X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley wrote:
    Dzięki dziewczyny za gratulacje.
    Niestety ja nie mogę póki co oswoić się z ta myślą. Boję się jak sobie poradzę, szkoda mi strasznego synka ,że będę miała dla niego dużo mniej czasu... Dowiadując się o ciąży byłam w 7mym niebie , niestety informacja o blizbietach podciela mi skrzydła. Wiem, że nie powinnam tak myśleć i że to prawdopodobnie przejściowy dół ale póki co nie jestem szczęśliwa :(
    Gratulacje. Jestem w tej samej sytuacji co ty- marzyła mi się dwójka dzieci z niewielką różnicą wieku. Zresztą warunki mieszkaniowe i finansowe też brałam pod uwagę. A tu bliźniaki- też mnie to ścięło z nóg. Jak się urodzą to syn będzie miał niecałe 3 lata dopiero. Jestem przestraszona, nie powiem, że nie. Mąż na szczęście mnie przywraca do pionu i myśli pozytywnie. Jakbyśmy oboje marudzili byłoby kiepsko ;-)

Shirley, Lorella lubią tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Wojtka ja też jestem przerażona posiadaniem bliźniaków. Ja nie mam jeszcze dzieci ale za to 35 lat na karku i się zastanawiam czy sił mi nie braknie. ;) na szczęście mój facet też jest większym optymistą i mnie prostuje jak za bardzo panikuje ;)

jolciaa171, Shirley lubią tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie nie mam jakiś mocnych ciążowcyh dolegliwości.
    Wyjątkiem są bolące piersi, najgorzej podczas snu (masakra)
    Jem wszystko ale w zdecydowanie mniejszych ilościach.
    Od 3 dni biore duphaston i nieco bardziej jestem zmęczona i trochę mnie muliło, ale to tak do przeżycia, gorzej zdecydowanie czułam się po nocnych zmianach :)
    Czasem mam zachcianki :) ostatnio na gołąbki więc zrobiłam :) dziś smaże naleśniki gryczane :) polecam :) zdrowa alterntywa dla tych z białej mąki :)

Czasem pobolewają mnie jajniki i lekarz mówił że to normalne żeby niczym się nie martwić:)

Zero zaparć itp póki co :) ale może dlatego że popijam siemię lniane i babkę płesznik :)

Muszę odpalić rowerek stacjonarny :D bo spacery z pieskiem to troche mało :)

uwo99jcga48s16g3.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, nie było mnie 2 dni ale w srode zauwazylam krew na papierze, szybko na IP. maluch miał 2.18cm wychodzilo 8t6d. Zostawili mnie na obserwacje ale dzisiaj wrocilam do domku :)

Pismak lubi tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że teraz Was to nie pocieszy ale jestem pewna, że trochę się przrmęczycie na początku a potem my wszystkie będziemy Wam zazdrościć dzieci w dokładnie tym samym wieku.

Shirley lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAMIĘTAJCIE ze koniec maja i czerwiec to znak zodiaku BLIŹNIĘTA :D to i może dlatego taki wysyp bliźniaków :)
    U nas jak wszystko będzie oki to ja, mój maż oraz dzidzia będziemy wszyscy z czerwca :)

Mama Wojtka, Shirley, Marryy, Madamee92, 0202oliwcia, Alala, mother84 lubią tę wiadomość

uwo99jcga48s16g3.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Ja wiem, że teraz Was to nie pocieszy ale jestem pewna, że trochę się przrmęczycie na początku a potem my wszystkie będziemy Wam zazdrościć dzieci w dokładnie tym samym wieku.
    Jakby to była moja pierwsza ciąża bym była bardzo zadowolona. Tutaj nie dość, że troje dzieci zamiast dwojga to jeszcze strach jak ogarnąć jeszcze to starsze, które jest też małe... Wiedząc, że z jednym dzieckiem nie jest łatwo to wizja trojga maluchów przeraża...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:57

jolciaa171 lubi tę wiadomość

Wojtek 10.08.2016r.
  • Shirley Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Gratulacje. Jestem w tej samej sytuacji co ty- marzyła mi się dwójka dzieci z niewielką różnicą wieku. Zresztą warunki mieszkaniowe i finansowe też brałam pod uwagę. A tu bliźniaki- też mnie to ścięło z nóg. Jak się urodzą to syn będzie miał niecałe 3 lata dopiero. Jestem przestraszona, nie powiem, że nie. Mąż na szczęście mnie przywraca do pionu i myśli pozytywnie. Jakbyśmy oboje marudzili byłoby kiepsko ;-)

hchyflw1a8mfc682.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolciaa171 wrote:
    PAMIĘTAJCIE ze koniec maja i czerwiec to znak zodiaku BLIŹNIĘTA :D to i może dlatego taki wysyp bliźniaków :)
    U nas jak wszystko będzie oki to ja, mój maż oraz dzidzia będziemy wszyscy z czerwca :)
    Teraz wyzwanie żeby te bliźnięta do tego maja chociaż donosić...

Wojtek 10.08.2016r.
  • Shirley Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się nie dodał mój post więc pisze jeszcze raz.

U mnie moim zdaniem duża teraz rolę odgrywają hormony . Jak już sobie poukładać w głowie że wszystko będzie ok i damy sobie radę to zaraz dopada mnie dół i wszystko oczywiście widzę w czarnych barwach. Mam nadzieję że niedługo minie i będę mogła znowu cieszyć się ciaza.
    Super mama Wojtka że masz wspierającego męża. Mój też mega mnie podtrzymuje na duchu. On się wręcz cieszy ( lubi wyzwania :))

Ad ciazowych dolegliwosci to u mnie brak jakichkolwiek.Fizyczbie czuje się wyśmienicie
    Mama Wojtka jakiego rodzaju jest Twoja ciąża?

hchyflw1a8mfc682.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni boli mnie brzuch na wysokości żołądka przy kichnieciu, smarkaniu, kaszlnieciu czy jak syna podnosze. Czasami mam wrażenie jakby miało mi coś tam wyskoczyć i jest to taki parzacy ból. Nie wiem czy sobie coś naciagnełam. Miałam tak też po porodzie ale blisko pępka i to zrobiło mi się od znoszenia wózka a teraz już tak nie znoszę go i jest lekki

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś w żartach powiedziałam mojemu ze jak bliźniaki zmajstruje to ja po pół roku wradami do pracy a On w domu z dziećmi zostaje ;) ciągle mam obawy jak to będzie ale z drugiej strony to w sumie spełnienie marzeń. Bo zawsze chciałam dwójkę dzieci a biorąc pod uwagę wiek myślałam że na jednym się skończy. A tu niespodzianka :)
    Teraz do maja trzeba wytrzymać do tego 37-38tc. :)

Mama Wojtka, Shirley lubią tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shirley, na pewno dwuowodniowa, bo to widzę na USG. Ilukosmówkowa to nie wiem. Gin nie mówił a ja nie pytałam, bo nie miałam pojęcia na ten temat.
    Pociesza mnie fakt, że czarnulka po bliźniakach i trudnych doświadczeniach zdecydowała się na kolejne dziecko- widocznie da radę ogarnąć :-)

Shirley lubi tę wiadomość

Wojtek 10.08.2016r.
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i jest dziciątko i serduszko :) maluszek mierzy 7,3 mm i według usg jest to 6t4d :) jest umiejscowiony po prawej stronie, słyszałam że to może oznaczać chłopaka? Mam brać do końca luteinę podjęzykowo, a potem przejść na dopochwowo, no i mam badania porobić

Samsaramsa, Shirley, Marryy, Nadinka83, Mama Wojtka, Hiszpaneczka, Lorella, 0202oliwcia, jolciaa171, Pismak, Izieth, Lena1984, mother84, Robaczek123, Klara87 lubią tę wiadomość

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolciaa171 wrote:

Ja też z czerwca :) i moja córa też będzie - bo jestem niemal na 100% pewna, że to będzie córka. Mój mąż wolałby drugiego syna chyba bardziej- tak sądzę, bo głośno na pewno się nie przyzna. Po prostu zauważyłam, że mówi o dziecku "on".

jolciaa171 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Ja też z czerwca :) i moja córa też będzie - bo jestem niemal na 100% pewna, że to będzie córka. Mój mąż wolałby drugiego syna chyba bardziej- tak sądzę, bo głośno na pewno się nie przyzna. Po prostu zauważyłam, że mówi o dziecku "on".
    To u nas tak samo:) ja wiem i czuję , że to dziewczynka , a mój mąż wiem , że by wolał drugiego łobuziaka :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    Jestem po wizycie i jest dziciątko i serduszko :) maluszek mierzy 7,3 mm i według usg jest to 6t4d :) jest umiejscowiony po prawej stronie, słyszałam że to może oznaczać chłopaka? Mam brać do końca luteinę podjęzykowo, a potem przejść na dopochwowo, no i mam badania porobić

GRATULUJE :)

Meluśka lubi tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to mąż chce wszystkich synów ;-). Ostatnio miałam przeczucie na chłopca, a teraz trudno mi o jakieś przeczucia. Wolałabym parkę lub chłopaków. Chociaż jakoś sobie nie wyobrażam być mamą dziewczynki- jakkolwiek by to nie brzmiało...

Wojtek 10.08.2016r.
  • Lorella Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Czesc, nie było mnie 2 dni ale w srode zauwazylam krew na papierze, szybko na IP. maluch miał 2.18cm wychodzilo 8t6d. Zostawili mnie na obserwacje ale dzisiaj wrocilam do domku :)
    Czyli juz wszystko ok? Ufff ciesze sie bardzo

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Shirley Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka skąd to plamienie ? Wiadomo ?

hchyflw1a8mfc682.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ