X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem na etapie panicznego strachu. im bardziej realne jest przyjscie Oliwii na swiat tym bardziej sie boje ze znow cos sie stanie, ciagle wraca do mnie ta. mysl tym bardziej ze wielkimi krokami zbliza sie rocznica... nie potrafie od siebie odsunac takich mysli. Przepraszam ze Wam tutaj tak sie zale ale nie mam konu tego powiedziec.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jechać, ale wczoraj byliśmy w Gdańsku, musimy znów jechać w poniedziałek i we wtorek, i już mi niedobrze jak sobie pomyślę, że jeszcze dziś miałabym tam jechać, a z resztą u mnie już leci 38 t.c i nie wiem czy to nie za późno. Więc stwierdziłam, że sobie daruję. Zuzę urodziłam bez znieczulenia to teraz też dam radę. Ale jakbyś miała chwilę to czekam na relację ze spotkania.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, dobrze Cię rozumiem, bo mnie też co raz częściej nachodzą myśli, że Staś też urodzi się chory :(

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balonik wrote:
    Ja wiem że to już nic nie da mierzenie tyle, że w połączeniu ze skurczami to mnie przeraża troszkę. Jak dzisiaj okaże się że mocno się nie skróciła to będę spokojna. Ale powiem, że dawno nie byłam taka przerażona

Balonik, nawet jeśli się skróciła, to jesteście bezpieczni - w najgorszym wypadku podkręcą w szpitalu rozwój płuc dzieciaczka sterydami i będziesz musiała leżeć plackiem. Na tym etapie ciąży ja już wznosiłam toasty piccolo brzoskwiniowym, że doszliśmy tak daleko. I ważna uwaga - kortyzol ma zgubny wpływ na szyjkę, więc ogranicz stres i uszy do góry :) Moja znajoma urodziła niedawno synka w 34 tygodniu - zdrowego chłopaczka. Nawet była zadowolona, bo poród lżejszy i nie zdążyła się umęczyć wszystkimi przyjemnościami dziewiątego miesiąca.

sjr9qqa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, tyle ze u Ciebie leki mina po porodzie bo wszystko sie okaze a mnie czeka koszmar strachu :(

• eta Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella - postaraj się zachować spokój, dobrze że jesteś pod dobrą opieką, dzidzia jest już duża, więc nie denerwuj się.

nalka - widać sporą różnicę w brzuchu między tym 34 a 36 tygodniu :) śliczny brzuchol :)

Paula nie znasz dnia ani godziny jak nagle mogą złapać Cię skurcze! nie trać nadziei, rób co możesz, a resztę zostaw naturze i bobasowi :)

Paula222, Nalka lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Kochana, przecież nie możemy mieć "takiego pecha", wystarczy już tych nieszczęść... teraz musi być już tylko dobrze.

evas, eta, Limerikowo, vikus001, karolina1990, nutka lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • excella Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki.dziewczyny. staram sie nie denerwowac. Na badaniu byłam calkiem spokojna, wiec nie wiem czy to miało wplyw na tetno Malucha. Zdenerwowalam sie pod koniec dopiero.
    Ciśnienie skoczylo mi w szpitalu, miałam aż 138/70 co dla mnie jest wow, skokiem. Bo zwykle mialam 90/60 ;)
    Czekam na męża i jedziemy do szpitala na ktg, zobaczymy czy dzis tez wyjdzie ze jest ok.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, do 27 maja jest jeszcze baaaardzo dużo czasu. Coś czuję, że Franek sam wyskoczy do tego czasu :)

Limerikowo, Paula222 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina, MagdaO - dziewczyny wiem że obcej osobie to się łatwo mówi, ale słuchajcie nawet z logiki, prawdopodobieństwa, nie może Was spotkać drugi raz to samo. cały czas to sobie powtarzajcie.

Galanea, madamama, Limerikowo, evas, MagdaO lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam staram sie usuwac natretne zle mysli o rocznicach, niestety wiadomo atakuja czlowieka biednego
    badz co badz lekko nie jest, mysle sie nie programowac na zle ale na dobre
    wsluchuje sie w ruchy malej plus maszyna, cisnienie dzis elegancko juz opadlo wiec wczor bylam juz niezle nakrecona w gorych granicach plus czulam sie tak zmeczona jakbym jechala z Pomorza do Poz a pobudka byla o 4 rano i jakbym caly dzien jezdzila i zalatwiala sprawy, normlanie kolchoz jakis, zreszta maz tez byl b zmeczony tym stresem, praca i lataniem po miescie za ktg
    no ale dzis zaswiecilo dla nas pozytywne sloneczko ;--))))
    maz mowi sprawdzaj refgularnie ruchy maszyna jak nie czujesz po to my kupili maszyne, ok ma racje na 100% plus, ale ja sie smieje i oczyw sprawdzam i mowie, ze jak Baby sie naropdzi to i tak co 5min bedzie patrzal czy oddycha , znaczy "helikopter" mu sie wlaczy :==)))))

monalisa lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, MadziaO będzie dobrze. Każdego dnia wstaje nowy dzień,nowe nadzieje:)

Nalka w brzuszku spora różnica. Ja marzylam o takim brzusio, ale od samego poczatku bardzo wysoko go mam. Taka doklejona piłeczka córeczka:)Powiem Ci ze Twój Bobasek rośnie ok. Moja Corcia ważyła w 33+5 -2137, a z uzg to był 33+0. Tak wiec dużej rozbieżności nie ma. Wszystko w granicach normy.

A ja mam jutro wizytę o 14. Ufff. Oby jakiś postęp był chociażby malutki. Nie pogniewam sie:) dziewczyny to juz czas żeby zmiany nastepowaly- nie oszukujmy się gdybyśmy modliły się tak namolnie o 0 zmian przy koncowce ciazy to 2 tyg po terminie by nam wszystkim wywolywali porody. Informacja ze się coś skraca to dobra inf , powolutku i do celu:)

evas, Limerikowo, eta, Galanea, Agusia2312, Nalka, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z innej beczki, a dot wczor tematu kominii i prezenikow
    wlasnie przezczytalam we Wprost , ze jesli jestesmy b b hojni na komunie dla naszych chrezsniakow tj prezencik kosztowal wiecej niz 4902zl to jest to dla fiskusa zw darowizna
    nawet jesli otrzymal ja, 8latek to musi zaplacic od niej podatek od 3 do12 % :--((
    dla zgloszenia tej okolicznosciowej darowziny jest nawet specjalny formularz SD-Z2 i mamy czas 6mcy od wreczenia prezenciku
    he he politykow na super drogie zegarki nie zlapali z podatkami a do dzieci komunijnych panstwo reke wyciaga :--((

AISAK, Duchess, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ja nie wiem gdzie to Twoje Baby sie miesci i nie wiedzialam od poczatku Twoich fotek, ale biust to masz ok w rozmiarze, wiec pożywic sie bedzie mialo czym hi hi

AISAK, Nalka, Kota, evas, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka sliczny brzusio i widac duza roznice zreszta mala duzo przybrala wiec nie masz czym sie zamartwiac. Magda Karolina czy wy nie wiecie ze wasze limity "pecha" sie juz wyczerpaly????wiec glowki do gory bardzo was prosze!

Limerikowo, MagdaO, Nalka, evas lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    nareszcie net działa bo nie działał. Jakaś awaria czy co?
    Ja dzisiaj miałam ciężką noc. Najpierw nie mogłam zasnąć. Jak już o 1 zasnęłam to po 2 Misiek się obudził i tak z nim do 4 siedziałam. Stwierdziłam, że skoro on nie da rady spać to nie znaczy, że ja też nie mogę spać i zabrałam go do naszego łóżka. Zasnęłam - on też swoją drogą hehe a o 6 pobudka. Tyle tego mojego spania było. Musiałam męża zawieźć na egzamin. Ciekawe jak mu idzie bo jeszcze nie skończył. Czekam na wieści od niego.
    Tak mi się spać chce, że masakra jakaś i bym położyła Miśka spać, ale czekam na męża tel żeby po niego jechać... Mam nadzieję, że mu się powiodło :)

Nalka masz śliczny brzuszek :) a wielkością dzidzi zbytnio się nie martw - widać tak już ma :) Ważne, że zdrowa :)
    Nadrobiłam Was i już nic nie pamiętam :) moja pamięć w ciąży jest bardzo krótka. Swoją drogą jak u Was z pamięcią?

Właśnie - MagdaO i Karolina nie zamartwiajcie się - tym razem będzie wszystko ok :) musi być ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 12:31

MagdaO, Limerikowo, Nalka, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 dni do terminu z usg, a z om 12 :D
    ogłaszam wszem, że moja ciąża jest od dzisiaj donoszona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 12:32

Mucha, Martynika, Galanea, MagdaO, Limerikowo, AISAK, Tusia84, Paulina1986, Nalka, kambel, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi juz roztargnienie w ciazy minelo, wrocila koncentracja na full i pamiec o drobnych sprawunkach i innych rzeczach do zalatwienia ;--))
    a i tak jak zazwyczaj kartka i olowek w dlon i pisarz, bo glowa w sumie to ma dobry komputer ale nie śmietnik
    duzo mniej juz tez rzeczy upuszczam, wrocil jednak refleks i maz nie musi juz tak bardzo pleckow nadwyrezac za moja niezdarnoscia jak w II trym :--)))

MonikaS, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dalej mam problemy z pamięcią - podobnie było w poprzedniej ciąży. W sumie to trochę czasu minęło po zanim doszłam do siebie :) najgorsze, że mojemu mężowi się to udzieliło - już myślałam, że mu wyniki poleciały w dół i go wysłałam na morfologię, ale ma idealne :) może stres... wszystko możliwe bo ostatnio trochę go mamy w nadmiarze...
    Limerikowo fajny opis przy suwaczku masz. Gratuluję 38 tyg skończonego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 12:56

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika i jak tam?

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ