Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Shirley wrote:Dzięki dziewczyny za gratulacje.
Niestety ja nie mogę póki co oswoić się z ta myślą. Boję się jak sobie poradzę, szkoda mi strasznego synka ,że będę miała dla niego dużo mniej czasu... Dowiadując się o ciąży byłam w 7mym niebie , niestety informacja o blizbietach podciela mi skrzydła. Wiem, że nie powinnam tak myśleć i że to prawdopodobnie przejściowy dół ale póki co nie jestem szczęśliwa
Shirley, Lorella lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Mama_Wojtka ja też jestem przerażona posiadaniem bliźniaków. Ja nie mam jeszcze dzieci ale za to 35 lat na karku i się zastanawiam czy sił mi nie braknie. na szczęście mój facet też jest większym optymistą i mnie prostuje jak za bardzo panikuje
jolciaa171, Shirley lubią tę wiadomość
-
Ja w zasadzie nie mam jakiś mocnych ciążowcyh dolegliwości.
Wyjątkiem są bolące piersi, najgorzej podczas snu (masakra)
Jem wszystko ale w zdecydowanie mniejszych ilościach.
Od 3 dni biore duphaston i nieco bardziej jestem zmęczona i trochę mnie muliło, ale to tak do przeżycia, gorzej zdecydowanie czułam się po nocnych zmianach
Czasem mam zachcianki ostatnio na gołąbki więc zrobiłam dziś smaże naleśniki gryczane polecam zdrowa alterntywa dla tych z białej mąki
Czasem pobolewają mnie jajniki i lekarz mówił że to normalne żeby niczym się nie martwić
Zero zaparć itp póki co ale może dlatego że popijam siemię lniane i babkę płesznik
Muszę odpalić rowerek stacjonarny bo spacery z pieskiem to troche mało -
Czesc, nie było mnie 2 dni ale w srode zauwazylam krew na papierze, szybko na IP. maluch miał 2.18cm wychodzilo 8t6d. Zostawili mnie na obserwacje ale dzisiaj wrocilam do domku
Pismak lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
PAMIĘTAJCIE ze koniec maja i czerwiec to znak zodiaku BLIŹNIĘTA to i może dlatego taki wysyp bliźniaków
U nas jak wszystko będzie oki to ja, mój maż oraz dzidzia będziemy wszyscy z czerwcaMama Wojtka, Shirley, Marryy, Madamee92, 0202oliwcia, Alala, mother84 lubią tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Ja wiem, że teraz Was to nie pocieszy ale jestem pewna, że trochę się przrmęczycie na początku a potem my wszystkie będziemy Wam zazdrościć dzieci w dokładnie tym samym wieku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:57
jolciaa171 lubi tę wiadomość
Wojtek 10.08.2016r. -
Mama Wojtka wrote:Gratulacje. Jestem w tej samej sytuacji co ty- marzyła mi się dwójka dzieci z niewielką różnicą wieku. Zresztą warunki mieszkaniowe i finansowe też brałam pod uwagę. A tu bliźniaki- też mnie to ścięło z nóg. Jak się urodzą to syn będzie miał niecałe 3 lata dopiero. Jestem przestraszona, nie powiem, że nie. Mąż na szczęście mnie przywraca do pionu i myśli pozytywnie. Jakbyśmy oboje marudzili byłoby kiepsko
-
jolciaa171 wrote:PAMIĘTAJCIE ze koniec maja i czerwiec to znak zodiaku BLIŹNIĘTA to i może dlatego taki wysyp bliźniaków
U nas jak wszystko będzie oki to ja, mój maż oraz dzidzia będziemy wszyscy z czerwcaRysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Coś mi się nie dodał mój post więc pisze jeszcze raz.
U mnie moim zdaniem duża teraz rolę odgrywają hormony . Jak już sobie poukładać w głowie że wszystko będzie ok i damy sobie radę to zaraz dopada mnie dół i wszystko oczywiście widzę w czarnych barwach. Mam nadzieję że niedługo minie i będę mogła znowu cieszyć się ciaza.
Super mama Wojtka że masz wspierającego męża. Mój też mega mnie podtrzymuje na duchu. On się wręcz cieszy ( lubi wyzwania )
Ad ciazowych dolegliwosci to u mnie brak jakichkolwiek.Fizyczbie czuje się wyśmienicie
Mama Wojtka jakiego rodzaju jest Twoja ciąża? -
Od kilku dni boli mnie brzuch na wysokości żołądka przy kichnieciu, smarkaniu, kaszlnieciu czy jak syna podnosze. Czasami mam wrażenie jakby miało mi coś tam wyskoczyć i jest to taki parzacy ból. Nie wiem czy sobie coś naciagnełam. Miałam tak też po porodzie ale blisko pępka i to zrobiło mi się od znoszenia wózka a teraz już tak nie znoszę go i jest lekki
-
Ja kiedyś w żartach powiedziałam mojemu ze jak bliźniaki zmajstruje to ja po pół roku wradami do pracy a On w domu z dziećmi zostaje ciągle mam obawy jak to będzie ale z drugiej strony to w sumie spełnienie marzeń. Bo zawsze chciałam dwójkę dzieci a biorąc pod uwagę wiek myślałam że na jednym się skończy. A tu niespodzianka
Teraz do maja trzeba wytrzymać do tego 37-38tc.Mama Wojtka, Shirley lubią tę wiadomość
-
Shirley, na pewno dwuowodniowa, bo to widzę na USG. Ilukosmówkowa to nie wiem. Gin nie mówił a ja nie pytałam, bo nie miałam pojęcia na ten temat.
Pociesza mnie fakt, że czarnulka po bliźniakach i trudnych doświadczeniach zdecydowała się na kolejne dziecko- widocznie da radę ogarnąćShirley lubi tę wiadomość
Wojtek 10.08.2016r. -
Jestem po wizycie i jest dziciątko i serduszko maluszek mierzy 7,3 mm i według usg jest to 6t4d jest umiejscowiony po prawej stronie, słyszałam że to może oznaczać chłopaka? Mam brać do końca luteinę podjęzykowo, a potem przejść na dopochwowo, no i mam badania porobić
Samsaramsa, Shirley, Marryy, Nadinka83, Mama Wojtka, Hiszpaneczka, Lorella, 0202oliwcia, jolciaa171, Pismak, Izieth, Lena1984, mother84, Robaczek123, Klara87 lubią tę wiadomość
23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
jolciaa171 wrote:PAMIĘTAJCIE ze koniec maja i czerwiec to znak zodiaku BLIŹNIĘTA to i może dlatego taki wysyp bliźniaków
U nas jak wszystko będzie oki to ja, mój maż oraz dzidzia będziemy wszyscy z czerwca
Ja też z czerwca i moja córa też będzie - bo jestem niemal na 100% pewna, że to będzie córka. Mój mąż wolałby drugiego syna chyba bardziej- tak sądzę, bo głośno na pewno się nie przyzna. Po prostu zauważyłam, że mówi o dziecku "on".jolciaa171 lubi tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Ja też z czerwca i moja córa też będzie - bo jestem niemal na 100% pewna, że to będzie córka. Mój mąż wolałby drugiego syna chyba bardziej- tak sądzę, bo głośno na pewno się nie przyzna. Po prostu zauważyłam, że mówi o dziecku "on".
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Meluśka wrote:Jestem po wizycie i jest dziciątko i serduszko maluszek mierzy 7,3 mm i według usg jest to 6t4d jest umiejscowiony po prawej stronie, słyszałam że to może oznaczać chłopaka? Mam brać do końca luteinę podjęzykowo, a potem przejść na dopochwowo, no i mam badania porobić
GRATULUJEMeluśka lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
U mnie to mąż chce wszystkich synów . Ostatnio miałam przeczucie na chłopca, a teraz trudno mi o jakieś przeczucia. Wolałabym parkę lub chłopaków. Chociaż jakoś sobie nie wyobrażam być mamą dziewczynki- jakkolwiek by to nie brzmiało...Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r.