X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Kolejny dzień twardnieje mi brzuch. Czy już tak będzie do końca?

ja mam to samo. jesli ma to byc dobra oznaka to moze mi twardniec az do terminu:)

Galanea lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika jeśli chodzi o listę, to mi się zmienił termin na 28 czerwca, a potem na 29. Ale to z USG.
    Co do imienia to jeszcze decyzja nie zapadła-albo Miłosz albo Mikołaj.

Torby biorę dwie mniejsze-jedna dla mnie, druga dla maluszka. Tak poradziła położna ;)

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, czemu uważasz, że z tą wagą jest coś nie tak? Przecież niewiele cięższe mogą się rodzić dzieci w donoszonej ciąży i jest to prawidłowa waga.Właśnie, jak przepływy?
    Masz na sali kobiety z dziećmi? to nie jesteś na patologii ciąży, tylko na położniczym? jak to jest?

monalisa lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Kolejny dzień twardnieje mi brzuch. Czy już tak będzie do końca?

Tak może być, mi też twardnieje codziennie.Macica się szykuje :).

Galanea lubi tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ciagle dokładam cos do torby, tez tak macie? ;-) boje sie ze za mało ubranek wezmę :-) no i nie wiem co na wyjście ze szpitala ? :-)
    Madamana witaj u nas :-)

Weronika, a może naszykuj sobie ze trzy komplety na różną pogodę, zostaw w domku i mężuś dowiezie w dniu wyjścia odpowiedni zestaw?:) ja tak chyba zrobię.

monaaa, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Czy myślę, że będę pierwsza? Oj, z tymi terminami to nigdy nic nie wiadomo :). To niby tylko 12 dni, ale tyle się może wydarzyć w tym czasie, że nie zdziwiłabym się, jakby mnie ze 3 inne dziewczyny przegoniły :).

oj, Martynika Ty już tak blisko, a przede mną jeszcze półtorej miesiąca ... abstrakcja:) niedługo zaczną nam się niezłe emocje na forum! :)

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dzisiaj bardzo często twardnieje brzuch. Ale liczę że nic się nie stanie tak jak do tej pory. Ja chce jeszcze ze 3 tyg. wytrzymać ale sama nie wiem czy w to wierzę

Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mój też wiele by dał, ale jest w pacy hehe :) A z resztą co za dużo to nie zdrowo :D

Galanea póki twardnieje i jest to bezbolesne jest wszystko ok :)

Galanea, Duchess, MonikaS lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Monalisa a ja mam wrażenie, że już identyczny post zamieszczałaś... tzn z tą śmierdzącą salą i mamą z bliźniakami :) de ja vu czy jak ? :)
    Mnie też się wydaje że już czytałam taki sam post :-)

MonikaS lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jeden post dziś dodam:)

to moja druga ciąża, drugi synuś, same genitalia mam w domu hihi
    Czy Wy moje drogie wiecie, ile ja wyrazów ubolewania/współczucia/zażenowania zebrałam od starszych pań na wieść, że to drugi chłopak??????????? :(
    Ani razu nie byłam niemiła, ale to okrutnie frustrujące było:
    -będzie siostrzyczka dla synka?
    -nie, drugi synek
    -ojej, no nic...następnym razem na pewno się uda

rozmowy z paniami z pracy, z paniami na bazarku itd ostatnio to mi się już ulało...i jak jeszcze raz coś takiego usłyszę, będę zmuszona odpyskować;) no bo jak kobieta mająca ileś tam dzieci i wnuków może wygadywać taaakie bzdury?

czy ktoś ma podobne doświadczenia? ;)

weronikabp, MonikaS, Limerikowo, Galanea, evas, monalisa lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzecie od razu ubranko na wyjście ? Czy dopiero mąż Wam dowiezie w dniu wyjścia ? Bo ja myślałam żeby wszystko wziąć i już sama nie wiem ? U mnie w szpitalu trzeba mieć codziennie inne ubranka dla małego - szpital nic nie daje swojego.

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A bierzecie od razu ubranko na wyjście ? Czy dopiero mąż Wam dowiezie w dniu wyjścia ? Bo ja myślałam żeby wszystko wziąć i już sama nie wiem ? U mnie w szpitalu trzeba mieć codziennie inne ubranka dla małego - szpital nic nie daje swojego.

Topa u mnie tez ubranko na kazdy dzien trzeba miec.
    A ubranie na wyjscie dla mnie i dziecka maz przywiezie. Bede wiedziala jaka pogoda to powiem co ma przywiesc. naszykuje 2 warianty ciepla i letnią.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess miło że się udzielasz- ja tez tak mysle, że kazde dziecko daje tyle samo radosci Czy to 1,2, 4 czy 6 , syn czy córka i zasługuje na taką samą miłość.

Duchess, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess właśnie to jest bardzo frustrujące bo ja tak nie ubolewam nad tym, że drugi chłopak w drodze a mam wrażenie, że każdy tak bardzo mi tego współczuje. Nikt nie zakłada, że mogę być z tego powodu bardzo szczęśliwa :) bo w sumie tak jest - no pewnie, że mieć parkę jest fajnie ale nikt nie powiedział, że niefajnie jest mieć dwóch synków :) a tu każdy współczuje... tylko ja i mąż się cieszymy? hehe

Limerikowo, AISAK, Duchess, Galanea, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess to są te polskie zachowania których ja nie rozumiem ;-) choć kocham generalnie nasz kraj i jestem patriotką.
    Mam nadzieje ze masz mega dystans do tych "serdecznych" rad wokoło ;-)

Galanea mi tez twardnieje zawsze na wieczór, dopóki nie jest to ciągły twardy brzuch przez długi czas, to nie ma sie co niepokoić. :-) macica sobie ćwiczy.

Duchess dzieki za radę z ubraniami, tak zrobię ;-)

Duchess, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess, ja też mam pewne przemyślenia w tej kwestii, ale to były inne sytuacje.Gdy już poznałam płeć dziecka i mówiłam innym, że będzie chłopak, to spotykałam się ogromnie często z komentarzami w stylu "o, syn, tata jest na pewno bardzo dumny!", albo "pierwsze dziecko i chłopak, ale wam się udało", tak jakby z córki tata nie był dumny, a dziewczynka była jakimś niewypałem... przeraziło mnie to jak często ludzie wygadywali takie bzdury i zniesmaczało mnie to strasznie.

Limerikowo, MonikaS, Duchess, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa co do ubranka na wyjście to mam w domu przygotowane a mąż dowiezie :)

weronikabp lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po ktg, z radosci wstapilismy na slodkie do cukierni w galerii pestka
    ktg wyszlo ok,wiec omija mnie przyjemnosc szpitala, stres i pakowanie by lezec 3x dziennie pod ktg, po prsotu wielkie uuffffffffffffff moje i meza
    no rzeczywsicie Mala musiala rano mocno spac i ginka bala sie linii constans z jej ruchami

Martynika, balonik, Paula222, Mucha, MonikaS, weronikabp, Tusia84, AISAK, madamama, Duchess, alexast, Galanea, monalisa, Paulina1986 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo to super :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ja juz po ktg, z radosci wstapilismy na slodkie do cukierni w galerii pestka
    ktg wyszlo ok,wiec omija mnie przyjemnosc szpitala, stres i pakowanie by lezec 3x dziennie pod ktg, po prsotu wielkie uuffffffffffffff moje i meza
    no rzeczywsicie Mala musiala rano mocno spac i ginka bala sie linii constans z jej ruchami
    Bardzo sie cieszę ;-))))

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ