X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, jedno jest pewne w pomiarach wagi wystarczy milimetr błędu pomiaru i różnica dochodzi do 300, 400 gram, sama tego doświadczyłam. Więc nie stresuj się kochana, musi być dobrze!

Lekarz sprawdził dokładnie przepływy, jakość łożyska, ilość wód płodowych, powiedział, że to teraz najważniejsze, to w jakich warunkach mała przygotowuje się do porodu. Powiedział, że są bardzo dobre, że ten brak ruchów od wczoraj to sen najprawdopodobniej, powiedział że teraz może już więcej spać Mała.
    Pola waży 2500.
    Dziewczyny, to był bardzo ciężki dzień, jeszcze nigdy tak się o Nią nie bałam, powiem Wam, że ten jej uśmiech to jak dar z Nieba, musi być dobrze, już tak blisko :)Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, ktoś zaczął rodzić? :)
    Napisałam smsa do Natalii, dam znać kiedy odpisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 21:08

MagdaO, Agusia2312, evas, Tusia84, Duchess, Galanea, Niesforna, NataliaK, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety te karuzele drewniane są droższe, też wolałabym tańszą ale tak mi się spodobały te drewniane ;) hehehe
    na pewno coś znajdziesz bo wybór jest spory :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, ja mam taką karuzelkę:
    http://allegro.pl/tiny-love-karuzela-rosnij-z-muzyka-stereo-i4208159077.html

Mam też pluszową pozytywke ze światełkiem:
    http://allegro.pl/fisher-price-konik-morski-przytulanka-gra-i-swieci-i4216842448.html

Jeśli chodzi o grzechotki to mam 2 pluszowe.

Weronika, cieszę się że z małą wszystko w porządku.

Monalisa, pomiary na tym etapie często są niemiarodajne. Zależy to od położenia dziecka, czasem wystarczy że lekarz coś źle zaznaczy i już pomiar inny. W poniedziałek na pewno wszystko się wyjaśni. Trzymam kciuki ;)

Czy ktoś ma jakieś wiadomości od Natalii?

weronikabp, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Już Ci zdjęli pessar? U mnie gin powiedział, że zdejmie dopiero po skończonym 37 tyg, jak już oficjalnie ciąża będzie donoszona. Dlatego dopiero 2 czerwca idę na zdjęcie.
    A kiedy dokładnie Ci go zdjęli? Ile czasu już jesteś bez pessara? Rozwarcie od razu Ci się pojawiło?
    Ciekawa jestem czy szybko urodze po zdjęciu pessara czy przenoszę ciąże...
    Mi jak zdjęli szew w poprzedniej ciąży (37 tydz.) to twierdzili, że w ciągu kilku godzin urodzę. A chodziłam jeszcze prawie 5 tygodni, więc nic nie jest powiedziane. Można od razu, a można przenosić tak jak ja. Chodziłam z rozwarciem na 1,5 cm i nic nie chciało ruszyć.

monalisa, madamama lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wysłałam Ci zaproszenie bo mam pytanie a nie chce zaśmiecać forum:)

Galanea lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    niestety te karuzele drewniane są droższe, też wolałabym tańszą ale tak mi się spodobały te drewniane ;) hehehe
    na pewno coś znajdziesz bo wybór jest spory :)
    Ja kupiłam karuzelkę używaną za 70 zł w idealnym stanie.
    Agusia poszukaj, może też coś fajnego i niedrogiego znajdziesz.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja kupiłam karuzelkę używaną za 70 zł w idealnym stanie.
    Agusia poszukaj, może też coś fajnego i niedrogiego znajdziesz.

Napewno poszukam czegos tanszego tak jak mówisz do 70 zł, mi znajoma mówiła że długo dziecko sie tym nie interesuje wiec za drogie nie kupowac mam :) A ta pluszowa zabawka fajna :):)

Zas juz sa maty edukacyjne i inne rzeczy:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Napewno poszukam czegos tanszego tak jak mówisz do 70 zł, mi znajoma mówiła że długo dziecko sie tym nie interesuje wiec za drogie nie kupowac mam :) A ta pluszowa zabawka fajna :):)

Zas juz sa maty edukacyjne i inne rzeczy:)
    Ta którą ja mam, to potem można uzywac jako pozytywki i lampki nocnej, więc na dłużej wystarczy.

A ten konik morski jest przesłodki. Juz teraz puszczam małemu kołysanki, jak za dużo bryka i chcę go uśpić i powiem, że nawet działa. Po kilku minutach Bartoszek zasypia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 21:35

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy.:) Mąż nic sobie nie kupił, ale za to ja wziełam 2 pary spodni i ubranka dla Gabryśka na prawie 200zł:P Już wszystko ma;)

A karuzelkę mamy taką:
    http://merlin.pl/Tiny-Love-Karuzela-Wyspa-marzen_Tiny-Love/browse/product/206,642191.html

evas, MonikaS, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja Wam pokażę jaką ja mam - jeszcze po Michasiu :) też używaną kupowałam :)
    http://p.alejka.pl/i2/p_new/32/15/fisher-price-karuzela-rainforest-z-listkami-od-0-m-ca_0_b.jpg

Nutka troszkę w podobnym stylu :) świetna Twoja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 21:56

evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A leżaczki kupujecie? My mamy od bratowej taki
    http://www.zabawki.org/wp-content/uploads/2009/08/lezaczek-komfort.jpg
    Ma kilka melodyjek- ale takich spokojnych, szum fal itp uspokajających i wibrację(można włączyć tylko melodie, tylko wibracje, albo jedno i drugie). Antosia się uspokajała od tych wibracji:)

Monika- podobna ta Twoja do mojej:) A jakie melodyjki ma? Nasza ma Mozarta itp.:)

A co do grzechotek i zabawek to ja na razie nic nie kupuję. Na 100procent dostaniemy jakieś w prezencie;) Tak samo maty edukacyjnej nie kupuję, choć chcę mieć;P Ale jak ktoś mnie zapyta co chcę i będę wiedziała, że stać tę osobę na matę to poprosze o to;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 21:56

evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam te karuzelki, prześlicznie grają :D

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka moja ma też takie mozarta i odgłosy dżungli itp :)
    zaraz znajdę leżaczek - tylko mój już taki mniej wypasiony :)
    też z wibracją i mój Michaś je uwielbiał :)
    http://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=9eB_Ydy6_3aoTM&tbnid=grqc2qjNJnSR2M:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fsprzedajemy.pl%2Flezaczek-bujaczek-fisher-price%2C1507606&ei=rRx1U_WNB4jbOrPogPAM&bvm=bv.66917471,d.bGE&psig=AFQjCNE9ujQqpt6_CmHa0hRIAKP77P7WTg&ust=1400270361289301

przepraszam za tak długi adres :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 22:00

evas, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nad leżaczkiem się zastanawiam i zdecydować się nie mogę, bo sporo znajomych mowi że dziecko nie chce w nim leżeć. choć mój Ignaś może by chciał :) nie wiem, nie da rady tego przewidziec. może po porodzie jak uznam że by mi się przydał to kupię i zaryzykuję :)

evas lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżaczka jeszcze nie mam. Maty tez na razie nie kupuję, u mojego S. w pracy ostatnio jak się rodzą jakieś maluchy, to firma w prezencie daje właśnie matę, więc poczekamy.

MonikaS lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balonik wrote:
    Galanea wysłałam Ci zaproszenie bo mam pytanie a nie chce zaśmiecać forum:)

Już przyjęłam :)

Weronika, super, że u Was dobrze. Zazdroszczę, że widziałaś uśmiech małej :)

Pierwszy raz od długiego czasu zdarzyło mi się pospać w dzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 22:02

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystkie te rzeczy czyli karuzelę, leżaczek, matę edukacyjną, zyrandol, obrazki na ścianę, z mamas&papas, z serii "once upon the Time", tak to mniej wiecej wyglada, ta seria akurat ;-)

http://www.toysrus.com/largeImage/index.jsp?LargeImageURL=/graphics/product_images/pTRU1-11713924dt.jpg

eta, Galanea, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leżaczek dostałam od siostry po jej synkach - u niej się nie zdał za bardzo a u mnie jak znalazł, z tym że ona swoje dzieci non stop na rękach nosiła i tak je ponauczała, że jak tylko je kładła to one w płacz... a mój nie był tak na rękach noszony więc i spokojnie leżał. A te wibracje dobrze na kolki działały...
    jeszcze z tej samej serii huśtawkę - również używaną - dokupiłam :) też lubił, ale już troszkę mniej :) niemniej się przydała :)
    u mnie wszystko zdawało egzamin :) mówię - byle dziecka do rąk nie przyzwyczaić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 22:08

evas, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wysłałam wiadomość :)

Galanea lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o matę - uważam, że to bardzo przydatna rzecz :)
    na swoje szczęście od siostry dostałam bo ona znowu na chrzciny swojego synka dostała aż 3 - ot tak wszystkim taki prezent do głowy przyszedł :) (w tym ja sama - ehh nie spodziewałam się, że nie tylko ja na taki pomysł wpadnę)
    i tak się wymieniamy - ja urodziłam to dla mnie dała, później ona to do niej wróciły i teraz znowu są u mnie :) już nie będę wklejała jakie - takie kolorowe - jedna z morskimi stworzonkami, druga z jakimiś wielbładami i innymi takimi dziwnymi wyłupiastymi oczami zwierzakami i jedna to taka jakaś poprostu kolorowa... z motylami czy jak, nie pamiętam już nawet. Oczywiście nie chciałam wszystkich tylko jedną a ta jak daje to wszystko na raz :) w każdym razie jednej używałam a reszta się kurzyła na półce :) bardzo przydatna rzecz :) bo na tych pałąkach można wieszać dużo różnych zabawek :)

dziewczyny ja już taki brzuchol mam, że się zastanawiam czy aby napewno tam w środku dwójka nie siedzi ;)
    Weronika - ja też zazdroszczę tego uśmiechu - mój wiecznie buźkę chowa :) ale już niedługo.... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 22:24

evas, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ