X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika bo ja młodo wyglądam a córka ma już 11 lat :-) A tak teraz patrzę na zdjęcie i porównuje z tym z kwietnia to stwierdzam że brzusio mi opadł :-)
    Co do wyprawki do szpitala to ja zabrałam 2 cienkie czapeczki , 2 grubsze, 3 pary skarpetek, 2 niedrapki i zrobiłam sobie takich 5 szt komplecików, myślę że będzie ok.

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu od razu położna powiedziała, że nie poleca niedrapek, bo to ogranicza doznania dotykowe dziecka. Które uczy się swojej buźki, ciała. A jeśli się drapie, to wystarczy odwinąć dłuższe rękawki. Ale to tylko mówię co u mnie sugerują :) Ja też kupiłam niedrapki, bo nie wiedziałam.

weronikabp, Paulina1986, Limerikowo, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Chciałabym tylko, żeby poszło chronologicznie, żadnych przedwczesnych porodów, tylko w prawidłowej kolejności ;)
    A ja tam mogę wyprzedzić kilka nie mam nic przeciwko hehehe :)

ivv lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A ja tam mogę wyprzedzić kilka nie mam nic przeciwko hehehe :)

Ja też, ale chodzi mi raczej o ciąże donoszone :P

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    U mnie w szpitalu od razu położna powiedziała, że nie poleca niedrapek, bo to ogranicza doznania dotykowe dziecka. Które uczy się swojej buźki, ciała. A jeśli się drapie, to wystarczy odwinąć dłuższe rękawki. Ale to tylko mówię co u mnie sugerują :) Ja też kupiłam niedrapki, bo nie wiedziałam.
    Moja położna mówi to samo, aczkolwiek w szpitalu zakładają, ponieważ nie obcinają maluszkom paznokci z powodu możliwości zakażenia. więc w szpitalu niedrapki tak, w domu - nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 14:56

Galanea, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 6 czerwca mogę rodzić :-) więc może z końcówki listy wpadnę na chwilkę na podium :-)

evas lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba dziś mała się mocno obniża, bo szyja się skraca, czuję to :)

Co do niedrapek, na SR uczyli podobnie to położnej Galanei, sama nie wiem co zrobię, wzięłam je ze sobą ale zdecyduję na miejscu, patrząc czy mocno się drapie moja mała. Jedno jest pewne, że włosy ma długie i dużo, wczoraj pokazał nam gin na USG :) i po mamusi i po tatusiu hehe więc może i paznokcie będzie miała długie, kto wie.

Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Kota, dawaj znać co po wizycie, trzymam również kciuki

Dobra jade na wizyte bo w Krakowie jakies straszne korki sa, pewnie przez ten deszcz. Odezwe sie jak bede juz po.

Mucha moja gin mi za kazdym razem robi usg malej, szyjki i bada. KTG tez ma, ale jeszcze mi nie robila, w szpitalu mi tylko robili 2 razy dziennie.

weronikabp, Mucha, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wygląd dziecka będzie absolutnym zaskoczeniem. Nie mam pojęcia jak moja niunia wygląda, ani razu nie miałam usg 3d, nie wiem czy ma włoski. Cały czas rozmawiamy o tym z K. i licytujemy się do kogo będzie podobna ;)

Ps. Niedrapki też spakowałam na wszelki wypadek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 15:10

weronikabp, evas, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Mi tak sie wydaje ze mimo krotkiej szyjki i rozwarcia to bede tak czekac i czekac na ten porod. Wiem ze przy kolejnych porodach jest inaczej- szyjka skraca sie i rozwiera jednoczesnie wiec akcja moze sie zaczac od razu konkretna ale poprzednim razem tyle czekalam i twraz bardzo bym chciala zeby bylo inaczej

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Oj chyba dziś mała się mocno obniża, bo szyja się skraca, czuję to :)
    A że tak zapytam, jak to czujesz ? Co do nie drapek to zabrałam ale wiem że przy córce wogóle ich nie stosowałam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 15:17

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziekuje za odpowiedzi odnosnie rzeczy dla malej :)
    Ja niedrapki biore na wszelki wypadek :) chociaz mam tez takie body z dlugim rekawkiem gdzie sa specjalne rekawki ktore mozna zawinac na lapki i sa jak niedrapki.

Galanea, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja niedrapki biore na wszelki wypadek :) chociaz mam tez takie body z dlugim rekawkiem gdzie sa specjalne rekawki ktore mozna zawinac na lapki i sa jak niedrapki.
    Dokładnie mam takie body i spiochy. ;-)
    Topa czuje takie gmernanie, delikatne kłucie w szyjce/ pochwie, moja gin mowi ze to skracanie szyjki, wszystko tam pracuje.

Mucha lubi tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja tylko z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec zeby jednak uwazac na te paznokietki maluszka. My tez staralismy sie nie zakladac niedrapek i Kubunio tak nam sie zadrapal na buzce ze zostala mu blizna. Nie jest to wiadomo blizna na pol twarzy ale ja ja widze i mam wyezuty sumienia ze nie bylismy wystarczajaco ostrozni:-( te paznokietki sa bardzo ostre i wrecz niemozliwe do obciecia na poczatku:-( sorki za literowki pisalam z tel

Mucha, weronikabp, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Też takie mam :-) Super sprawa :-)

Mucha lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dokładnie mam takie body i spiochy. ;-)
    Topa czuje takie gmernanie, delikatne kłucie w szyjce/ pochwie, moja gin mowi ze to skracanie szyjki, wszystko tam pracuje.
    Jezu mam tak samo aż czasem zegnie mnie w pół :-( Tez mi mówiła położna że szyjka pracuje ciekawa jestem jaką długość będzie mieć w poniedziałek.

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    A właśnie, jeszcze jest bierzmowanie więc Twoja córka może sobie wybrać patrona i przyjąć jego imię. Nie zwracaj uwagi na gadanie ludzi - oni zawsze gadają. Na Świętych też.

Nutka jak masz na imię? Moje imię też nie ma patrona chyba, ale nigdy mnie to nie interesowało prawdę mówiąc, więc się nie zagłębiałam w temat.
    Sandra;P

Nalka lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Duchess Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam jeszcze kupno balonów:) to niezawodna i zawsze działająca na niemowlęta rozrywka:) ostatnio byłam u pewnej małej 3-mies Milenki ...
    (tak wiem, dziś Tusia zastanawiała się nad tym imieniem- uważam że jest piękne a wszystkie Milenki są super, włącznie z moją rodzoną siostrą:)
    ...i sobie przypomniałam jakie magiczne są dla niemowlaków te różne wzorki z czarno-białym i czarno-czerwonym zestawieniem kolorystycznym.
    Mała nie odrywa wzroku od balonów i codziennie z zaskoczeniem odkrywa je wiszące nad swoim przewijakiem na nowo, to przepiękne na to patrzeć, na zachwyt nad kropką:)
    Polecam też kupno ciuszków dla mam w takie wzorki-100% uwaga i skupienie malucha gwarantowane- może uda się wstawić mi zdjęcie co i mój synek kochał oglądać-taką mam tunikę jedną, w której dla niemowląt jestem boginią hihi

a tu narazie wklejam przykład tych balonów:
    http://allegro.pl/duze-balony-czarne-w-biale-kropki-37cm-5szt-party-i4161293430.html

a tu próba wklejenia wzoru tuniki:
    <a href=http://zapodaj.net/c2056aff88c12.jpg.html>20140516_154724.jpg</a>
    lub ten link:
    http://zapodaj.net/c2056aff88c12.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 15:51

weronikabp, eta, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Na poprawę humorków dla Was wszystkich przesyłam bombę witaminową :-)
    Borysek dziś z rana takie pyszności zjadł :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59f6d52c0a0f.jpg
    Kobieto, nie męcz! Nie ma opcji, dziś kupuję arbuza. Choć ciągle w sklepie boję się, że wydam 15zł a bedzie niedobry;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balony fajne :-) Nie pomyślałam o tym :-)

Duchess lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ