MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Weronika bo ja młodo wyglądam a córka ma już 11 lat
A tak teraz patrzę na zdjęcie i porównuje z tym z kwietnia to stwierdzam że brzusio mi opadł
Co do wyprawki do szpitala to ja zabrałam 2 cienkie czapeczki , 2 grubsze, 3 pary skarpetek, 2 niedrapki i zrobiłam sobie takich 5 szt komplecików, myślę że będzie ok.weronikabp lubi tę wiadomość
-
U mnie w szpitalu od razu położna powiedziała, że nie poleca niedrapek, bo to ogranicza doznania dotykowe dziecka. Które uczy się swojej buźki, ciała. A jeśli się drapie, to wystarczy odwinąć dłuższe rękawki. Ale to tylko mówię co u mnie sugerują
Ja też kupiłam niedrapki, bo nie wiedziałam.
weronikabp, Paulina1986, Limerikowo, ivv, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Galanea wrote:U mnie w szpitalu od razu położna powiedziała, że nie poleca niedrapek, bo to ogranicza doznania dotykowe dziecka. Które uczy się swojej buźki, ciała. A jeśli się drapie, to wystarczy odwinąć dłuższe rękawki. Ale to tylko mówię co u mnie sugerują
Ja też kupiłam niedrapki, bo nie wiedziałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 14:56
Galanea, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj chyba dziś mała się mocno obniża, bo szyja się skraca, czuję to
Co do niedrapek, na SR uczyli podobnie to położnej Galanei, sama nie wiem co zrobię, wzięłam je ze sobą ale zdecyduję na miejscu, patrząc czy mocno się drapie moja mała. Jedno jest pewne, że włosy ma długie i dużo, wczoraj pokazał nam gin na USGi po mamusi i po tatusiu hehe więc może i paznokcie będzie miała długie, kto wie.
Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Kota, dawaj znać co po wizycie, trzymam również kciuki
Dobra jade na wizyte bo w Krakowie jakies straszne korki sa, pewnie przez ten deszcz. Odezwe sie jak bede juz po.
Mucha moja gin mi za kazdym razem robi usg malej, szyjki i bada. KTG tez ma, ale jeszcze mi nie robila, w szpitalu mi tylko robili 2 razy dziennie.weronikabp, Mucha, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Dla mnie wygląd dziecka będzie absolutnym zaskoczeniem. Nie mam pojęcia jak moja niunia wygląda, ani razu nie miałam usg 3d, nie wiem czy ma włoski. Cały czas rozmawiamy o tym z K. i licytujemy się do kogo będzie podobna
Ps. Niedrapki też spakowałam na wszelki wypadekWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 15:10
weronikabp, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
hej. Mi tak sie wydaje ze mimo krotkiej szyjki i rozwarcia to bede tak czekac i czekac na ten porod. Wiem ze przy kolejnych porodach jest inaczej- szyjka skraca sie i rozwiera jednoczesnie wiec akcja moze sie zaczac od razu konkretna ale poprzednim razem tyle czekalam i twraz bardzo bym chciala zeby bylo inaczej
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Oj chyba dziś mała się mocno obniża, bo szyja się skraca, czuję to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 15:17
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Bardzo dziekuje za odpowiedzi odnosnie rzeczy dla malej
Ja niedrapki biore na wszelki wypadekchociaz mam tez takie body z dlugim rekawkiem gdzie sa specjalne rekawki ktore mozna zawinac na lapki i sa jak niedrapki.
Topa czuje takie gmernanie, delikatne kłucie w szyjce/ pochwie, moja gin mowi ze to skracanie szyjki, wszystko tam pracuje.Mucha lubi tę wiadomość
-
Kochane, ja tylko z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec zeby jednak uwazac na te paznokietki maluszka. My tez staralismy sie nie zakladac niedrapek i Kubunio tak nam sie zadrapal na buzce ze zostala mu blizna. Nie jest to wiadomo blizna na pol twarzy ale ja ja widze i mam wyezuty sumienia ze nie bylismy wystarczajaco ostrozni:-( te paznokietki sa bardzo ostre i wrecz niemozliwe do obciecia na poczatku:-( sorki za literowki pisalam z tel
Mucha, weronikabp, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
Mucha wrote:Bardzo dziekuje za odpowiedzi odnosnie rzeczy dla malej
Ja niedrapki biore na wszelki wypadekchociaz mam tez takie body z dlugim rekawkiem gdzie sa specjalne rekawki ktore mozna zawinac na lapki i sa jak niedrapki.
Super sprawa
Mucha lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Dokładnie mam takie body i spiochy.
Topa czuje takie gmernanie, delikatne kłucie w szyjce/ pochwie, moja gin mowi ze to skracanie szyjki, wszystko tam pracuje.Tez mi mówiła położna że szyjka pracuje ciekawa jestem jaką długość będzie mieć w poniedziałek.
-
Nalka wrote:A właśnie, jeszcze jest bierzmowanie więc Twoja córka może sobie wybrać patrona i przyjąć jego imię. Nie zwracaj uwagi na gadanie ludzi - oni zawsze gadają. Na Świętych też.
Nutka jak masz na imię? Moje imię też nie ma patrona chyba, ale nigdy mnie to nie interesowało prawdę mówiąc, więc się nie zagłębiałam w temat.Nalka lubi tę wiadomość
-
Polecam jeszcze kupno balonów:) to niezawodna i zawsze działająca na niemowlęta rozrywka:) ostatnio byłam u pewnej małej 3-mies Milenki ...
(tak wiem, dziś Tusia zastanawiała się nad tym imieniem- uważam że jest piękne a wszystkie Milenki są super, włącznie z moją rodzoną siostrą
...i sobie przypomniałam jakie magiczne są dla niemowlaków te różne wzorki z czarno-białym i czarno-czerwonym zestawieniem kolorystycznym.
Mała nie odrywa wzroku od balonów i codziennie z zaskoczeniem odkrywa je wiszące nad swoim przewijakiem na nowo, to przepiękne na to patrzeć, na zachwyt nad kropką
Polecam też kupno ciuszków dla mam w takie wzorki-100% uwaga i skupienie malucha gwarantowane- może uda się wstawić mi zdjęcie co i mój synek kochał oglądać-taką mam tunikę jedną, w której dla niemowląt jestem boginią hihi
a tu narazie wklejam przykład tych balonów:
http://allegro.pl/duze-balony-czarne-w-biale-kropki-37cm-5szt-party-i4161293430.html
a tu próba wklejenia wzoru tuniki:
<a href=http://zapodaj.net/c2056aff88c12.jpg.html>20140516_154724.jpg</a>
lub ten link:
http://zapodaj.net/c2056aff88c12.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 15:51
weronikabp, eta, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
topa42 wrote:Na poprawę humorków dla Was wszystkich przesyłam bombę witaminową
Borysek dziś z rana takie pyszności zjadł
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59f6d52c0a0f.jpg