X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) ale paskudna pogoda :-( Chyba dziś upiekę biszkopta i zrobię torta :-)
    Dziewczyny powodzenia na KTG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 10:46

MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

my mamy dzisiaj leniwy dzień. Ja siedzę w piżamie na kanapie, nie mam zamiaru dzisiaj nic robić (oprócz obiadu). Olek też odpoczywa. Prawie się nie rusza, tylko jak położę rękę to lekko kopnie czy się obróci na drugą stronę. Ginka mi powiedziała wczoraj, że jak się spina brzuch to ruchów nie czuć, ale to nie oznacza, że ich nie ma. Brzuch mam dalej twardy, ale nie boli.

Za wizytujące dziewczyny trzymam kciuki.

MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Evas ja jestem chętna, mogę rodzić nawet zaraz :D

Trzymam kciuki za ktg dziewczyny !
    Ale marna pogoda, z domu nie chce się wychodzić... Ale dziś jadę na wieś do rodziców, więc pooddycham trochę świeżym powietrzem :)

Galanea, MonikaS, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ivv Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że to tak nie można na zawołanie urodzić :)

Choć znajomy tak usilnie rozmawiał z synkiem, że tatuś jest ciągle w delegacji na drugim końcu Polski, a chciałby być przy narodzinach i że synuś ma się urodzić w długi weekend - i... synuś urodził się 2 maja :)

Może trzeba więcej rozmawiać z dzieckiem :D

Galanea, weronikabp, MonikaS, Nalka, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny.

Ja miałam wczoraj dzień pełen wrażeń. Zaprosiłam na 17 moje koleżanki, z którymi znam się ponad 20 lat, bo jeszcze do przedszkola razem chodziłyśmy, to samo osiedle, podwórko.

Zrobiłam zwyczajny babski wieczór, jaki urządzamy sobie od lat, a one mi sprezentowały istne baby shower! Wypytywały wcześniej, czego mi jeszcze brakuje, ale nie sądziłam, że tak bardzo się wczują.

Dostałam wanienkę, pieluszki, rogal do karmienia, dwa cudne kocyki, śliniaczki, haftowane ręczniki, pasujące kolorystycznie do łazienki (z imionami moim, męża i synka), ręczniczek z kapturem dla Arturka i piękne, nastrojowe świeczki z podstawką :). Najbardziej chyba cieszę się z tego rogala, bardzo chciałam go mieć, a sama bym sobie nie sprawiła, bo z kasą już cienko. No i wanienki też nie miałam :).

Spędziłam super popołudnie i wieczór, dziewczyny wyszły dopiero po 22. Ja co prawda przypłaciłam to spotkanie ciśnieniem 160/100, z którym już powinnam jechać na IP, ale zgodnie z zaleceniami lekarza natychmiast po pomiarze wzięłam Dopegyt, położyłam się z nogami do góry, otworzyłam okno i oddychałam głęboko, a mąż akurat wrócił z pracy i po nas sprzątał. Po 20 minutach spadło do 140, więc zostałam w domu.

Co do ktg i ruchów, to ja na Karowej co tydzień mam ktg, które samo rejestruje ruchy, a jednocześnie dają mi ten "bolec" do przyciskania, kiedy sama poczuję. Obserwuję sobie ten wykres i fajnie się na siebie nakładają te zapiski, tzn. momenty, gdy maszyna wyczuje ruch i gdy ja przycisnę :).

ivv, Mucha, Galanea, Karola:), Tusia84, MonikaS, alexast, Nalka, Limerikowo, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! Ja podobnie jak Nalka, obudziłam się po 6, zasnęłam i nagle otwieram oczy, a tu 10 :) Wstawałam dziś w nocy do wc i tak sobie pomyślałam, co by było jakby mi wody odeszły podczas którejś nocnej wędrówki. I poczułam paraliżujący strach :P

Powodzenia na wszystkich KTG!

Dzisiaj jedziemy na imprezkę działkową, a tu ulewa :( Zawsze jak przychodzi weekend, to u nas beznadziejna pogoda.

Ps. Ale stron naskrobałyśmy! :)

weronikabp, Tusia84, Mucha, MonikaS, Paula222, Nalka, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, baw sie dobrze kochana, najważniejsza jest pogoda ducha ;-) u nas deszcz powoli przechodzi.
    Martynika moze listę aktualną wstawić i pomyśleć co robimy z tymi które sie w ogóle nie odzywają. Bo zaczną się porody i lista bedzie blokowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 11:45

Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Galanea, baw sie dobrze kochana, najważniejsza jest pogoda ducha ;-) u nas deszcz powoli przechodzi.

Dziękuję bardzo! :) Prawdopodobnie ostatnia impreza przed porodem, więc trzeba korzystać ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Martynika moze listę aktualną wstawić i pomyśleć co robimy z tymi które sie w ogóle nie odzywają. Bo zaczną się porody i lista bedzie blokowana.

Za momencik wstawię, zobaczę przy okazji, kto tam się nie odzywa już od dawna i ją zaktualizuję, ale powiedzcie mi, czy chcecie robić tak jak jest na głównej liście w temacie "lista obecnych ciężarówek"? Tzn. "kasować" osoby, które już urodziły?

Jeżeli tak, to chyba będę musiała oddać listę jakiejś dziewczynie z końcówkowo-czerwcowym terminem, bo, jak wiecie, ja najprawdopodobniej za 9 dni się rozpakowuję i może być ciężko z takimi dynamicznymi aktualizacjami ;).

monalisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Za momencik wstawię, zobaczę przy okazji, kto tam się nie odzywa już od dawna i ją zaktualizuję, ale powiedzcie mi, czy chcecie robić tak jak jest na głównej liście w temacie "lista obecnych ciężarówek"? Tzn. "kasować" osoby, które już urodziły?

Jeżeli tak, to chyba będę musiała oddać listę jakiejś dziewczynie z końcówkowo-czerwcowym terminem, bo, jak wiecie, ja najprawdopodobniej za 9 dni się rozpakowuję i może być ciężko z takimi dynamicznymi aktualizacjami ;).
    no właśnie może nie kasować, tylko zaznaczać datę porodu i odhaczać? bo w sumie po co nam dwie listy? będzie więcej bałaganu :) ale to tylko sugestia.

Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ponownie,
    już po KTG. Wszystko wyszło ok :) także po strachu :) jakieś 3 skurcze mi odnotowało na 40 minut, ale ja takich dziennie dużo mam - teraz chociaż przypomniałam sobie te uczucie, już teraz wiem kiedy brzuch się spina a kiedy dziecko wypina :) hehe
    u nas jest takie ktg co samo odnotowuje ruchy i dodatkowo dają przycisk :)
    wczoraj mi wyszedł jeden długi skurcz hehe a dzisiaj już jest ok :) i serduszko małego spokojniejsze :) po prostu wczorajszy zapis był nieudany i tyle :)
    teraz będę siedziała i czekała na wieści od Limerikowo - mam nadzieję, że u niej też wszystko ok się okaże a malutka będzie wykazywała więcej aktywności :) trzymam mocno kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 12:02

weronikabp, alexast, sunset, Galanea, Mucha, Limerikowo, NataliaK, Tusia84, evas, czekajajaca lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale "odhaczać", czyli, że co? :)

To tak czy inaczej będę musiała przekazać listę, bo, jak mówię, mogę w pewnym momencie nie nadążać już z porodami dziewczyn :).

• Galanea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kasujmy, smutno by to wyglądało. Tak jak pisze Weronika, odhaczajmy/podkreślajmy te, które urodziły, z datą porodu :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś ładnie odznaczyć na liście - czy to czcionką wytłuszczoną w super widocznym kolorku czy cuś tych co urodziły ;) z datą urodzin ewentualnie wagą i długością :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 12:05

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ale "odhaczać", czyli, że co? :)

To tak czy inaczej będę musiała przekazać listę, bo, jak mówię, mogę w pewnym momencie nie nadążać już z porodami dziewczyn :).

w jakiś sposób odznaczać, już te dziewczyny "po", nie wiem np innym kolorem albo po prostu na liście zrobić linię, oddzielając przed porodem i po. Co do przekazania to pewnie kogoś z końca listy trzeba poprosić.

MonikaS, evas lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszam do mnie, u nas lato :)

weronikabp, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też dzisiaj ładna pogoda ale chyba nie na długo bo wiatr silny wieje to coś nagoni :) ale jutro ma być super :) z przelotnymi opadami oczywiście...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, zamieszczam uaktualnioną listę. Dziewczyny, które urodziły, proponuję zaznaczać całościowo kolorem zielonym :). Do 26 maja będę ogarniać, jeżeli ktoś nam się zazieleni, ale proszę, żeby potem ktoś z końca listy przejął pałeczkę. Jakieś chętne? ;)

LISTA AKTUALNA:

Paula222 – 23 lata, Olsztyn, 20 majaFranek <3
    leniuta2931 maja – dziewczynka <3
    Limerikowo – 34 lata, Irlandia, koniec maja/początek czerwca - dziewczynka <3
    vikus001koniec maja/początek czerwcaZuzia <3
    Bankierka – 29 lat, 2 czerwca – chłopiec <3
    MagdaO – 29 lat, woj. Pomorskie, 2 czerwcaStaś <3
    NataliaK – 25 lat , Warszawa, 2 czerwcaFranek <3
    Martynika – 25 lat, Warszawa – 4 czerwca Artur <3
    Judi20144 czerwcaMikołaj <3
    fler – 28 lat, okolice Krakowa, 5 czerwca Zuzia <3
    MonikaS – 31 lat, 5 czerwcaPiotruś <3
    czekajajaca – 31 lat, Kraków, 6 czerwcaMarcelinka <3
    madamama – 30 lat, Warszawa, 9 czerwcaIgnacy <3
    karolina1990 – 23 lata, pomorze, 10 czerwca Oliwia <3
    Edyta84 – Mazury, 10 czerwca – dziewczynka <3
    AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca Hania <3
    Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – dziewczynka <3
    kambel – 22 lata, 12 czerwcaKaja <3
    Nalka – 23 lata, Gdańsk, 13 czerwcaAnna <3
    Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwcaBorys <3
    azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca - dziewczynka <3
    monalisa – 35 lat, Poznań, nr tel.: 502-061-997, 14 czerwca Lenka <3
    Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka <3
    nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca Gabryś <3
    weronikabp – 38 lat, Warszawa, 17 czerwca Pola <3
    Elka:) – 25 lat, Małopolska, 18 czerwca – chłopiec <3
    Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec <3
    Niesforna – 30 lat, Warszawa, 19 czerwcaJaś <3
    Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec <3
    Karolajn22 czerwca
    onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, 22 czerwcaMartynka <3
    eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwcaIgnacy <3
    sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca Joanna <3
    Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwcaAlicja Maria<3
    Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwcaZosia <3
    alexast – 31 lat, woj. Opolskie, 23 czerwcaAleksander <3
    balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec <3
    Tusia84 – 30 lat, 25 czerwcaMilena <3
    ivv – 34 lata, 25 czerwcaMartynka <3
    Agusia2312 – 23 lata, 25 czerwca – chłopiec <3
    Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka <3
    Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca Maja <3
    Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwcaMaksiu <3
    goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca – dziewczynka <3
    Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwcaIga <3
    excella – 26 lat, Warszawa, 26 czerwca – chłopiec <3
    monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec <3
    kropka_1028 czerwca – chłopiec <3
    topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca Borys <3
    evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwcaBartosz<3
    Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, 29 czerwca (lub 6.07)
    Duchess – 33 lata, Warszawa, 30 czerwcaOskar <3
    maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – dziewczynka <3

WIEK, MIASTO/REGION, DATA PORODU, IMIĘ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 12:18

Galanea, Limerikowo, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jakby listę przejęła osoba, która:

1. Ma internet w telefonie.
    2. Posiada kontakt telefoniczny do kilku z nas.

Myślę, że warto by było, żebyśmy miały telefon do dziewczyn rodzących w sumie na końcu, bo jak np. wylądujemy na porodówce to piszemy sms'a, że "ktoś musi przejąć listę, bo rodzę." :D

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł jest z tym żeby zaznaczyć osoby które urodziły :-)
    Ja dziś noc miałam fatalną wstawałam do toalety i za każdym razem bolał mnie brzuch jak na okres, jakieś skurcze czułam - teraz przeszło. Eh żeby nie było, że torba zapakowana to mały się już pcha :-)

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ