X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 12:13

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka oby ból i dyskomfort szybko minął :/ Mi tylko położne sprawdzały ranę w 1wszym tyg.po porodzie a czy na pewno jest wszystko ok to sama nie wiem.W Pl na pewno pójdę do ginekologa na kontrolę.Fajnie,że Twój maluszek już taki żywy :) Moja Zośka więcej się uśmiecha atak nic poza tym :/

Magda-mbc zazdroszczę tych spacerów-u mnie kiepsko z nimi chyba ze względu na fakt,że nie mogę się przyzwyczaić do nowego domu i jestem lekko przygnębiona tym 🙄 Tu mam tylko prostą ulicę,parę domów,kościół i restaurację-to wszystko :/

Dziewczyny od kiedy dzieci można dawać na tą matę edukacyjną??? Pisze od 0+ i się zastanawiam.Magda-mbc Ty kiedyś wklejalaś linka z matkami edukacyjnymi pamiętasz? Jaka to była firma-pamiętasz może?

A teraz wiadomość "nocy" Nie mogę normalnie w to uwierzyć ale cały zastój mi zszedł.O 01.10 poszłam sobie ściągać (po 4 godzinach przerwy,więc trochę spóźniona ) no i tak widzę jak z chorego cyca fontanna idzie-gdzie zawsze tylko kropelki.Nagle zczaiłam,że pierś jest miękka 😧 W jakim ja byłam szoku-nie wierzyłam normalnie.No jak to wytłumaczyć??? Mi się wydaje,że to zasługa tej oxytocyny bo czego? Szłam spać o 22 z jeszcze twardym jak kamień cycem a teraz nie zasnę z radości 😍😁😍 Boże oby to nie był tylko sen 🙏

18616f67e273.jpg

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady:

https://fabrykaform.pl/done-by-deer-mata-piankowa-done-by-deer-niebieska?gclid=EAIaIQobChMI3qGL9puQ4gIVkkMYCh3RUANHEAQYAiABEgLSw_D_BwE

a co do butelek to od kilku dni mam butelki twistshake, też spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 02:51

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to super wiadomość. U mnie też kamień schodzi. Co za ulga.

Ja już tylko raz dziennie po kąpieli przystawiam Natale do piersi. Ona wtedy się wycisza. Ale jak byśmy miały się tak karmić to musiałabym c 24 godziny non stop ja przy cycki trzymać. No i udaje się to karmienie tylko przez nakładki.

Ja już też mam dosyć. Piersi mam olbrzymie. W bluzki się nie mieszcze. Na zmianę zapalenia, zastój I kryzysy laktacyjne. Już powoli mi psychika siada,ale póki jeszcze jakoś daje rade to dalej ściągam.
    W ciąży miałam w planach karmić do 6 miesiąca. Teraz zaraz minie 2. Do 6 na kpi na pewno nie dotrwam. Jak jeszcze miesiąc się uda to będzie sukces.
    Zdaje sobie też sprawę że niby dużo wiedziałam o KP przed porodem a tak w praktyce to nic nie wiedziałam. Po prostu założyłam że naturalnie to pójdzie. Niestety u mnie nic nigdy od tak nie przychodzi.
    Brakowało mi też takiej osoby kobiety która by stała obok mnie i doradzał z tym karmieniem.
    Np fajnie byłoby w szpitalu znaleźć się w sali z doświadczona matka a nie też pierworodka (w dodatku mało kontaktowa).
    Porady laktacyjne chyba więcej stresu w to wszystko wyniosły niż pomogły. Dziś pewnie inaczej bym podeszła do tego ale czasu się nie cofnie i wynik też nie wiadomo jaki by był.
    Póki co cieszę się z tego co tej pory się udało w tej materii.
    A czas tak szybko leci... Nam zaraz 2 miesiące mina.
    W Polsce wiele kobiet już przestaje po 2 lub 3 miesiacach karmić piersią.... Haha a ja jeszcze na dobre nie zaczęłam 😁😂.

Ja już od kilku tygodni kładę Natale na mate edukacyjna. Ona raczej ogląda z niej świat 😁. Jeszcze nie interesuje się tak konkretnie zabawkami tylko tak sobie patrzy na nie i gada do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 08:49

2019 Natalka
  • Dolcia__ Debiutantka

Wysłany: 30 lipca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Podczytuję Was od samego początku, sama urodziłam cudną córkę 15.06.nie było okazji ujawnić się bo ja raczej jestem z tych tylko czytajacych, az do dzisiaj. Wiem, ze pozno :) ale postanowilam w koncu cos napisac i podpytac w paru kwestiach, bo fajnie tak pogadac z kims kto jest na tym samym etapie (a nie babcoe czy ciocie z prehostorycznym doswiadczeniem)
    Pozdrawiam

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

• Doriska87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dolcia

2019 Natalka
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dolcia, witamy na grupie :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Dolcia__ Debiutantka

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, cześć, dziewczyny używacie cośprzeciw komarom dla maluszka? Oszaleć idzie z tym dziadostwem w nocy. Te brosy czy raidy do kontaktow? Wiekszosc jest dopiero po 1.roku zycia, niwktorzy twierdza, ze uzywali duzo wczesniej i bylo ok, ale ja sie troche boję.

• Doriska87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może olejki eteryczne np z lawendy, geranium...?

Ja definitywnie poddaję się z przystawianie do piersi. Dziś Natala manifesto wala swoje nienajedzenie się totalnym skopaniem mnie... Mam dość. Dlaczego los tak mnie karze... Człowiek chce dobrze, walczy nie śpi nie je a i tak ch.j z tego wychodzi... Amen😢

2019 Natalka
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 23:06

• Doriska87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik u nas też 5200g😁
    Mnie udało się ją poprzeciagac tak aby jadła co 2 h. Ale w upały jednak daje częściej bo boję się odwodnienia. Pediatra mówi że możemy już podawać wodę. Dopajacie swoje dzieci?

Lady ile czasu na jedną sesje poswiecesz? Ile minut ściągasz?

Ja wczoraj się uderzyła w lewą pierś przypadkowo podczas jazdy autem i masakra już mam tam kamień.

2019 Natalka
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 5100 :)
    tak, pijemy wodę. Nie jakoś dużo, bo mały nią trochę pluje, ale dajemy.

U nas mata plus pałąk z ikea, ale ma mieć tylko 1 zabawkę po środku plus karuzela nad łóżeczko też z tylko jedną zabawką, bo mamy asymetrię prawostronną i musimy centrować ciało.

Do tego podnoszenie i odkładanie tym sposobem co to mamy fizjoterapeutki pokazują na insta 🙈

Rudzik, my mamy rehab. NDT Bobath, polega to na tym że przychodzimy, ja małego oddaje pani (ale jestem z nimi na sali) i ona przez 40 minut go tam majta ;)

Czeka nas jeszcze chirurg w pon., bo nie zeszlo mu lewe jaderko

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    A może olejki eteryczne np z lawendy, geranium...?

Ja definitywnie poddaję się z przystawianie do piersi. Dziś Natala manifesto wala swoje nienajedzenie się totalnym skopaniem mnie... Mam dość. Dlaczego los tak mnie karze... Człowiek chce dobrze, walczy nie śpi nie je a i tak ch.j z tego wychodzi... Amen😢
    Doriska, los Cie wcale nie karze, tak po prostu czasem bywa. Wiecej zgody na życie niekoniecznie zgodne z planem. Przecież wszystko jest dobrze, masz wyczekane, wykochane dziecko, ktore jest zdrowe :) a to że nie je piersi, trudno. Karm kpi lub mm i ciesz się życiem, za pare miesięcy nie będziesz o tym pamiętać.

i nie martw się, dajesz dziecku to co najlepsze - swoją miłość!

Ja jestem dzieckiem, które nigdy nie było kp i żyję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 07:59

Rudzik1 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Drzemki w ciągu dnia maksymalnie 15 minut. No ale są też te fajne strony macierzyństwa. Młoda robi się coraz bardziej kontaktowa, gada jak najęta, jak zaczynam jej śpiewać, to próbuje razem ze mną :D
    Planuję kupić w najbliższych dniach matę, ale nie edukacyjną, tylko taką dużą Skip Hop. Może dokupię ten stojak zabawkami z Ikei, jak będzie lepiej sobie radziła z chwytaniem. Na razie ręce żyją swoim życiem :D

Nasz w sumie głównie je i spi, wieszamy mu czarnobiałe karty i czasem coś do nich pojoja ;) Zastanawiam się właśnie kiedy zacznie być bardziej kontaktowy. Ale pewnie chłopcy trochę później, wiadomo że kobietki bardziej ogarnięte :P

Na chwytanie kup jej oballa w smyku, my już mamy ale na razie nie ma zainteresowania, bo chyba jeszcze kiepsko ją widzi.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dolcia -ja używam tych produktów do kontaktu,bo inaczej komary by nas zjadły.Ja mieszkam przy wodzie,więc jest ich cała gromada.Mala śpi u nas w sypialni a w jej pokoju mam włączony ten odstraszacz-drzwi (łączące sypialnię z jej pokojem) są otwarte,więc preparat działa a dziecko nie śpi w jego pobliżu.

Magda-mbc fajne te maty-łatwe do czyszczenia :) Szkoda,że tylko takie kolory,bo mam pokój w żywym różu,to nie bardzo pastel pasuje.

Rudzik1 a wiesz,że chyba kupię jeśli tylko laktacja mi się unormuje.Nie wiem jak to będzie, bo z tej chorej piersi odciągam ok 40ml.tylko😱 z tej zdrowej ok.100ml i pomyśleć,że kiedyś sciagalam 280 a nawet 300 🙉 Rudzik1 a kupki Twoja córa regularnie robi? U nas bóle brzuszka jeśli są,to właśnie z braku kupki.Jest tylko na moim mleku,więc powinna co karmienie robić i kiedy robi,to nie ma większych problemów.Natomiast zdarzają się dni,kiedy nie robi co karmienie i wtedy się męczy-widać,że chce się wypróżnić A nie potrafi.Jest wtedy taki wrzask jak przy kolkach 🙉 Fajnie,że jest już taka kontaktowa-ja czekam na ten moment z niecierpliwością :D Nosisz córkę w ciągu dniach na rękach,skoro tak mało śpi,czy potrafi sama sobie leżeć gaworzyć? Co do ilości jedzenia-Zosia dostaje co 3,5godz.120ml.

Doriska87 jak ją Cię dobrze rozumiem 🙄 Szacun,że przystawiasz jeszcze Natalię do piersi-ja już się dawno poddalam jeśli o to chodzi.Tak samo jak Ty miałam w planach choć pół roku karmić ale czy dotrwam???Nie mam pojęcia...To jest tak ciężka praca,kosztuje to tyle stresu :/ Ja stosowałam metodę 7-5-3 a że teraz mam laktator na 2piersi to ściągam ciągiem 15min. chyba, że mała śpi to przeciągam do 20min.Nie wiem, czy nie zastosować Power pumping,by pobudzić laktację...Piwa 0,0 chyba nie zaryzykuję.
    Rety ja od porodu jeszcze za kierownicą nie siadłam🙉 No trzeba uważać na biust-zwłaszcza jak się ma ruchliwe dziecko,bo potrafi skopać.
    Ależ Wasze córy mają wagę :D Ja przypuszczam,że moja Zosia ma jakieś 3700 dopiero-może dziś ją zdążę,to się przekonam ;)
    Ja próbowałam dopajać wodą podczas upałów ale nie zasmakowało księżniczce i wszystko ulała.Jaką wodą ewentualnie dopajacie?

Magda-mbc Jerzyk taki grzeczny woow :) W moją córkę to diabeł wstąpił 2dni temu 🙄
    Ja jak będę w Pl to od razu z małą do fizjo ide-niech zbada,czy dobrze się rozwija.Mam akurat znanego,więc skorzystam,bo tu lipa.Dopiero jak coś rzuca się mega w oczy,to kierują a ja nie chcę działać,jak już za późno jest 😠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 07:56

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, no u nas to jest ewidentne, ślepy by zauważył ;)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda. Dzięki za te słowa. Ja też byłam tylko na mm. Nigdy kp.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

2019 Natalka
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, damy radę ile damy. Ja to się czuje osaczona tym terror em laktacyjny I kp. Jak gdzieś czytam o karmieniu to wszędzie tylko kp I kp aż bije człowiekowi na czache.

My niedługo wyjeżdżamy na wakacje. To bedzie ciekawe jak będę ściągać pokarm na plazy😁

2019 Natalka
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 jakieś uboczne miejsce i ciągniesz hihi😁 Nie ma co zawracać sobie głowy ludźmi.
    Masz rację-ile damy rady tyle damy.
    P.S gdzie się wybieracie na wakacje? Moja siostra z 2jką dzieci jest właśnie nad morzem i aż żałuję, że nie mogę być tam z nią .

Ja muszę przyznać,że taki laktator na obie piersi jest naprawdę na plus-polowa czasu mniej do ściągania.Niby to 15 min.ale przy takim krzykaczu to jak godzina 😂

Dziś kupiłam karuzelę Tiny Love ale baterii zapomniałam ehhh.No kolorystycznie jestem zawiedziona, bo na opakowaniu piękne kolory A rzeczywiste nie są już takie ładne 🙄 ale ok zobaczymy jak się sprawdzi...

Moja Zośka śpi już 3 godziny-chyba chce mi wynagrodzić wczorajszy dzień 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 13:43

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha... Będę się jakoś zakrywa chusta. Jedziemy do Karwi nad Baltyk😁.
    Właśnie też muszę jakąś karuzele kupić.

2019 Natalka
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ