X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta też tak myślę, że dzidzia albo wiązadła :-) Nic trzeba jakoś wytrzymać tylko czasem czuję się jak wrak :-) jak stara babcia która nie może się podnieść :-)

zem3i09keg891u11.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe chyba każda z nas ma takie momenty ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedbak sie mala raczej nie przekrecila bo dzisiaj mam wrazenie ze chce mi wyjsc bokami, jakby odpycha sie z jednej strony a z drugiej wypycha :) normalnie robi to z takim zawzieciem, ze mam wrazenie ze sie urodzi, ale bokiem :)

weronikabp, Limerikowo, Duchess, eta, Paulina1986, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Jedbak sie mala raczej nie przekrecila bo dzisiaj mam wrazenie ze chce mi wyjsc bokami, jakby odpycha sie z jednej strony a z drugiej wypycha :) normalnie robi to z takim zawzieciem, ze mam wrazenie ze sie urodzi, ale bokiem :)
    Hehe to będzie 1 taki poród w historii :))

moja też dziś ruchliwa bardzo :)

Limerikowo, Duchess, Mucha lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nasze dzieciaczki spały a dziś się rozpychają:) to miło czytać!!
    u mnie też jakaś pięta co chwilę się wypycha z boku;)

weronikabp, Galanea, Mucha, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Wczoraj nasze dzieciaczki spały a dziś się rozpychają:) to miło czytać!!
    u mnie też jakaś pięta co chwilę się wypycha z boku;)
    Wczoraj była zmowa czerwcątek ;-) DUchess zajrzyj czasem do wiadomości ;-)

Duchess lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny. Wstanę później i już muszę tyle postów nadrabiać ;)
    Piękna ta historia z bliźniętami, aż się łezka w oku kręci.

Weronika - eleganckie wyrko ma Pola :) Ja też nie zamierzam na razie używać poduszki i kołdry, ale miałam kupione w komplecie, więc spakuję do torby próżniowej razem z zapasową pościelą. Przykrywać będę raczej kocykiem albo rożek na początek.
    Odnośnie klina, to położna mówiła, że warto podkładać, ale że może to być zwykły segregator.

Jutro imieninowo-urodzinowa rodzinna impreza na działce, więc trzymajcie kciuki za pogodę. Chyba dziś spakuję torbę i schowam do samochodu na wszelki wypadek ;) (z działki do szpitala mam 5 min drogi, bo szpital jest w lesie obok :D )

weronikabp, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Witajcie Dziewczyny. Wstanę później i już muszę tyle postów nadrabiać ;)
    Piękna ta historia z bliźniętami, aż się łezka w oku kręci.

Weronika - eleganckie wyrko ma Pola :) Ja też nie zamierzam na razie używać poduszki i kołdry, ale miałam kupione w komplecie, więc spakuję do torby próżniowej razem z zapasową pościelą. Przykrywać będę raczej kocykiem albo rożek na początek.
    Odnośnie klina, to położna mówiła, że warto podkładać, ale że może to być zwykły segregator.

Jutro imieninowo-urodzinowa rodzinna impreza na działce, więc trzymajcie kciuki za pogodę. Chyba dziś spakuję torbę i schowam do samochodu na wszelki wypadek ;) (z działki do szpitala mam 5 min drogi, bo szpital jest w lesie obok :D )
    Kochana obiecuje kciuki, ale kurna patrząc na niebo trudno wierzyć ze jutro bedzie ładnie, niemniej wszystko jest mozliwe :-) u mnie dzien przed ślubem padało, a sobota i niedziela slubne były wymarzone ;-)

• Duchess Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    DUchess zajrzyj czasem do wiadomości ;-)

upssss, już zaglądam!
    przepraszam:)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Kochana obiecuje kciuki, ale kurna patrząc na niebo trudno wierzyć ze jutro bedzie ładnie, niemniej wszystko jest mozliwe :-) u mnie dzien przed ślubem padało, a sobota i niedziela slubne były wymarzone ;-)

Dzięki za kciuki :) Powiem szczerze, że u nas od paru dni pochmurno, ale ciepło i nie pada, więc tak mogłoby być :) A jak by padało, to jest domek i taras, więc można się schować ;)

Dobra, pierwszy krok podjęty - spakowałam klapki i buty pod prysznic do torby :P

weronikabp, Mucha, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, pozwoliłam sobie wydrukować Twoją listę gadżetów do torby szpitalnej i ją sobie modyfikuję pod siebie ;) Pora się pakować.

Nalka, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A proszę bardzo, moja torba stoi na wpół otwarta i akurat dzisiaj dopakowałam klapki. :D Codziennie coś. Do porodu się wyrobię.

Galanea lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez już wszystko mam do torby ale jakoś boję się spakować :-( Mam wrażenie że jak się spakuje to już urodzę he he he. No dobra może zacznę dziś pakowanie ;-)

Galanea lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    A proszę bardzo, moja torba stoi na wpół otwarta i akurat dzisiaj dopakowałam klapki. :D Codziennie coś. Do porodu się wyrobię.

Dzięki :) No właśnie postawiłam torbę na środku pokoju i zdałam sobie dopiero sprawę z tego, że nie ma na co czekać, bo nie spakuję się w jeden dzień. Co chwilę wyłapuję rzeczy, które jeszcze muszę przygotować. Np. Okazało się, że muszę wyprać kosmetyczkę, więc dziś się w nią nie spakuję ;) Tak samo świeżo wyprane dowiezione ubranka od mamy, muszą wyschnąć zanim je poprasuję itp. itd. Ogólnie bardzo nie lubię pakowania. Najgorsze jest to, że te wielgachne podpaski i pieluszki zajmują dużo miejsca, a nie chcę dwóch toreb.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja w 33 tyg :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d498e150a9f8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 13:24

Galanea, Mucha, Agusia2312, eta, Paulina1986, Limerikowo, weronikabp, Nalka, AISAK, Tusia84, evas, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A to ja w 33 tyg :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d498e150a9f8.jpg

Ślicznie, ładny brzuszek :) A gdzie to taka słoneczna pogoda? :>

monalisa lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ze te podklady i podpaski zajmuja duzo miejsca i dlatego ja musialam w dwie torby sie spakowac, jedna dla mnie, jedna dla malej.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ślicznie, ładny brzuszek :) A gdzie to taka słoneczna pogoda? :>
    To było robione w poniedziałek więc pogoda jeszcze była - teraz leje i jest zimno brrr

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj mam duzo skurczy i to takich bolesnych :/ dzisiaj mam wizyte wiec zapytam o co chodzi. Jestem ciekawa jak tam moje rozwarcie sie trzyma.

Dzisiaj udalo mi sie kupic w atlanticu 2 koszule nocne z krotkim rekawkiem i rozpinane bez misiow i innych badziewi :) Teraz tylko wyprac i spakowac do torby.

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam u nas dzis pochmurno i pada... I w dodatku zimno brr..;P

Weronika śliczny kącik ma Polunia:)

Powodzenia na wizytach :) Mi sie dzis nic nie chce, przez ta pogode..
    Dziś przyszedł termometr bezdotykowy :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ