X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Kolejny dzień twardnieje mi brzuch. Czy już tak będzie do końca?

ja mam to samo. jesli ma to byc dobra oznaka to moze mi twardniec az do terminu:)

Galanea lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika jeśli chodzi o listę, to mi się zmienił termin na 28 czerwca, a potem na 29. Ale to z USG.
    Co do imienia to jeszcze decyzja nie zapadła-albo Miłosz albo Mikołaj.

Torby biorę dwie mniejsze-jedna dla mnie, druga dla maluszka. Tak poradziła położna ;)

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, czemu uważasz, że z tą wagą jest coś nie tak? Przecież niewiele cięższe mogą się rodzić dzieci w donoszonej ciąży i jest to prawidłowa waga.Właśnie, jak przepływy?
    Masz na sali kobiety z dziećmi? to nie jesteś na patologii ciąży, tylko na położniczym? jak to jest?

monalisa lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Kolejny dzień twardnieje mi brzuch. Czy już tak będzie do końca?

Tak może być, mi też twardnieje codziennie.Macica się szykuje :).

Galanea lubi tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ciagle dokładam cos do torby, tez tak macie? ;-) boje sie ze za mało ubranek wezmę :-) no i nie wiem co na wyjście ze szpitala ? :-)
    Madamana witaj u nas :-)

Weronika, a może naszykuj sobie ze trzy komplety na różną pogodę, zostaw w domku i mężuś dowiezie w dniu wyjścia odpowiedni zestaw?:) ja tak chyba zrobię.

monaaa, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Czy myślę, że będę pierwsza? Oj, z tymi terminami to nigdy nic nie wiadomo :). To niby tylko 12 dni, ale tyle się może wydarzyć w tym czasie, że nie zdziwiłabym się, jakby mnie ze 3 inne dziewczyny przegoniły :).

oj, Martynika Ty już tak blisko, a przede mną jeszcze półtorej miesiąca ... abstrakcja:) niedługo zaczną nam się niezłe emocje na forum! :)

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dzisiaj bardzo często twardnieje brzuch. Ale liczę że nic się nie stanie tak jak do tej pory. Ja chce jeszcze ze 3 tyg. wytrzymać ale sama nie wiem czy w to wierzę

Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mój też wiele by dał, ale jest w pacy hehe :) A z resztą co za dużo to nie zdrowo :D

Galanea póki twardnieje i jest to bezbolesne jest wszystko ok :)

Galanea, Duchess, MonikaS lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Monalisa a ja mam wrażenie, że już identyczny post zamieszczałaś... tzn z tą śmierdzącą salą i mamą z bliźniakami :) de ja vu czy jak ? :)
    Mnie też się wydaje że już czytałam taki sam post :-)

MonikaS lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jeden post dziś dodam:)

to moja druga ciąża, drugi synuś, same genitalia mam w domu hihi
    Czy Wy moje drogie wiecie, ile ja wyrazów ubolewania/współczucia/zażenowania zebrałam od starszych pań na wieść, że to drugi chłopak??????????? :(
    Ani razu nie byłam niemiła, ale to okrutnie frustrujące było:
    -będzie siostrzyczka dla synka?
    -nie, drugi synek
    -ojej, no nic...następnym razem na pewno się uda

rozmowy z paniami z pracy, z paniami na bazarku itd ostatnio to mi się już ulało...i jak jeszcze raz coś takiego usłyszę, będę zmuszona odpyskować;) no bo jak kobieta mająca ileś tam dzieci i wnuków może wygadywać taaakie bzdury?

czy ktoś ma podobne doświadczenia? ;)

weronikabp, MonikaS, Limerikowo, Galanea, evas, monalisa lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzecie od razu ubranko na wyjście ? Czy dopiero mąż Wam dowiezie w dniu wyjścia ? Bo ja myślałam żeby wszystko wziąć i już sama nie wiem ? U mnie w szpitalu trzeba mieć codziennie inne ubranka dla małego - szpital nic nie daje swojego.

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A bierzecie od razu ubranko na wyjście ? Czy dopiero mąż Wam dowiezie w dniu wyjścia ? Bo ja myślałam żeby wszystko wziąć i już sama nie wiem ? U mnie w szpitalu trzeba mieć codziennie inne ubranka dla małego - szpital nic nie daje swojego.

Topa u mnie tez ubranko na kazdy dzien trzeba miec.
    A ubranie na wyjscie dla mnie i dziecka maz przywiezie. Bede wiedziala jaka pogoda to powiem co ma przywiesc. naszykuje 2 warianty ciepla i letnią.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess miło że się udzielasz- ja tez tak mysle, że kazde dziecko daje tyle samo radosci Czy to 1,2, 4 czy 6 , syn czy córka i zasługuje na taką samą miłość.

Duchess, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess właśnie to jest bardzo frustrujące bo ja tak nie ubolewam nad tym, że drugi chłopak w drodze a mam wrażenie, że każdy tak bardzo mi tego współczuje. Nikt nie zakłada, że mogę być z tego powodu bardzo szczęśliwa :) bo w sumie tak jest - no pewnie, że mieć parkę jest fajnie ale nikt nie powiedział, że niefajnie jest mieć dwóch synków :) a tu każdy współczuje... tylko ja i mąż się cieszymy? hehe

Limerikowo, AISAK, Duchess, Galanea, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess to są te polskie zachowania których ja nie rozumiem ;-) choć kocham generalnie nasz kraj i jestem patriotką.
    Mam nadzieje ze masz mega dystans do tych "serdecznych" rad wokoło ;-)

Galanea mi tez twardnieje zawsze na wieczór, dopóki nie jest to ciągły twardy brzuch przez długi czas, to nie ma sie co niepokoić. :-) macica sobie ćwiczy.

Duchess dzieki za radę z ubraniami, tak zrobię ;-)

Duchess, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess, ja też mam pewne przemyślenia w tej kwestii, ale to były inne sytuacje.Gdy już poznałam płeć dziecka i mówiłam innym, że będzie chłopak, to spotykałam się ogromnie często z komentarzami w stylu "o, syn, tata jest na pewno bardzo dumny!", albo "pierwsze dziecko i chłopak, ale wam się udało", tak jakby z córki tata nie był dumny, a dziewczynka była jakimś niewypałem... przeraziło mnie to jak często ludzie wygadywali takie bzdury i zniesmaczało mnie to strasznie.

Limerikowo, MonikaS, Duchess, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa co do ubranka na wyjście to mam w domu przygotowane a mąż dowiezie :)

weronikabp lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po ktg, z radosci wstapilismy na slodkie do cukierni w galerii pestka
    ktg wyszlo ok,wiec omija mnie przyjemnosc szpitala, stres i pakowanie by lezec 3x dziennie pod ktg, po prsotu wielkie uuffffffffffffff moje i meza
    no rzeczywsicie Mala musiala rano mocno spac i ginka bala sie linii constans z jej ruchami

Martynika, balonik, Paula222, Mucha, MonikaS, weronikabp, Tusia84, AISAK, madamama, Duchess, alexast, Galanea, monalisa, Paulina1986 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo to super :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ja juz po ktg, z radosci wstapilismy na slodkie do cukierni w galerii pestka
    ktg wyszlo ok,wiec omija mnie przyjemnosc szpitala, stres i pakowanie by lezec 3x dziennie pod ktg, po prsotu wielkie uuffffffffffffff moje i meza
    no rzeczywsicie Mala musiala rano mocno spac i ginka bala sie linii constans z jej ruchami
    Bardzo sie cieszę ;-))))

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ