X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    wiecie co ja już wariuję.. znowu mnie naszły myśli, że Milena to nie to imię.. że nawet nie będzie miało moje dziecko patrona świętego.. co dla mnie akurat jest ważne..
    mam już taki mętlik w głowie, że szok.. i znowu wymyślam.. między Weroniką, Heleną.. i jeszcze innymi.. ło matko! niech ten czas leci i się rodzi to moje dziecię wtedy już nie będzie odwrotu od imienia..

Pierwszy raz tam mam, że zupełnie nie wiem :/

Może jest Święta o tym imieniu, tylko Kościół nie uznał. Poza tym, jeśli rzeczywiście nie ma (w co wątpię) to Twoja córka może być pierwsza. Czemu nie bierzesz tego pod uwagę?;>

Piękna pościel. :) Ja natomiast poszłam w beż i biel. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 09:54

weronikabp, Tusia84, ivv lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    wiecie co ja już wariuję.. znowu mnie naszły myśli, że Milena to nie to imię.. że nawet nie będzie miało moje dziecko patrona świętego.. co dla mnie akurat jest ważne..
    mam już taki mętlik w głowie, że szok.. i znowu wymyślam.. między Weroniką, Heleną.. i jeszcze innymi.. ło matko! niech ten czas leci i się rodzi to moje dziecię wtedy już nie będzie odwrotu od imienia..

Pierwszy raz tam mam, że zupełnie nie wiem :/
    Tusiu z tych wszystkich które wymieniałaś wiadomo, że najbliższe memu sercu jest Weronika :) ale Helenka też mi się bardzo podoba, znam jedną cudowną Helenkę od urodzenia ma dusze artystki, jest wspaniała. Weronikę też znam, z resztą to dwie przyjaciółki z Helenką, ten sam rocznik, Weronika to zadziora, ale też cudowna, obydwa imiona super wg mnie :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ślicznie :-)
    A co do skurczy to mogę coś na ten temat powiedzieć jakie miałam jak wylądowałam na porodówce- brzuch twardnieje, spina się a na dole brzucha ściska taki skurcz jak czasem w łydce i trzyma jakąś chwilkę na ktg te skurcze wychodziły na poziomie 80-90 %
    Mam do Was dziewczyny pytanko bo u mnie w szpitalu musi być wszystko dla dziecka i biorę rożek ale teraz zastanawiam się nad jedną rzeczą - po urodzeniu bez kąpieli zawijają dziecko i dają mamie do karmienia i tulenia na 2 godz, później zabierają na kąpanie i teraz mam 2 rożki jeden lepszy a drugi taki zwykły, zastanawiam się który dać do porodu? Myślałam że może ten zwykły bo może się pobrudzić krwią, śluzem itp i później nie będę mieć czystego a jak już dziecko umyją to przełożę go do tego lepszego? Co o tym myślicie?

weronikabp, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to poczekaj jak się urodzi sama zobaczysz :-), które będzie pasowało.

zem3i09keg891u11.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa - jeśli chcesz rożek, to stanowczo ten zwykły na moment zaraz po porodzie :) Ja w ogóle nie kupowałam rożka, będę miała tylko ręczniczek (i znów, na "zaraz po porodzie" biorę zwykły), a potem owinę dzieciątko w kocyk. Jakoś nie jestem przekonana do rożków - mam wrażenie, że wtedy będę tuliła paczkę, a nie swoje dziecko... Ja chcę czuć Małego w rękach :)

Weronika - śliczna pościel i nareszcie coś, co nie jest niebieskie! Ale mam pytanko - ja na początek w ogóle zrezygnowałam z jaśków i kołderek. Będę Małego otulała w kocyk, albo pakowała w śpiworek. Za dużo się naczytałam, że dla takich maluchów poduszki i kołderki są niewskazane. Jak myślicie?

Limerikowo, weronikabp, evas, nutka, Galanea lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. Topa nie mam pojęcia jakbym to zrobiła. U nas w szpitalu dziecko kąpie się na 3 dobę dopiero.

Modelka mi położna mówiła to samo. na początku będzie kocyk, śpiworek albo rożek. Zobaczymy co Anna sobie wybierze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 10:06

weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelko nie jest ani niebieskie ani różowe hehe :) choć trochę rzeczy w delikatnych pastelach też mam w tych kolorach, ogólnie wszystko pastelowe.
    Co do Jaśka, to ja go zatrzymam na później, do leżenia, do spania nie będzie miała nic kładzione, jeszcze się zastanawiam nad klinem, bo był w komplecie z materacem, dopytam lekarkę co robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 10:08

Modelka lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Może jest Święta o tym imieniu, tylko Kościół nie uznał. Poza tym, jeśli rzeczywiście nie ma (w co wątpię) to Twoja córka może być pierwsza. Czemu nie bierzesz tego pod uwagę?;>

Piękna pościel. :) Ja natomiast poszłam w beż i biel. :)

Dzięki Nalka ciągle to wszystkim mówię.. kiedy pytają mnie o imię, i zaraz komentarz ooo nie ma świętej patronki :/ to ja odpowiadałam moja córcia będzie pierwszą :P

może faktycznie zostawię to i nie będę sobie zawracała głowy..

Dzięki dziewczyny za mądre rady :)

weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ślicznie :*
    Ja pokoik przemalowałam na biało z jedną szarą ścianą.. białe szafy i kołyska a pościel też już wklejałam biało- szara hahah masakra ze mną!!

Ja mam do kołyski kupiony klin.. później do łóżeczka też kupię, byłam z niego zadowolona czułam się bezpieczniej kiedy dziecko spało.. a podusie są dokładane do kompletów i też ja wykorzystam później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 10:15

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten deszczowy poranek. Wstałam dzis o 5, żeby wyszykować moich panów, jednego do pracy, a drugiego na konkurs. Ale jak tylko wyszli to się jeszcze położyłam i zaliczyłam drzemkę.

U nas strasznie leje, a muszę do pracy choć na 3 godziny iść :/

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia- ja mam inne imię i innego patrona- po prostu mam drugie imię tylko nadane na chrzcie i moją patronką jest Magdalena. A imię wiesz jakie mam- no i świętej takiej nie było;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, jeszcze jest bierzmowanie więc Twoja córka może sobie wybrać patrona i przyjąć jego imię. Nie zwracaj uwagi na gadanie ludzi - oni zawsze gadają. Na Świętych też.

Nutka jak masz na imię? Moje imię też nie ma patrona chyba, ale nigdy mnie to nie interesowało prawdę mówiąc, więc się nie zagłębiałam w temat.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się właśnie udało znaleźć bujaczek za darmo :) Babeczka z sąsiedniej miejscowości oddaje i umówiłam się z nią dziś na odbiór :)

Mucha, Galanea lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę humorków dla Was wszystkich przesyłam bombę witaminową :-)
    Borysek dziś z rana takie pyszności zjadł :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/59f6d52c0a0f.jpg

AISAK, madamama, Nalka, weronikabp, Limerikowo, Paulina1986, Tusia84, maggda, Mucha, Evelineq, Galanea, Agusia2312, vikus001, evas, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Mi jak zdjęli szew w poprzedniej ciąży (37 tydz.) to twierdzili, że w ciągu kilku godzin urodzę. A chodziłam jeszcze prawie 5 tygodni, więc nic nie jest powiedziane. Można od razu, a można przenosić tak jak ja. Chodziłam z rozwarciem na 1,5 cm i nic nie chciało ruszyć.

Uspokoiłaś mnie trochę, dzięki. Naprawdę nie chcę jeszcze rodzić, chociaż niby jestem przygotowana.
    Natomiast nie chcę też przenosić, moje dziecko szykuje się spore, a chcę uniknąć cięcia.

evas lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa mmmmmmniam:) oj coś mi się wydaje,ze Borys szybko wyskoczy by osobiście popróbować takich rarytasów.

Weronika pokoik super ale myślę ze będzie o wiele bardziej pogodny z Pola w środku. Taki maly promyk gugajacy:)

Ja o 14 wizte mam :) najgorsze to ogarnąć busz na dole- M nie ma jak mi pomoc bo na styk uda nam się zdąży na wizytę. maaasakra.

topa42, Evelineq, Agusia2312, evas, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak to odwieczny problem ciężarnych :-) ja biorę lustro i maszynkę elektryczną braun i daję radę :-) Tak to nie wiem jakbym dała sobie radę :-)

Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka godzin i znowu tyle stron ze ciężko wszystko przeczytać :-)

Ja też już czekam jak zbawienia tej ciąży donoszonej i zdjęcia pessara. Jestem już zmęczona tym lezeniem, wszystko mnie męczy, nawet ubrać się jest mi ciężko. Nie przytylam dużo, wszystko poszło w brzuch i biust, ale jednak leżenie 3 miesiące robi swoje.

Mój maluch od wczoraj bardzo spokojny, ale wcale mu się nie dziwię - taka pogoda ze mi też się nie chciało z łóżka wstać.

Kołdrę i poduszkę też mam kupiona bo była w komplecie ze wszystkim, ale narazie używać mię będę. Rożek albo spiworek na początek, zobaczymy co Jasiowi bardziej podpasuje.
    Zastanawiam się natomiast cały czas na klinem... Jakie jest Wasze zdanie na ten temat, będziecie używały?

Pogoda jest koszmarna, cały czas leje, pochmurno, szaro, tylko spać...

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tez tak macie że ciągle boli was jakby pachwina ? Mnie cały czas boli po lewej stronie a dziś dostałam tak ataku skurczu że ruszyć się nie mogłam po 5 sek przeszło. Eh w poniedziałek wizyta ciekawa jestem co lekarz powie bo ostatnio mówił że nic nie widzi groźnego, że pewnie coś się wszystko rozciąga.

Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa - ja taki skurcz bolesny w pachwinie prawej miałam już jakieś 4-5 razy, zawsze jakoś w nocy. pytałam lekarki, mówiła że to więzadła macicy mogą się rozciągać, a ja też myślę że może dzidziuś tam też gdzies naciska i to się tak dzieje. ale nie jest to powód do zmartwień, przynajmniej wg mojej gin. miałam też KTG i nic się nie dzieje, więc się tym nie przejmuję :) na tym etapie ciąży musi już coś boleć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 12:04

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ