MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia84 wrote:Ja chyba jedyna nie miałam w tym gronie jeszcze ani jednego ktg..
u nas jakieś dziwne zasady panują.. nie robią tak jak u Was, dziwne..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 20:37
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/0c8ac834acd6.jpg.html
Dopiero skonczylam,ale musze sie pochwalicoswiadczam,ze wszystko juz dla mojego synka jest gotowe,Franku mozesz wychodzic
Ppczytam Was pozniej,a poki co lece ogarniac dalej mieszkanie)
alexast, Paulina1986, Mucha, Tusia84, Galanea, weronikabp, czekajajaca, nutka, monalisa lubią tę wiadomość
-
uff to dobrze bo już myślałam, że u mnie jakieś dziwne zasady panują.. ja nawet w szpitalu nie miałam bo tam dopiero po 30 tyg robią.. a jak trafiłam to też jakoś 23 tydzień był.
U nas nie robią nawet po 38 tyg. no chyba że się coś dzieje
Natalia superWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 20:45
-
U nas wszystko ok. Szyjka trzyma, rozwarcia nie ma. Mały bardzo nisko i napiera na szyje, ale póki co jest ok. Mały waży 2700g. Ginka przepisała mi leki, żeby wstrzymać skurcze. Skierowanie na ktg nie dostałam bo stwierdziła że nie ma takiej potrzeby. Jak tylko przyjdą zamówione koszule to pakuje torbę. Mały musi wytrzymać do 37 tyg. bo wtedy mam umówić się na wizytę w szpitalu.
Tusia84, Limerikowo, weronikabp, Mucha, MonikaS, evas, nutka, Paulina1986, monalisa lubią tę wiadomość
-
Tusia84 wrote:Ja chyba jedyna nie miałam w tym gronie jeszcze ani jednego ktg..
u nas jakieś dziwne zasady panują.. nie robią tak jak u Was, dziwne..
Ja też nie mam ktg i nie wiem czy nawet przed samym terminem jest zlecane. Jedyne na jakie się załapałam było w szpitalu.
No, muszę się pochwalić, że torba spakowana w 90%Zostały mi ubranka, kosmetyki dla mnie i dokumenty, uff
Znowu mam dzisiaj twardnienia, chyba przez to, że mała się tak wierci. Co chwilę mi wypycha z prawej pupę albo plecyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 20:58
Tusia84, weronikabp, MonikaS, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Podczytałam kilka stron, widzę że u Was oki
U mnie też ok, dziś byłam 4 godziny na mieście, nogi wchodzą mi nie powiem gdzie
Mąż poszedł na nockę, a ja się obijam.
Ja będę mieć pierwsze ktg w dniu terminu porodu, nawet nie wiem na czym to polega i jak je się robi... Mąż może przy tym być?Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Hej
Podczytałam kilka stron, widzę że u Was oki
U mnie też ok, dziś byłam 4 godziny na mieście, nogi wchodzą mi nie powiem gdzie
Mąż poszedł na nockę, a ja się obijam.
Ja będę mieć pierwsze ktg w dniu terminu porodu, nawet nie wiem na czym to polega i jak je się robi... Mąż może przy tym być?
Nie widzę przeciwwskazań, żeby mąż był. Kładą Cię, przywiązują pasami dwa detektory do brzuszka i sobie leżyszJak czujesz ruchy dziecka, to wciskasz guziczek
I tak sobie maszyna rysuje wykres. Monitorek pokazuje Ci tętno dziecka i czynność skurczową macicy.
Limerikowo lubi tę wiadomość