MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam,
my mamy dzisiaj leniwy dzień. Ja siedzę w piżamie na kanapie, nie mam zamiaru dzisiaj nic robić (oprócz obiadu). Olek też odpoczywa. Prawie się nie rusza, tylko jak położę rękę to lekko kopnie czy się obróci na drugą stronę. Ginka mi powiedziała wczoraj, że jak się spina brzuch to ruchów nie czuć, ale to nie oznacza, że ich nie ma. Brzuch mam dalej twardy, ale nie boli.
Za wizytujące dziewczyny trzymam kciuki.MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Witam
Evas ja jestem chętna, mogę rodzić nawet zaraz
Trzymam kciuki za ktg dziewczyny !
Ale marna pogoda, z domu nie chce się wychodzić... Ale dziś jadę na wieś do rodziców, więc pooddycham trochę świeżym powietrzemGalanea, MonikaS, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
Szkoda, że to tak nie można na zawołanie urodzić
Choć znajomy tak usilnie rozmawiał z synkiem, że tatuś jest ciągle w delegacji na drugim końcu Polski, a chciałby być przy narodzinach i że synuś ma się urodzić w długi weekend - i... synuś urodził się 2 maja
Może trzeba więcej rozmawiać z dzieckiemGalanea, weronikabp, MonikaS, Nalka, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
Cześć, dziewczyny.
Ja miałam wczoraj dzień pełen wrażeń. Zaprosiłam na 17 moje koleżanki, z którymi znam się ponad 20 lat, bo jeszcze do przedszkola razem chodziłyśmy, to samo osiedle, podwórko.
Zrobiłam zwyczajny babski wieczór, jaki urządzamy sobie od lat, a one mi sprezentowały istne baby shower! Wypytywały wcześniej, czego mi jeszcze brakuje, ale nie sądziłam, że tak bardzo się wczują.
Dostałam wanienkę, pieluszki, rogal do karmienia, dwa cudne kocyki, śliniaczki, haftowane ręczniki, pasujące kolorystycznie do łazienki (z imionami moim, męża i synka), ręczniczek z kapturem dla Arturka i piękne, nastrojowe świeczki z podstawką. Najbardziej chyba cieszę się z tego rogala, bardzo chciałam go mieć, a sama bym sobie nie sprawiła, bo z kasą już cienko. No i wanienki też nie miałam
.
Spędziłam super popołudnie i wieczór, dziewczyny wyszły dopiero po 22. Ja co prawda przypłaciłam to spotkanie ciśnieniem 160/100, z którym już powinnam jechać na IP, ale zgodnie z zaleceniami lekarza natychmiast po pomiarze wzięłam Dopegyt, położyłam się z nogami do góry, otworzyłam okno i oddychałam głęboko, a mąż akurat wrócił z pracy i po nas sprzątał. Po 20 minutach spadło do 140, więc zostałam w domu.
Co do ktg i ruchów, to ja na Karowej co tydzień mam ktg, które samo rejestruje ruchy, a jednocześnie dają mi ten "bolec" do przyciskania, kiedy sama poczuję. Obserwuję sobie ten wykres i fajnie się na siebie nakładają te zapiski, tzn. momenty, gdy maszyna wyczuje ruch i gdy ja przycisnę.
ivv, Mucha, Galanea, Karola:), Tusia84, MonikaS, alexast, Nalka, Limerikowo, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim! Ja podobnie jak Nalka, obudziłam się po 6, zasnęłam i nagle otwieram oczy, a tu 10
Wstawałam dziś w nocy do wc i tak sobie pomyślałam, co by było jakby mi wody odeszły podczas którejś nocnej wędrówki. I poczułam paraliżujący strach
Powodzenia na wszystkich KTG!
Dzisiaj jedziemy na imprezkę działkową, a tu ulewaZawsze jak przychodzi weekend, to u nas beznadziejna pogoda.
Ps. Ale stron naskrobałyśmy!weronikabp, Tusia84, Mucha, MonikaS, Paula222, Nalka, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea, baw sie dobrze kochana, najważniejsza jest pogoda ducha
u nas deszcz powoli przechodzi.
Martynika moze listę aktualną wstawić i pomyśleć co robimy z tymi które sie w ogóle nie odzywają. Bo zaczną się porody i lista bedzie blokowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 11:45
Galanea, evas lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Galanea, baw sie dobrze kochana, najważniejsza jest pogoda ducha
u nas deszcz powoli przechodzi.
Martynika moze listę aktualną wstawić i pomyśleć co robimy z tymi które sie w ogóle nie odzywają. Bo zaczną się porody i lista bedzie blokowana.
Za momencik wstawię, zobaczę przy okazji, kto tam się nie odzywa już od dawna i ją zaktualizuję, ale powiedzcie mi, czy chcecie robić tak jak jest na głównej liście w temacie "lista obecnych ciężarówek"? Tzn. "kasować" osoby, które już urodziły?
Jeżeli tak, to chyba będę musiała oddać listę jakiejś dziewczynie z końcówkowo-czerwcowym terminem, bo, jak wiecie, ja najprawdopodobniej za 9 dni się rozpakowuję i może być ciężko z takimi dynamicznymi aktualizacjami.
monalisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynika wrote:Za momencik wstawię, zobaczę przy okazji, kto tam się nie odzywa już od dawna i ją zaktualizuję, ale powiedzcie mi, czy chcecie robić tak jak jest na głównej liście w temacie "lista obecnych ciężarówek"? Tzn. "kasować" osoby, które już urodziły?
Jeżeli tak, to chyba będę musiała oddać listę jakiejś dziewczynie z końcówkowo-czerwcowym terminem, bo, jak wiecie, ja najprawdopodobniej za 9 dni się rozpakowuję i może być ciężko z takimi dynamicznymi aktualizacjami.
ale to tylko sugestia.
Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Cześć ponownie,
już po KTG. Wszystko wyszło oktakże po strachu
jakieś 3 skurcze mi odnotowało na 40 minut, ale ja takich dziennie dużo mam - teraz chociaż przypomniałam sobie te uczucie, już teraz wiem kiedy brzuch się spina a kiedy dziecko wypina
hehe
u nas jest takie ktg co samo odnotowuje ruchy i dodatkowo dają przycisk
wczoraj mi wyszedł jeden długi skurcz hehe a dzisiaj już jest oki serduszko małego spokojniejsze
po prostu wczorajszy zapis był nieudany i tyle
teraz będę siedziała i czekała na wieści od Limerikowo - mam nadzieję, że u niej też wszystko ok się okaże a malutka będzie wykazywała więcej aktywnościtrzymam mocno kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 12:02
weronikabp, alexast, sunset, Galanea, Mucha, Limerikowo, NataliaK, Tusia84, evas, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
jakoś ładnie odznaczyć na liście - czy to czcionką wytłuszczoną w super widocznym kolorku czy cuś tych co urodziły
z datą urodzin ewentualnie wagą i długością
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 12:05
weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynika wrote:Ale "odhaczać", czyli, że co?
To tak czy inaczej będę musiała przekazać listę, bo, jak mówię, mogę w pewnym momencie nie nadążać już z porodami dziewczyn.
w jakiś sposób odznaczać, już te dziewczyny "po", nie wiem np innym kolorem albo po prostu na liście zrobić linię, oddzielając przed porodem i po. Co do przekazania to pewnie kogoś z końca listy trzeba poprosić.MonikaS, evas lubią tę wiadomość
-
Ok, zamieszczam uaktualnioną listę. Dziewczyny, które urodziły, proponuję zaznaczać całościowo kolorem zielonym
. Do 26 maja będę ogarniać, jeżeli ktoś nam się zazieleni, ale proszę, żeby potem ktoś z końca listy przejął pałeczkę. Jakieś chętne?
LISTA AKTUALNA:
Paula222 – 23 lata, Olsztyn, 20 maja – Franek
leniuta29 – 31 maja – dziewczynka
Limerikowo – 34 lata, Irlandia, koniec maja/początek czerwca - dziewczynka
vikus001 – koniec maja/początek czerwca – Zuzia
Bankierka – 29 lat, 2 czerwca – chłopiec
MagdaO – 29 lat, woj. Pomorskie, 2 czerwca – Staś
NataliaK – 25 lat , Warszawa, 2 czerwca – Franek
Martynika – 25 lat, Warszawa – 4 czerwca – Artur
Judi2014 – 4 czerwca – Mikołaj
fler – 28 lat, okolice Krakowa, 5 czerwca – Zuzia
MonikaS – 31 lat, 5 czerwca – Piotruś
czekajajaca – 31 lat, Kraków, 6 czerwca – Marcelinka
madamama – 30 lat, Warszawa, 9 czerwca – Ignacy
karolina1990 – 23 lata, pomorze, 10 czerwca – Oliwia
Edyta84 – Mazury, 10 czerwca – dziewczynka
AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – Hania
Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – dziewczynka
kambel – 22 lata, 12 czerwca – Kaja
Nalka – 23 lata, Gdańsk, 13 czerwca – Anna
Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – Borys
azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca - dziewczynka
monalisa – 35 lat, Poznań, nr tel.: 502-061-997, 14 czerwca – Lenka
Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka
nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca – Gabryś
weronikabp – 38 lat, Warszawa, 17 czerwca – Pola
Elka:) – 25 lat, Małopolska, 18 czerwca – chłopiec
Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec
Niesforna – 30 lat, Warszawa, 19 czerwca – Jaś
Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec
Karolajn – 22 czerwca
onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, 22 czerwca – Martynka
eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwca – Ignacy
sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca – Joanna
Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – Alicja Maria
Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – Zosia
alexast – 31 lat, woj. Opolskie, 23 czerwca – Aleksander
balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec
Tusia84 – 30 lat, 25 czerwca – Milena
ivv – 34 lata, 25 czerwca – Martynka
Agusia2312 – 23 lata, 25 czerwca – chłopiec
Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca – Maja
Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwca – Maksiu
goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca – dziewczynka
Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – Iga
excella – 26 lat, Warszawa, 26 czerwca – chłopiec
monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
kropka_10 – 28 czerwca – chłopiec
topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca – Borys
evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwca – Bartosz
Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, 29 czerwca (lub 6.07)
Duchess – 33 lata, Warszawa, 30 czerwca – Oskar
maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – dziewczynka
WIEK, MIASTO/REGION, DATA PORODU, IMIĘWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 12:18
Galanea, Limerikowo, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
Najlepiej jakby listę przejęła osoba, która:
1. Ma internet w telefonie.
2. Posiada kontakt telefoniczny do kilku z nas.
Myślę, że warto by było, żebyśmy miały telefon do dziewczyn rodzących w sumie na końcu, bo jak np. wylądujemy na porodówce to piszemy sms'a, że "ktoś musi przejąć listę, bo rodzę."weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Dobry pomysł jest z tym żeby zaznaczyć osoby które urodziły
Ja dziś noc miałam fatalną wstawałam do toalety i za każdym razem bolał mnie brzuch jak na okres, jakieś skurcze czułam - teraz przeszło. Eh żeby nie było, że torba zapakowana to mały się już pchaLimerikowo, evas lubią tę wiadomość