X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • asylia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    U mnie 8 tc a ja nadal niebylam u lekarza czekam caly czas na informacje kiedy mam wizyte usg :/ czy za dwa czy trzy tygodnie.. maskara :(chyba jajo zniose starsznie sie martwie ze moze cos byc nie tak :( wiem schizuje ale po tych 3 pierwszych startach wszystko jest mozliwe ..

Moge sobie tylko wyobrazić jak się martwisz. :( Chciałabym Cię jakoś wesprzeć, ale nie wiem jak. :( :*
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny czy nadal macie dolegliwosci czy wam ustapily jesli tak to w ktorym tc?

U mnie się zmieniło najbardziej z piersiami:
    Jeszcze przed terminem @ zaczęły boleć. Jakoś w 6tc było apogeum - strasznie bolały. Sutki też Później trochę mniej, później znów bardziej. I tak z każdym tygodniem mniej i teraz 'troszkę' pobolewają.
    Cały czas są takie pełniejsze (ale też mniej niż wcześniej).

Bóle podbrzusza/jajników tez nie pojawiają się codziennie, a jak są to dużo mniejsze niż na początku.

Mdłości ruszyły jakoś w 6tc i mam je do dzisiaj, Każdego dnia inaczej - czasem zdarzy się dzień, że nie ma wcale, czasem od rana, czasem po południu, czasem wieczorem, a czasem caly dzień.

Senność mniejsza niż kilka tygodni temu, ale to może być związane z tym, że siedze w domu i duuuuuuużo odpoczywam. Nie mam kiedy się 'zmęczyć' ;)

Ja dzisiaj się ruszyłam z domu - byłam z Młodym na konsultacji, odprowadziłam go do przedszkola. Skoczyłam do banku i na mały shoping - mam spodnie ciążowe. :D
    W szoku jestem jak mi brzuch wywala - trochę to też wzdęcie, ale na serio już ciążowo wyglądam. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 13:05

czarnulka24 lubi tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Potocznie się mówi wtedy, że jesteś w 8 tygodniu ale fachowo i "po lekarsku" jesteś w 7 tygodniu. Tak samo jak wpiszesz sobie w Google np 8 tydzień ciąży to wyjdzie Ci opis skończonego 8tc,nie rozpoczętego.

dokładnie tak - jak sobie podczytuję o rozwoju dzidzi w danym tygodniu to czytam teraz dla 10 tygodnia (czyli tego co się skończył i jest 10+) to dobrze widać na parentingu gdzie np. podają wymiary dziecka i w 10 tygodniu podają wymiary dla 10+1, etc.

Oleśka11 lubi tę wiadomość

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley wrote:
    Hej.Nie było mnie kilka dni Ale musiałam ochłonąć po informacji ,że będę miała bliźnięta...
    Gratuluję!

Faktycznie wysyp bliźniąt :)

Shirley lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariette1983, dokładnie tak :)

Shirley a jak Ty się zapatrujesz na bliźnięta? Masz już synka widzę a trojeczka dzieci to dla mnie taka fajna liczba :) można już za jednym zamachem zakończyć produkcję :)

gann3e3k131pma53.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley wow gratulacje!

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mami bliźniaków. <3

7u22rjjg269yrzch.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:
    Ja dzisiaj się ruszyłam z domu - byłam z Młodym na konsultacji, odprowadziłam go do przedszkola. Skoczyłam do banku i na mały shoping - mam spodnie ciążowe. :D
    W szoku jestem jak mi brzuch wywala - trochę to też wzdęcie, ale na serio już ciążowo wyglądam. ;)

Ja wczoraj kupiłam leginsy ciążowe, żeby w domu mi było wygodnie , bo też mi brzuch wywaliło. Jestem w szoku , bo nie zdążyłam się na dobre przyzwyczaić do tej myśli, bo tym razem nam szybko poszło w 1cs , a tu już taki brzuch. Wczoraj jak chodziłam w sukience to widać ewidentnie, że jestem w ciąży :)))

Lorella lubi tę wiadomość

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Shirley Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Ariette1983, dokładnie tak :)

Shirley a jak Ty się zapatrujesz na bliźnięta? Masz już synka widzę a trojeczka dzieci to dla mnie taka fajna liczba :) można już za jednym zamachem zakończyć produkcję :)

Dzięki dziewczyny za gratulacje.
    Niestety ja nie mogę póki co oswoić się z ta myślą. Boję się jak sobie poradzę, szkoda mi strasznego synka ,że będę miała dla niego dużo mniej czasu... Dowiadując się o ciąży byłam w 7mym niebie , niestety informacja o blizbietach podciela mi skrzydła. Wiem, że nie powinnam tak myśleć i że to prawdopodobnie przejściowy dół ale póki co nie jestem szczęśliwa :(

hchyflw1a8mfc682.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley wrote:
    Hej.Nie było mnie kilka dni Ale musiałam ochłonąć po informacji ,że będę miała bliźnięta...
    Gratulacje :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley wrote:
    Dzięki dziewczyny za gratulacje.
    Niestety ja nie mogę póki co oswoić się z ta myślą. Boję się jak sobie poradzę, szkoda mi strasznego synka ,że będę miała dla niego dużo mniej czasu... Dowiadując się o ciąży byłam w 7mym niebie , niestety informacja o blizbietach podciela mi skrzydła. Wiem, że nie powinnam tak myśleć i że to prawdopodobnie przejściowy dół ale póki co nie jestem szczęśliwa :(
    Kochana wiem ze to dla ciebie szok ale uwiez mi zr bliźnięta to najwiekszy dar jaki moze byc :) życzę aby wszystko w ciazy bylo ok' doktor powiedzial czy to dwu czy jednojajowe ?

Shirley, Ariette1983 lubią tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Robaczek123 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty ;)

ckaixzkrztcd3l2i.png
  • Shirley Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Kochana wiem ze to dla ciebie szok ale uwiez mi zr bliźnięta to najwiekszy dar jaki moze byc :) życzę aby wszystko w ciazy bylo ok' doktor powiedzial czy to dwu czy jednojajowe ?

2k 2o tyle wiem.

hchyflw1a8mfc682.png
  • Lorella Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley wrote:
    Shirley wow serdecznie gratulacje!

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley wrote:
    2k 2o tyle wiem.
    Aha rozumie czyli dwujajowe

07.06.2019 synek

• Lorella Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:
    U mnie się zmieniło najbardziej z piersiami:
    Jeszcze przed terminem @ zaczęły boleć. Jakoś w 6tc było apogeum - strasznie bolały. Sutki też Później trochę mniej, później znów bardziej. I tak z każdym tygodniem mniej i teraz 'troszkę' pobolewają.
    Cały czas są takie pełniejsze (ale też mniej niż wcześniej).

Bóle podbrzusza/jajników tez nie pojawiają się codziennie, a jak są to dużo mniejsze niż na początku.

Mdłości ruszyły jakoś w 6tc i mam je do dzisiaj, Każdego dnia inaczej - czasem zdarzy się dzień, że nie ma wcale, czasem od rana, czasem po południu, czasem wieczorem, a czasem caly dzień.

Senność mniejsza niż kilka tygodni temu, ale to może być związane z tym, że siedze w domu i duuuuuuużo odpoczywam. Nie mam kiedy się 'zmęczyć' ;)

U mnie w dzien jeszcze w miare ale wieczorem tez mi tak brzucha wywala ze az sama nie moge w to uwierzyc hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:12

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorella wrote:
    U mnie w dzien jeszcze w miare ale wieczorem tez mi tak brzucha wywala ze az sama nie moge w to uwierzytelnia hihi
    Mi brzuch tez wywala glownie po zjedzeniu pozniej jak nie jem chwile to znowu robi sie maly .. a jak cos zjem to znowu bolon .. dzis mnie zaczely bolec cyce a ostatnio tylko bolaly jak dotkłam dzis czuje jak bola bez dotyku

07.06.2019 synek

• jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91 wrote:
    Ja jestem z Rzeszowa i z tego co się orientuję najtaniej wychodzi na warzywnej
    Dzięki!
    Właśnie sprawdzałam ich cennik u nich wychodzi mi ok 200zł za te badania więc w następnym tygodniu lecę tam :)

Lusi91 lubi tę wiadomość

uwo99jcga48s16g3.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dziewczyny które mają niedoczynność tarczycy i Hashimoto bierzecie jod ?

ja mam Euthyrox 125 i endo zleciła mi jod 150-200 mcg. W związku z tym że biorę zlecony przez ginkę prenatal uno - to sobie dzięki niemu zapewniam swuplementację bo ma 150 mcg jodu

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuch wywala i ostatnio strasznie dużo jem... W ogóle jak wcześniej piłam tylko wodę i to bardzo dużo a gazowanych i słodkich nie tak teraz pije sama herbatę i pepsi... Wszystko co smieciowe to bym jadła

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny czy nadal macie dolegliwosci czy wam ustapily jesli tak to w ktorym tc?

mi w obecny tygodniu 10+ mdłości prawie że ustały - w poprzednim jeszcze coś tam odczuwałam, piersi nigdy mocno nie bolały - no ale ciągle są duże i trochę je odczuwam rano po wstaniu, brzuch rośnie więc może to jakiś znak ;) senność to w sumie tylko w 4-5 tygodniu teraz spoko, co drugi dzień trochę mnie z kolei bezsenność lekka dopada ok 5-6 rano (wstaje o 9:)) bardzo dużo mi się odbija, wzdęcia też ale nie mega duże - więc w sumie jako takich jakiś szczególnych dolegliwości nie mam - oczywiście też sie trochę martwię czy wszystko ok bo ostatnie usg było miesiąc temu... na szczęście kolejne prenatalne 20-stego...

2nn33e3k17zi5yne.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ