X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Nic nie mówcie o kaloriach. Właśnie jadłam tę gigantyczną czekoladę Milkę (oczywiście parę kostek, nie całą :P ) i K mi zrobił zdjęcie z nią. Przerażająco tłusto wyglądam w pozycji siedzącej, jeszcze trzymając taką wielką tablicę czekolady w łapie :D

Co do ubrania na wyjście, to pewnie tradycyjnie - leginsy i jakaś luźna koszulka, a dla dziecka pajac i kocyk.
    widę że nie tylko mój m lubi robić zdjęcia podczas jedzenia :) chociaż u nas częściej bywają takie gdy mam buzię całą umazaną :)

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    i jeszcze jeden post dziś dodam:)

to moja druga ciąża, drugi synuś, same genitalia mam w domu hihi
    Czy Wy moje drogie wiecie, ile ja wyrazów ubolewania/współczucia/zażenowania zebrałam od starszych pań na wieść, że to drugi chłopak??????????? :(
    Ani razu nie byłam niemiła, ale to okrutnie frustrujące było:
    -będzie siostrzyczka dla synka?
    -nie, drugi synek
    -ojej, no nic...następnym razem na pewno się uda

rozmowy z paniami z pracy, z paniami na bazarku itd ostatnio to mi się już ulało...i jak jeszcze raz coś takiego usłyszę, będę zmuszona odpyskować;) no bo jak kobieta mająca ileś tam dzieci i wnuków może wygadywać taaakie bzdury?

czy ktoś ma podobne doświadczenia? ;)
    U mnie będzie trzeci chłopiec i co druga moja klientka wyraża ubolewanie nad tym faktem. Ja to już ostatnio komuś powiedziałam, że ja się cieszę z kolejnego synka i nie rozumiem dlaczego to innych martwi. Stwierdziłam, że w sumie to mogę i czwartego też mieć chłopca, nie będzie mi to w żaden sposób przeszkadzać.

Galanea, weronikabp, Duchess, Martynika lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu was nadrobiłam po całym dniu. Straszne gaduły jesteście :P
    Zajęło mi to ponad 2 godziny i teraz to pewnie wszystkie juz spicie i nie będę miała z kim popisać.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, leniuta urodziła 12 mają córeczkę Olivkę. Może trzeba zrobić listę urodzonych dzieciaczków :D

weronikabp, Paulina1986, Martynika, Galanea, Paula222, eta lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nadal wszystkie śpią :D
    Dzieciaczki, kopać te swoje mamusie, żeby wcześniej powstawały :D

Ja dziś od rana na nogach, bo idę do Kauflandu polować na tableta. Mają być po 159 zł.

Duchess, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Monalisa, czemu uważasz, że z tą wagą jest coś nie tak? Przecież niewiele cięższe mogą się rodzić dzieci w donoszonej ciąży i jest to prawidłowa waga.Właśnie, jak przepływy?
    Masz na sali kobiety z dziećmi? to nie jesteś na patologii ciąży, tylko na położniczym? jak to jest?
    W brzuszkach maja bliźniaczki,a z waga bo w ubiehlym tygodniu tez byla tak waga, a nawet wyższa . Przepływy dzis bede miała Dopplera ale die martwię

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a mała mieśći się w centylach ? a przepływy miałaś robione? wszystko ok?
    trzymaj się tam dzielnie!
    No nic nie wiem w trakcie badania nic nie mówili tylko zapytałam ile waży bo bardzo nerwowy oddział byl wczoraj profesor miała b.zly dzień dzis mam dopplera eiec się wypytam o wszystko.

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Monalisa a ja mam wrażenie, że już identyczny post zamieszczałaś... tzn z tą śmierdzącą salą i mamą z bliźniakami :) de ja vu czy jak ? :)
    Tak rano pisałam i cos mi sie z tabletem stalo moze od rąk od kremu ze wkleił to raz jeszcze bo kopiowalam rano zeby wstawić do koleżanek w pracy :)

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerinkowo super wieści :)
    Co do napięć to właśnie wyszla oddzialowa i pani z "parka bliźniąt" tłumaczyła ze pod koniec to juz tak jest często ze do końca sa napięcia choć trzeba je kontrolować :)

bontbhr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, zaczęłam właśnie 9 miesiąc... Za dwa tygodnie ciąża donoszona - chyba muszę na serio spakować torbę do szpitala, dla Małego już mam spakowaną, ale jeszcze siebie muszę spakować.

Miłego dnia wszystkim, ja dziś lecę zrobić manicure i pedicure, już taki, żeby było ewentualnie do szpitala, bo nie wiem, czy za miesiąc zdołam pójść.

alexast, Duchess, evas, Limerikowo, weronikabp, Galanea, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam wcześniej bo rozmawiałam z maturzystką przez Tel. Taki szybki egzamin próbny przed maturą :)
    jest mi strasznie niedobrze i do kibelka mnie goni. Strasznie mi żołądkiem targa
    monalisa trzymam kciuki za badania

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, trzymam kciuki za pomyślne badania.
    Alexast, współczuję tych rewolucji żołądkowych, trzymaj się jakoś, oby to nie był żaden wirus, tylko lekka niestrawność.
    Modelka gratuluję 9 miesiąca, ja muszę jeszcze trochę poczekać.

Miłego dnia dziewczynki ;)

Udało mi się kupić tego tableta :D :D :D
    S. będzie miał nowa zabawkę :P

Limerikowo, balonik, Galanea, eta lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry , ja dzis super spalam, caaaaaaala noc tylko 1 kurs o 5 do przybytku byl, calkiem inaczej hura, czl wypoczety ze hej i bez nerwow
    glowa spokojna bo juz od 2 dni sp i dziadek i babcia mi sie snili chyba wsparcie z nieba jak trza robili

evas, weronikabp, balonik, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo gratuluje:) ja też miałam tylko jeden kurs:) ale kurde skurcz miałam też w nocy :( idę dzisiaj zobaczyć co z moją szyjką. I już leżę i wymyślam wszelkie scenariusze. Troszkę się boję.

x76lklh.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik - spokojnie, będzie dobrze:) nie martw się na zapas :)
    modelka gratuluję ostatniej prostej

dopóki piłam rumianek to było ok teraz znowu boli. Ja dziś 2 razy wstawałam przez zgagę . Była tak mocna że mnie dusiła. Wzięłam alugastrin i było ok. A teraz umieram.

moja maturzystka zdała maturę, ale jestem z niej dumna.

balonik, evas, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten szary poranek, nie chciało się wstawać, no ale trzeba zjeść śniadanko. Mała znowu ma fazę mniejszej ruchliwości, jednak wolę kiedy się pręży :(

evas, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wczoraj cały dzień mnie nie było coś tam na tel zaglądałam ale nie jestem chyba w stanie nadrobić tylu stron bo zaraz muszę wyjść znowu na chwilę.

Cieszę się z udanych wizyt :)

Pogoda jest paskudna za to moja mała od rana rozrabia, śmiałam się bo lekarz dał mi kartę ruchów dziecka, a tam pierwsza godzina do zaznaczenia to 9.30 jakoś tak i mówię: Panie doktorze ja wstaję po 6 rano i do 9 to już mam dawno tyle ruchów naliczonych..

Zgadzam się z Weroniką wolę jednak jej nadaktywność codzienną niż stresy, że się nie rusza i zastanawianie się czy śpi czy co tam robi.. :)

weronikabp, Mucha, Limerikowo, evas, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dzień dobry w ten szary poranek, nie chciało się wstawać, no ale trzeba zjeść śniadanko. Mała znowu ma fazę mniejszej ruchliwości, jednak wolę kiedy się pręży :(
    A mój już poranną gimnastykę ma za sobą :D oczywiście też czkawkę zaliczył po śniadaniu :D zauważyłam ostatnio, że 10-15 minut po każdym moim jedzeniu mały dostaje czkawki.

weronikabp, Mucha, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ociągam się strasznie z pakowaniem torby do szpitala.. wiem, że będę wtedy spokojniejsza.. że jestem gotowa gdyby coś się jednak zaczęło nieplanowanie..

Jednak w żadnej ciąży torba nie czekała długo zapakowana i może dlatego jednak odwlekam??? bo to wszystko staję się takie realne! ;)

weronikabp, Mucha, evas, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Paniom i Panom :)

Musze sie z rana podzielic z Wami moimi obserwachami. Otoz tak jak pisalam wczoraj mialam wiekszosc dnia napiety brzuch (a wlasciwie jego dolna czesc) i czulam ze mala napreza sie z obu stron brzucha, widac bylo dwa duze wybrzuszenia po obu stronach brzucha przez jej poprzeczne ulozenie...jakos pod wieczor to przeszlo. Dzisiaj obudzilam sie i brzuch ma inny ksztalt tak jakby mala byla ulozona tylko po jednej stronie (z jednej strony jest miekko, a wczesniej zawsze cos wystawalo) i czuje mocniejszy ucisk na zebra. Myslicie ze to moze oznaczac ze sie przekrecila? :)

Monalisa trzymam mocno kciuki za badania!!!

Alexast wspolczuje problemow z brzuchem, ja przez cala ciaze zmagam sie z bolami jelit :(

Balonik bez nerwow...juz jestes tak daleko, ze mysle, ze na spokojnie mozesz patrzec na szyjke :)

Limerikowo, evas, Paulina1986, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ