X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wiecie gdzie w warszawie można kupić pajace z takimi wywijanymi rękawkami?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess genialne pomysły, ja z tych czarno-białych rzeczy mam książeczki dla maluszków ale to wiadomo, na ciut później, dużo czytałam o tym ze maluszki uwielbiają kontrasty, bo w zasadzie tylko je widzą przez pierwsze tygodnie :)

Balony zakupię na pewno :)

Duchess lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duches- czytałam o tych balonach gdzieś, ale jakoś nie wyobrażam sobie powiesić czarnych balonów nad łóżeczkiem...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    dziewczyny a wiecie gdzie w warszawie można kupić pajace z takimi wywijanymi rękawkami?
    ja mam takie z mothercare :)

eta lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki weronika - bo szukałam w innych sieciówkach i nigdzie nie znalazłam.

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta ja dostalam w paczce, wiec nie pomoge.

eta lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Duches- czytałam o tych balonach gdzieś, ale jakoś nie wyobrażam sobie powiesić czarnych balonów nad łóżeczkiem...

moja kuzynka powiesiła i wygląda spoko, baloniki są w trzech różnych kolorach-czarny w białe kropy, czerwony w czarne i biały w czarne-nie wygląda to na dekorację rodem z rodziny adamsów;) jest ok:) ale wiadomo, to tylko propozycja ode mnie była:)

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:

Eta, na stronie nexta (zakupy online) można kupić, są oznaczone jako "with integrated scratch mittens"

http://pl.nextdirect.com/pl/boys/newborn-boys/sweet-dreams/1

eta, weronikabp lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    ja mam takie z mothercare :)

Weroniko, a czy w mothercare mają pajace takie trzypaki/dwupaki jak np w smyku?

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Weroniko, a czy w mothercare mają pajace takie trzypaki/dwupaki jak np w smyku?
    tak, ja kupuję w 3 pakach a body od 3 do 5, są świetne jakościowo oraz można dostać proste kolory i wzory, co dla mnie jest ważne :)

Duchess lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie. Rozwarcie dalej jest, ale na tym etapie ciazy to juz nic strasznego i z takim malym rozwarciem to moge nawet do terminu dochodzic. Mam wytrzymac jeszcze 2 tygodnie i bedzie super :) Na nastepna wizyte mam zrobic GBS i reszte badan. KTG od 37 tygodnia ciazy.

A moja mala wazy juz 2600 :)

Ja tez uwielbiam body i spiochy z mothercare, strasznie mi sie wzory podobaja. Ostatnio kupowalam 5 bodziakow za 55 zl bo mieli wyprzedaz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 17:02

weronikabp, Duchess, Mucha, Tusia84, Agusia2312, eta, Paulina1986, alexast lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota to super, Twoja większa od mojej się szykuje w takim razie :)

• ivv Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    wiecie co ja już wariuję.. znowu mnie naszły myśli, że Milena to nie to imię.. że nawet nie będzie miało moje dziecko patrona świętego.. co dla mnie akurat jest ważne..
    mam już taki mętlik w głowie, że szok.. i znowu wymyślam.. między Weroniką, Heleną.. i jeszcze innymi.. ło matko! niech ten czas leci i się rodzi to moje dziecię wtedy już nie będzie odwrotu od imienia..

Pierwszy raz tam mam, że zupełnie nie wiem :/

Cześć dziewczyny, nie mam mocy czytać wszystkiego, widzę tylko, ze wszystko ok, więc trzymam kciuki, żeby tak było do końca :)

Nam Martyna właśnie z tego powodu troszkę "nie pasuje", zobacz co wisi u nas na ścianie :)

http://allegro.pl/ikona-sw-weronika-cykl-patroni-i4244764651.html

o, odkryłam Amerykę :D cyt "Martyna z Rzymu jest również patronką matek karmiących piersią"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 17:19

Tusia84 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja także dziś spakowałam torbę do szpitala, a raczej dwie torby :) Jedna dla mnie i jedna dla małej. Brakuje mi tylko koszuli dla mnie, kocyka dla małej i pampersów. Pozostałe rzeczy już są przygotowane :) W sumie mogłabym już rodzić, teraz zacznie się czekanie, a tego nie lubię najbardziej. Jutro jadę do szpitala na drzwi otwarte, dopytam o wszystkie wątpliwości związane z porodem.

Miłego popołudnia dziewczyny :)

evas, Galanea lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dzień zleciał
    byłam na ktg, mały tak się wiercił, że nie sposób było jego tętno złapać przez co musiałam cały czas dociskać to coś co się przykłada... strasznie skakało mu te tętno i muszę jutro powtórzyć badanie :]
    ta położna co mi robiła te ktg podpytywała czy na ja cesarkę - coś mi się wydaje, że coś na tym ktg nie tak wyszło ale powiedzieć nie chciała wprost a później jeszcze ta moja ginka kazała jutro przyjść i powtórzyć... powiedziała, że to przez to, że te tętno nie można było złapać ale ja myślę, że przez coś innego - przez duże rozbieżności w wartościach. Porównałam sobie z ktg Miśka i jest zupełnie inaczej... ale się nie martwię - być może będę musiała drugą cesarkę mieć i tyle :) tak jak wtedy, przy skurczach zanikające tętno... pożyjemy zobaczymy - jutro może się coś okaże...

Tusia84 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokupiłam chociaż niezbędne rzeczy dla siebie do szpitala... dzisiaj poszukam walizki michałkowej i się spakuję :) kto wie co dalej będzie...
    muszę tylko poczekać na męża żeby tą walizkę znaleźć bo ona chyba w gondoli na szafie...
    dziwne, że mnie tak o cesarkę podpytywała ta położna... pewnie coś tam widzi w tym ktg...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie iiiii.....

Jedno jest pewne ze z mala jest oki. Wody ok, łożysko ok, przeplywy też.
    ogólnie narazie na poród się nie zapowiada. Chociaż minimalne rozwarcie jest.

Mala zmieniła położenie na posladkowe.
    Bardzo ciężko było zmierzyć główkę i troszku tyg odbiega od reszty ciałka. Szacunkowa waga wg ust 3kg, ale lekarz POW ze ok. 2700.

Tak wiec przerazilam się waga , a co do jej ułożenia po 38tc bedziemy sie umawaiac co do ewentualnej cesarki.puki co lidze ze się obroci. Najwyżej nasza Haniabedzie majowa dziewczynka:)

A propo imienia Tusia - jest jakas SW Hanna?

A i dziś przyszedł Tusiowy kocyk dla mej Coreczki:D cieszę się ze zdecydowałam się na niego.

Tusia84, Agusia2312, eta, monalisa, Galanea, nutka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • ivv Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mi się przypomniało :) znajoma 3 miesiące leżała z rozwarciem 4 cm, ostatnie 3 tygodnie w miarę normalnie funkcjonowała, a urodziła dwa dni przed terminem...

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK Hanny Św. jako takiej nie ma ale wiem że Hanna było traktowane od św. Anny jakoś mi to siostra zakonna tłumaczyła ale nie pamiętam dokładnie.

Ja też co jakiś czas mam taki dzień, że boli mnie jak na okres.. ale dzisiaj to już bardzo i kilka napięć brzucha.. sama miałam strach w oczach i jednak zaraz zabieram się za pakowanie tej torby ostatnia koszula do porodu wyschła więc nie mam już na co czekać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 18:08

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    AISAK Hanny Św. jako takiej nie ma ale wiem że Hanna było traktowane od św. Anny jakoś mi to siostra zakonna tłumaczyła.

No właśne też tak coś słyszałam. Chcemy by nasza Niunia miała tylko 1 imię.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ