X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to tez tak sie kojarzy, ale pierwszy raz slysze takie okreslenie, wiec nie do konca rozumiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 15:57

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika napisz cos wiecej bo sie tu wszystkie denerwujemy po prostu
    a nadrobisz nas kiedy indziej, no problem
    Madamama czyzby bylo juz rozwarcie na 2 palce? czy ja ok czytam? hmm

weronikabp lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też nie do końca rozumiem, bo w internecie można trafić na określenie rozwarcia i przepuszczania jako oznaczających to samo. Ginka twierdzi, że poród może nastąpić w każdej chwili, ale mogę równie dobrze czekać 2-3 tygodnie. Powiedziała, że gdyby nie pessar, który mi zdjęła przedwczoraj pewnie już byłabym po porodzie. Więc trochę jestem w kropce i nie wiem, czy mam się poważnie szykować do szpitala..?

Limerikowo lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

A ja dziś byłam na chwilę w pracy i zostałam pół dnia, żeby pomóc mojemu następcy.

Dobra wiadomość, to taka, że z ZUSu otrzymałam pismo, że zakończono kontrolę mojego zatrudnienia u pracodawcy i że ustalono, że zostałam zgłoszona poprawnie do ubezpieczenia.

Ja coraz bardziej się boję, że coś się stanie podczas porodu. Zaczynam poważnie rozważać cc. W poniedziałek wybiorę się na konsultacje do ordynatora szpitala w tej sprawie. A wszystko to przez kolejną historię, którą dziś usłyszałam od siostry. Opieprzyłam ją, żeby mi nie opowiadała takich historii, ale już to zrobiła i teraz mam ogromny dylemat co do porodu. Mam nadzieję, że po konsultacji w poniedziałek podejmę ostateczną decyzję.

Miłego dnia dziewczyny.

• kambel Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie.
    Wczoraj nadrobiłam a dziś juz kilka kolejnych stron :)
    ja dziś miałam wizytę , położna potwierdziła że mała ruszyła w dół , brzuch się też opuścił i znów nie jest w normie więc w niedziele mamy usg tak dla sprawdzenia czy wszystko ok .
    nockę miałam nie przespaną bo podbrzusze mnie pobolewa rano zaczeły się dodatkowo bołe jak na @ jednak połozna powiedziała ze na tym etapie to normalne.
    co do ruchów kazała bacznie obserwować przez ostatnie 4 tyg, dooplerem sama też nie mam sprawdzać bo moje tętno może być szybsze i łatwo można pomylić .
    nalka - fajny ten twój brzusio :) i jest widoczna róznica przez te 2 tyg :)

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie.
    Wczoraj nadrobiłam a dziś juz kilka kolejnych stron :)
    ja dziś miałam wizytę , położna potwierdziła że mała ruszyła w dół , brzuch się też opuścił i znów nie jest w normie więc w niedziele mamy usg tak dla sprawdzenia czy wszystko ok .
    nockę miałam nie przespaną bo podbrzusze mnie pobolewa rano zaczeły się dodatkowo bołe jak na @ jednak połozna powiedziała ze na tym etapie to normalne.
    co do ruchów kazała bacznie obserwować przez ostatnie 4 tyg, dooplerem sama też nie mam sprawdzać bo moje tętno może być szybsze i łatwo można pomylić .
    nalka - fajny ten twój brzusio :) i jest widoczna róznica przez te 2 tyg :)

Nalka lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po takiej ilości bananów to bym chyba się załamała, gdyby różnicy nie było.

Weronika co się stało? :(

Madamama - ja bym się chyba szykowała. Lepiej być przygotowaną.

madamama, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama to chyba sie szykuj ;) bo brzmi to jakby juz byl czas.

madamama lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - odpowiadając, ktg wyszło podobnież ok, ale dziewczyna to początkująca studentka, więc jej ocena mało dla mnie znaczy, nie chciała zrobić usg i przepływów, bo uwaga: nie może jako studentka, ale lekarze na cięciach, w tym samym czasie dwóch znanych mi przechadzało sie korytarzem, więc bardzo się rozpłakałam i zdenerwowałam, długo by opowiadać, generalnie na 18:50 mam USG i dowiem sie jak naprawdę wygląda sytuacja, mała troszkę się ruszyła, ale minimalnie jak na nią..:(

• topa42 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika nie denerwuj u mnie synek też mało dziś się rusza :-( Widocznie taka pogoda - ja też dziś jestem senna :-) Dziewczyny po połówce dnia strasznie ciężko Was nadrobić :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika,trzymam mocno kciuki za wieczorne usg,to już niedługo!!

Moje maleństwo też dzisiaj baaaardzo niemrawe :( ale jednak coś tam się rusza...

f2wli09kll2jbdtn.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika dziś na prawdę taki dzień, że śpią te nasze dzieciaki. u mnie też jakiś spokojniejszy niż zawsze.
    na pewno wrócisz z dobrymi nowinami, tylko szkoda biedaku Twoich nerwów.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gbs UJEMNY. UFFF

Weronika spokojnie- słyszałaś na ktg serduszko. Nerwy nie potrzebne zupełnie.
    Za chwile zobaczysz tego swojego urwiska:)

weronikabp, Mucha, balonik, Duchess, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika spokojnie, dawaj znac po USG. Ja mysle, ze wszystko jest ok :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem już po usg. Dużo się nie zmieniło czyli dla mnie to wiadomość ok. Chociaż wiadomo, że teraz to wszystko się może zdarzyć. Przepływy też zostały mi sprawdzone i wszystko ok, tylko muszę kontrolować skurcze.
    Życzę wszystkim udanych wizyt i mooccno trzymam kciuki za każdą. Wiem że zawsze łatwo powiedzieć żeby się nie martwić a każda z nas wie, że niestety to nie takie proste.
    Dzisiaj dzieciaczki chyba mają taki słabszy dzień bo u mnie też słabiej się rusza.

Modelka, Mucha, Limerikowo, Duchess, eta, Galanea lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze szyjka przepuszcza dwa palce oznacza rozwarcie na 2 palce. Ja mam podobne rozwarcie. Madamama- lepiej sie przyszykowac. Mam wynik GBS- ujemny :)

Mucha, Duchess, Galanea lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, spokojnie :) Jak tak pomyślę, to mój dziś też mało się rusza - pewnie tak reaguje na pogodę. Cośtam się ruszał, ale naprawdę mało jak na niego.

Daj znać po USG, ale jakoś czuję, że będzie dobrze :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek zasnął, ja się położyłam z takim samym zamiarem. Dołączył się mąż i tak zaczął chrapać, że z mojego spania nici... grrrrrrrr on chociaż w nocy spał a ja ni cholery... nawet człowiek odpocząć nie może...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Synek zasnął, ja się położyłam z takim samym zamiarem. Dołączył się mąż i tak zaczął chrapać, że z mojego spania nici... grrrrrrrr on chociaż w nocy spał a ja ni cholery... nawet człowiek odpocząć nie może...

No i weź tu wypocznij człowieku przed porodem :) :)

MonikaS lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - czekamy na dobre wieści. Dobre będą na pewno.

Ja już oficjalnie zaczynam trochę panikować. Przyszykowana (torba, wyprawka) jestem odkąd w 28 tygodniu synek chciał koniecznie obejrzeć sobie salę porodową, ale psychicznie bardzo liczę na te dodatkowe 2 tygodnie jeszcze. Nawet nie wiem, jakie formalności mam w pracy załatwić, dopiero się ogarnęłam, że chyba coś muszę zgłaszać, robić?

sjr9qqa.png
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ