej strony jest mi przykro,że tylko 2,5 miesiąca moje dziecko będzie otrzymywało mój pokarm ale nie dam rady psychicznie.Nie potrafię nosić na rękach Zosi przez ból piersi-w ogóle ciężko czerpać radość z macierzyństwa przy takich dolegliwościach.Chcę w końcu być szczęśliwą matką.Szkoda tej laktacji-nawet 300ml udało mi się parę razy ściągnąć No ale definitywnie kończę...
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 12:13
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Lady mnie udało się trochę zbić ten kamień ale pukalam w pierś z całej siły aż łzy w oczach miałam. Boli jeszcze cholernie ale chociaż trochę czuje ulgę.
My dziś mieliśmy szczepienia. Nawet mój mąż który nie jest wrażliwy wymiekl jak przy wkluciu płakała...2019 Natalka -
Magda, jak to? Moja Weronisia urodziła się 3 dni przed J a u mnie dalej cisza. Da się to jakoś pospieszyć?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Magda, jak to? Moja Weronisia urodziła się 3 dni przed J a u mnie dalej cisza. Da się to jakoś pospieszyć?
Na wiadomosc odpisze Ci jak wlacze kompa pozniejszym wieczorem💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
No więc dziewczyny byłam u położnej,która kiedyś udrożnila mi pierś.Przepisała spray do nosa z oxytocyną,kazała rozgrzewać przed odciąganiem,masować,po odciąganiu zimny oklad
i to by było na tyle.Jestem dalej w czarnej d....
Leków na wstrzymanie laktacji nie dostanę.Jak będę chciała zatrzymać laktację, to mam pić herbatę z szałwi i stopniowo zmniejszać czas i ilość odciąganięć.Dostałam nr.do doradczyni laktacyjne,która przyjeżdża do domu i chyba skorzystam.
Pimka a Ty też miałaś zastoje? Jak się ich pozbyłaś-masowałaś?
Doriska87 kurde dobrze,że udało Ci się trochę rozbić ten kamień,mi nawet jak się uda zmiękczyć trochę pierś,to po godzinie znów jest twarda Najbardziej stwardniałe miejsce mam tuż przy otoczce sutkowej:/
Plan mam taki-pozbycie się tego zastoju-wiec na razie ściągam jeszcze i wtedy zobaczę co i jak.
Byłam dziś w 2 dużych sklepach dziecięcych,bo szukałam butelki,która by mnie w końcu usatysfakcjonowała.Znalazłam Tommee tippee-lansinoh nie było.Oby się w końcu sprawdziła...
Dziewczyny dajcie znać co u Was i waszych pociech
Kalika jak tam po chrzcinach? Czy Bruno ma drugie imię?
Rudzik1 widziałam w sklepie gorset z medeli-nawet się zastanawiałam czy nie kupić no ale sama jeszcze nie wiem jak to z tą laktacją będzie-więc nie kupiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 06:34