X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat wiedzieli jaki podpis dac szczegolnie mnie..to tfafili jak kula w przyslowiowy plot, jak ja wyposzczona od 5tyg plus ;--))))))))) a maz sobie radzi ha ha ha na przytulanka i juz sie pytal pare x kiedy mozna po porodzie
    to mowie niech sobie dogoogluje czy po sn czy cc, madrala jeden, tylko te seksy w glowie mezczyznom, a my babki o porodzie myslim ;--))))

evas, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejeje, przyszły koszule do porodu. No to mogę robić prańsko i pakować torbę :). Tylko chyba wsadzę te rzeczy do też wypranych materiałowych toreb i zostawię je na zewnątrz, bo torba do szpitala strasznie śmierdzi sztucznym materiałem, chociaż ją też wyprałam.
    A jak się będę zabierać, to po prostu przełożę do dużej i tyle.

Jeszcze tylko z jeden stanik do karmienia by się przydał, bo mam tylko jeden... Ale kasa mi się wyczerpała na ten miesiąc. No nic, może sobie jakoś poradzę ;).

Mucha, Duchess, Agusia2312, evas, monalisa lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe szczerze to ja też jakoś nie mam ochoty a mój to mógłby codziennie po kilka razy... aż czasami się denerwuję bo tak: siedzę cały dzień sama w domu dziecka pilnuję, podwójnie wykończona bo co jak co ale już na tym etapie ciąży lekko nie jest. wieczorem padam na nos - a niby cały dzień siedzę... mąż wraca z pracy i zasiada przed kompem i jest wtedy wielce zajęty. JAkoś sobie o mnie przypomina jak synka spać położę. Raptem mu się ręce do cycek zaczynają kleić. Nie powiem jak ja się wtedy czuję. Jak jakaś kobyłka. Co od rana do nocy musi swoje odwalić. W dzień dzieckiem się zająć a wieczorem męża "obsłużyć"... i nerwy mnie wtedy ponoszą jak cholercia bo chociaż po pracy by wykazał odrobinę chęci, żeby z synkiem mi pomóc zanim spać pójdzie. A nie on zmęczony ale jak synek śpi to siły mu wracają na seks hehe :)

Limerikowo, Duchess lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myla sie w napisach tych suwaczkow: bo ja ani nie zmeczona ani nie ociezala
    w domku ogarniete, obiad ugotowany, prańsko, forum zaczytywane na pol z tv i gazetami a jeszcze mysle ze jak maz skonczy job na dzis to spacerek jak najbardziej wchodzi w gre do lasku
    a Monika oddaj mezowi synka i obowiazki domowe a Ty sama na relaks zakupowy lub jakies spa/kosmetyczka a potem po calym dniu go molestuj na przytulanke
    ach Ci mezczyzni ;--)))

MonikaS, Duchess, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.;) Zaczęłam wczoraj nadrabiać, ale mi się bateria rozładowała i już mi się nie chciało. Więc dziś to nie ma szans, tym bardziej, że zaraz jedziemy do Wrocławia na zakupki jakieś;) Jeszcze kilka rzeczy dla maluszka musze kupić. Wczoraj się umęczyłam bo zaczęłam sortować ubranka, żeby wiedzieć ile czego mam i chciałam policzyć rozmiarami. A tu klops- z jednej firmy 56 duże jak 68 z innej, z innej natmiast 62 maciupkie jak 50... I siedziałam ponad godzinę i dzieliłam na te mniejsze i te większe- ale na teraz i na większe na później. Przykładałam jedne do drugich, porównywałam rozmiary, wielkości itp. Porażka! :/ I się okazało, że nie mam śpiochów 56 i pajacyków 62. Choć niby miałam mieć ich po równo...;P

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale beznadzieja...wlasnie sie poryczalam jak bobr bo w m jak milosc byl porod :) teraz sama z siebie sie smieje!

AISAK, Limerikowo, nutka, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaaaaać :) zjadłam zupkę i tak się gorąco zrobiło, że totalnie już mnie zamuliło a mąż jak nie dzwonił tak nie dzwoni... oby tam wszystko dobrze poszło...
    Miśka też już nóg zwala a ja nie wiem co robić - kłaść go spać czy nie? zaśnie - mąż zadzwoni żeby po niego jechać i rób co chcesz... ehh

Limerykowo jutro zrobię sobie taki malutki dzień zakupowy bo jadę na KTG - małego mamie mojej podrzucę to chociaż godzinkę półtorej będę miała dla siebie :) muszę kupić to czego do torby brakuje bo to już nie ma co zwlekać :)
    normalnie aż mnie korci jak te KTG jutro wyjdzie...

Mucha ja już to oglądałam i mąż ze mnie ubaw miał po pachy bo też siedziałam płakałam :)
    Weronika chyba pojechała na te IP... nie odzywa się coś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 13:43

Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta, Galanea dzięki za słowa wsparcia... Dziś znów wypłakałam się mężowi, że taki Franek już duży a co będzie za kolejne 2 tyg... Więc będę mieć nadzieję, idę na spacer ...

Mucha ja też płaczę jak oglądam porody, a szczególnie w momencie gdy dzidziuś już jest :)

Galanea, Mucha lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie - takie emocje w ciąży, że płaczecie na filmach... też tak mam i miałam, ale najbardziej te emocje dały o sobie znać jak już urodziłam - Wy wiecie, że ja potrafiłam tak zapłakać patrząc na Michasia? normalnie nie wiedziałam co się ze mną dzieje. Idę go nakarmić spojrzę i płaczę... aż mama moja pyta co ja tak płaczę a ja mówię, że nie wiem - samo jakoś tak - chyba ze szczęścia... :)
    dopiero jak Michasia na oczy zobaczyłam to zrozumiałam co to znaczy matczyna miłość... i dopiero zaczęłam rozumieć słowa mamy - zobaczysz jak będziesz miała swoje dzieci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 13:48

Galanea, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha jak na porod w "M jak milosc" placzesz, to znaczy ze na wlasny bedziesz sie glosno smiac i tego Ci zycze, szybciej pojdzie na skurcze eleganckie i Baby Twoje na swiat ;--))
    m jak milosc w realu normalnie :--)))))))))))))

ja rozumiem ze numery butow moga byc rozne, ale zeby dzieci na te cm nie zmierzyli ok??, to teraz mam zagryzke, bo ja segregowalam metkami z wielkoscia wlasnie
    a tam ostatnio widzialam bobaska w wozku w tesco co fikal majac zapasu 10cm plus w spiochach, wiec bedzie dobrze :--)))
    to juz lepiej w za duze ubierac niz w za male jak moja bratowa
    mama sie zlosci ze ona mode to moze na sobie w za ciasnym lansowac a nie na dzieciach sciskajac je..
    no tak jak poszlam z bratanica na basen to mialam nerw nie tyle na rajstopki co na guzik w za ciasnych spodniach ;--)0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 14:24

Mucha, MonikaS, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika czekam na ten moment z utesknieniem!!!

Limerikowo oby tylko nie bylo tak jak tam ze w domu bede rodzic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 14:17

Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć nie nadrobie was tyle tego :)

Od rana prasowałam , poźniej obiad i teeraz odpoczywam żeby sie nie nadwyrężać :) Jeszcze nie wszystko mam zrobione, jeszcze jutro prasowanie bo rozkładam sobie na kilka razy:) Kręgosłup mi siada od stania a znowu na siedząco nie lubie prasowac :)

Mucha u mnie synek jest zawsze po prawej stronie i czesto tam sie wypycha i mam krzywy brzuszek :) I serduszko też jak połozna słucha to jest poniżej pepka a jest ułożony niestety nadal miednicowo..:) :P

Weronika daj znać jak Polunia !!:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia zobaczymy w srode :) moze z poprzecznego sie przestawila na zupelnie miednicowe, a moze na glowkowe, a moze wcale. Ale inaczej ja czuje :/

Agusia2312 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj dziwny dzień... w nocy nie mogłam spać.. miałam wrażenie, że czuwam, a nie śpię.

Od rana jakieś takie zmęczenie.. przespałam się chwilę.. wstałam miałam wrażenie, że jestem cała opuchnięta włącznie z twarzą.. chociaż nie mam nic spuchniętego to tak się czuję. Dzień ciągnie się niemiłosiernie..

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to moze lez i odpoczywaj...nie przeciazalas sie ostatnio?

Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mama obdarowała kolejnymi ubrankami :P Na szczęście tylko parę sztuk, więc zrobiłam już pranie ręczne, choć przyznam, że plecy wysiadają pochylając się nad wanną.
    Codziennie sobie powtarzam, że "dziś pakuję torbę", może w końcu zacznę dzisiaj to robić.

Weronika, halo halo, jak Pola?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha a jak pojdzie raz dwa migiem w domu to ja jestem jak najberdziej ZA
    i juz szykuje cieple reczniki, miednice z goraca woda (jak w tych westernach)i przykrywam wyrko cerata
    niech jeszcze Dr Quinn mi szybko odbierze Baby bo maz moze zemdlec na stres i kolor czerwony

Mucha, MonikaS, Galanea, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko mam nadzieje że chociaz u Ciebie sie obróci odpowiednio:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia u Ciebie tez moze sie przekreci jeszcze i tasma nie bedzie problemem.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Tusia to moze lez i odpoczywaj...nie przeciazalas sie ostatnio?
    Dzisiaj nic innego nie robię.. tylko po synka do szkoły pojechałam ale to samochodem, a tak cały dzień w łóżku. Wczoraj miałam cięższy dzień bo chciałam dokupić kilka potrzebnych rzeczy i już domknąć sprawy.
    Chyba jednak się zbiorę i zapakuję torbę :/

ggfxf7q.png
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ