Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Alisia wrote:Dziewczyny które mają niedoczynność tarczycy i Hashimoto bierzecie jod ?
Edit. Ale teraz czytam , że to głupota i już nie wiem co brać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 08:53
-
makalotia wrote:Ja biorę selen. Tak mi lekarka w pierwszej ciąży mówiła, że niby bezpieczniejszy w ciąży.
Edit. Ale teraz czytam , że to głupota i już nie wiem co brać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 09:18
mother84 lubi tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:U mnie gin twierdzi że w I trymestrze najważniejszy kwas foliowy, wit D i jod właśnie, reszta witamin to z dietą a suplementacja od drugiego trymestru. Szczerze mówiąc nie słyszałam żeby jod był niebezpieczny w ciąży...
-
Ja też trzymam kciuki za wizyty. Ja dziś sobie przypomniałam że na samym początku umówiłam na 9. 11. wizytę w szpitalu w Warszawie, w którym ewentualnie chcę rodzić ale chyba ją odwołam. Badania mam zrobione, usg było dwa dni temu więc i tak nic tam mi nie powiedzą nowego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 09:21
-
Wgl taki mnie w nocy złapał ból tego żołądka i do tego zgaga , że śniło mi się, że mnie ktoś dusi i wbija coś w mostek. Obudziłam się i tylko ryczeć mi się chciało, bo już nie dawałam rady. Mąż mi pojechał do apteki całodobowej po to rennie i nospe bo nie mogłam jej znaleźć. Masakra..ale po lekach po jakimś czasie przeszło i zasnęłam. Niestety za jakieś 4 h ból wrócił może nie tak nasilony, ale spać nie mogłam . Wzięłam znowu rennie ale nospy już nie chciałam bo za często to też słabo. Na szczęście po dłuższym czasie trochę ulżyło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 09:28
-
makalotia wrote:Wgl taki mnie w nocy złapał ból tego żołądka i do tego zgaga , że śniło mi się, że mnie ktoś dusi i wbija coś w mostek. Obudziłam się i tylko ryczeć mi się chciało, bo już nie dawałam rady. Mąż mi pojechał do apteki całodobowej po to rennie i nospe bo nie mogłam jej znaleźć. Masakra..ale po lekach po jakimś czasie przeszło i zasnęłam. Niestety za jakieś 4 h ból wrócił może nie tak nasilony, ale spać nie mogłam . Wzięłam znowu rennie ale nospy już nie chciałam bo za często to też słabo. Na szczęście po dłuższym czasie trochę ulżyło
-
Dzień Dobry
Mam pytanie jak pewnie każda z WAS dostałam masę badań z krwi po 1 wizycie.
Prawie wszystkie mam do zrobienia prywatnie, pomimo tego iż byłam na wizycie na NFZ....
i zastanawiam się dlaczego?!
Czy wiecie które z badań z krwi są refundowane z NFZ? Na nfz dostałam morfologię, mocz i glukoze reszta do wykonania prywatnie;/
-
Alisia wrote:Dziewczyny które mają niedoczynność tarczycy i Hashimoto bierzecie jod ?
Biorę euthyrox pod ścisła kontrola endokrynologa... Cyklicznie badania i regulowanie dawkiNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
jolciaa171 wrote:Dzień Dobry
Prawie wszystkie mam do zrobienia prywatnie, pomimo tego iż byłam na wizycie na NFZ....
Czy wiecie które z badań z krwi są refundowane z NFZ? Na nfz dostałam morfologię, mocz i glukoze reszta do wykonania prywatnie;/jolciaa171 lubi tę wiadomość
23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
jolciaa171 wrote:Dzień Dobry
Czy wiecie które z badań z krwi są refundowane z NFZ? Na nfz dostałam morfologię, mocz i glukoze reszta do wykonania prywatnie;/jolciaa171 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Meluśka wrote:Ja w 1 ciąży chodząc na NFZ też miałam wszystkie badania prywatnie, teraz też tak będzie..
hmm kurde;/ koleżanka, która rodziła w tym roku chodząć UWAGA prywatnie dostała te wszystki badania na NFZ... dlatego zaczełam sie zastanawiać czy jej lekarz coś "przymachloił" czy mój nie chciał dać na NFZ.
Czyli chyba tak ma być jak dostałam. Dziękuję :*Meluśka lubi tę wiadomość
-
Na wizycie prywatnej nie można dostać skierowania na NFZ, chyba że lekarz zrobił przekręt i np miał przy sobie druki skierowan z pieczątką publicznej przychodni w której pracuje. No ale to niezłe przekombinowanie. Ja też nie wiem co jest dokładnie refundowane bo na razie wszystko robiłam prywatnie.
jolciaa171 lubi tę wiadomość
-
Ja teraz chodzę prywatnie wiec wszystkie badania prywatnie robie.
Ale w poprzedniej ciąży która prowadziłam u lekarza z nfz to nie przypominam sobie żebym za cokolwiek płaciła.