MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDuchess genialne pomysły, ja z tych czarno-białych rzeczy mam książeczki dla maluszków ale to wiadomo, na ciut później, dużo czytałam o tym ze maluszki uwielbiają kontrasty, bo w zasadzie tylko je widzą przez pierwsze tygodnie
Balony zakupię na pewno
Duchess lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nutka wrote:Duches- czytałam o tych balonach gdzieś, ale jakoś nie wyobrażam sobie powiesić czarnych balonów nad łóżeczkiem...
moja kuzynka powiesiła i wygląda spoko, baloniki są w trzech różnych kolorach-czarny w białe kropy, czerwony w czarne i biały w czarne-nie wygląda to na dekorację rodem z rodziny adamsów;) jest ok:) ale wiadomo, to tylko propozycja ode mnie była:)
weronikabp, nutka lubią tę wiadomość
-
eta wrote:dziewczyny a wiecie gdzie w warszawie można kupić pajace z takimi wywijanymi rękawkami?
Eta, na stronie nexta (zakupy online) można kupić, są oznaczone jako "with integrated scratch mittens"
http://pl.nextdirect.com/pl/boys/newborn-boys/sweet-dreams/1eta, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDuchess wrote:Weroniko, a czy w mothercare mają pajace takie trzypaki/dwupaki jak np w smyku?
Duchess lubi tę wiadomość
-
Juz po wizycie. Rozwarcie dalej jest, ale na tym etapie ciazy to juz nic strasznego i z takim malym rozwarciem to moge nawet do terminu dochodzic. Mam wytrzymac jeszcze 2 tygodnie i bedzie super
Na nastepna wizyte mam zrobic GBS i reszte badan. KTG od 37 tygodnia ciazy.
A moja mala wazy juz 2600
Ja tez uwielbiam body i spiochy z mothercare, strasznie mi sie wzory podobaja. Ostatnio kupowalam 5 bodziakow za 55 zl bo mieli wyprzedaz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 17:02
weronikabp, Duchess, Mucha, Tusia84, Agusia2312, eta, Paulina1986, alexast lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tusia84 wrote:wiecie co ja już wariuję.. znowu mnie naszły myśli, że Milena to nie to imię.. że nawet nie będzie miało moje dziecko patrona świętego.. co dla mnie akurat jest ważne..
mam już taki mętlik w głowie, że szok.. i znowu wymyślam.. między Weroniką, Heleną.. i jeszcze innymi.. ło matko! niech ten czas leci i się rodzi to moje dziecię wtedy już nie będzie odwrotu od imienia..
Pierwszy raz tam mam, że zupełnie nie wiem
Cześć dziewczyny, nie mam mocy czytać wszystkiego, widzę tylko, ze wszystko ok, więc trzymam kciuki, żeby tak było do końca
Nam Martyna właśnie z tego powodu troszkę "nie pasuje", zobacz co wisi u nas na ścianie
http://allegro.pl/ikona-sw-weronika-cykl-patroni-i4244764651.html
o, odkryłam Amerykęcyt "Martyna z Rzymu jest również patronką matek karmiących piersią"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 17:19
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI ja także dziś spakowałam torbę do szpitala, a raczej dwie torby
Jedna dla mnie i jedna dla małej. Brakuje mi tylko koszuli dla mnie, kocyka dla małej i pampersów. Pozostałe rzeczy już są przygotowane
W sumie mogłabym już rodzić, teraz zacznie się czekanie, a tego nie lubię najbardziej. Jutro jadę do szpitala na drzwi otwarte, dopytam o wszystkie wątpliwości związane z porodem.
Miłego popołudnia dziewczynyevas, Galanea lubią tę wiadomość
-
no i dzień zleciał
byłam na ktg, mały tak się wiercił, że nie sposób było jego tętno złapać przez co musiałam cały czas dociskać to coś co się przykłada... strasznie skakało mu te tętno i muszę jutro powtórzyć badanie :]
ta położna co mi robiła te ktg podpytywała czy na ja cesarkę - coś mi się wydaje, że coś na tym ktg nie tak wyszło ale powiedzieć nie chciała wprost a później jeszcze ta moja ginka kazała jutro przyjść i powtórzyć... powiedziała, że to przez to, że te tętno nie można było złapać ale ja myślę, że przez coś innego - przez duże rozbieżności w wartościach. Porównałam sobie z ktg Miśka i jest zupełnie inaczej... ale się nie martwię - być może będę musiała drugą cesarkę mieć i tyletak jak wtedy, przy skurczach zanikające tętno... pożyjemy zobaczymy - jutro może się coś okaże...
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
dokupiłam chociaż niezbędne rzeczy dla siebie do szpitala... dzisiaj poszukam walizki michałkowej i się spakuję
kto wie co dalej będzie...
muszę tylko poczekać na męża żeby tą walizkę znaleźć bo ona chyba w gondoli na szafie...
dziwne, że mnie tak o cesarkę podpytywała ta położna... pewnie coś tam widzi w tym ktg... -
Ja po wizycie iiiii.....
Jedno jest pewne ze z mala jest oki. Wody ok, łożysko ok, przeplywy też.
ogólnie narazie na poród się nie zapowiada. Chociaż minimalne rozwarcie jest.
Mala zmieniła położenie na posladkowe.
Bardzo ciężko było zmierzyć główkę i troszku tyg odbiega od reszty ciałka. Szacunkowa waga wg ust 3kg, ale lekarz POW ze ok. 2700.
Tak wiec przerazilam się waga , a co do jej ułożenia po 38tc bedziemy sie umawaiac co do ewentualnej cesarki.puki co lidze ze się obroci. Najwyżej nasza Haniabedzie majowa dziewczynka:)
A propo imienia Tusia - jest jakas SW Hanna?
A i dziś przyszedł Tusiowy kocyk dla mej Coreczki:D cieszę się ze zdecydowałam się na niego.Tusia84, Agusia2312, eta, monalisa, Galanea, nutka lubią tę wiadomość
-
AISAK Hanny Św. jako takiej nie ma ale wiem że Hanna było traktowane od św. Anny jakoś mi to siostra zakonna tłumaczyła ale nie pamiętam dokładnie.
Ja też co jakiś czas mam taki dzień, że boli mnie jak na okres.. ale dzisiaj to już bardzo i kilka napięć brzucha.. sama miałam strach w oczach i jednak zaraz zabieram się za pakowanie tej torby ostatnia koszula do porodu wyschła więc nie mam już na co czekać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 18:08
weronikabp, evas lubią tę wiadomość