MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Galanea wrote:Nic nie mówcie o kaloriach. Właśnie jadłam tę gigantyczną czekoladę Milkę (oczywiście parę kostek, nie całą
) i K mi zrobił zdjęcie z nią. Przerażająco tłusto wyglądam w pozycji siedzącej, jeszcze trzymając taką wielką tablicę czekolady w łapie
Co do ubrania na wyjście, to pewnie tradycyjnie - leginsy i jakaś luźna koszulka, a dla dziecka pajac i kocyk.chociaż u nas częściej bywają takie gdy mam buzię całą umazaną
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Duchess wrote:i jeszcze jeden post dziś dodam:)
to moja druga ciąża, drugi synuś, same genitalia mam w domu hihi
Czy Wy moje drogie wiecie, ile ja wyrazów ubolewania/współczucia/zażenowania zebrałam od starszych pań na wieść, że to drugi chłopak???????????
Ani razu nie byłam niemiła, ale to okrutnie frustrujące było:
-będzie siostrzyczka dla synka?
-nie, drugi synek
-ojej, no nic...następnym razem na pewno się uda
rozmowy z paniami z pracy, z paniami na bazarku itd ostatnio to mi się już ulało...i jak jeszcze raz coś takiego usłyszę, będę zmuszona odpyskowaćno bo jak kobieta mająca ileś tam dzieci i wnuków może wygadywać taaakie bzdury?
czy ktoś ma podobne doświadczenia?Galanea, weronikabp, Duchess, Martynika lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:Monalisa, czemu uważasz, że z tą wagą jest coś nie tak? Przecież niewiele cięższe mogą się rodzić dzieci w donoszonej ciąży i jest to prawidłowa waga.Właśnie, jak przepływy?
Masz na sali kobiety z dziećmi? to nie jesteś na patologii ciąży, tylko na położniczym? jak to jest?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:a mała mieśći się w centylach ? a przepływy miałaś robione? wszystko ok?
trzymaj się tam dzielnie!Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
MonikaS wrote:Monalisa a ja mam wrażenie, że już identyczny post zamieszczałaś... tzn z tą śmierdzącą salą i mamą z bliźniakami
de ja vu czy jak ?
-
Wow, zaczęłam właśnie 9 miesiąc... Za dwa tygodnie ciąża donoszona - chyba muszę na serio spakować torbę do szpitala, dla Małego już mam spakowaną, ale jeszcze siebie muszę spakować.
Miłego dnia wszystkim, ja dziś lecę zrobić manicure i pedicure, już taki, żeby było ewentualnie do szpitala, bo nie wiem, czy za miesiąc zdołam pójść.alexast, Duchess, evas, Limerikowo, weronikabp, Galanea, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Monalisa, trzymam kciuki za pomyślne badania.
Alexast, współczuję tych rewolucji żołądkowych, trzymaj się jakoś, oby to nie był żaden wirus, tylko lekka niestrawność.
Modelka gratuluję 9 miesiąca, ja muszę jeszcze trochę poczekać.
Miłego dnia dziewczynki
Udało mi się kupić tego tableta
S. będzie miał nowa zabawkęLimerikowo, balonik, Galanea, eta lubią tę wiadomość
-
dzien dobry , ja dzis super spalam, caaaaaaala noc tylko 1 kurs o 5 do przybytku byl, calkiem inaczej hura, czl wypoczety ze hej i bez nerwow
glowa spokojna bo juz od 2 dni sp i dziadek i babcia mi sie snili chyba wsparcie z nieba jak trza robilievas, weronikabp, balonik, Galanea lubią tę wiadomość
-
Balonik - spokojnie, będzie dobrze:) nie martw się na zapas
modelka gratuluję ostatniej prostej
dopóki piłam rumianek to było ok teraz znowu boli. Ja dziś 2 razy wstawałam przez zgagę . Była tak mocna że mnie dusiła. Wzięłam alugastrin i było ok. A teraz umieram.
moja maturzystka zdała maturę, ale jestem z niej dumna.balonik, evas, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej wczoraj cały dzień mnie nie było coś tam na tel zaglądałam ale nie jestem chyba w stanie nadrobić tylu stron bo zaraz muszę wyjść znowu na chwilę.
Cieszę się z udanych wizyt
Pogoda jest paskudna za to moja mała od rana rozrabia, śmiałam się bo lekarz dał mi kartę ruchów dziecka, a tam pierwsza godzina do zaznaczenia to 9.30 jakoś tak i mówię: Panie doktorze ja wstaję po 6 rano i do 9 to już mam dawno tyle ruchów naliczonych..
Zgadzam się z Weroniką wolę jednak jej nadaktywność codzienną niż stresy, że się nie rusza i zastanawianie się czy śpi czy co tam robi..weronikabp, Mucha, Limerikowo, evas, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Dzień dobry w ten szary poranek, nie chciało się wstawać, no ale trzeba zjeść śniadanko. Mała znowu ma fazę mniejszej ruchliwości, jednak wolę kiedy się pręży
oczywiście też czkawkę zaliczył po śniadaniu
zauważyłam ostatnio, że 10-15 minut po każdym moim jedzeniu mały dostaje czkawki.
weronikabp, Mucha, Galanea lubią tę wiadomość
-
hmm ociągam się strasznie z pakowaniem torby do szpitala.. wiem, że będę wtedy spokojniejsza.. że jestem gotowa gdyby coś się jednak zaczęło nieplanowanie..
Jednak w żadnej ciąży torba nie czekała długo zapakowana i może dlatego jednak odwlekam??? bo to wszystko staję się takie realne!weronikabp, Mucha, evas, Galanea lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry Paniom i Panom
Musze sie z rana podzielic z Wami moimi obserwachami. Otoz tak jak pisalam wczoraj mialam wiekszosc dnia napiety brzuch (a wlasciwie jego dolna czesc) i czulam ze mala napreza sie z obu stron brzucha, widac bylo dwa duze wybrzuszenia po obu stronach brzucha przez jej poprzeczne ulozenie...jakos pod wieczor to przeszlo. Dzisiaj obudzilam sie i brzuch ma inny ksztalt tak jakby mala byla ulozona tylko po jednej stronie (z jednej strony jest miekko, a wczesniej zawsze cos wystawalo) i czuje mocniejszy ucisk na zebra. Myslicie ze to moze oznaczac ze sie przekrecila?
Monalisa trzymam mocno kciuki za badania!!!
Alexast wspolczuje problemow z brzuchem, ja przez cala ciaze zmagam sie z bolami jelit
Balonik bez nerwow...juz jestes tak daleko, ze mysle, ze na spokojnie mozesz patrzec na szyjkeLimerikowo, evas, Paulina1986, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość