X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra.. :( Niech Ci będzie :D

To za Paule i Madziule trzymam kciukasy żeby się coś ruszyło bo tez już chcę oglądać zdjęcia maluszków :)

Paula222, MagdaO, NataliaK, weronikabp, Galanea, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa niby pierwsza, ale raczej pierwsza nie będę ;) Z taką szyjką w tym tygodniu ciąży już tracę nadzieję że poród sam się zacznie :/

No już 1000 strona :D

weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka piękna strona jakaś informacja o rozpoczętym porodzie by się na niej przydała :) albo z samego rana już o pierwszym maleństwie :)

Dobrej nocy kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 23:06

weronikabp, evas, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zesmy nasmarowaly :-) 1000, no pięknie ;-) trzeba to uczcić jakimś bobasem, zgadzam sie z Tusią :-)
    Paula, Limerikowo, Magda i Vikus stają na naszym podium listy, Natalii zgodnie z prośbą darujemy do środy :-))

NataliaK, Galanea, Tusia84, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ale zesmy nasmarowaly :-) 1000, no pięknie ;-) trzeba to uczcić jakimś bobasem, zgadzam sie z Tusią :-)
    Paula, Limerikowo, Magda i Vikus stają na naszym podium listy, Natalii zgodnie z prośbą darujemy do środy :-))

Ja do srody pasuje,laseczki przodem przodem :D dobrej i spokojnej nocy :)

Mucha, weronikabp, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uciekam. Dobranoc :)

evas, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • evas Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my z Bartoszkiem jeszcze poczekamy. Leżę, odpoczywam i zaciskam nogi :P

Trzymam kciuki aby już jakieś maleństwo zechciało wyjść.

Mucha, Galanea, Modelka lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Czekają na pełnie :-) Porodówka wtedy będzie pełna.
    A wiecie kiedy ma być pełnia ?
    Zdaje się wczoraj ;P albo dziś. Jakoś tak:)

Ja bym chciała tak 26 i później, ale max do 4czerwca.;) Więc ustępuję oczywiście, bo mam czas. No kobity, rodźcie!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 00:09

evas lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu nie było mnie parę godzin a tutaj już 1000 strona! Nieźle :-)

Ja jeszcze się nie spieszę z porodem, ale od 2 czerwca to już wszystko się może zdarzyć! :-D

Torbę już wyjęłam (a raczej dwie mniejsze :)), wyczyszczona, musi trochę postać się powietrzyc i w niedzielę albo poniedziałek zaczynam pakowanie. Jutro jeszcze czeka mnie prasowanie - co mnie przeraża bo nie zdawałam sobie sprawy ze tyle tego jest dla Jasia!
    Dziś nie miałam jak, bo co jakiś czas prądu nie było :/ Mam nadzieję że jutro już będzie ok.

Powodzenia wszystkim ma wizytach i ktg.
    A teraz muszę spróbować zasnąć, choć już czuję że będzie z tym problem...

Galanea, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to z okazji 1000 strony ogłaszam, że u mnie wczoraj remont został zakończony :) Całe mieszkanko odświeżone, Alunia ma śluczny brzoskwiniowy pokoik, a ja z mężulkuem nastrojową jagodową sypialnię (która na dodatek pachnie jagodami- niechcący wybraliśmy pachnącą farbę) :)

Ja do szpitala jeszcze nic nie mam naszykowane, koszule nie kupione, ubranka małej nie poprane, jeszcze 30 maja wpada do mnie na kilka dni przyjaciółka z Izraela :) Ciążę donoszoną mam 9 czerwca i po tym terminie mogę rodzić :) A teraz niech Ala nabiera jeszcze masy i mocy w mamusiowym brzuszku :)

We wtorek mam drugie spotkanie z położną a 26 maja kolejną wizytę u gina. Już się nie mogę doczekać :)

Trzymam kciuki za nas wszystkie , żeby nasze maluszki były grzecznymi bobaskami i wyskakiwały z brzuszków w dogodnych dla mamuś terminach :)

Miłego dnia kochane :)

evas, Mucha, weronikabp, Tusia84, Galanea, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • evas Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane ;)

Która chętna rodzić w ten weekend?

Miłego dnia życzę, mimo deszczowej pogody.

Paula222 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) faktycznie ktos musi zaczac, ale jakos tak wydaje mi sie ze jak pierwsza urodzi to juz poleci szybko dalej :) chcialam ostatnio pytac czy myslicie ze do 1000 strony ktoras urodzi...jeszcze jest szansa ;)

Paulina a Ty nie masz ciazy donoszonej 31 maja? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 08:16

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    załapałam się jeszcze na tą 1000 stronkę :)
    Kurcze krzyczały, że chcą rodzić a teraz przepuszczają się w kolejce ;) ja tam mogłabym już rodzić - i spokój byłby a to tak ostatnio ciężko już się ruszać.... no nic trzeba czekać :) na 10 mam KTG i zobaczymy co tam było nie tak wczoraj :) może dziś już będzie ok :)
    na całe szczęście, że już dzisiaj nie muszę Miśka mamie podrzucać bo mama do mnie przyjdzie :) będzie sprawniej i szybciej :) mama na 4 piętrze mieszka - wchodzę do niej w takim tempie, że żółw byłby szybszy heh strasznie brzuch ciągnie w dół i mi tam w dole boli wszystko i kłuje. Lepiej jest tylko jak ten brzuch rękoma podtrzymuję hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 08:26

Mucha, weronikabp, Tusia84, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika powodzenia!!!

Limerikowo Tobie tez...dawajcie znac!

MonikaS, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mucha :)
    a moja mama taka dobra, że we wszystkim by mnie najchętniej wyręczyła i mam wyrzuty sumienia już bo zaraz przyjdzie i mi chatę zapewne wysprząta bo nie zdążyłam przed nią ogarnąć :) wczoraj jak do niej wlazłam na te 4 piętro mówię - nareszcie wlazłam a ona na to, że kurcze przecież mogła zejść pomóc a ja na to - z czym? przecież nic nie niosłam... i tak musiałam wleźć hehe a ona na to ze śmiechem - bym Ciebie na plecy wzięła i wniosła hahahhaaaa

Dobra dziewczyny, mykam jeszcze coś zdążę przed moją mamą posprzątać :) zdam relacje po ktg :) pa miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 08:29

alexast, evas, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny, Monika, Limerikowo kciuki raz jeszcze za ktg, czekamy na newsy. :-)

Ale fajny choć deszczowy poranek, Mąż zrobił kawke do łóżka, to lubimy :-) teraz sobie czytam w lozeczku, k musiał iść na zebranie rady. Więc my z Polą sobie poleniuchujemy. :-)

Galanea, MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety :)

Monika i Limerikowo kciukasy za Was może to jednak będzie, któraś z Was jako pierwsza ;)

weronikabp, MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki , a ja dziś słabo nastrojona jestem... Ciezka noc. Dzień z serii marudy. Najchętniej bym z łóżka nie wychodziła, ale jestem u tesciow:-/
    Jakbym w domu była to bym się pokrecila, odreagowala na czymś, coś upiekla, a tak.. Jutro goście, żadnych zakupów w domu wrrr. Niecierpie tak.

Dziewczynki miłych wiadomości po ktg.
    Laureatki do pucharu bobaska rozkrecajcie impresji urodzinowe aby cioci humorek poprawic:)

Galanea, MonikaS lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • ivv Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Wczoraj skończyłam szyć prześcieradło z gumką na nasze małżeńskie (a raczej małżeńsko-Weronikowe) łoże :) A dodam, że maszynę sobie zażyczyłam w prezencie pod choinkę, więc nic jeszcze nie potrafię :)

A mój mężuś robi szafę w pokoju dzieciaczków :) Ale zdolnego mam męża :) Już nie mówiąc o oszczędnościach, bo z 1000 zł w kieszeni zostanie :)

Galanea, weronikabp, MonikaS, evas, monalisa lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam obudzona o 5 rano, gdyż moje dziecię uprawiało akurat gimnastykę. Zasnęłam jednak i co? Otwieram za kilka chwil oczy a tam 10:00!

W dodatku cały czas żyłam w przekonaniu, że ciążę donoszoną mam 1 czerwca. Kolejny zawód! Ciąża donoszona 23 maja. Przecież to za szybko. A ja mam jeszcze esej do napisania, planowałam wszystko ogarnąć do terminu ciąży donoszonej i muszę przyspieszyć! A od paru dni jestem leniwcem pospolitym..

Gratuluję Wam i Sobie dotarcia do 1000 strony. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 10:40

Galanea, MonikaS, Limerikowo, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ