X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • asylia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    U mnie 8 tc a ja nadal niebylam u lekarza czekam caly czas na informacje kiedy mam wizyte usg :/ czy za dwa czy trzy tygodnie.. maskara :(chyba jajo zniose starsznie sie martwie ze moze cos byc nie tak :( wiem schizuje ale po tych 3 pierwszych startach wszystko jest mozliwe ..

Moge sobie tylko wyobrazić jak się martwisz. :( Chciałabym Cię jakoś wesprzeć, ale nie wiem jak. :( :*
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny czy nadal macie dolegliwosci czy wam ustapily jesli tak to w ktorym tc?

U mnie się zmieniło najbardziej z piersiami:
    Jeszcze przed terminem @ zaczęły boleć. Jakoś w 6tc było apogeum - strasznie bolały. Sutki też Później trochę mniej, później znów bardziej. I tak z każdym tygodniem mniej i teraz 'troszkę' pobolewają.
    Cały czas są takie pełniejsze (ale też mniej niż wcześniej).

Bóle podbrzusza/jajników tez nie pojawiają się codziennie, a jak są to dużo mniejsze niż na początku.

Mdłości ruszyły jakoś w 6tc i mam je do dzisiaj, Każdego dnia inaczej - czasem zdarzy się dzień, że nie ma wcale, czasem od rana, czasem po południu, czasem wieczorem, a czasem caly dzień.

Senność mniejsza niż kilka tygodni temu, ale to może być związane z tym, że siedze w domu i duuuuuuużo odpoczywam. Nie mam kiedy się 'zmęczyć' ;)

Ja dzisiaj się ruszyłam z domu - byłam z Młodym na konsultacji, odprowadziłam go do przedszkola. Skoczyłam do banku i na mały shoping - mam spodnie ciążowe. :D
    W szoku jestem jak mi brzuch wywala - trochę to też wzdęcie, ale na serio już ciążowo wyglądam. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 13:05

czarnulka24 lubi tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Potocznie się mówi wtedy, że jesteś w 8 tygodniu ale fachowo i "po lekarsku" jesteś w 7 tygodniu. Tak samo jak wpiszesz sobie w Google np 8 tydzień ciąży to wyjdzie Ci opis skończonego 8tc,nie rozpoczętego.

dokładnie tak - jak sobie podczytuję o rozwoju dzidzi w danym tygodniu to czytam teraz dla 10 tygodnia (czyli tego co się skończył i jest 10+) to dobrze widać na parentingu gdzie np. podają wymiary dziecka i w 10 tygodniu podają wymiary dla 10+1, etc.

Oleśka11 lubi tę wiadomość

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley wrote:
    Hej.Nie było mnie kilka dni Ale musiałam ochłonąć po informacji ,że będę miała bliźnięta...
    Gratuluję!

Faktycznie wysyp bliźniąt :)

Shirley lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariette1983, dokładnie tak :)

Shirley a jak Ty się zapatrujesz na bliźnięta? Masz już synka widzę a trojeczka dzieci to dla mnie taka fajna liczba :) można już za jednym zamachem zakończyć produkcję :)

gann3e3k131pma53.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley wow gratulacje!

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mami bliźniaków. <3

7u22rjjg269yrzch.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:
    Ja dzisiaj się ruszyłam z domu - byłam z Młodym na konsultacji, odprowadziłam go do przedszkola. Skoczyłam do banku i na mały shoping - mam spodnie ciążowe. :D
    W szoku jestem jak mi brzuch wywala - trochę to też wzdęcie, ale na serio już ciążowo wyglądam. ;)

Ja wczoraj kupiłam leginsy ciążowe, żeby w domu mi było wygodnie , bo też mi brzuch wywaliło. Jestem w szoku , bo nie zdążyłam się na dobre przyzwyczaić do tej myśli, bo tym razem nam szybko poszło w 1cs , a tu już taki brzuch. Wczoraj jak chodziłam w sukience to widać ewidentnie, że jestem w ciąży :)))

Lorella lubi tę wiadomość

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Shirley Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Ariette1983, dokładnie tak :)

Shirley a jak Ty się zapatrujesz na bliźnięta? Masz już synka widzę a trojeczka dzieci to dla mnie taka fajna liczba :) można już za jednym zamachem zakończyć produkcję :)

Dzięki dziewczyny za gratulacje.
    Niestety ja nie mogę póki co oswoić się z ta myślą. Boję się jak sobie poradzę, szkoda mi strasznego synka ,że będę miała dla niego dużo mniej czasu... Dowiadując się o ciąży byłam w 7mym niebie , niestety informacja o blizbietach podciela mi skrzydła. Wiem, że nie powinnam tak myśleć i że to prawdopodobnie przejściowy dół ale póki co nie jestem szczęśliwa :(

hchyflw1a8mfc682.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley wrote:
    Hej.Nie było mnie kilka dni Ale musiałam ochłonąć po informacji ,że będę miała bliźnięta...
    Gratulacje :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley wrote:
    Dzięki dziewczyny za gratulacje.
    Niestety ja nie mogę póki co oswoić się z ta myślą. Boję się jak sobie poradzę, szkoda mi strasznego synka ,że będę miała dla niego dużo mniej czasu... Dowiadując się o ciąży byłam w 7mym niebie , niestety informacja o blizbietach podciela mi skrzydła. Wiem, że nie powinnam tak myśleć i że to prawdopodobnie przejściowy dół ale póki co nie jestem szczęśliwa :(
    Kochana wiem ze to dla ciebie szok ale uwiez mi zr bliźnięta to najwiekszy dar jaki moze byc :) życzę aby wszystko w ciazy bylo ok' doktor powiedzial czy to dwu czy jednojajowe ?

Shirley, Ariette1983 lubią tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Robaczek123 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty ;)

ckaixzkrztcd3l2i.png
  • Shirley Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Kochana wiem ze to dla ciebie szok ale uwiez mi zr bliźnięta to najwiekszy dar jaki moze byc :) życzę aby wszystko w ciazy bylo ok' doktor powiedzial czy to dwu czy jednojajowe ?

2k 2o tyle wiem.

hchyflw1a8mfc682.png
  • Lorella Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley wrote:
    Shirley wow serdecznie gratulacje!

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley wrote:
    2k 2o tyle wiem.
    Aha rozumie czyli dwujajowe

07.06.2019 synek

• Lorella Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:
    U mnie się zmieniło najbardziej z piersiami:
    Jeszcze przed terminem @ zaczęły boleć. Jakoś w 6tc było apogeum - strasznie bolały. Sutki też Później trochę mniej, później znów bardziej. I tak z każdym tygodniem mniej i teraz 'troszkę' pobolewają.
    Cały czas są takie pełniejsze (ale też mniej niż wcześniej).

Bóle podbrzusza/jajników tez nie pojawiają się codziennie, a jak są to dużo mniejsze niż na początku.

Mdłości ruszyły jakoś w 6tc i mam je do dzisiaj, Każdego dnia inaczej - czasem zdarzy się dzień, że nie ma wcale, czasem od rana, czasem po południu, czasem wieczorem, a czasem caly dzień.

Senność mniejsza niż kilka tygodni temu, ale to może być związane z tym, że siedze w domu i duuuuuuużo odpoczywam. Nie mam kiedy się 'zmęczyć' ;)

U mnie w dzien jeszcze w miare ale wieczorem tez mi tak brzucha wywala ze az sama nie moge w to uwierzyc hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:12

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorella wrote:
    U mnie w dzien jeszcze w miare ale wieczorem tez mi tak brzucha wywala ze az sama nie moge w to uwierzytelnia hihi
    Mi brzuch tez wywala glownie po zjedzeniu pozniej jak nie jem chwile to znowu robi sie maly .. a jak cos zjem to znowu bolon .. dzis mnie zaczely bolec cyce a ostatnio tylko bolaly jak dotkłam dzis czuje jak bola bez dotyku

07.06.2019 synek

• jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91 wrote:
    Ja jestem z Rzeszowa i z tego co się orientuję najtaniej wychodzi na warzywnej
    Dzięki!
    Właśnie sprawdzałam ich cennik u nich wychodzi mi ok 200zł za te badania więc w następnym tygodniu lecę tam :)

Lusi91 lubi tę wiadomość

uwo99jcga48s16g3.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dziewczyny które mają niedoczynność tarczycy i Hashimoto bierzecie jod ?

ja mam Euthyrox 125 i endo zleciła mi jod 150-200 mcg. W związku z tym że biorę zlecony przez ginkę prenatal uno - to sobie dzięki niemu zapewniam swuplementację bo ma 150 mcg jodu

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuch wywala i ostatnio strasznie dużo jem... W ogóle jak wcześniej piłam tylko wodę i to bardzo dużo a gazowanych i słodkich nie tak teraz pije sama herbatę i pepsi... Wszystko co smieciowe to bym jadła

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny czy nadal macie dolegliwosci czy wam ustapily jesli tak to w ktorym tc?

mi w obecny tygodniu 10+ mdłości prawie że ustały - w poprzednim jeszcze coś tam odczuwałam, piersi nigdy mocno nie bolały - no ale ciągle są duże i trochę je odczuwam rano po wstaniu, brzuch rośnie więc może to jakiś znak ;) senność to w sumie tylko w 4-5 tygodniu teraz spoko, co drugi dzień trochę mnie z kolei bezsenność lekka dopada ok 5-6 rano (wstaje o 9:)) bardzo dużo mi się odbija, wzdęcia też ale nie mega duże - więc w sumie jako takich jakiś szczególnych dolegliwości nie mam - oczywiście też sie trochę martwię czy wszystko ok bo ostatnie usg było miesiąc temu... na szczęście kolejne prenatalne 20-stego...

2nn33e3k17zi5yne.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ