Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas - ciaza blizniacza jest pierwszą ciążą... jeszcze jak nie wiedzieliśmy o naszych problemach marzylismy o bliznietach... pozniej w procedurze decydujac sie na transfer mowilismy wproat ze walczymy o blizniaki i podawalismy po 2 zarodki.. i UDAŁO SIĘ Powiem Wam, ze kiedy żyjesz z wiedzą ze możesz nigdy nie zostać rodzicem, nagle jednocześnie zostajesz rodzicem dwojki to jak wygrana w totolotka! tym bardziej przyjmujac ta mase leków, wykonując codziennie bolesne zastrzyki, nawet nie mówiąc juz o kosztach... blizniaki w naszej sytuacji to kumulacja szczęścia
I zdaje sobie sprawie, ze na poczatku bedzie przepier***e.. ale bedziemy musieli to przeżyć - nie bedzie wyjscia a potem.. po tych kilku latach bedzie juz tylko lepiejShirley, Nadinka83, Mama Wojtka, czarnulka24, Samsaramsa, Izieth, mother84 lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Shirley wrote:Kadetka, dzięki za te słowa. Potrzebowałam tego
Nadinka83, Shirley lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka dobrze napisałaś. Ja w ciążę z synkiem zaszłam przed samym in vitro w lodówce już były kupione te zastrzyki. I też dokładnie tak samo mieliśmy robić z zarodkami żeby wkładać po 2. Bo jak ktoś nie może mieć dzieci to będzie łapać się wszystkiego .... wiem doskonale co czujesz bo też taką walkę o dziecko kiedyś przeszłam...
Kadetka lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka85 wrote:Kadetka dobrze napisałaś. Ja w ciążę z synkiem zaszłam przed samym in vitro w lodówce już były kupione te zastrzyki. I też dokładnie tak samo mieliśmy robić z zarodkami żeby wkładać po 2. Bo jak ktoś nie może mieć dzieci to będzie łapać się wszystkiego .... wiem doskonale co czujesz bo też taką walkę o dziecko kiedyś przeszłam...
W takim razie u Was był prawdziwy cud! mój mąż też tak marzył. .. ze pewnego dnia na rutynowej wizycie usłyszymy - ale Pani jest w ciąży! scenariusz był jednak inny.. najważniejsze jest zakończenie
Blanka obydwa szkraby u Was z natuaralnego cudu? gratulacje ogromne!Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
U nas z tego cudu wyszedł tylko jeden : Anteczek ale to wszyscy mówią właśnie, że to cud . Przecież nie było szans na naturalną ciążę... mąż teratozoospermia (poniżej 1 % prawidłowego nasienia) ja mam tylko pół jajnika , do tego endometrioza, torbiele itp . Nawet inseminacje się nie udawaly. I przygotowaliśmy się do in vitro .... wyobraź sobie jaka byłam wściekła, że okres się nie zaczynał! Tu już trzeba zacząć robić zastrzyki w brzuch, a okresu jak nie ma tak nie ma .... wszystko kupione , in vitro opłacone (w całości prywatnie mieliśmy robić) A tu okresu nie ma i nie ma i nie ma .... Moja przyjaciółka prawie na siłę chyba po tygodniu mnie na betę zawiozła ... jak dostałam wynik to w tym szpitalu dosłownie darłam się i ryczałam jakby mnie że skory obdzierali.... Nie mogłam w to uwierzyć... Dziś ten mój cud ma prawie 4 lata rok temu też zaszłam naturalnie, ale poronilam . No i teraz tez naturalnie (to już miał być ostatni cykl monitoringu i mieliśmy zaczynać inseminacje)
Nadinka83, Shirley, Mama Wojtka, mother84 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka85 wrote:U nas z tego cudu wyszedł tylko jeden : synek ale to wszyscy mówią właśnie, że to cud . Przecież nie było szans na naturalną ciążę... mąż teratozoospermia (poniżej 1 % prawidłowego nasienia) ja mam tylko pół jajnika , do tego endometrioza, torbiele itp . Nawet inseminacje się nie udawaly. I przygotowaliśmy się do in vitro .... wyobraź sobie jaka byłam wściekła, że okres się nie zaczynał! Tu już trzeba zacząć robić zastrzyki w brzuch, a okresu jak nie ma tak nie ma .... wszystko kupione , in vitro opłacone (w całości prywatnie mieliśmy robić) A tu okresu nie ma i nie ma i nie ma .... Moja przyjaciółka prawie na siłę chyba po tygodniu mnie na betę zawiozła ... jak dostałam wynik to w tym szpitalu dosłownie darłam się i ryczałam jakby mnie że skory obdzierali.... Nie mogłam w to uwierzyć... Dziś ten mój cud ma prawie 4 lata rok temu też zaszłam naturalnie, ale poronilam . No i teraz tez naturalnie (to już miał być ostatni cykl monitoringu i mieliśmy zaczynać inseminacje)
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
jolciaa171 wrote:Dzień Dobry
Mam pytanie jak pewnie każda z WAS dostałam masę badań z krwi po 1 wizycie.
Prawie wszystkie mam do zrobienia prywatnie, pomimo tego iż byłam na wizycie na NFZ....
i zastanawiam się dlaczego?!
Czy wiecie które z badań z krwi są refundowane z NFZ? Na nfz dostałam morfologię, mocz i glukoze reszta do wykonania prywatnie;/
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Samsaramsa wrote:Toxo, HIV chyba nie jest refundowane. Przynajmniej ja płaciła za to w pierwszej ciąży. W poprzedniej i tej chodzę z pakietu to większość mi pokrywa pzu
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Cześć, dziewczyny proszę o wpisanie mnie na listę, termin na 22 czerwca.
03 maja 2018 roku urodziłam ślicznego synka i niespodziewanie ponownie wyszły 2 kreseczki na teście ciazowym:-)Mama Wojtka, Nadinka83, Oleśka11, 0202oliwcia, Samsaramsa, mother84, Klara87 lubią tę wiadomość
-
Nadinka to tylko uczucia kobiet , które nie mogą normalnie zajść w ciążę, które boją się każdego dnia gdy są w ciąży, gdy boją się ja stracić. I to nie ból straty jest najgorszy , a przerażenie, że już kolejny raz może się nie udać.... dlatego uczmy się doceniać to co mamy ja kiedyś nawet nie byłam pewna czy chce mieć dzieci. Bo byłam nastawiona na karierę. Aż do dnia gdy okazało się, że to będzie trudne, a nawet bardzo trudne . Przrwaryosciowalam moje życie bardzo szybko. Synek ma prawie 4 lata . Ja nadal na wychowawczym ponieważ żadna kariera itp sprawy nie zastąpią mi każdej minuty z nim spędzonej... I zrobię wszystko żeby donosić kolejną ciążę bo już teraz wiem jak wielki to jest dar ... dlatego przy moim suwaczku są słowa, że to nie my daliśmy mu życie, to życie dało nam naszego synka i możliwość patrzenia jak zdrowy dorasta
Nadinka83, Shirley, mother84 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Nadinka83 wrote:Kadetka i Blanka Wasze słowa mnie bardzo wzruszyły chciałabym napisać coś mądrego ale słów mi brakuje
Nadinka83, Shirley lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Blanka85 wrote:I zniosę znowu wszystkie kolki, wymioty, nieprzespane noce itd . Bo tym razem wiem na co czekam ... za pierwszym razem wiedziałam, że będę mamą i tyle... nosiłam go pod sercem, ale to dopiero gdy pojawił się na świecie zrozumiałam co znaczy kochać. Teraz już znam tę miłość i chce jej jeszcze więcej do niedawna to ja byłam dla niego wsparciem, a teraz jak wymiotuje ciągle do kibelka Robin przybiega i łapie mnie za nogi i mówi, że jestem bezpieczna i mam "trafiać do toalety, a on mnie będzie trzymać" , a później mówi , że przyniesie mi witaminy, a na niby robi mi herbatkę nadal nie wie czemu mamusia "zachorowała" i ciągle wymiotuje .... A ja nie wiem czy dam radę do dnia porodu mu powiedzieć, że będzie mieć rodzeństwo... boję się, że cały czas coś może pójść nie tak ...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Blanka moja historia jest dużo prostsza od Waszej. Też długo zwlekałam z myślą o założeniu rodziny. W pewnym momencie dowiedziałam się że nie mam szans na naturalne zajście w ciążę. Nastawialam się na inscenizacje ale zanim cokolwiek zrobiłam zaszłam w ciążę naturalnie. Niestety straciłam syna w 10tc. Zmieniłam lekarza i konsultowalam się jeszcze z innym. Wyszło na to ze lekarz który namawiał na inseminacje patrzył tylko żeby nabic mu kieszeń. Po stracie robiłam wszystkie badania bo uznałam ze drugi raz straty nie zniose. Wyszly mutacje. Wdrożyła odpowiednie leczenie i po poprawieniu wyników zaskoczyłam w 1cs. Teraz stres tylko żeby szczęśliwie do końca dorwać i dzieci były zdrowe. No i trochę stresu jak sobie poradzę sama z blizniakami. Po przeprowadzce do rodziny i przyjaciol mam 120 km a tutaj nie wiem czy będę mieć na kogo liczyć poza moim niemezem
Blanka85, Oleśka11 lubią tę wiadomość
-
Ja to w ogóle żadnych trudności na drodze nie miałam. 1 ciąża w 3 cyklu, druga w czwartym. Ciąża bez żadnego wspomagania, żadnych komplikacji. Poród niezbyt fajny, ale to tyle. Dopiero jak na forum czytałam historie dziewczyn to uświadomiłam sobie ile par toczy prawdziwe walki żeby mieć dziecko.
Teraz tylko liczę, że ominą nas komplikacje, bo wiadomo, że ciąże mnogie są obarczone ryzykiem. Jak się uda to naprawdę będę szczęśliwa.Oleśka11, czarnulka24, Lorella lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r.