MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika masz rację. Nasze dziewczyny też staralismy się jak najmniej nosic, jak nie było potrzeby. Najgorzej tak dziecko nauczyć, a potem wszystko z nim na rękach robić...
Weronika- śliczna ta seria, ale akurat leżaczka na zdjęciu nie ma;Pweronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
z tego co pamiętam te swoje skurcze porodowe to nie cały brzuch tylko jak na okres - tam w dole...czasami od pleców ciągnące...
Nutka - my swojego nosiliśmy jak kolki miał a tak to sporadycznieteraz też tak zamierzamy - tym bardziej, że jest drugi i trzeba czas dzielić na dwóch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 22:30
nutka, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Monika mi też się wydaje że mam duży brzuszek. Wczoraj mierzyłam i mam 106 cm. Ale mój już jest bardzo nisko, nawet położna ostatnio się na KTG pytała czy to już termin, bo brzuch nisko i serduszka też nisko trzeba było szukać.
Obym jeszcze choć ze 2 tygodnie wytrzymała. -
Evas a mi się wydaje, że mój brzuchol to dosyć wysoko jeszcze - nie wiem. Jutro mam ktg to zobaczymy co się tam dzieje
ale już tak czuję, że się tam wszystko przygotowuje na ten ważny dzień
a szczerze to mogłabym już rodzić - byle nie w poniedziałek bo wtedy mojej ginki nie ma w mieście
evas lubi tę wiadomość
-
alexast wrote:Dziewczyny jak rozpoznać skurcze? Czy one są tylko w dolnej części brzucha w okolicy pęcherza czy boli wtedy cały brzuch?
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja mam od jakiegoś tygodnia takie bóle jak na miesiaczkę, wcześniej po wyjściu z toalety były, teraz same się pojawiają- dziś miałam dwa razy. Ale lekarz powiedział, że jestem już blisko terminu i to normalne.
Modelka lubi tę wiadomość
-
W końcu siadłam wypełnić plan porodu. Mam tylko wątpliwości przy jednym pytaniu. Czy chcę, żeby przy porodzie były same położne czy położne z lekarzem. Nie wiem co zaznaczyć, skąd mam wiedzieć? Zależy czy jest potrzeba, żeby był lekarz, przecież nie znam się :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 22:37
-
alexast wrote:Od pleców nie ciągnie. Na początku myślałam że mały boksuje mnie w pęcherz, ale teraz już nie jestem pewna.
Ja chodzę już raz w tygodniu na KTG, bo szyjka mi się skraca i moja pani doktor chce sprawdzić jak częste są te skurcze i jak mocne. Ale takie badanie to nie jest miarodajne, bo w domu to chodzę coś robię i wtedy czuję, a jak leżę to sporadycznie jakiś skurcz się pojawia, a jeśli już to późnym wieczorem. -
a ja od jutra będę miała po 2x w tygodniu ktg
jutro pierwszy raz. W następny piątek przewidywana ostatnia wizyta - jak dotrzymam
może jutrzejszy obraz ktg da jakiś większy pogląd na sprawę
Dobra dziewczyny - mykam
śpijcie smacznie i do jutraWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 22:42
czekajajaca lubi tę wiadomość
-
Galanea, ja myślę że jak lekarz będzie potrzebny to położne i tak go wezwą, niezależnie od tego co zaznaczysz. A jeśli poród przebiega prawidłowo to lekarz jest zbędny.
Przy pierwszym porodzie położne wezwały do mnie lekarza, bo mimo nacięcia bardzo popękała mi szyjka i żadna nie chciała mnie zszywać. Pani doktor zajęło to prawie godzinę.
Przy drugim, nawet nie wiem jaki lekarz był na dyżurze. Nacięcie było, ale bez pęknięć, więc same sobie poradziły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 22:45
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:W końcu siadłam wypełnić plan porodu. Mam tylko wątpliwości przy jednym pytaniu. Czy chcę, żeby przy porodzie były same położne czy położne z lekarzem. Nie wiem co zaznaczyć, skąd mam wiedzieć? Zależy czy jest potrzeba, żeby był lekarz, przecież nie znam się :p
moze dopisz i juz
Dobranoc, padam. Natalia nie odpisala, mam nadzieje ze dojechala szczęśliwie.Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Ja też już zmykam, od 5 rano na nogach jestem, a jutro pobudka też tak wcześnie. Syn jedzie do Warszawy na kolejny etap konkursu z wiedzy o bezpieczeństwie w ruchu drogowym. W tamtym roku doszli całkiem wysoko, może tym razem uda się zdobyć jeszcze lepsze miejsce.
Dobrej nocki Brzuchatkiśpijcie słodko razem z waszymi maleństwami
Galanea, balonik lubią tę wiadomość
-
evas wrote:Ja mam kupione pampersy jedynki białe, wielką pakę. Mam jeszcze dwójki białe i zielone, potem mam zamiar używać wielorazowek.
Wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo chciałabym pogadać właśnie na temat wielorazówek - też zamierzam ich używać i ciekawa jestem, jakiej firmy kupujesz, jakie akcesoria do tego itp
A ja dziś w nocy po raz pierwszy od początku ciąży obudziłam się i czułam coś jakby mnie okres łapał... Nie za mocno, ale jednak to było to uczucie w dole brzucha, inne niż wszystkie. No cóż, za dwa tygodnie mam ciążę donoszoną, to może uda się urodzić szybko. Ale brzuch ciągle jeszcze wysoko.
Wczoraj wieczorem się popłakałam - teraz jak widzę każda ma takie huśtawki nastroju. Mi już jest bardzo ciężko z brzuchem - psychicznie, nie fizycznie, już bym się na powrót chciała poczuć jak kobieta, a nie jak inkubator... Dziś już mi lepiej, ale coś czuję, że ta końcówka będzie ciężka.
Weronika - mówiłam, że będzie dobrze?
NataliaK - odezwij się po tej podróży!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 06:29
NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Zaproszenie przyjęte
Mi tez jest ciężko z brzuchem, ale fizycznie. Psychicznie to nie wiem, czy jestem już gotowa na przyjście maleństwa. Niby bardzo chcemy już mieć go przy sobie, a z drugiej strony, jeszcze prawie nic nie jest przyszykowane. Rozmawiam z synkiem i proszę by dał rodzicom jeszcze choć ze 3 tygodnie
Mimo, że nie przytyłam zbyt wiele, to bardzo ciężko mi się chodzi. Brzuch nisko i macica naciska na tętnice udowe, przez co bardzo bolą mnie nogi. Do tego ból kości miednicy. No ale już coraz bliżej, jakoś trzeba dać radę.Modelka, MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość